Buburuze de Ianuarie-Februarie 2011 (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

SIMO, super articolul! Sunt de acord in totalitate cu tot ce scrie acolo. Eu sub influenta unui astfel de educator prenatal Lamaze, m-am inarmat inainte de nastere cu urmatoarele idei:
- in general, copiii mamicilor anxioase au colici;
- NU TOTI copiii au colici, asa cum ai fi tentat sa crezi, atunci cand toata lumea vorbeste obsesiv despre asta, ca si cum ar fi o afectiune universala;
- nu voi achizitiona siropele de colici, poate nu va fi nevoie (aici am cedat, recunosc, am cumparat vreo 2, dar le-am folosit foarte putin, mai mult de teama, preventiv, avand in vedere povestile horror pe care le auzisem);
- daca voi aplica un remediu, acela va fi ceaiul pt lactatie, baut de mine in cantitati industriale;
- o voi tine pe bebelina in brate atat cat va dori si voi incerca sa-mi pastrez calmul in permanenta.

REZULTATUL: copilul meu nu plange decat de foame sau cand e foarte obosita. Nu am avut decat o noapte nedormita (imediat dupa venirea din maternitate). Nu ii dam nici un siropel, nici un medicament, nu avem motive, NU AVEM COLICI.
Prietenii / rudele colegii ma intreaba in permanenta cum stam cu colicii, daca dormim noaptea, daca sotul s-a mutat din dormitor ca sa se poata odihni. Sunt surprinsi sa afle raspunsurile la toate intrebarile astea...
Coincidenta, noroc, nu stiu, eu cred ca si psihicul, calmul, energia pozitiva conteaza mult.
Am mai vrut sa ii spun chestiile astea MONIKAI zilele trecute, dar n-am vrut sa o supar, atunci cand spunea ca "se apropie colicii" - nu e cazul sa vina neaparat. Ba chiar cazurile copiilor fara colici le surclaseaza numeric pe celelalte, desi nu s-ar zice....

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Va mai las aici un articol interesant, apropo de wrap, sling & co: http://www.portareipiccoli.it/trial_hunziker.htm

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

seara buna mamici!!

spre mea nu am mai apucat sa intru....
noi suntem bine, crestem, sambata avem 3 saptamani!!.....ne chinuim cu gazele si cu kk ( de la lp) in rest am un baietel taree cuminte!!!

eu am avut o nastere superrrr rapida si fara happydurala :)) , o refacere pe masura...asa sa tot nasti
cu kg acumulate in sarcina nu am de furca....mai am doar 1 si o pofta de mancareee de zile mari mananc k sparta
va

ziki, vas voi cum sunteti>?? alaptati?

in rest ne bucuram ca a venit vremea frumoasa si iesim afara de 2 ori cate o ora!!!

mami de fetita cu codite si baietel nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

fetele, m-am uitat si eu pe site-ul cu "bunatati", dar unele produse...sau mai toate care mi-au placut mie au transportul de peste 100 de dolari. in schimb, tot felul de chestii dragutze, dar cam multe bucati pe produs.

interesante articolele, simo. asa ma bucur ca existati. invat o gramada de chestii. adevarul este ca imediat ce-l iau in brate pe marc inceteaza cu orice fel de miorlaiala. o durere ceva tre sa aiba ei pe la burtici, ca parca prea zbiara cateodata, chiar si la mine in brate.

interesanta treaba autodiversificarea. eu sunt decisa s-o incerc. sunt un pic nelamurita cu inecatul, desi eu sunt cea mai putin panicoasa persoana de pe planeta din punctul asta de vedere...la 6 luni fix i-am pus lui david un biscuite in mana si nu eram acasa, eram printr-un magazin, cu ochii beliti printre rafturi.
de asemenea sunt pro borcanele deoarece:
1) sunt facute din culturi bio
2) sunt antigatit...sau puturoasa

trimit multi pupici bebelushilor plangaciosi si colicosi si abia astept sa scapam cu toatele de durerile si suferintele micutilor. desi urmeaza o perioada cu adevarat dureroasa...eruptia dintisorilor.

