Buburuze de Ianuarie-Februarie 2011 (3)
Raspunsuri - Pagina 3
sherbi spune:
seara buna!
si eu declar un bb matzait si care a papat si la o ora juma azi. ce-i drept i-am schimbat si aerul, l-am scos p-afara ca de mult asteptam o zi mai insorita sa iesim pe strasse.
in rest e cumintel, dar ma cam dispera cu papatul noaptea. papa cam des si pe la 5 il apuca foiala.
icter are in continuare si asta imi ridica semne de intrebare. cred ca o sa-i fac un examen la urina, daca ziceti ca-i semn de infectie la pishu. tre sa ma mobilizez sa ajung cu el sa-l vada cineva si la cucuiul de dupa ureche, desi fratele meu care ii este acum medic de familie spune ca nu ar fi semn de ingrijorare.
ne-am ales si cu acneea bebelushului. si david a avut si parca dureaza ceva timp pana trece. nu vreau sa-l dau cu nimic. am luat in schimb azi de la farmacie amidon de pus in apa de baitza. cica-i bun pt. iritatii. voi ce stiti de efectele amidonului?
offf, de fiecare data cand ma pun sa postez uit ce am de spus. citesc mesajele voastre, imi formulez in gand raspunsuri si iete ca uit de la mana pan-la gura.
pana una alta sa-mi plang nitel de mila. nu stiu daca voi sunteti sau nu depresive, da pe mine seara ma apuca rau depresia. ziua sunt super ok, seara cad in butoi. ma coplesesc tot felul de ganduri, ma simt vinovata, parca imi vine sa fug, sa-mi schimb viata...tot felul de prostioare. cel mai mult ma marcheaza faptul ca il percep pe david ALTFEL. nu stiu daca celelalte mamici de doi copii ma pot intelege, ca mie imi da cu radical ce simt. pana acum david era centrul universului meu, lumina ochilor etc., totul se invartea in jurul lui, iar acum simt ca nu mai e la fel. o data cu venirea lui marc, mi-a pierit din intensitatea sentimentelor pentru el si ma simt cel mai vinovat om de pe planeta. vreau sa simt la fel si nu pot. parca ma scoate mai repede din sarite, il cert tot timpul, il amenint cu fel si fel de pedepse, urlu ca o isterica la el, am luat-o rau pe aratura. sa le ia naiba de schimbari hormonale, ca-mi pierd atat de repede cumpatul...eu care-i toleram orice. azi am vb cu d-na educatoare sa-l duca la psihologul de la gradi sa discute cu el pt. ca refuza sa mai manance la gradinita. nu da nici cel mai mic semn ca e ceva in neregula cu el vis-a-vis de marc, dar sunt alte lucruri care-l dau de gol. stiu ca v-am terorizat cu problemele mele, dar schimbarile astea imi fac mult rau si ma consuma la maxim. vreau sa fie ca inainte. ma simt implinita si foarte fericita de venirea lui marc in familia noastra, dar produce atatea schimbari in sufletele noastre. cred ca-s paranoia deja.
doamne ajuta sa treaca mai repede perioada asta si sa-mi intru in normal. cred ca-s si meteosensibila, ca m-am saturat de frig si stat in casa. vreau o vacanta. vreau sa dorm in patul meu, in dormitorul meu, vreau sa ies dimineata la cafea, vreau sa ies seara la un suc, vreau sa fiu slaba la loc, vreau la mall, vreau sa mananc orice...
cum va spuneam, seara intru in depresii. scuzati comportamentul neadecvat unei proaspete mamici, promit sa fiu mai vesela de dimineata.
noapte buna!
mamici si pitici!
sherbi spune:
deci...decalotare. pe david nu l-am decalotat, dar sta toata ziua cu mana pe dansa. nu are nimic p-acolo in neregula, dar fratele mi-a zis de curand ca si el statea toata ziua cu mana p-acolo si tatal meu l-a decalotat si de-atunci s-a rezolvat problema. nu mai stie daca statea cu mana ca-l manca sau te miri ce. mamici de baietei mai mari, la voi cum sta treaba?
la marc spuse dr. neonatolog ca are un inceput de fimoza, sa-l decalotez la baie. partea friki este ca marc are o gaurica cat un vraf de ac, si sa vreau sa decalotez, n-am ce, n-am cum. trag eu dar trag degeaba. intrebare pt. mamici de baieti mici acum, la voi cum arata vf putzulicii? aveti ce decalota?
ma duc la frichinila
anka-maria spune:
sherbi, io-s la primul copil si cum nu stiam la ce sa ma astept le-am luat pe toate foarte in tragic. Io mai am si o depresie la activ (d-aia cu medicamente nasoale si recuperare 6 luni) deci am si fondul asigurat pt. depresia postnatala.
