Buburuze de Ianuarie-Februarie 2011 (6)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simis spune:

Neata!
Eu puteam din pacate sa va zic neata de la 2 jumate ca de atunci bb nu mai doarme, deci nici ma-sa care ii cheauna. Il doare burtica, se strange tot, apoi ii este foame, apoi iar il doare burta si tot asa...
Ma gandeam la romergan da dupa ce am citit despre el m-am razgandit repede.. asa ca asteptam sa treaca faza asta. A incercat careva calm baby?
Nu stiu ce sa incerc de colici ca vad ca sab simplex si gripe water nu au efect. Maine la 1 jumate mergem la dr de fam si o sa o intreb despre debridat.
Simo vad ca tu i-ai dat si am mai auzit si de la altii ca a avut efect. Rezistam pina maine.
Va pupacim si va uram o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

mersi shine

simis pup mami obosita, dar nu da medicamente bebelului, colicii nu-s o boala, nu stiu cum sa zic, incearca tot ce se poate ne-medicamentos.
Singurul medicament care merge - doar cu avizul dr, pt ca se da pe kg - e debridatul.

Rabdare si putere si nervi tari!!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Despre autodiversificare: mie mi se pare foarte interesant, o continuare fireasca la alaptarea la cerere si mi se pare mai simplu decat varianta clasica de diversificare. Acum sa vedem ce o mai fi pana atunci. E putin cam messy, ce-i drept.
Teoria zice asa: "Aceasta abordare a introducerii solidelor ii ofera bebelusului sansa de a descoperi alimentele ca parte din lumea din jur. Ii stimuleaza dorinta de a explora si a experimenta, precum si cea de a imita ce fac ceilalti. Permitandu-i bebelusului sa manance in ritmul sau, si mentinand accentul pe joaca si explorare mai degraba decat pe mancatul in sine, fac ca tranzitia la alimentele solide sa fie cat mai naturala posibil. Se pare ca ceea ce motiveaza bebelusii sa faca aceasta trecere este curiozitatea, nu foamea".

La inceputul autodiversificarii, nu se inlocuieste nici o masa de lapte, alaptarea ramane la cerere. Alimentele solide se ofera la inceput in joaca si nu neaparat de foame (mai ales ca primele saptamani sunt chiar o joaca, mare lucru nu ajunge in stomac). Copilului i se pun in fata 2-3 alimente solide (evident fierte sau coapte, evident dintre cele permise, nu cremvursti, salam sau mai stiu eu ce) si este lasat sa aleaga, sa ia in mana, sa molfaie. Mesele au loc in general impreuna cu familia - de unde rezulta ca si familia ar trebui sa manance relativ sanatos, ca sa nu se infiga bebe in vreun carnat.
Partea ciudata, mai ales pentru mamele mai anxioase, este ca nu prea stii exact cat papa bebe - la modul "azi a mancat 15og cereale, 50 g mar si 100 g banana". Trebuie sa ai incredere ca bebe isi ia cat ii trebuie, mai ales ca la inceput alimentatia solida, repet, este doar un joc nou si atat.

Ce am gasit despre inecat:Multi parinti se ingrijoreaza ca bebelusul se poate ineca. Avem motive concrete sa credem ca bebelusii se ineaca mult mai rar daca isi controleaza singuri ce le intra in gura decat daca sunt alimentati cu lingurita. Si asta deoarece bebelusii nu sunt capabili sa duca intentionat alimentele in spatele cavitatii bucale inainte sa invete cum sa mestece. Si nu invata cum sa mestece inainte de a invata cum sa intinda mana si sa apuce obiectele. Iar abilitatea de a lua obiecte mici se dezvolta si mai tarziu. Astfel, un bebelus mic nu se poate expune riscului pentru ca nu poate sa puna bucatele mici de mancare in gura. Mancatul din lingurita, insa, il incurajeaza sa suga mancarea direct in spatele cavitatii bucale, putandu-se ineca mult mai usor.
Se pare ca dezvoltarea generala a bebelusului tine pasul cu dezvoltarea abilitatilor sale de a manipula alimentele in gura si de a le digera. Un bebelus care abia reuseste sa duca mancarea la gura nu este probabil tocmai pregatit pentru a o mesteca si digera. Este important sa rezistam tentatiei de a-l "ajuta", deoarece abilitatile sale sunt cele care ii asigura o trecere la alimentele solide la momentul potrivit, minimizand riscul de a se ineca.
Este periculos sa ii dam sa manance bebelusului din pozitia inclinat sau culcat. Un bebelus care manipuleaza alimente trebuie sa stea intotdeauna in sezut, sprijinit. Astfel ne asiguram ca mancarea pe care nu este inca pregatit sa o inghita, sau pe care nu doreste sa o inghita, ii va cadea din gurita.
Autodiversificarea nu inseamna sa renuntam la regulile minie de siguranta. Desi este foarte putin probabil ca un bebelus sa poata lua si duce la gura o arahida, de exemplu, accidente se pot intampla cateodata - in orice fel i-am da bebelusului sa manance. Regulile obisnuite de siguranta in timpul mesei si al jocului trebuie urmate si atunci cand bebelusul este autodiversificat.

