Buburuze de Ianuarie-Februarie 2011 (4)
Raspunsuri - Pagina 14
RaluKara spune:
eu ii dau calciu , 10 zile pe luna, cate 5 mg pe zi, impartite in doua doze a cate 2,5. dar nu toti dr recomanda. e in functie de dezvoltarea pe care o are bebe, cat de mult creste in lungime, cat ia in greutate. etc. cel mai bine ar fi sa vb cu pediatrul. si daca crezi ca are motive sa fie anemic sa ii faci un set de analize decat sa ii dai vitamine sau fier sau ce lise da bebeilor in caz de anemie fara sa fii sigura ca e anemic.
Raluca , mami de pisicuta Maia Rebecca, 20 ianuarie 2011
"Iubirea nu este un targ : te iubesc pentru ca ma iubesti. Iubirea este o certitudine : te iubesc pentru ca te iubesc." - Liviu Rebreanu
Mitsu-bishu spune:
Buna.. dimineata!
Sunt si eu o mamica de Buburuza de ianuarie-februarie 2011 si de Clopotel de ianuarie-februarie 2008 si va urmaresc de ceva vreme de la odisee... Am ales sa va citesc din umbra din motive obiective, dar acum as vrea sa ies din anonimat.
Mezinul se numeste Aaron Victor (probabil ne-ati vazut in grupul de pe FB ), s-a nascut pe 27 ianuarie, natural, 3220 g, 53 cm, Apgar 9, maternitatea Giulesti, doctor Dan Deva, daca binevoiti sa ne treceti si pe noi in listuta.
Avem si noi cam aceleasi probleme 'bebelusesti', bagati de seama la ce ora scriem acest mesaj , asa ca sa stiti ca va aprobam si va sustinem!
Lavi, de Conrad si Aaron Victor
Mitsu-bishu spune:
Asaaa.. Si daca tot mi-a fugit somnul... Sa mai spun si eu doua vorbe:
Tunde, tu nu ma stii, eu parca te cunosc de-o viata, asa ca ma bag si eu sa imi dau cu parerea. Stiu ca e cam ingrata pozitia mea, ca citesc de dupa draperie ce scrii tu aici, da' revenind.. De ce trebuie neaparat sa alaptezi? Nu am fost atenta.. Esti certata cu pompa? Nu merge sa mulgi 'suvoiul' si sa ii dai la bibe'?
RaluKara, eu cred ca treaba cu laptele e pasagera, stii tu cum e cu inconstanta in a manca, a dormi, etc. ... Cum si bebelusii au mese diferite cantitativ, au zile in care ba mananca de rup, ba nu au chef de nimic, etc. Cred ca asa e si cu sanii tai.. Zilele astea sunt mai lenesi, au luat o scurta vacanta Sau macar asa iti doresc sa fie. Oricum, nu te mai stresa, exista LP si bebelina nu o sa moara de inanitie!
Ehm, ehm... Despre o treaba care ma intereseaza al naibii de tare, si, ma rog, vad ca e o preocupare generala in perioada asta - vorbeati de Cocyntal, mi-a stranit si mie curiozitatea, am cautat sa vad ce contine - Carbo vegetabilis 5ch, Colocynthis 9ch, Cuprum metallicum 5ch si apa pura... Mai precis Carbune Vegetal, Castravete amar si Cupru, toate se gasesc sub forma de granule homeopate la Boiron, chiar in concentratia din Cocyntal... Sunt decisa sa experimentez combinatia, bineinteles sub "bagheta" pediatrei copiilor, care este homeopat. Sper sa nu dati cu pietre, da' eu zic ca sunt inofensive 'ingredientele', merita sa incerc! Daca imi iese, spun totu' aici.
Despre scutece.. Noi folosim Libero, a mai spus cineva pe aici ca sunt scortosi, eu vad in asta o calitate, mi se par mai controlabili decat cei mai 'pufosi' (stau la locul lor), mai uscati... Si.. Eu am aflat direct de la sursa Din pacate baietelul cel mare inca mai utilizeaza si mi-a spus el mie ca aia sunt cei mai buni
Lavi, de Conrad si Aaron Victor
mica_daria spune:
Buna dimineata...
Poftiti la cafeluta, ceiuc, cacauta cu lapte, si un copios mic dejun.
Merg sa va citesc asa de dimineata pana mai doarme zuza .
Va doresc o saptamana cat mai placuta, cat mai linistita cu copii necoliciosi si foarte papaciosi.
ziki spune:
buna dimineata si de la noi!
eu am ca de obicei probleme care la majoritatea dintre voi au trecut de mult
am de exemplu niste ganduri negre si o oboseala care parca imi incetoseaza mintea, asa. toata lumea mi se pare nesuferita (cred ca si reciproca e valabila dar inca nu mi-a zis-o nimeni , am si o mica manie a persecutiei (tot ce mi se spune e o critica si probabil se voia sfat, parca nu fac nimic cum trebuie (am renuntat prea repede la alaptatul ala defectuos), etc...
si ma rastesc la soata din dotare.
noroc ca ieri la 7 seara am decretat : nu mai pot. si mi-am bagat cornul in perna, si am dormit pana la 1.00 dimineata.
culmea e ca si maimutelul mic a dormit o noapte super. am stat toata dupa-amiaza cu muzica de pe linkul ala (apropo, LORICH ma bucur ca ii place lui Robert! ) si am dansat cu el in brate, iar el a studiat atent tooot tavanul pret de o ora pana m-au lasat si pe mine balamalele.
s-a trezit doar la 1.00, apoi la 6.00, deci doarme de la 10 seara cu doar doua reprize de laptic
in fine. voiam doar sa va intreb cand trece baby-blues-ul oare?
