Martisoare cu Guta si Salam

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Din pacate in Romania totul e absolut posibil. Si spiritul comercial e in floare. Sunt in stare sa faca orice, sa inventeze cele mai oribile kitsch-uri pt a face bani. Tocmai de asta mi-e drag ceea ce fac si incercam pe orice cai, sa combatem kitsch-urile ce vor sa se ridice la rang de arta traditionala. Prefer o simpla ata de martisor sau un martisor traditional, atat de pline de semnificatii, decat un asa-zis martisor cu fata manelistilor sau mai stiu eu ce vedeta autohtona sau internationala. Mai urmeaza sa faca martisoare cu cei de la guvernare, asta daca nu au facut-o deja.
Pacat ca nu stim sa valorificam si sa pastram ce mai avem traditional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_Simion spune:

imi vine sa plang cand mai citesc cate una ca asta... nu pot sa ma obisnuiesc cu ideea ca traim in tara in care Perversu' si Dragusanca tin primele pagini ale ziarelor, apar non-stop la televizor. si degeaba spui "nu mai ai nimic bun de vazut la televizor, numai porcarii", daca te uiti in continuare !!! mass media doar "livreaza" produsul care este cerut de public. asa ca daca te uiti, ti-l dau in continuare. chiar daca te uiti pt ca zici ca nu ai alta optiune (desi ai), efectul este acelasi, rating mare, deci ti-l dau in continuare. deci daca te gandesti "o sa cumpar si eu cateva martisoare sa le dau asa la mishto", anul viitor o sa faca si cu Copilul Minune s.a.m.d.
deci singurele lucruri pe care putem sa le facem sunt sa nu ii urmarim la tv, sa nu cumparam martisoarele, sa nu citim ziarele.... inca mai avem optiuni...

o zi cat mai buna !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

E clar ca toti comerciantii aduc pe piata ceea ce se vinde mai bine. Mie, nici macar pe post de gluma nu m-ar duce sa iau asemenea martisoare cu chipul manelistilor sus numiti.
Dar, intrebarea este: de ce se CUMPARA asemenea mizerii? Sa ai pe piept fatza lui Guta este chiar ceva de ne-inteles.
Vazand ce bine se vand asemenea blasfemii, nu e de mirare sa vedem si globuri pentru bradul de Craciun cu mecla lor sau chiar ei, pe post de Mos Craciun.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Bataie de joc cu martisoarele astea cu diverse personaje! Sper ca mai exista adevaratele martisoare, cu trifoi, cosar, floricele si ca se si cumpara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

off, ce martisoare oribile sunt si anul acesta...

hannah montana, toate personajele disney (n-am nimic cu ele, mi-s dragi, dar nu pe post de martisor), fel de fel de brose, pandantive sclipicioase, zorzonele, agatatori pentru telefon...

cand credeam ca am gasit unele mai normale, surpriza : de unde aveam impresia ca sunt facute din rasina, cu flori presate in interior, am constatat ca florile sunt de fapt o poza: da, da, o mica poza lipita pe un plastic semitransparent de 2 lei

martisoarele clasice sunt atat de strident colorate, auriul acela tipa de-a dreptul, or fi ieftine, dar sunt de prost gust, nu din cauza modelului, ci a materialului din care sunt facute.

singurele martisoare dragute vazute astazi au fost : lucrate manual din pasta fimo, pictate manual pe mici bucatele de lemn sau piatra, altele confectionate din sticla in tehnica murano...si cam atat. ah, si mai erau unele, facute din pasla si margeluse, infatisau animalute foarte simpatice (gargarita, soricel, broscuta, ursulet, etc.) dar sunt potrivite pentru a fi oferite unui copil. si mai sunt dragute cateva modele de bratari alb-rosu...

iar cele mai frumoase sunt cele din os, lucrate cu migala, insa costa enorm, de la 20 ron in sus.

cat despre intrebarea de ce se cumpara acele mizerii - pentru ca exista amatori, piata de desfacere, fani sau cum vreti sa le ziceti. iar acestia cu siguranta nu frecventeaza acest forum... tot asa se vand revistele de manele, tonurile de mobil cu manele, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Eu am rugat pe cineva , acum vreo 3-4 ani in urma sa-mi aduca din Romania, niste martisoare si am avut neplacuta surpriza de a constata cat de urate erau. Unele nici nu intelegeai ce sunt!
Uitandu-ma la urateniile alea mi-am adus aminte cat de frumoase martioare pregateam cand eram la scoala, pentru profesori si colegi. Fiecare simboliza ceva!
Acum sa se vanda martisoare cu fetele pocite a lui Guta si Salam este prea de tot ! si eu cred ca sunt si unii care le cumpara atata timp cat sunt de vandut!
Va amintiti dupa revolutie, aparusera martisoare si cu poza lui Petre Roman?!?!?! Si pe alea le-a cumparat cineva ! Nu?
Dupa aceeasi regula acum a trebui sa fie pe undeva martisoare si cu Basescu, Boc, Udea etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Cine e Salam ? Cine e Guta ? cum arata ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Cine e Salam ? Cine e Guta ? cum arata ?

Mik.

Nu merita macar sa ii pomenesti...........daramite sa mai google-esti dupa ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

"De ce se cumpara asemenea mizerii?" - pentru ca sunt oameni care mai mult de nivelul Salam/Guta sau alte mizerii, nu au in cap, nu pot. Sunt oameni care sunt limitati la acest nivel, au creierele spalate de aceste fenomene.
Foarte bine punctat Diana Simion-ne uitam la Cruduta, Biencuta&co, asta primim. Cumparam Salam/Mizel si alte mizerii, asta primim si la anul, in numar si mai mare, ca "...doar ai vazut ce bine s-au vandut astea anu` trecut"
Pacat, mare pacat sa dam banii pe asemenea nimicuri, cand un martisor simplu, lucrat manual valoreaza cu mult mai mult.
Stiati ca primele martisoare au fost asa? Ati purta un asemenea martisor in piept?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Am fost si eu ieri la cumparat martisoare la Unirea ... Nu aveai din ce alege, la toate tarabele ACELEASI martisoare din plastic (agatatori de telefon cu personaje din desenele animate) sau gablonturi chinezesti kitchioase

Cu chiu cu vai am gasit niste martisoare in forma de trifoi / albinuta / cosar, la pret rezonabil (1 leu), dar cu regret am vazut acasa ca o parte din ele erau agatatori de telefon ! Cine-si inchipuie ca martisoarele mai sunt folosite DUPA ce trece sarbatoarea ? Eu am avut cateva tentative in decursul anilor, dar am renuntat, pentru ca nu mi se pareau suficient de bine lucrate ca sa le port ca bijuterii sau accesorii.

La o singura taraba am gasit martisoare hand-made (preferatele mele), unele cu flori uscate si seminte, altele pictate pe ceramica. Si era o taraba la care nu prea se inghesuiau clientii ca de, costa 5 lei bucata, nu 1 leu ...

Mergi la inceput