Buburuze de Ianuarie-Februarie 2011 (4)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ziki/ziki.jpg)
ziki spune:
LORICH
VAS - bine ca e totul bine, chiar si cu.. scarpiniciul. trece si asta.
la noi prima saptamana cu Flavia a fost crunt. nu v-am mai zis, pentru ca stiam ca o sa treaca si deja bombanisem pe mai multe teme imi epuizasem doza de bodoganeala pe forum
Flavia, deci, incepuse sa faca absolut TOTUL inadins. vorbea tare fix in capul bebelusului, trantea usile, se ducea si se sprijinea cu cotul pe spinarea lui gen "what's up, doc?"
bineinteles ca a fost arhi-pedepsita, nu conta. se intorcea si o lua de la capat. si face indata 5 ani, adica ma asteptam la mai multe de la ea. dar bine ca am citit-o, Pestisoara lu' mama, si am luat-o cu un discurs de "corazon". mi-a zis la un moment dat ca poate facem totusi alt fratior sa-l inlocuim pe asta...
si i-am spus ca daca mai spune asa, macar sa spuna cand nu e si el de fata. pt ca el a auzit-o atatea luni la rand din burtica, si s-a pregatit sa o cunoasca, si era nerabdator sa creasca sa se joace cu ea, iar acum doar pt ca nu poate raspunde nu inseamna ca nu intelege. si ce-o fi in sufletelul lui cand aude ca surioara pe care a cunoscut-o inca din burtica acum vrea sa-l inlocuiasca...
si dupa ce a tacut o vreme, cu ochii in pamant, a inceput incet sa-l mangaie pe capsor, n-a spus nimic, a plecat, dar de atunci (si sunt 3 zile), vorbeste normal, vine mereu sa ma ajute cand il schimb, ii tine si ea biberonul...
we made it! copiii sunt mult mult mult mai dezvoltati emotional si intelectual decat vrem noi sa credem.
gata. nah ca nu m-am plans de data asta. mare minune
sanziana
![](mamica.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
madalina_m spune:
Asa ...
ZIKI te inteleg perfect. Si mie mi se pare ca toate sfaturile care mi se dau mi se dau pt ca lumea are impresia ca sunt o mega nepriceputa. Maica-mea, cel putin e cea mai tare. Ea e si genul care daca nu faci ca ea este prost. Am amenintat-o de cateva ori ca o dau afara si a lasat-o mai moale. Ieri, in schimb ii casunase pe o poza cu pisica. Dupa ce ca am dat-o dupa ce a fost un membru al familiei timp de 5 ani jumate, am pastrat si eu o poza pe care o tin inramata in biblioteca. in jurul ei am pus 3 poze cu copilul. Maica-mea: Dar pisica asta trebuie sa stea aici, la loc de cinste? Ia scoate poza si pune una cu copilul!!! Dar erau 3 cu copilul, daca nu ar fi fost sa zicem ... I-am zis sa ma scuteasca, ca nu decide ea in casa mea.
TUNDE imi inchipui cat esti de obosita si suparata daca fifta nu vrea sa pape nicicum. Daca ar fi luat macar bibe era ceva, dar nici tzatzi, nici bibe, nici lingurita ... Ii dai ceva de colici?
RALUKARA si eu a trebuit sa trec pe completare chiar din a doua zi acasa. Bebe urla intr-una si eu il tot puneam la san si nimic. Pana nu i-am dat bibe nu s-a linistit si de atunci nu am mai renuntat la LP. E adevarat ca am cedat cam repede, pentru ca aveam sfarcurile praf si abia asteptam o pauza ca nu mai puteam de durere. La inceput i-am dat o masa LP una LM. De sapt trecuta insa m-am hotarat sa incerc iar sa ii dau cat mai mult LM direct de la sursa, fara sa ma mulg si atunci a trebuit sa ii mai dau si LP dupa supt la aceeasi masa. A devenit mai colicios si plangacios. Nu stiu daca e de la asta, sau e o coincidenta, desi dr pediatru ne-a atentionat ca ar putea aparea colici de la combinarea celor 2.
