Floricele de Liliac - mai_iun '10 (54)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Anamaria : imi pare rau de micuta ta , cuvintele sunt de prisos ! Daca ai nevoie de ajutor, ti-au scris si fetele , nu ezita sa il ceri .

Artu : stii de ce ma tot minunez eu ? Cum intr-o tara asa de bine pusa la punct , este posibil ca sistemul sanitar sa dea gres ?! Eu nu inteleg de ce sunteti voi obligati sa stati cu orele prin spitale pentru o consultatie .

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Noi ieri am stat in casa (vant puternic si ploaie), poate din cauza asta Adelina a fost mai "suparacioasa". A stat mai mult la mine in brate (azi la fel), cu broasca cu tot, ca altfel nu se putea , cu bratele in jurul gatului meu, m-a strans si m-a pupat non stop. Pe tati nu l-a prea bagat in seama... mi-e mila de el, sufera din cauza asta, Ade nu-l prea "dragaleste" de obicei, pe cand pe mine, non-stop... Spre seara s-a pus fata mea pe plans; in brate se zbatea de numa', pe jos o lua in toate directiile maraind bosumflata, cu volumul in crescendo. Ne-am tot intrebat ce are, ce-o doare, am palpat-o pe burtica, m-am uitat la gingiute, i-am pipait manutele, piciorusele... Pana la urma am dat vina pe dintisori (again ). Dupa jumate - trei sferturi de ceas mi-a cazut marul lui Newton in crestet: fata isi ratacise broscuta . Am cautat-o prin casa, bombanind ca musai tre' sa caut sa mai cumpar una, de rezerva, si am gasit-o intr-un final dupa patut (am lasat-o pe Ade acolo sa ma pot duce la baie linistita ca nu pateste ceva). De nu s-a bucurat fata mea!!! A fost toata numai veselie, pana ne-am dus la nani - cu broscuta cu tot, evident .

Alaltaieri in parculet erau ocupate leaganele. Asteptand am "alergat" dupa copii (ne-am facut si o prietena, care s-a lasat prinsa ; o cheama Patricia, are 3 ani si vine la joaca cu bunicul), ne-am dat pe toboganul mic - suuuper distractie, dar dupa 20 de ridicari-alunecari-ridicari-alunecari am fost praf! Adelina incepuse sa ma traga inspre leagane, ca se plictisise de restul, insa erau tot ocupate. Erau doua mamici prinse in conversatie, care dadeau copii in leagan mecanic, copii de altfel marisori, care s-ar fi putut da fara probleme si in cele fara bara in fata. Am prins si eu un fragment de conversatie, asteptand in preajma lor: "pielea de pui este toxica, eu o arunc inainte sa pun carnea la gatit, e super toxica din cauza grasimilor si a colesterolului; si uleiul este toxic, e cancerigen, eu folosesc mai bine untura de porc la gatit, ca e mai sanatoasa, doar ca trebuie sa incalzesc mancarea mai tare" . "Intoxicata" de teoria piele de pui vs untura de porc in batalia impotriva colesterolului, am luat copilul sa mergem sa ne plimbam in alta parte, fara atatea "toxine". Si asa am facut cunostinta cu prima criza adevarata de "isterie" a fiica-mi ; am incercat sa-i pun caciulita, ca incepuse vantul (mai tarziu a venit si ploaia). Initial n-a protestat, insa cand am inceput sa ne indepartam de leagane, si-a luat caciula din cap si a aruncat-o de pamant, incepand sa urle in acelasi timp; am ridicat-o, si am incercat sa-i dau suzeta. A luat-o din gurita si zbang! a aruncat-o pe trotuar. A adunat si suzeta, moment in care urland si mai tare si-a aruncat si broasca pe jos! I-am dat-o inapoi, zbang! inapoi de pamant! La urmatoarea incercare, la fel - nu-mi venea sa cred! Chiar broscuta ei, sa aiba parte de asemenea tratament?! Ne-am indepartat de locul de joaca si s-a mai calmat, insa era bosumflata rau. Dupa cateva ture de strada, a vazut ca mamicile plecasera de la leagane si am fugit repede sa nu se ocupe. Am reusit sa prindem liber, si ce sa va zic, a incepuit sa chiuie tare de tot, de incantata ce era! A stat cinci minute de-am leganat-o, apoi a intins manutele sa o iau in brate. Am asezat-o in carucior si a adormit in cateva minute. Sincer, ma asteptam la astfel de manifestari de "suparare" ceva mai tarziu ...

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
povestea stelutei de mare
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

buna fetelor,

Anamaria multa,multa putere iti doresc,sanatate multa micutei si ne gasesti aici pentru orice fel de sprijin!

Mai fetelor nu mai blamati atata laptele praf,da ok laptele matern e cel mai cel insa ganditi-va ca suntem aici o mana de fete care hranim bebeii cu acest lapte plin de "chimicale si de alte prostii" si ne faceti sa ne simtim foarte prost,adica au fost atatea si atatea discutii si am tacut ca n-am chef de polemici dar totusi hai sa ne gandim si la cei din jurul nostru....si pana la urma nu inteleg,cand o sa intarcati ce lapte ii dati,de vaca sau formula plin de prostii,dar care curios e mult mai indicat decat cel de vaca

Ale, pe mine una ma intereseaza ce scrii,dealtfel ma intereseaza toate postarile indiferent ca le dati LP ,LM,LV,LO,LC,LB

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Tatiana, imi cer scuze daca te-am suparat ! N-am vrut sub nicio forma sa te fac sa te simti prost! Nici pe tine, nici pe fetele care dau LP copiilor! Dar daca e sa alegi intre LP si LM (daca ai de ales), e de preferat ceva natural, in locul a ceva sintetic. La asta m-am referit. Nu zic ca LP nu e bun, insa e mai putin bun decat LM, fie ca ne place, sau nu, sa recunoastem. Si da, dupa ce o voi intarca pe Adelina (dupa doi ani, sper ), ii voi da lapte de vaca. Si crede-ma, chiar nu-s curioasa ce fel de lapte dati copiilor; Ioanei insa, mi-am permis sa-i dau un sfat, daca ar fi fost vorba de altcineva, pe alta lungime de unda, cu siguranta nu m-as fi bagat.

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
povestea stelutei de mare
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghiocela13 spune:

Buna fetele!

Sunt o mamica de la Odiseea de sep-oct 2010 si as vrea sa invit fetele care stau in Titan la plimbare prin parc (cand va iesi iarasi soarele !). Noi suntem deja 3 mamicute care batem IOR-ul si parcul Titanel, insa daca s-ar mai alatura si alte fete ar fi mai bine si plimbarile mai placute.
Va asteptam cu drag in grupul nostru pt plimbare si va uram o primavara minunata alaturi de puiutii vostri!

PS: Cine vrea sa se alature, sa-mi lase un PM. Pupiii!

Ghiocela - mami de Irina Maria (15.10.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Ana, .
as minti sa spun ca intuiesc macar ce e in sufletul vostru, ca parinti . probabil pentru voi viata si-a trasat alte coordonate...
pot sa spun insa ca iti suntem alaturi, macar cu un umar pe care sa plangi daca asa simti. si cred ca e bine sa te descarci, oriunde, oricum, oricat. fetita ta are nevoie de tine cu inima si sufletul linistite, atat cat e omeneste posibil. si mai cred ca ii esti cumva datoare sa vorbesti despre suferinta voastra, n-ai de unde sa stii unde s-o gasi acea mana care sa va salveze din toata nenorocirea asta. sau cel putin sa va ajute sa puteti trai impacati cu soarta ce vi s-a dat.
eu sper sa poti gasi in ochii micutei tale forta de a merge mai departe si de a invata de la ea sa pretuiti fiecare clipa impreuna. bucurati-va unii de altii si nu incetati sa sperati ca se intampla unori miracole.
va imbratisez .