tunde, tu intrebai ceva de scurgeri. si eu am scapat de lohii cam la 2 saptamani de la nastere, apoi au urmat scurgeri alb galbui, dar uneori era sange, asa ca nu cred sa fie menstra asa devreme.

si eu sunt pat pt. bb, dar nu toata ziulica. dupa ce-l alaptez il pun pe mine pret de o juma de ora, o ora si apoi il mut in landou. si eu dorm cu el in pat si cu david am dormit pana am nascut pe marc. mie un imi place sa dorm cu copiii, desi mi-e dor sa-mi intind oasele in tot patul.

interesanta treaba cu scutecele refolosibile, dar pt. mine destul de complicata. vara stau calare pe maidan toata ziulica si-l schimb in landou, pe banca in parc etc. n-as avea cum sa impletesc la scutecel in spatii asa inguste, apoi as umbla cu punga cu scutec putzicios vara pe canicula cu mine...ma rog, mi se pare complicat. dpdv al costurilor, cred ca ce dai pe apa, detergent, energie, face tot p-acolo cu cel de unica folosinta. a se intelege ca nu-s impotriva acestor scutece, dar mie mi sa pare greutz.

eu maine merg la expo. vine careva? daca da, am nr. pe gmail, ma puteti suna, mi-ar placea sa ne cunoastem in direct.

ati vazut la tv treaba cu vaccinurile prevenar si inca unul parca antimeningita (eram buruiata de david si am auzit printre picaturi stirea)? cica in japonia au murit cativa copii de la ele si reportera spunea ca la noi se gasesc bine mersi pe piata.
mie personal mi-a ridicat mari semne de intrebare vis-a-vis de toate vaccinurile optionale. din punctul meu de vedere as lasa copilul nevaccinat, nu prea cred eu in minunile vaccinului, dar n-avem incotro.

fug sa culc printul si-l astept la cotitura pe marc sa-i fac baita, ca-i ziua de balaceala.

pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

DOLORESS - noi iesim des. Si azi am stat afara vreo 1.5 ore. Am mai intrat si in magazine in plimbareala noastra. Incerc sa o scot in fiecare zi cand ne permite vremea. Chiar si in zilele mai reci o scot totusi 15-20 min pe terasa.

MAYANE - multumiri ca ne-ai trecut in listuta. Am uitat sa iti dau apgarul: 9.

BLUE_NIGHT - tot respectul pt scutecele refolosibile. Incepusem si eu sa ma documentez in timpul sarcinii, dar am ramas la stadiul asta. Ma incearca un sentiment de vinovatie de fiecare data cand scot afara punga cu pampersi folositi, mai ales de cand am citit ca e nevoie de pana la 500 de ani pt ca un pampers sa se degradeze complet.
(http://www.canadianparents.com/article/disposable-diaper-recycling
)

MAIMUTICA10 - am vazut ca faci botezul in Piatra. Orasul natal? Te intreb pt ca eu sunt din Piatra si tare mult imi mai place orasul ala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

neata! bantui si eu nitel pe net pentru ca am avut o noapte nedormita (prima!) si voiam sa vad ce-ati mai scris.
si asa ca ma bag si eu cu un mic comentariu. mi se pare foarte foarte pertinent articolul postat de SIMO legat de colici.
o sa ma dau ca exemplu pe mine, ca altul mai aproape nu am :)
pe Flavia am avut-o la 21 de ani, cand habar nu aveam de mine daramite de cresterea copiilor, am nascut-o si crescut-o singura pana la 3 ani, perioada in care am facut fix ce simteam, fara sa fi avut habar de tot ce scriu si predica partizanii Attached-Parentingului...
abia de pe forumul asta am aflat ce inseamna "AP", si vorba lui DOLORESS parca nu ar trebui sa fie un nume, ci mai degraba o definitie = un parinte care isi asculta copilul in toate sensurile cuvantului :)

am dormit cu Flavia pana la 2 ani jumate ai ei, primele luni am stat cu ea pe piept ori de cate ori am avut ocazia. eram studenta si marele meu noroc a fost ca fix in martie 2006 a avut loc o greva a studentilor care a tinut pana in mai, asa ca am avut timp sa stau cu burta in sus (cum se zice) si cu copilul pe ea - si ii citeam cursuri, ziare, orice bazaconie, toate cu intonatia unei poezioare :)
ce pot spune cu siguranta este ca Flavia NU a avut colici (eu nu stiam cum se manifesta si nu am aflat decat de curand simptomele), a inceput sa se trezeasca pt laptic o singura data pe noapte incepand cu 3 luni, si a fost si este un copil echilibrat, desi nu intotdeauna a avut parte de un mediu echilibrat si fara schimbari...

