Martisoare cu Guta si Salam
Raspunsuri - Pagina 3
roxanaz spune:
sunt destule martisoare frumoase si in magazine, si la tarabe, si aici pe site: facute de fete, cele de la organizatia MAME, cele facute de copii la gradinita.
prefer sa nu ma las atrasa in ideea "cate uratenii", le ignor. ma uit la cele frumoase si ma bucur ca sunt destule persoane care pun suflet in asta si rezultatul este minunat.
o primavara insorita tuturor! 
Roxana
Lali spune:
Mie imi pare rau ca nu am reusit sa prin la timp ideea si sa iau martisoare de la Asociatia MAME, dar am avut surpriza sa organizeze gradinita un targ de martisoare si sa cumpar martisoare facute de copii (inclusiv al meu
) din margelute, nasturi, scoici pictate in forma de gargarite, broscute din pasta fimo etc. Tare dragute si de-a dreptul profesioniste.
Si apropo de cineva care spune ca nu se mai poarta martisoare: toate colegele mele au in piept martisoare, fetitele si personalul de la gradinita la fel si am vazut si cateva vanzatoare intr-un magazin care chiar discutau intre ele ca aduce noroc daca-ti pune un barbat in piept martisorul si nu ti-l prinzi singura. Eu trebuie sa le port cu randul pe cele pe care le-am primit de la baietii mei si pe cele facute de fiul meu.
Asa ca hai sa ne concentram asupra lucrurilor frumoase de 1 martie si sa nu ne amaram ziua cu salamuri si gute (sau guti ?).
Gabi_K spune:
in Oradea nu erau numai cu hanamontana... alta pacoste ucigasa de neuroni:)
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
Mik spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ni-na
Nu merita macar sa ii pomenesti...........daramite sa mai google-esti dupa ei. |
www.gandul.info/magazin/manele-la-bbc-cum-isi-explica-muzicienii-romani-succesul-manelistilor-in-europa-strainilor-le-plac-salbaticiile-7906953" target="_blank">http://www.gandul.info/magazin/manele-la-bbc-cum-isi-explica-muzicienii-romani-succesul-manelistilor-in-europa-strainilor-le-plac-salbaticiile-7906953
doruletz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mik www.gandul.info/magazin/manele-la-bbc-cum-isi-explica-muzicienii-romani-succesul-manelistilor-in-europa-strainilor-le-plac-salbaticiile-7906953" target="_blank">http://www.gandul.info/magazin/manele-la-bbc-cum-isi-explica-muzicienii-romani-succesul-manelistilor-in-europa-strainilor-le-plac-salbaticiile-7906953 Mik. |
mik, articolul bate campii rau de tot (nu-i singurul din pacate), "jurnalistii" romani sunt capabili sa debiteze orice bazaconie fara sa verifice daca asta li se pare lor "senzational". Eu l-am citit mai demult si din curiozitate am cautat topul din le monde despre care se spune in articol, uite-l aci:
http://www.lemonde.fr/culture/article_interactif/2010/12/11/les-meilleurs-disques-de-l-annee-2010_1452339_3246_2.html
pe locul 4 se afla intradevar un disc de-al lui Guta dar nu sunt manele ci muzica LAUTAREASCA VECHE!
E de fapt o re-editie a unei inregistrari de acum 15 ani, nici vorba de manele cum sugereaza indivizii aia in ziar.
Uite ce zice despre Guta chiar pe coperta discului respectiv:
http://www.disquesoffice.ch/fr/cd/news/world-music/-173349.html
"Aujourd'hui, près de 15 ans après la première édition de cet album, il est devenu l'un des créateurs et tête de file du style dit manele, la variété roumano-tsigane actuelle, très appréciée dans les milieux populaires et rejetée par les intellectuels. Ses productions s'arrachent sur les marchés de tout le pays et parmi les immigrés. Star, il anime des émissions à la télévision nationale.
Ses choix musicaux l'ont un peu éloigné du répertoire plus « local » de ses débuts. Sans le renier il préfère surfer aujourd'hui sur la vague de succès dont il est à l'origine. Et pourtant, là encore, il imprime sa marque, son aisance. La vieille musique du Banat et de Transylvanie ? Pourquoi pas, dit-il, plus tard, une fois le grand succès passé...
My_Lady0091 spune:
eu am cumparat martisoare de la Asociatia M.A.M.E. si sincer...martisoare cu Gutza si Salam...si care or mai fi....mi se pare un kitsch ordinar(ca sa fac si un pleonasm intentionat).
martisorul e un simbol...iar cand ma uit la fata lui Gutza de pe martisor(desi nu am nimic cu omul, deh e fata lui, comuna..si nici cu muzica lui..fiecare are dreptul la exprimare) nu mi se pare ca simbolizeaza primavara, renasterea, noul, norocul...etc
puteau sa ii imbrace si ei intr-un coshar macar..sau sa ii pozeze culegand trifoi sau potcovind un cal...macar aveau o scuza, jalnica..dar aveau una!
Blackmoon Lady&lipishtocul

| Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
somalc spune:
Nu pot sa cred......mi se pare ingrozitor
. chiar a innebunit lumea de tot???
Mie personal, traditia cu martisorul mi se pare foarte frumoasa, mai ales ca este pur romaneasca. Din pacate, tot mai putine femei poarta martisoare! Eu una port martisoarele primite in dar de fiul si sotul meu si sunt f mandra de ele.
O primavara frumoasa tuturor!!!!
doinabita spune:
Greseala e a celor care le cumpara, caci daca ar ramane cu ele necumparate, s-ar potoli sa isi bata joc de Martisor! si celor care le-au facut si celor care au investit sa le vanda.Simbolul Martisorului este ghiocelul, cosarul, nu maneaua.