Ghiocela, as veni si eu la plimbare cu voi, prin Titan ne facem si noi veacul cand e vremea buna.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Multumesc mult fetelor pentru sustinere, pentru cuvintele frumoase pe care le-ati spus. Stiu ca sunteti acolo toate si oricand am nevoie macar de un umar va gasesc. Va citesc din umbra, dar nu intotdeauna. E greu sa citesc despre ce progrese mai fac copilasii vostri, stiind ca a mea nici capul nu si-l tine, desi are 10 luni. Nu-mi vine acum nici sa stau sa povestesc, nici nimic, ca de fiecare data cand ma gandesc ma apuca plansul, si chiar imi doresc sa ies din starea asta si sa gandesc pozitiv, ca cea mica intelege tot (motor e de 1-2 luni, cognitiv corespunde cu varsta ei). Voi va stresati ce lapte e mai bun si mai natural, ma stresam si eu in urma cu cateva luni si cand trebuia sa ii dau un banal paracetamol, acum o indop cu chimicale dar nu ma mai gandesc la asta, ci la faptul ca va fi bine pana la urma.

Partea buna este ca nu are regres, ci progres constant, ca de melc e drept, dar se dezmorteste. Nu vreau sa ma gandesc pana cand... vreau sa ma gandesc ca o voi vedea mare, pe picioarele ei, la casa ei, cu copii, cu catel si purcel.

Incercam tot ce se poate incerca, desi prea multe optiuni nu avem, nici macar faimoasele celule stem cu care se face atata tam-tam si cu care ne-am stresat multe dintre noi. Sper din toata inima sa o putem sustine si creste la nivel neurologic si motor pana va aparea miraculoasa terapie genica/genetica (se fac studii, se pare ca prin 2014 vom avea niste studii clinice la om, deci e mult pana atunci), si atunci cand va aparea sa faca minuni nu doar pentru Miruna, ci pentru toti cei ca ea, ca asa de multi sunt, dar nimeni nimeni nu iti spune nimic de boala asta in timpul sarcinii, si nimeni nu o testeaza decat daca banuiesti ca ai putea fi purtator. Dublutest si tripluTest sunt nimic in comparatie cu cate boli exista si pot sa apara.

Nu vreau sa inchei intr-o nota pesimista. Aveti grija de voi si de puiutii vostri, si ma bucur sa va am alaturi. Pozici cu noi gasiti la semnatura.

Ana cu bebe Miruna-Andreea
pozici cu Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Ana, ce printesa frumoasa ai, am vazut pozele voastre, iar tu esti o mamica puternica, fie ca stiinta sa progreseze rapid si s-o puteti ajuta pe Miruna sa se faca bine! Noi suntem alaturi de voi, tare m-a emotionat mesajul tau si drama prin care treceti, daca am putea cumva sa va ajutam..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

Of Anamaria mi-au dat lacrimile cand am citit ,nu-mi pot imagina suferinta si durerea ca mama si nu sunt in masura sub nici o forma sa dau sfaturi dar stiu ca trebuie sa fi extrem de puternica pentru Miruna si sa gandesti continuu pozitiv....si daca ai nevoie de sprijin financiar nu ezita sa ni-l ceri,suntem mame si cred ca fiecare poate da cate ceva din putinul care-l are....sanatate multa

Nana eu nu m-am suparat,insa am rabufnit un pic,am inteles ca si pe mail s-a postat ceva in legatura cu formula ca este asa si pe dincolo,nici nu am citit tocmai sa nu ma enervez,si da ,categoric laptele matern e cel mai bun nici nu intra in discutie,insa as fi vrut ca atunci cand se posteaza pareri despre formula sa va ganditi si la noi mamicile care cu siguranta si-au dorit sa alapteze dar din diverse motive intemeiate de sanatate nu au reusit....iar in fata unui necaz asa mare Ana are dreptate,nici nu mai conteaza ce-i dai,numai sanatos sa fie.

sanatate multa la puiutii bolnaviori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenabum spune:

anamaria si noi ne rugam pt voi.d-zeu sa fie langa voi si sa va dea putere si insanatosire puiului,d-ne ajuta.

fetelor despre maribell am intrat sa va spun ca este suparata pentru ca nu poate intra sa va multumeasca,ieri i s-a stricat instrumentul,dupa postarea facuta pe FB

puiutilor de 15 si 16
multe lunite,sa fiti sanatosi

artu insanatosire grabnica,sa treci mai usor peste boala

fericita mamica de florian cristian 21.06.1998 si mica, BIANCA MARIA 09.06.2010
pozici
http://family.webshots.com/album/578091226pChrLJ?vhost=family

Mergi la inceput