Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (7)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Doamnelor

concursurile sunt bune. Sa le treaca emotiile, sa le mareasca puterea de concentrare, sa se pregateasca mai eficient.
Insa nu e bine nici sa faci un scop din ele.
La unele pot sa straluceasca, la altele cu aceiasi dificultate sa aiba o zi proasta si sa dea gres.

O sa vedeti cati vor fi olimpici, cu rezultate in a patra si apoi cand in a cincea stacheta urca imens cat de greu va fi sa se tina pasul.

Bucurati-va de primara.
Sunt ani frumosi , gimnaziul vine cu pretentii de la n profesori, cu cerinte mari si foarte mari, cu programe super incarcate si multa, multa munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

da, asta ma ingrozeste si pe mine...sper sa aiba profesori macar pe jumatate la fel de normali la cap pe cat e invatatoarea, in fata careia ma inclin.
Programa de gimanziu, din ce am vazut pana acum, e cam 2 treimi inutila...ma insel?:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

dupa a 5-a, eu cred ca daca stie f f bine manualul, e destul. Adica cat sa ia nota mare la testele nationale.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

da, asta ma ingrozeste si pe mine...sper sa aiba profesori macar pe jumatate la fel de normali la cap pe cat e invatatoarea, in fata careia ma inclin.
Programa de gimanziu, din ce am vazut pana acum, e cam 2 treimi inutila...ma insel?:)

Cum mi-am alaptat copiii

Eu cu tine imi permit ca ne cunoastem si stiu ca nu o sa ma injuri

Fi-miu unde crezi ca are singura lui nota de 8 in catalog, nota pe care se chinuie sa o mareasca din rasputeri sa nu-i strice media generala de coronita?

La muzica !

Dap, copilul de 10 s-a impotmolit la muzica unde doamna este relativ severa, el complet afon si lipsit de disponibilitatea de a intelege.

Asa ca acum in fiecare vineri invata din rasputeri si a declarat ca muzica e de 10 ori mai grea ca matematica

Si ca la anu' merge si el la cor ca aia au 10 fara asa mare efort

Mergi la inceput

mda, e aiurea, ca la muzica nu ar trebui sa ii testeze la cantat corect samd, ci sa le dea niste notiuni si sa le deschida pofta de auditie. Ar putea fi una dintre cele mai frumoase ore, si una de relax binevenit.
in occident in f multe scoli se face instrument, nu asa, ca performanta, ci la egalitate cu geografia si biologia etc.
dar din cauza inculturii care guverneaza societatea, s-a creeat ideea cu muzica a nspea roata la caruta, parintii actioneaza asa, iar profii din pacate vin aceste orgolii tampite.
trist de tot.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Repede va rog - ziceti-mi si mie exceptii la regula m inainte de p si b.
Am gasit Istanbul, nonprofit, avanpost, avanpremiera.
Daca mai aveti macar 1-2 vesnica recunostinta

avanport
input
sanpetru

Merci, merci, merci.
Gata tema la romana

Da, din pacate, si eu am temeri legate de 5-9.
Muzica ar trebuie sa fie o ora care sa fie pe placul elevilor. De multe ori nu este asa, este un stress mare si inutil.
La noi la scoala pentru mai multi copii ora de sport este stressanta. Si zau ca ar trebui sa fie cea mai frumoasa ora.
In cazul meu in timpul generalei cea mai grea ora era desenul urmata indeaproape de muzica. Prima (din 2) mea nota de 8 a fost la desen. Aveam o medie de 9,95 cls V-a si a VI-a si intr-a VII-a am luat o nota de 8 la desen. Stiu ca n-am talent dar mi se pare tare aiurea sa notezi talentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

I-am aratat Monicai subiectele de la Arhimede zicandu-i sa le facem impreuna. A aruncat un ochi pe ele si a zis "Par grele. N-am chef".
Pana la urma am stabilit ca o sa incerce candva zilele viitoare sa vada ce poate face din ele.
I-am zis un pic despre concurs (se face pregatire speciala, e mai greu, dar mai interesant) si mi-a zis "deci clar eu nu merg niciodata la asta".
Saptamana asta are Cangurul la mate si winners la romana. Sa vedem ce si cum.

Mergi la inceput

Sorana, eu am luat 3 la desen, clasa a 6-a, pt ca mi-am uitat blocul de desen acasa. Prima mea nota sub 9

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorana

I-am aratat Monicai subiectele de la Arhimede zicandu-i sa le facem impreuna. A aruncat un ochi pe ele si a zis "Par grele. N-am chef".
Pana la urma am stabilit ca o sa incerce candva zilele viitoare sa vada ce poate face din ele.
I-am zis un pic despre concurs (se face pregatire speciala, e mai greu, dar mai interesant) si mi-a zis "deci clar eu nu merg niciodata la asta".
Saptamana asta are Cangurul la mate si winners la romana. Sa vedem ce si cum.

Sorana si Monica (28.09.2002)

E de coma Monica .
Mey, sincer, nu stiu cum as reactiona, al meu a fost mereu alt gen de scolar. Ambitios din clasa I.

Insa usor, usor trebuie motivata ... cumva.
Va asteapta examene in clasa a patra, in a sasea, in a noua.
Plus media generala ce va conta.

Parerea mea personala, impartasita si de copilul propriu este ca trebuie musai sa iti asiguri spatele, sa fi un pas inaintea sistemului astfel incat orice schimbare sa nu te afecteze.

Si vor mai fi schimbari. Si din pacate nu cred ca vor fi in mai bine....din contra.

Mergi la inceput

parerea mea e ca trebuie sa privesti sistemul oarecum detasat si sa faci ce trebuie atunci cand trebuie, fara prea mare stres. Luate un pic in balon regulile si conformism strict la examene.
Nu imi pot manipula copii sa dea prea mare credit invatamantului romanesc....

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput