Floricele de Liliac - mai_iun '10 (52)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Neata fetele
Eu sunt mult mai bine cu raceala, nu-mi vine sa cred

Rocsy si Ilinca tuseste inca i-am dat de ieri Eurespal, cu de la mine putere si mi se pare mai ok. A mai tusit aseara, dar nu crize asa lungi. Succes la pediatru azi, sa ne spui si noua ce v-a dat.
Maryam bagat si noi joaca aia cu mingiutele si cutia, o cutie relativ mica si Ilinca mea incerca sa intre in ea cu totul. tare haioasa!
Nu stiu ce sa zic e bubite. NU am avut experienta cu nici un copil
Vivela nasoala faza cu apa oparita. eu sunt mai prapastioasa de felul meu si de cand s-a nascut Mirci mi-am interzis sa-i las in bucatarie cand gatesc...nu mai zic de tinut in brate langa aragaz sau alte alea. Ii tin in pat, ii las sa urle
Artu felicitari pt achizitie! inteleg ca te-ai ocupat personal de aceasta achizitie!
Vero cum ai observat micoza? cum arata?sper sa va treaca repede!
Mira nici mie nu-mi vine usor sa o las pe Ilinca pe jos, mai ales ca barbatemiu tot intra incaltat, uita ceva, se intoarce incaltat, faze d-astea...Mirci la fel...iar ea e cu linsul. daca as avea o camera a ei, cu mocheta curata...ar fi de vis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

Laura, Mary are acea ciupercuta de care ne temeam, in principal, cand erau micuti...limba alba si incarcata
cum am observat?!
prima data am vazut un punct alb, ca de susann, pe gingie si am presupus ca soseste vreun dintisor(ar fi si timpul)
apoi am zarit pe molari si mi-am dat seama ca ceva nu e in ordine caci nu puteau sa rasara
apoi porii din varfu limbii au devenit mai dilatati, si a aparut inca un "bob de susan" in interiorul obrazului(intre timp cel de pe gingie a disparut)
..
azi am fost la dr, si a confirmat, a spus ca de medicamentatie inca nu e nevoie
din pacate Matei e tare ragusit si eu dau vina pe vaccin, plus ciuperca plus gingii inflamate
=sistem imunitar low
sper sa nu ne alegem cu o viroza

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare mamici si bebici !

Nico, saru'mana de cafea! Perfuzabila ai ?

Deci daca nu ii ies dintii Adelinei, eu ma iau si ma duc in lume! Nu stau mult, cinci minute si revin, dar ma duc ! Am o oboseala in mine, ca a devenit un exercitiu de vointa doar sa... functionez. Azi noapte n-am inchis un ochi, copilu' s-a zvarcolit si s-a trezit non stop. Si daca ar fi doar asa, o noapte izolata, n-ar fi bai, da'-s "fara numar" de noua luni incoace... Pe la unu jumate s-a trezit plangand cu sughituri si efectiv nu o mai puteam opri: in brate urla, la san urla, in pat urla, in fundulet urla, in picioare urla... A venit si tati sa ne ajute, degeaba. La un moment dat nu mai putea plange, asa de tare suspina. Pana la urma am luat sticluta de Vigantol si forfecuta ei de unghii (cu capac) de pe noptiera si i le-am dat (ii dadusem si telecomanda, si telefonul inainte - degeaba), a inceput sa le bata una de alta si s-a calmat brusc, ca prin farmec; am pus-o la un san, pe urma la celalalt, a supt ce-a supt si a inceput sa se foiasca, asa-mi "zice" ea s-o las jos, am pus-o in pat, si-a catarat un picior peste perna-bariera, si somn! Pe mine m-a luat intre timp o durere de cap groaznica cu stare de rau, si asa am ramas "de veghe-n lanul de secara" - si pana dimineata a mai tzitzilit de tz-spe ori.

Apropo, ca zicea Discordia de Dragos ca se ridica noaptea in fundulet: si Adelina se ridica, da-i treaza-trezutza, cu ochisorii maaari. Se pune imediat pe umblat in patru labe prin pat, si daca nu o "interceptez" se ridica in picioare la tablia patului, isi da drumul in fundulet, iarasi se ridica, iarasi isi da drumul... se amuza pe cinste! Chestia asta a inceput cand, in disperare de cauza, am aplicat un sfat dintr-o carte, care zicea sa ma prefac ca dorm, sa se culce si ea la loc... Dupa cum se vede, a functionat beton! De multe ori mi se aplica si o ploaie de palmute peste fata, sa ma trezesc, ce naiba ! Am "blindat" in jurul patului cu plapume, perne, o saltea, plus trei perne mari in pat, pe post de bariera pe partea ei; inca nu si-au demonstrat utilitatea - sper nici sa nu fie nevoie. Asa ca, cea mai buna metoda a ramas "ia copilu' urgent, da-i san/suzeta" - adoarme la loc intr-un minut, de obicei.

