Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (7)
Raspunsuri - Pagina 14
sorana spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
E de coma Monica . Mey, sincer, nu stiu cum as reactiona, al meu a fost mereu alt gen de scolar. Ambitios din clasa I. Insa usor, usor trebuie motivata ... cumva. Va asteapta examene in clasa a patra, in a sasea, in a noua. Plus media generala ce va conta. Parerea mea personala, impartasita si de copilul propriu este ca trebuie musai sa iti asiguri spatele, sa fi un pas inaintea sistemului astfel incat orice schimbare sa nu te afecteze. Si vor mai fi schimbari. Si din pacate nu cred ca vor fi in mai bine....din contra. |
Pai asta e adevarata provocare. Dupa parerea mea tu nu stii ce inseamna sa ai copil ca al tau a fost ambitios
Faza este ca poate, e foarte isteata. Daca as vedea ca nu poate as lasa-o, zau, la cat poate. Dar provocarea e sa nu te dai cu capul de pereti cand vine de la concurs cu ultimul subiect (cel greu) facut perfect dar cu 1 subiect din prima parte pe care nu l-a vazut si eventual cu jumate de subiect din partea a 2-a de care n-avea chef sau nu i-a placut, deci nu l-a facut.
Si sa nu stressezi, sa nu chinui copilul si totusi sa-l convingi sa incerce.
Ce functioneaza e motivarea materiala. E foarte materialista, daca ii dai bani face. Dar mie nu mi se pare ok si evit asta. Dar am incercat si a fost un real succes.
Pot doar sa sper ca va avea bafta ca in zilele de examen dintr-a IV-a sa aiba chef. Si (evident) atunci chiar o s-o motivez material, din moment ce asta merge.
Dar pentru concursuri nu intentionez, pentru notele la scoala e ceva gen "fb toate notele din tot anul si primesti ...." (sincer am uitat ce primeste anul asta dar sunt convinsa ca stie ea, anul trecut a fost un mobil Samsung Corby portocaliu).
La ea nu e chiar usor sa ai numai note fb ca a fost de cateva ori la limita "scapand" un 87 - 88.
Si (iar cred ca am mai zis pe undeva) mie mi-a zis mama pe la 17 ani "Dati-ar Dzeu un copil ca tine ca mi-ai scos peri albi". Nu e ca mine, cred ca mama s-ar fi inteles super cu fi-mea, dar peri albi chiar imi scoate, fiind cu totul alta fire, alt gen, avand alte prioritati si o alta viziune asupra vietii fata de mine.
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina Sorana, eu am luat 3 la desen, clasa a 6-a, pt ca mi-am uitat blocul de desen acasa. Prima mea nota sub 9 Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Uau, a ta era mai nebuna decat a mea
anya spune:
Buna!
Ne-am adunat si noi de pe drumuri. Voi vorbiti de concursuri...noi tot cu concursuri dar de alt gen. Raportam ca, la Campionatul National de Karate traditional Matei a luat locul 5 la echipe sincron (impreuna cu echipa) si locul 4 la Embu mixt (asta e o simulare de lupta
). Ieri l-am lasat acasa sa faca lectiile, sa mai doarma ca duminica noaptea am dormit in autocar. Astazi are Smartul la Cunostinte generale. Mi-a promis dimineata ca va numara bine picioarele gainilor
.
Felicitari copiilor vostri cu matematica lor
. Noi n-am mai avut timp de suplimentare. Doar lectiile obisnuite si evident engleza. Aseara isi facea un proiect despre Federer (ca ii place si tenisul, timp sa le facem pe toate n-avem).
AMR 3 - pana la vacanta!!
Sabina spune:
wow, Anya, felicitari, e f tare! Practic, e al 4-lea din tara, nu? foarte frumoasa realizare.
Oare merge si Sofia la asta de cultura generala?? habar n-am ![]()
Edit: a mers si a facut tot.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
anya spune:
Stii cum e cu cioara....
Pentru mine oricum e primul
.
Inca nu l-am intrebat ce a facut la Smart, acum e la engleza...
Sabina spune:
mai, e un rezultat fantastic, ai de ce sa fii mandra.
la smart m-am uitat pe subiecte, f usor. Cine a gresit, a gresit din neatentie clar:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Felicitari Anya.
A fost Cangurul azi, evident ca a gresit cateva pe motiv ca n-a citit cu atentie. Una peste alta e ok, a raspuns corect la intrebari destul de greute, cu "pacaleli" posibile.
Maine are winners la romana, poimaine are comunicare.ortografie.
loryi1974 spune:
Wow,ce de concursuri.Copilul meu nu participa nici la jumate din ele.Si de la anul chiar vreau sa mai tai si din alea la care merge
.
De fapt,noi de maine suntem in vacanta
.Am auzit ceva si de niste teme de vacanta,nu-s cate pagini la romana si nu-s cate pagini la matem.Reteta sigura pentru mofturosi.![]()
Deci,la romana terminam cu "La Pasti"(evident),iar la matematica inca nu au facut perimetre,tot mai numara diverse din intetiorul/exteriorul unei figuri.
Felicitari tutturor copiilor pentru toate rezultatele obtinute si vacanta placuta cu multa odihna.
sorana spune:
La anul cred ca ma reorientez si eu la concursuri. Anul asta am fost la mai multe sa vedem ce si cum. La anul eu as face selectie (as renunta de tot la winners de exemplu). Culmea e ca s-a obisnuit fi-mea si zice ca vrea
.
Intrucat ma miram de subiectele de la micul matematician (stiind ca anii trecuti au fost mai greute m-am lamurit - astea erau "preliminare" - concursul e de fapt la final de mai cu cei care se califica).
anya spune:
M-am suparat pe Matei! A dat si el Cangurul (desi nu tin minte sa-l fi platit) si a facut bine la unele grele, dar a gresit la exercitiul cu umbra pisicii
. Neatent! Asta era de gradinita!! Era si el suparat aseara. Incepuse cu texte de genul "eu nu sunt bun de nimic!".
Astazi are testare la engleza (la engleza din particular), maine Smart de engleza si testare la cunoasterea de la scoala. Plus ca e racit rau.
Vreau vacanta! (si sa tina vre-o luna
)