Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (7)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sorana, Sofia nu vrea sa fie prima la nimic. ea zice ca daca esti primul esti f nefericit. Nu stiu unde a scos-o, ca eu la varsta ei eram ca fetita lui Lori , trebuia sa fiu (si eram) prima la toate:)))

Pe ea a laudat-o azi doamna, ca baietelul care face pregatire saptamanal pt Arhimede a avut acelasi rezultat, ceilalti copilasi au luat mai putin puncte si ea e singura care a progresat
ba chiar din centrul lor de testare, ea e singura care a progresat.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sabina,din cate am inteles-acum sunt o baba d-aia barfitoare-copilu ala oriunde se duce ia punctajul maxim,matem,romana,engleza,smart,nesmart,micu matem etc.Si merge la muuulte.Exceptia a fost tocmai Arhimede desi ,culmea,se pare ca merge la acea faimoasa pregatire (e drept are si aici punctaje mari).Acum eu nu stiu cum se pregateste,cat timp etc,dar n-as crede ca e tocmai chinuit-parerea mea.
Daca tot aduci in discutie pregatirea pentru concurs de la A eu am aceeasi opinie:sunt convinsa ca si acolo exista o diferentiere.Ar trebui ca 50 sau 100 de copii sa ia 40 p,ceea ce nu se intampla in realitate.Unii se duc impinsi de la spate de parinti care cred ca succesul e garantat,ori nu este tocmai asa.Pentru ca ,probabil,nu sunt pregatiti sa atinga un nivel mai ridicat.Sau se duc doar pentru concurs ceea ce este o abordare total gresita.Un copil trebuie sa se pregateasca constant la un nivel din ce in ce mai ridicat,in ritmul lui,asta este evolutie.Nu cantitatea conteaza ci calitatea si baza de pe care se pleaca.Iar un parinte trebuie sa simta daca acel copil poate sau nu mai mult. Degeaba copilul face cinci ore pe zi suplimentar acelasi gen de probleme ,rezultatul:bleah,m-am plictisit,vreau afara,lipsa de concentrare etc.
Eu cand spun diferentiere nu vreau sa jignesc pe nimeni cu acest cuvant,doar ca asa percep eu ca stau lucrurile,cel putin la scoala unde e copilul meu.Sunt convinsa ca sunt multi copii remarcabili care inca nu se manifesta.Sau care sunt buni la alte materii inca neabordate de ei.Sau la altceva,la sport de exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Am zis "de exceptie" pentru ca eu nu am mai auzit de asa ceva.Pe cuvant.

Mergi la inceput

nici eu nu cred ca pregatirea aia iti garanteaza puntajul maxim, sau ma rog, punctaj de premiul 1 automat. Nu ai cum. Tot materialul clientului conteaza:P
dar cred ca fara ea (sau alta similara) e cam imposibil sa iei premiul 1, pt ca un copil oricat de destept ar fi,nu are de unde sa stie altfel cam ce se da si cam cum se cere sa rezolvi.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

e normal ca in fiecare generatie sa fie cate unul iesit din comun.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Repede va rog - ziceti-mi si mie exceptii la regula m inainte de p si b.
Am gasit Istanbul, nonprofit, avanpost, avanpremiera.
Daca mai aveti macar 1-2 cu n inainte de b vesnica recunostinta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Sorana, Sofia nu vrea sa fie prima la nimic. ea zice ca daca esti primul esti f nefericit. Nu stiu unde a scos-o, ca eu la varsta ei eram ca fetita lui Lori , trebuia sa fiu (si eram) prima la toate:)))

Cum mi-am alaptat copiii

Da, cam asa. A mea vrea prieteni nu competitori si refuza sa fie singura, fara prieteni, in varf. Cu alte cuvinte toti cei de la clubul de badminton sunt prieteni, colegi si nu vrea sa-i supere batandu-i in meci, la fel colegii sunt prieteni nu competitori la primul loc in clasa. E chiar incantata sa cedeze altora locul ca sa fie ei fericiti .
Cred ca de fapt se va face asistent social sau militant pentru drepturile omului sau aparator al celor defavorizati

Mergi la inceput

Succesul la un concurs mai greu e asa cum spuneti voi - o combinatie de 3 elemente "putinta" copilului, dorinta copilului si pregatirea de gen.
In cazul specific al fiica-mii lipseste cu desavarsire dorinta. Si atunci eu incerc sa-i trezesc dorinta (fara succes). Inca nu m-am gandit sa o duc la o pregatire specifica pentru ca n-ar vrea, nu i-ar place, as forta-o sa faca ceva impotriva dorintei ei. O duc insa la concursuri din motive de stapanirea emotiei, cresterea atentiei / puterii de concentrare si speranta (mea) ca poate ceva o va atrage, poate candva va vrea sa concureze.
A fost incantata cand a avut un rezultat foarte bun la romana la evaluari dar reactia ei a fost "deci de acum nu mai merg la concursuri la romana, am luat 98, ai vazut ca stiu, acum pot sa nu mai merg".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Repede va rog - ziceti-mi si mie exceptii la regula m inainte de p si b.
Am gasit Istanbul, nonprofit, avanpost, avanpremiera.
Daca mai aveti macar 1-2 vesnica recunostinta

Sorana si Monica (28.09.2002)

avanport
input
sanpetru

Mergi la inceput

cu n inainte de b numai Istanbul stiu si eu, uf:))
Lala,

Sorana, tu procedezi f bine. parintii care ii trimit pe copii impotriva vointei lor gresesc amarnic.

Cu pregatirea: e vineri seara sau sambata cand noi plecam la Busteni. Poate la anul, daca o fi joi....
cand face ea 10 ani vin si ai mei din Anglia definitiv. Imi pun nadejdea in ei:)) (tata e un mare inginer de aviatie, mama a terminat matematica. ca matematician, ea zice ca subiectele sunt f grele, ca nu reprezinta o matematica prea curata....ci cam trasa de par si altele de genu asta :P )

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput