Buburuze de Ianuarie-Februarie 2011 (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Si la noi a aparut galmita aia recent, asa ca nu e o pb.
Kineto - am facut pana acum 6 sedinte, mergem de 2 ori pe sapt. Dar ti-am zis, noi nu-i facem masaj acasa, lucram doar la pozitionare.

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluKara spune:

vasilasanita, voiam sa iti scriu acelasi lucru ca roxx, dar cum mi-a luat-o inainte ...

Raluca , mami de pisicuta Maia Rebecca, 20 ianuarie 2011

"Iubirea nu este un targ : te iubesc pentru ca ma iubesti. Iubirea este o certitudine : te iubesc pentru ca te iubesc." - Liviu Rebreanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Citat:
citat din mesajul lui RaluKara

vasilasanita, voiam sa iti scriu acelasi lucru ca roxx, dar cum mi-a luat-o inainte ...

"Iubirea nu este un targ : te iubesc pentru ca ma iubesti. Iubirea este o certitudine : te iubesc pentru ca te iubesc." - Liviu Rebreanu

mersi
pupici

mami fericita cu Stefan 12.01.2011
Dumnezeu ne va ajuta sa fie bine!

Mergi la inceput

RaluKara, cu mulsul sa stii ca si eu am zile si zile. De ex ieri cand am vrut sa pec la shopping, m-am chinuit o gramada sa scot 100 ml, desi tzitzi erau pline-ochi, alteori scot 120-130 dintr-un singur san in cateva minute...Totul e sa nu te invinovatesti si sa te stresezi cat mai putin. Si bebe sa stea la san, sa traga de zor, chiar daca pana la urma se satura cu LP, ca stii ca el e cea mai buna pompita.Si vezi cum se simte ea, daca pare satula, daca face nani, renunta usor-usor la chestia cu cantarirea, o sa te innebuneasca.
Ma enerveaza sotul asta al tau, asta mai lipseste acu, sa-ti spuna ca e ceva ce nu faci bine...ntz ntz ntz
Stai de vorba cu el, explica-i ca stresul te poate determina intr-adevar sa ramai fara laptic si ca nu vrea sa fie responsabil de asta, explica-i ca femeia care alapteaza trebuie sustinuta, ca nici tie nu ti-e usor dupa ce ai trecut prin atatea, dar asta intr-un moment cand esti calma, pentru ca sustinerea lui e foarte importanta.
Si toarna lihcide pe gat cat de multe, rontaie galactogil si nuci, bea ceiuc pt lactatie...o sa-si revina productia si la tine, n-are voie altfel! Si daca in 1-2 zile e la fel (ceea ce nu cred...), scrie un mail fetei de care iti spuneam, nu lasa sa treaca prea mult timp!

_

Roxana

Mergi la inceput

tunde, ma bucur ca ai aflat care e problema pana la urma. daca zici ca vine laptele in jet prea mare ai putea sa o alaptezi tinand-o peste burta ta, mai exact ea sta cu burtica exact peste pieptul tau, tu ii ridici sanul de asa fel incat ea sa se pozitioneze bine si astfel nu se mai inneaca nici cu jetul ala, nici nu mai se enerveaza de cantitatea prea mare de lapte.

uite ce am gasit

2. Pozitia "pe spate" - mama sta intinsa pe spate, iar copilul sta pe burta ei, paralel cu ea, capul in dreptul sanului. Se poate sustine copilul cu ambele maini. Aceasta pozitie este des utilizata in primele momente dupa nastere, dar si in baie :)) . Este o poziti utila si in cazul in care mama are prea mult lapte care curge rapid si copilul in celelalte pozitii se ineaca. Astfel, folosindu-se de inversul gravitatiei, copilului nu ii mai vine brusc o cantitate mare de lapte ci trebuie sa depuna efort pentru a suge.

Mergi la inceput

roxx un buchet de , mersi mult de incurajari.
si eu sper din suflet sa fie doar un episod trecator. eu nu m-am panicat atat de mult pentru ca nu reuseam sa scot cu pompa ci pentru ca sanii erau moi, flasci, copilul incerca sa suga, se enerva ca nu ii vine nimic si se punea pe un urlat crunt. ma roade rau pe creier ideea ca am tinut-o nemancata din nestiinta si ca nu m-a dus capul sa ii fac biberoul ala de LP mai devreme...
si nu pot sa imi scot din cap ca in ultima saptamana a luat in greutate doar 120 de gr si ca a fost extrem de agitata si plangacioasa toata ziua. eu m-am gandit ca sunt de vina ba colicii, ba faptul ca a inceput sa isi regleze numarul scunelor, in loc de kk dupa fiecare masa , acuma face de 2 ori pe zi, o data dimineata si o data seara.
offffff.....
de cantarit o cantaresc atat de mult tocmai ca sa fiu sigura ca nu o tin nemancata. pot concepe sa se diminuez lactatia, sa fie laptele nepotrivit pentru ea, sa fie asa zisa apa chioara, desi stiu ca astea sunt exceptiile exceptiilor...dar nu pot concepe sa imi tin copilul nemancat din incapatanarea mea de a o alapta si din prostia mea...
main sper sa o gasesc pe dr sa stau de vb si cu ea...sa vedem ce LP imi sugereaza pentru completare.

voi cum stiti: mai bine sa ii ofer completare cu LP dupa fiecare masa si sa suga ea cat vrea, sau mai bine sa alternez?

am gasit pareri impartite...

fetele care sunt in situatia mea, voi cum faceti?

va si multumesc tuturor pentru raspunsuri si incurajari

Mergi la inceput

Eu, care aveam si eu inainte lapte pt 2 copii, acu am observat ca spre seara nu mai e suficient. Noaptea am prea mult. Asa ca storc noaptea pun la congelator si i dau cand n am de ajuns.

Mergi la inceput

RaluKara, inca ceva: bebelina mea a luat in greutate si 130 g pe saptamana si 250g...nu inseamna ca nu a fost bine hranita. Multa lume evalueaza cresterea in greutate dupa niste standarde impuse, care se doresc universale (gen "trebuie sa ia intre 150 si 200 g pe sapt in primele 3 luni" sau "minim 200g") - nu poti sa bagi in aceeasi oala pe toti copiii, cu atat mai mult cu cat papa fie diar LP, fie doar LM, fie LP + LM. Potrivit La Leche League, pentru copiii alaptati exclusiv la san, in primele 3-4 luni cresterea medie in greutate pentru copii alaptati este de aprox. 113-227 grame/saptamana.. Interesant, nu? mai multe detalii aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156234.

Nu-ti face griji nici cu kk la fel la bebeii alaptati nu o o regula - poate lipsi mai multe zile. As mai scrie dar s-a trezit mandra si vrea sa pape...
Mai vorbim. Noapte buna

_

Roxana

Mergi la inceput

Acu ca am aflat misterul ce i cu galma aia acolo mai am o singura dilema. De ce se albastreste sau invineteste copilul in jurul guritei cand plange. CU problema asta trebuie sa merg neaparat la dr. Nu stiu de cand e asa ca n am bagat de seama pana acu.

Mergi la inceput

S-ar putea sa fie anemic, din ce am gasit pe net.

Eu ii dau doar vitamina D - colecalciferol.
Voi ii mai dati altceva, calciu, ...?????????????

Mergi la inceput