![](rugaciune.gif)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorich/Lorich.jpg)
Lorich spune:
mai, lustra noastra din sufragerie e asa de amuzanta, ca Ana cum o vede ii zambeste cu gura pana la urechi.
ziki la noi Robert e tot timpul in fundul Anei, chiar acum am spalat-o la chiuveta la fund eu de un picior, Robert d eun picior, e tot timpul peste ea si-n capul ei, lui ii e draga, dar iti dai seama ca sunt momente cand vreau s-o lase in pace, ii spun, ii explic, nu vrea sa inteleaga! Noi mergem pe metoda sa nu-l pedepsim pt chestii ref la Ana, pt ca i-as crea resentimente, tot ce tine de ea ii explic, ii acord lui cata atentie pot,ma joc cu el cat pot, si cand se repede s-o trezeasca daca nu reusiesc sa-l deturnez ii explic ca ea va plange si va trebui s-o tin in brate etc.
Asta am constat si eu ca vorba dulce mult aduce, si-n p[lus am citit intr-o carte d epsihologie ca e bine ca bb mare sa aiba si el/ea o papusa si eventual sa fie lasata sa se manifeste pe acea papusa, adica daca vrea s-o cafteasca, s-o tranteasca etc sa fie lasat, nu pedepsit, cica e fff bine pt ei sa-si exteriorizeze frustrarile si sentimentele astea urate, e mai bine afara decat sa stea in ei si sa "dospeasca".
merg la sughitzacioasa!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011
madalina_m spune:
O fi vreme pt plimbare sau e prea frig? Nu imi dau seama pt ca la mine in casa nu intra decat soarele, frigul si vantul raman afara.
![](rugaciune.gif)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
madalina_m spune:
in legatura cu vaccinul, chiar aseara mi-a povestit nasa ca fetitei ei care are 1 an jumate i s-a inflamat vaccinul la 1 luna dupa ce l-a facut si a fost complet vindecat acum o luna. Deci au stat cu el supurand 1 an si 4 luni. Desigur ca au fost la dr si le-a spus ca e normal. Ei au facut vaccinul in Franta si au stat acolo pana a facut fetita 1 an si dr de acolo i-a spus acelasi lucru ca si dr de aici. Deci nu trebuie sa va impacientati.
![](rugaciune.gif)
![](images/user_woman.png)
maimutzica10 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxx26 MAIMUTICA, o singura intrebare am: ce e cu migdalele pudra ? Ai luat migdale si le-ai sfaramat sau cum? _ Roxana Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011 Scrisoare pentru Catalina |
le-am facut bucati mici in blender, nu erau praf oricum....
Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (18.01.2011)
think pink
roxx26 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madalina_m O fi vreme pt plimbare sau e prea frig? Nu imi dau seama pt ca la mine in casa nu intra decat soarele, frigul si vantul raman afara. |
Am fost eu pe afara, e placut ca e soare, dar e destul de rece (1 grad). Daca iesi printre blocuri sau prin alte zone mai ferite de vant, cred ca e ok. Pe la sosea era curent tare.
Ma dispera faptul ca am googalit dupa prognoza meteo si astia zic ca e ninsoare in Bucuresti,unde vad ei ninsoare???
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
roxx26 spune:
Sa va mai spun un of...iar deschid o cutie a Pandorei, dar nu vreau sa supar pe nimeni, e doar un of de-al meu. Si nici nu vreau sa critic, deci sa nu inteleaga nimeni mai mult decat scriu eu, va rog.
Ma dispera persoanele care ofera gratuit sfaturi anti-alaptare, ca tot au 2 fete de-ale noastre niste necazuri pe tema asta. Am o prietena care a nascut cu o luna inaintea mea - primul copil. Ea ma suna frecvent sa comparam copiii si sa-mi dea diverse sfaturi din experienta ei. Intentia este laudabila, dar uneori imi vine sa o strang de gat...Zilele trecute mi-a spus ca daca la 3 luni fata nu isi dubleaza greutatea de la nastere, este foarte rau si trebuie sa ii dau completare. Asa tare m-am suparat, m-a afectat rau de tot. Cine pana mea decreteaza ca "este rau de tot"??? Pai cand copilul este sanatos, e vioi, ia in greutate, ce-i drept nu un kil jumate pe luna, dar ia; doarme pana la 6 ore pe noapte (ma indoiesc ca un copil mort de foame ar dormi atat) - cine poa sa vina sa-mi zica mie ca fata mea nu mananca suficient?
Colac peste pupaza, ieri m-am milostivit s-o primesc pe soacra in vizita si cu ocazia asta ma intreaba: cat are fata in greutate? Vreo 4 kile 200, zic. Si imi raspunde: hm, da, ia cat de cat in greutate, dar nu destul. I-am taiat-o scurt, spunand ca daca mai pronunta expresia "lapte praf" vreodata fac o criza de nervi.