ce vreau sa spun este ca nu cred sa existe mai buna metoda de crestere a unui bebelus decat cea in care faci cum simti, cum iti spune instinctul, iar la modul ideal - cum iti da de inteles copilul ca ar vrea sa te porti cu el...

si asta pentru ca exista mamici care nu alapteaza la san, exista mamici care nu au bani nici macar de faimoasele siropele anti-colici, exista mamici care nu au sot sau nici un ajutor, dar nu ar trebui sa existe mamici care sa nu plece urechea la ce le transmite puiul lor.
nu vreau sa spun ca mamicile ai caror copii au colici nu au fost mamici bune, doamne fereste! ci doar ca ar trebui sa acordam mai multa incredere copilului nostru si firului invizibil care ne leaga, si mai putina (mult mai putina) medicilor, rudelor -adesea chiar bine intentionate, sfaturilor de pe net, etc...

sper ca nu am suparat pe nimeni e doar o frantura din micuta mea experienta :)
si daca am zis vreo prostie, puneti-o pe seama orei si a mintii mele incalcite. pe care chiar acum ma voi duce s-o culc

desi am inceput cu "neata", va urez in continuare o noapte frumoasa!

copiii sunt mainile cu care ne prindem de Rai
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Buna dimineata. poftiti la cafea si mic dejun
Multumesc de mii de ori dragi mamici - mi-ati redat increderea in mine si ridicat moralul.Si fff bune articolele.
Din pacate pe mama n-am unde s-o trimit pt ca nu are locuinta in tara. statea in chirie. dar o sa-i caut ceva si-i platesc pt ca asa nu se poate..!(cineva zicea ca-i anti alaptare-nu e, ea ne-a alptat pe noi mult timp. eu am supt exclusv pana la 1 an si 2 luni. Asa ca e cu atat mai gre de inteles))
A drmit de-a rupt bb azi noaptede la 9 la 2.dar aseara il apucase amocul de a urlat din senin vreo juma de ora!apoi a cazut rapus.
Si eu sunt pe post de pat dar doar vreo juma de ora dupa ce a mancat. apoi cumva se cere el jos, cred ca nu mai sta bine-e mare de acum
Eu il tin cu noi in pat dar in landoul de la carucior. asa ca e cumva separat de noi. l-am tinut asa ca sa-l pot vedea can doar scanceste. daca era in patut ar fi trebuit sa tot sar din pat sa vad ce face.dar va trebui sa-l mut curand pt ca nu mai incape in landou
eu nu apuc sa intru f des pt ca nu prea mai doarme mult ziua. cate un sfert de ora, o jumate. doar un(1) somn de 2,5-3ore. Poate se mai schimba.
va pup si imbratisez mamici curajoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

neata si de la mine!

oficial a venit PRIMAVARA!!!

pentru toata lumea

si o zi super sa avem!

e cineva in zona iancului, stadionul Lia Manoliu? mamica de felix, caut partenera de intrecere cu carutul pentru o relatie bazata pe glume si sfaturi mamicesti...

copiii sunt mainile cu care ne prindem de Rai
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Buna dimineata!

Ma bucur ca v-a placut articolul,l-am citit de doua ori..am simtit ca intr-adevar puterea gandului functioneaza atunci cand esti destul de echilibrat si stii sa iei lucrurile dupa cum simti.