Si vreau: sa mananc ca omul la masa, liniste, patul meu, somnul meu de 9 ore/noapte, sa citesc, sa fac baie in cada timp de o ora, sa casc gura prin magazine, sa beau vin/cafea, sa ies cu sotul/prietenii la restaurant, sa lenevesc la t.v., sa merg la job, sa fiu slaba, sa fac curat in gradina, etc.
Dar am si sperantze ca n-am pierdut tot, ba chiar am castigat ceva. Consider ca toate celelalte au fost doar putin amanate si cand o sa ajung din nou sa fac toate astea, placerea o sa fie inzecita.
Gandeste-te si tu ca e o situatie de tranzit pana o sa faci tot ce ti-ai dorit, doar ca in compania a 2 copii frumosi.
edit: la mine (la bubu adica) pielea aia se da destul de mult la o parte. Mie mi-e frica sa trag, desfac numai putin cand il spal, dar se da jos pielea aia destul de mult.
ziki spune:
neata!
sunt la primul biberon pe ziua de azi, si mi-a fugit somnul...
* MIRELA nu am dat inca cutia de GALACTOGIL! o declar rezervata :)
sa-mi spui cum ai vrea sa facem sa ajunga la voi. trimitem sotii din dotare la un rendez-vous? al meu sot e in concediu paternal asa ca il pot face sa ajunga mai oriunde, sau poate sambata... cum vrei tu. astept varianta ta.
* GABI , sa stii ca eu vorbeam serios
la primavara sunt invitata de socrosenii la Pitesti ceva mai mult, cam o luna, , si te scot la plimbare. Sau de fapt tu pe mine ca daca ma uiti in parc, sunt mari sanse sa ma gasesti tot acolo si dupa 3 zile - nu cunosc deloc orasul si stau si foarte bine cu punctele de reper
* SHERBI si eu de cand am venit acasica am numai ganduri din cele mai bizare...
am racnit si eu la Flavia pentru o nimica toata de altfel, cand nu stiu cu ce il deranja pe asta mic. Si apoi mi-am dat seama ca risc sa fac diferente, si sa-i creez copilului cine stie ce ura contra fratiorului, si am si plans, mi-am facut fel de fel de procese de constiinta, dar...
cred ca e absolut normal. la noi si soata are depresie, cred. suntem asa, "itchy", din cale afara de sensibili, dar mi s-ar parea ciudat sa fie altfel. pana la urma, in familie, in casa, in cuplu, a aparut cineva. o fiinta noua, cu programul ei, cu nevoile ei, si cu personalitatea ei - la care trebuie sa ne adaptam. e normal sa fim putin dati peste cap pana gasim formula optima si ritmul care sa convina tuturor.
si mai sunt si dragii de hormoni, care ne-au tinut in sah 9 luni, si acum sunt si mai dezlantuiti...
eu zic ca e absolut normal sa ai orice fel de ganduri. e chiar in firea lucrurilor, inseamna ca iti pui sub semnul intrebarii noul statut de mamica de doi.
si sunt sigura ca vei fi (ca noi toate de altfel) o mamica admirabila!
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]
alinushali spune:
neatza iarasi, sper sa nu raman ca ieri doar cu neatza, nu am avut curent ieri toata ziua.
Am reusit sa citesc toate parerile legate de kk, mai ales ca puiul meu nu facuse de alaltaieri si intrasem in panica. Noi ieri am fost la doc si a pus piciorul in ghips, a fost cuminte, peste o saptamana mergem sa-l schimbam. Nu cred ca v-am spus, dar pisi meu s-a nascut cu o problema la piciorul drept, doc a spus ca a fost o malpozitie in uter, dar cel care a pus piciorul in ghips, a spus ca sunt mai multe cauze....... eu am banuit ca totul se trage de la apasatul pe burta din timpul nasterii. Dar am primit asigurari ca totul v-a fi bine cu piciorul si nu v-a avea probleme pe viitor.
Alina, mami de Maria Raysa (17.02.2011)
madalina_m spune:
Neata fetelor! am incercat si eu in noaptea asta alaptatul pe intuneric. Fiasco total! Eu nu vad nimic, bebele da din cap ca disperatul ca de, simte mirosul prazii, deci nicio sansa sa ii bag tzatza in gura. Atunci am zis sa il las pe el. Aoleu, parca e o curca beata. Da capul pe spate, adulmeca si se repede cu gura deschisa catre san - tzeapa nu nimereste. Iar se da pe spate, iar isi ia avant, iar rateaza. Si tot asa de n ori. Pana la urma am aprins lumina, l-am imobilizat si i-am bagat tzatza in gura ca ii trecea mai repede somnul de la izbituri decat de la lumina. Nu stiu voi cum reusiti, poate aveti copii cu simt de orientare mai dezvoltat.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
madalina_m spune:
Cu decalotarea nici eu nu prea stiu. Cand e putica mai taricica reusesc sa trag un pic, dar cand e moale si ii e si frigut si se micsoreaza nu am ce sa trag ca se face atat de mica incat am impresia ca ii intra inauntru. Acu l-am facut si de ras ca are putza mica. Roxx sa nu ii spui Catalinei!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
ziki spune:
Citat: |
Acu l-am facut si de ras ca are putza mica. Roxx sa nu ii spui Catalinei! |
neata din nou!