Mitsu-Bishu, bine ai venit printre noi!
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]
andri31 spune:
neataaaa
mica daria multumim de cafea. eu sunt la ceai+lamaie+miere.... ma inceraca ceva,,,, m-a luat gatul de vreo2 zile si acu' parca parca vrea sa apara si o temperatura
mitsu-bishu bine ai ... scos capul de dupa "perdea"
eu raportez o noapte cu putina papa la bb si putin nanic ... abia acum bulina mea e la somn ..
aaa... mi-am facut mea a culpa ieri cu treaba de prin casa... ei bine nu a fost grav cu spargerea cazii .. sotul din dotare a rezolvato aseara asa ca dupa ce m-au trecut ieri toate transpiratiile aseara pe la 10:30 , dupa baita bulinei m-am relaxat si eun la dus ...
va intreb.. si la voi pana trage bebe un amarat de partz e mega show ?
Mami de dulce Amalia 19.ian.2011
Lorich spune:
neata
mica daria multam de o fo suuuper faina!!!
Tunde mami obosit, auzi, incearca pozitia scrisa de fete, dar eu cred ca bebeii nu prea vor sa stea in pozitia aia, ca le solicita gatul, nu se pot "lasa moi"; pe o parte daca stati nu e mai bine? Atunci alt sfat - gratuit - mulge putin din suvoi s anu mai curga singure ca stropitorile (asa face si dreapta mea) Si fii tare!
mitshu bish bine ca ai scos nasucul! Bine ai venit!!! Si eu am una bucata galuscoi mare care-mi cere "pune pempaselu", oare mai scapam oare de ei??? Ca eu pun si mici si mari, aia a lui Robert mi se par enooormi!!!
ziki te pup, nu stiu ce ai tu, dar imi esti draga tare, imi palc oamenii astia care si cand au probleme sunt tot "hazosi" (de necaz); hai c atrece si perioada asta, toate am suferit de mania asta in primele saptamani.
Azi sunt singurica cu ei, si sunt pe forum!!!
O zi super sa avem!
La multe lunite Patrick!!! mama , Irinuka, ce baiat mare ai!!!
La multe lunite Matei Alexandru
La multe lunite Radu Andrei!!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011
mica_daria spune:
Tunde sper ca s-a mai ameliorat durerea de colicei a bubulinei tale. Cu ceva de genul ma confrunt si eu, in sensul ca imi vine prea mult lapte, si mai ales ca noi stam la o masa cel putin 1h-1.5h. Bubulina mea suge ce suge, apoi stam 10-15 min si ne uitam pe pereti, apoi iar mai suge si iar ne uitam pe pereti, si in timp ce suge se ineaca si incepe sa urle, si iar mananca laco, si iar ii vine mult si se grabeste, apoi cand o ridic vomita. si dupa ce ne chinuim 1h sa mancam, dupa o jumamate de ora urla de foame si m-ar manca. Si o luam de la capat. Cu toate ca ma mai si mulg inainte sa ii dau sa pape, tot asa se intampla la fiecare masa. Offf, sper sa fie mai bien la voi.
Ralukara pupam mamica necajita , si sa dea Doamne Doamne sa scapati de problama , si sa ai laptic cat pt 5. Dar nu te mai necaji mami, ca faci mai rau, si d-lui sot sa ii dai una in "freza", sa nu te mai supere si el.
madalina_m spune:
Buna dimi! Noi am dormit foooarte bine! Aseara am disparut ca au navalit vizitatorii peste noi: intai bunicii, apoi nasii.
Sa o iau pe rand cu ce vroiam sa zic:
ROXX marele stilist se numeste George Soare, iar salonul lui Tribut by George Soare.
LAVI bine ai venit printre noi. Asteptam parerea ta despre cei trei compusi ai Cocyntal-ului luati separat, sa ne zici daca functioneaza. Dar cat mai repede, pana nu trec colicii.
Revin, ca una bucata bebe a inceput sa oracaie.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
vas spune:
ceau.
Revin pe la voi sa va povestesc cum e in 4.
Eliza e tare incantata, dar trece in extrema cealalta, il vrea la ea in brate, vrea sa/l pupe toata ziua, trebuie sa fiu cu ochii in patru ca altfel il ia din patut singura. Degeaba i/am explicat ca e mic, are caputul moale, i/am aratat, am facut tot ce e posibil, degeaba, daca ar prinde momentul se urca pe el, ea zice ca.l iubeste.E singura problema care o avem. Povesteste cu el toata ziua, acum dimineata ii spunea ca ea merge la gradi si sa stea cuminte ca vine inapoi. In rest Andrei e un copil minune, doarme si papa, inca nu avem colici, poate ne ocolesc.
Laptic avem cred ca tot pentru vreo 2 ani.
am fost la control, cica e totul ok, cred ca a taiat totusi cam mult, parca s/au mai domolit durerile, acum au aparut mancarimile, imi vine sa ma urc pe pereti ca nici macar nu ma pot scarpina, stau la dus non stop.
Asta e, bine ca suntem sanatosi si sa stiti ca e tare frumos sa fii mamica mai multor copii. Mi/s tare dragi amandoi.
Andreea , mamica Elizei + Andrei
13.05.2007
poze2