RALUKARA, am constatat sie u ca, cel putin in lb romana, sunt mai mult bloguri, experiente ale unor mamici care au incercat BLW. Asta pentru ca nu exista lucrari de specialitate traduse pe tema asta. Lucrarea de referinta este cartea "Baby Led Weaning" scrisa de Gill Rapley, care nu a fost tradusa in limba romana, dar este disponibila in lb engleza si pe piata din Romania.
Eram sigura ca DOLORESS ne poate spune ceva pe tema asta
Mie deocamdata mi se pare interesant. O sa mai studiez si va mai spun ce mai descopar.
Pana atunci, delectati-va cu www.youtube.com/watch?v=jzzPTRUWMHI" target="_blank">asta, www.youtube.com/watch?v=SZiDjJqo2aE" target="_blank">asta sau www.youtube.com/watch?v=DV4rdwAx1-Q&feature=related" target="_blank">asta...

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Am vazut primul filmulet-arata super bine, insa ceva nu se potriveste parca - "prima sapt de solide" ..pai maxim 2 chestii ii poti da, treb sa astepti sa vezi daca e vreo alergie ceva...
dar ca idee, arata ff bine!!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

LORI, tot teoria spune ca bebelusii cu care s-a practicat BLW stiu sa respinga alimentele la care sunt alergici.Dar mai spune si ca, daca ai in familie cazuri de intolerante la anumite alimente sau alergii, aceasta metoda ar trebui discutata cu medicul... (sau ma rog, reevaluata, la partea cu discutiile cu medicii, eu ma abtin).

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

Loutzy, ok, o sa incerc cu ea calma.

Roxx, as vrea sa incerc ceva de genul
http:// www.youtube.com /watch?v=IgyY8T2oLBw&feature=related.
Am incercat deja pozitia din filmuletul tau, dar cu piciorusele pe afara si nu sunt sigura ca sta bine.

Exemplele lor sunt cu sunt cu bebei destul de mari nu stiu daca merg la un bebe de o luna.

Mandra mamica de printesa Sara Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

simis, din pacate fetita mea este colicoasa de la doua zile si le-am incercat pe toate. La un moment dat doar debridatul (primit si in maternitate) a avut efect, apoi nici el. Nu-i mai dau decat ceai simplu de fenicul si are din ce in ce mai multe zile colici free.

Mandra mamica de printesa Sara Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Neatza

La multi ani sarbatoritilor de azi, ieri si alaltaieri, la multi ani tuturor mamicilor.

Ma duc sa caut postul lui Dedicut cu data de nastere. Se mai baga cineva?

Fragrant, bine ai revenit. Asteptam daterle micutei tale, s-o inscriem in club

N-am avut timp sa termin lista, dar va pun aici exemplu, sa-mi ziceti daca va place asa sau aveti alta idee:

IANUARIE...............................................................FEBRUARIE
01.01.1986 - DE_EA ................................................. 05.02.2009 - Vlad Mihai (BEBELUSI)
08.01.1985 - ZIKI ................................................... 08.02.1981 - LUCIACT
08.01.1975 - MAYANE .............................................. 14.02.1979 - ANDRI3I
10.01.1985 - SHINES
11.01.1983 - SHUBULINA
15.01.1977 - CARMEN_MARIETA
15.01.1981 - PPISIC
21.01.2009 - Stefan (CARMEN_MARIETA)
22.01.1981 - VAS
27.01.1977 - MIRELA2

MARTIE....................................................................APRILIE
01.03.2008 - David (NUMEIOANA) .............................. 01.04.1974 - GABIU
04.03.2004 - Mario (TUNDE) ..................................... 06.04.1979 - LCAZANGIU
13.03.2007 - Roberta (IUBITA_2007) ......................... 06.04.1980 - GGSK
15.03.1984 - IRINUKAAA .......................................... 09.04.1981 - IUBITA.MARA
16.03.1985 - MISSMJ ............................................... 09.04.1985 - ALINUSHALI
16.03.2004 - Ioana (GABIVALCEANU) ......................... 14.04.1980 - FLUTURAS2010
18.03.1977 - ACHE .................................................. 13.04.1975 - MIHATP
19.03.1984 - LOUTZY .............................................. 23.04.1978 - MADA23
19.03.2006 - Flavia (ZIKI) ........................................ 23.04.2001 – Georgiana Camelia (SHINES)
23.03.2007 - David (SHERBI) .................................... 24.04.2008 – Diana (KITZY)
30.03.2004 - Katja (INAIOANA) .................................. 29.04.2008 – Patrick (DOLORESS)
31.03.1982 - MISSSEXY

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti
nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins
pentru a-ti rasplati indrazneala"

Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

woow, Mayane, e "neat" asa, foarte frumos!
eu una sunt PRO. clar! pentru rabdare.
si pentru DARIUS care o lasa pe mami sa se joace pe forum!

copiii sunt mainile cu care ne prindem de Rai
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simis spune:

Mayane, cat te invidiez pt puterea ta de a face chestii din hestea! Parca in alta viata faceam si eu o gramada. Eu ziua as avea timp sa fac multe ca bb doaaaarme dar is rupta de obo. Uite acum as avea vreme sa dorm, dar nu pot de prea multa oboseala .
Ce mi cel mai ciuda e ca am mers la lucru si in ziua in care am nascut si nu am stat sa ma odihnesc deloc ca o fraiera...

Mergi la inceput