Ziki..m-am regasit total in povestea ta..diferenta e ca eu aveam 18 ani eram matura adevarul,dar tot copil cu copil..poate ca asta m-a si ajutat foarte mult,i-am daruit ei ceea ce imi doream eu..sau ce mi-a lipsit mie cand am fost copil...nu stiam nimic,nu aveam pe nimeni(dar pe nimeni,inafara de un sot batut in cap).am invatat ca atunci cand plange vrea papa,vrea schimbata..sau vrea doar atentie,afectiune.
Ma gandeam de multe ori cum plangeam eu cand eram trista,fiind copil..fara sa imi lipseasca nimic anume,ci doar trista..si cand incepea sa planga stiam ce-i lipseste..sau doar puterea gandului..nu stiu,dar a functionat. Nici Camelia nu a avut colici, dar adevarul e ca acu 9 ani nici nu stiam ce-s aia,nu eram atat de citita,nu stiam atat de multa lume..nu gaseam prea multe informatii.
Eduard e la fel,dar se vede saracu ca se chinuie de burtica,plange cand chiar il doare rau..se strange,tipa..se linisteste in brate si cand aude vocea mea sau a tatalui dar nu intotdeauna..si atunci inteleg ca trebuie lasat sa planga,dupa ce si-a facut ''damblaua'',se linisteste la fel de brusc cum a inceput si din plans da in ras.
Conteaza mult atitudinea parintilor,calmul si tandretea lor..face minuni pentru un pui de om care inca nu stie ce e cu el..ce se intampla.

Insa este si la fel de adevarat faptul ca la al doilea copil iti este mai usor,esti mai relaxat..mai ''pregatit'',desi nici fratii nu seamana intre ei si se comporta diferit,au personalitati diferite si bine definite inca de mici.
Nu imi place cand aud ''vai ce m-a enervat,nu se opreste din plans'' sau ''m-a stresat,nu stiu ce sa-i fac''..sunt cuvinte dure pentru ei,nu au nicio vina..trece si perioada asta,vin altele..greul si grijile mari incep cand merg in picioare..atunci chiar nu stai locului,iti e teama sa nu cada,sa nu isi traga lucruri in cap..plus ca sunt mult mai curiosi si odata ce si-au data ei seama ca pot ''explora'' singuri..nu ii mai opresti

No bun..ma duc sa fac cafeaua

Sa aveti o zi de primavara! (ma tot repet poate isi face vremea asta mila de mine ca nu mai pot..vreau sa scot bulanele la aer)

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Neata

vigantol la Robert mi-a zis pediatra sa-i pun in lingurita, cu cateva picaturi de lapte muls, la euroclinic mi-a zis direct in gurita si asta fac acum.

colici o sa citesc imediat articolul, insa atat vreau sa zic ca exista copii care ii au indiferent de mama lor, indiferent de cat sunt tinuti in brate, de linistea mamei... eu am experienta de la Robert..colici urati, copil tinut numai in brate, eu am stat calma la inceput, apoi am cedat nervos incet, incet, astfel incat de la 3 la 4 luni plengeam cot la cot; Si Robert a avut cum zicea Doloress cu orele tata, cred ca 15 ore/zi plangea, afara, in casa, noapte, zi!
Cu Ana alta faza - dupa 2 saptamani in care eu am zis clar "trebuie sa nu aiba", nu am cumparat siropuri, nu am vrut sa aud de colici, ei bine dupa 2 sapt au aparut. Altfel decat la Robert - plans seara, in fiecare seara 8-11, dar plans oribil, tipat, racnit asa "ah, ah!!!"...deci erau colici fratilor, surorilor, care erau indiferenti de AP-ul meu, de calmul meu de orice...si ma gandeam cu ciuda in momentele alea la femeile care mi-au zis mie ca "de fapt, copiii nu au colici, sunt alte alea".
Acum suntem in ZIUA 4 SAU 5 de lipsa colici- DA, plange seara dar altfel, poate plans de destresare, de nervi ca se urca Robert peste ea, de oboseala...eiiii..e alt palns, CONSOLABIL OAMENI BUNI!!!

DOAMNE AJUTA SA O TINEM TOT ASA!!!!!

Azi noapte mi-a picat Robert din pat , atata mi-a plans saracu...dar are un stil, doarme pe marginea marginii patului!!! Daca m-ati vedea cum dorm..daca n-as avea fatza de speriat ciorile as face poza, intre ei doi, ambii stau cu capetele la subratele mele...e de vis..dar uite, mai cad din pat

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Cum mi s-au intamplat doua minuni, Robertsi Ana Isabela

Mergi la inceput