bag o si va servesc si
am o stare de nervi incredibila. socroseniile mele sunt foarte ok pentru ca sunt departe si nu prea vin pe la noi, sunt delicati si speciali
dar atunci cand vin.. nu vei sti niciodata 1. daca vor veni IN JURUL orei anuntate 2.daca vor veni in ziua aia sau vor suna PE SEARA sa spuna ca vin ALTADATA...
eu nu sunt genul de om care sa stie sa-si puna piciorul in prag, si laaaas de la mine dar in mine se dau lupte greco-romane sa ma abtin de la comentat.
aveti cea mai mica idee CUM le poti spune unor oameni sa AIBA BUN SIMT si sa SPUNA CLAR cand anume au de gand sa vina?
daca le spune fiul lor aka soata, se supara si spun ca sunt luati de sus. asa cum spuneam, sunt niste delicati...
hai ca mi-am inceput ziua bodoganind.
astazi are Flavia serbare si ramasese ca vin si ei ca surpriza sa o vada, adica pe la 10. dar odata sunati, aflam ca nu pleaca pana in 11 din pitesti...
iar eu ii spusesem mamei mele din dotare sa nu mai mearga si ea, pt ca ar fi prea multi acolo...
iiiin fiiineeee. bine ca am una bucata copil cuminte in continuare, care-mi doarme pe piept si ce bine ne e amandurora!
imi cer scuze ca am venit sa dau cu capul aici , dar mai bine virtual decat in vreo gura de socrosenie, nu?
stiu, stiu, voi arde in flacarile iadului, dar pe frigul asta e tot ce imi puteam dori - daca stiu ca asta ii poate schimba
in rest.. nu ma bagati in seama!
o zi frumoasa tuturor!
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]
Lorich spune:
Neata pt mamicute!
Am fost la dr. la controlul de 6 sapt. totul e super ok, dr. m-a intrebat in gluma-serios daca m-a taiat acolo, ca ea nu vede nimic.
Am vb de contraceptie, a zis ca pe perioada alaptarii ideal e prezerv., ca avand in vedere ca e fetita nu prea mi-ar da contraceptive; iar steriletul... e un corp strain, fiecare corp il poate "primi"altfel; am ramas sa reevaluam la controlul de 6 luni.
Eu nu numai ca nu aprind lumina la alaptarea de noapte, dar nici nu prea ma trzeesc, mufez fifi-ul si adorm.. merge super, multumesc cui a inventat alaptatul (adev. ca mi s-ar parea un super efort sa fac bibe la orele alea)
sherbi eu inainte sa nasc il adormeam pe Robert si plangeam, ca daca, ca oare cum va fi etc. Mi-era teama sa nu simt ca-mi pierd copilul, Robert a fost tot asa centrul universului meu. Cand m-am externat asa de tare m-am concentrat sa-i acord lui atentia maxima, sa nu simta ceva in timpul asta; am avut noroc ca Ana in primele 2 sapt a fost super copil cuminte. Acum sunt mai relaxata, nu-l vad afectat, bine eu l-am oprit de la gradi o perioada si cred ca asta a ajutat sa relatia noastra, in 4. Ideea e ca nu-l iubesti mai putin pe David, clar, fara dubii! Doar ca mai iubesti si pe altcineva si e o chestie de distributia atentiei, o sa fie bine, copiii tai sunt norocosi, au o mama super, numa' ideea ca-ti pui problema asta ma face sa cred ca nu exista vreo problema. Nu stiu daca-s coerenta, ca ma bazaie Ana in cap. Concluzia..va fi bine!!!
LMA Kristian de Foxy, Andrei de Kitzy, Alexandru de Iubita.mara
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011
bebelu86 spune:
Neata si de la noi..desi noi am avut o noapte alba ca varu..nu stuy cat de neata e
se pare k azi e ziua depresiilor.
cred k in curand pic si eu dc o mai tine asa. nu vrea sa pape decst trage de cateva ori si urla, de dormit, nu vrea, nu stiu ce sa ii fac
i-am dat iar calma baby si alinan (asta k tot ziceam aseara k nu i0am mai dat de ceva timp) sinimic
p mine nu ma lasa raceala asta o data,
ma gandesc k poate a ajuns in lapte tot ce am luat si nu ii face ei bine si de ia e gitata asa.
de la vaccin nu are cum k avem 4 zile.
nu stiu ce sa mai zic...
sa dea Domnu sa se linisteasca toti bebeii si noi sa ne revenim rpd
Bebelu cu cea mai frumoasa buburuza Natalia Maria (30. 12. 2010)