Mai frate, nu mai pot, ce dracu ii califica pe toti sa comenteze si sa-ti dea sfaturi anti-alaptare? Daca nu vrei sa alaptezi / nu poti sa alaptezi / nu ai alaptat niciodata sau pur si simplu habar n-ai despre subiect, cu ce drept descurajezi pe altii???
Ce mama naibii, cu tot cu scaderea de la nastere copilul a luat 1,6 kg in 2 luni, ceea ce e foarte bine, pediatra nu a zis nimic, se trezesc toti neavenitii...Stiu ca nu ar trebui sa-mi pese, dar ma enerveaza rau, plus ca nu inteleg de ce in viata reala, intre rudele si prietenii meu, nu am intalnit NICI MACAR O PERSOANA care sa incurajeze alaptarea si sa dea un sfat pertinent. Cred ca daca nu era internetul asta, cu site-urile de specialitate pe care le intorc pe dos, eram de mult pe lapte praf, asa, fara rost...
Din nou, va rog si insist, nu vreau sa supar pe nimeni, e doar ceva ce ma roade pe mine zilele astea...
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorich/Lorich.jpg)
Lorich spune:
Roxx
stiu ce zici!
am trecut prin asta, cu Robert, cu toate ca el era ala care lua 1,5kg pe luna; cand am fost la 2 luni la socri sa facem botezul (deh..am vrut sa-l facem la curte, cu gratar &co) si am stat acolo vreo 2 sapt, timp in care Robert urla de colici rau de tot mi le-am auzit pe toate:-socru-ca am laptele gras de aia are colici, soacra si toata lumea - ca de ce nu-i dau apa, ca de ce plange, ca sigur laptele meu (si socrela imi turna salaTA DE rosii dupa salata de rosii in timpul asta).
Cred ca oamenii nu realizeaza ce zic, vor doar sa se auda vorbind, de asta. Pluc ca mai "se egsista" si gelozia- aia care mi-a adus ochi peste cap si murmurat cand auzeau ca Robert are 1an si jumatate, de x si inca suge. Daca nu rautatea si gelozia, atucni ce le "mana pe ele in lupta" sa-mi zica mie ca de ce alaptez copilul????
Deci...roxx nu mai asculta si ia-le ca pe glume idioate, altceva nu ai ce sa faci, o sa tot auzi sfaturi de astea toata vioata, fie ca sunt de alapatre, intarcare, dezpemparsare, dez-nu stiu ce. Tu stii cel mai bine si asta sa-ti intre bine in cap.
Si nah..uite, eu nu mai sunt doar virtuala, ca am vb si la telefon nu??Ai auzit-o si pe Ana urland, nu??Deci, uite one person pro alaptare for you!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/vas/vas.jpg)
vas spune:
Roxx, eu am alaptat/o pe Eliza 2 ani, este soc pentru toti cei care aud, iar acum inclusiv cineva din familie mi/a spus "sper ca pe Andrei nu/l mai alaptezi 2 ani, nu?" No, ce sa mai zic, oricum am o mare implinire, si cumnata si o prietena de/a mea care au nascut dupa mine au alaptat cate 2 ani, luandu/ma ca exemplu si sunt tare multumita ca macar am ajutat alti puiuti.
Stiu ca nu e usor, dar fiecare are alegerea lui. Nici nu vreau sa impun nimanui nimic dar nici mie sa nu/mi impuna nimeni cat si cum. Fiecare le stie pe ale lui, oricate explicatii ar primi, stie ce se poate si ce nu. Incearca sa/i lasi in pace, isi zic si ei parerea. Mama imi zicea sa pun laptele in palma sa vad ce culoare are si imi dau seama daca e bun sau nu. Da ce eu sunt chimist? imi dau seama dupa ochi, sau ce? eu ii dau sa suga, daca doarme si ia in greutate sunt linistita. Daca apar probleme intervin atunci.
scandal pentru un mega partz avem si noi, e singura oara cand ii aud si eu vocea.
Lorich, Ziki, deci e la fel si la voi cu puiutii mai mari, ma gandeam ca e o problema de comunicare la noi , deci tot vorba buna e ok, dar aseara a luat o palmuta. Eram cu Andrei pe piept si ea spargea pungi la urechile lui sa/l sperie cica. Ok, am lasat/o , pana a luat o punga umflata si i/a pocnit una peste cap de am rabufnit. DAr e constienta de toate prositoarele care le face si si/a cerut scuze.
Andreea , mamica Elizei + Andrei
13.05.2007
poze2