Bubite "piele de gaina" am avut si noi, a doua oara cand i-am dat galbenus (prima data a vomitat tot); au disparut de azi pe maine, fara tratament.

Maine mergem la pediatru, sa ne vada cat suntem de frumoase si sa-i ducem rezultatele de la analize si cele de la eco de sold. E inca anemica, dar sta mai bine ca data trecuta, insa prevad inca o cura cu fier; eco a iesit fff bine, soldul e frumos osificat, ma necajeste putin fontanela, care in doua luni a scazut doar de la 3/3 la 3/2, dupa degetele mele... Puii vostrii cum mai stau cu fontanelele?

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
povestea stelutei de mare
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

salutare dulci mamici de floricele de liliac.......

am o intrebare: ceva retete cu carne tocata pt bebei aveti????
am ciopartit ieri un curcanoi si m-am gandit sa-i mai schimb din meniu pt ca am vazut ca e cam plictisita de piureurile uzuale....
am citit de diverse legume umplute, dar as vrea sa-i fac si ceva cu paste sau nu stiu.....aveti vre-o idee????? va roooooog

LENA pe unde umbli...tot in mini luna de miere esti????

despre noi.....TONY nu mai tuseste, dar am observat de ieri ca are un pic nasucul uscat/infundat.....nu stiu exact żżżżż
......iar eu sunt cu dureri de burta babau si dureri de spate brrrrrrrrrrrrr
TONY din pacate nu are ce explora(avem o singura camera si asta super mica) asa ca teritoriul ei este patul nostru cu lada, tarcul si centrul de joaca tip jumper.sta in picioare nesustinuta mai multe secunde si chiar face 4-5 pasi....mor de drag cand o vad .
de mers tinuta de manute ar merge non-stop, dar nu prea are cine o tine, pt ca pe mine ma omoara spatele si burtoiul tot mai greu.cate-o data simt cum sta sa cada, nasoala senzatie .
de abia astept sa vina vremea frumoasa ca sa stau pe afara mai mult , si la vara sa alerge prin curte fara pampers

dulce toate floricelele bolnavioare, sa dea doamne doamne sa va faceti bine repede.....

MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010

si......BOMBA cu 18 s+
GALERIA ZAMBETELOR

FLORICELE DE LILIAC CRACIUNOASE

PUPICI TUTUROR

Mergi la inceput

Vero, sa treaca si problemutele astea!

Hai sa va zic ce i-am facut fetei de cina aseara: paste cu sos.
- o manuta de paste - integrale, de porumb, de care aveti - eu am folosit normale, Fusilli de la Barilla - se fierb in apa cu un strop de ulei de masline; cand sunt gata, se clatesc cu apa rece si se mai pune un strop de ulei de masline, ca sa nu se lipeasca
- 3-4 rosii cherry se toaca marunt, si se pun intr-o tigaie/craticioara mica, in care se incalzeste o lingurita de ulei de masline (sau jumatate, eu am lingurite din alea mici-mici), cu putin oregano si o bucatica de foaie de dafin (eu am avut dafin cules si uscat in casa, cu o aroma mai delicata decat cele din comert - puteti sa nu puneti deloc) si 2-3 linguri de apa fierbinte; se reduce compozitia sub capac, se ia de pe foc si se trece prin strecuratoarea de ceai, apoi se adauga o lingurita buna de smantana slaba
- se amesteca pastele cu sosul si se servesc, ca atare sau blendurite, fiecare cum mananca
- e buna reteta si pentru adulti, adecvand cantitatile, adaugand in uleiul de masline din tigaie un catel de usturoi si la final un praf de sare.
pofta buna

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Nana- imi pare rau de noptile nedormite!
Cu cafeaua, desi eu doream sa mi-o injectez acu; ceva vreme, inca n-am descoperit ca s-ar putea baga pe vena. Din cunostintele mele nu se poate baga decat pe gura si pe *ur (da, cica te curati mama, mama- asa vazui si eu la tv)
Uite o , una intrebi, alta primesti raspuns!

O zi frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

E cineva intesat de o comanda de pe babymilk.de? M-ar interesa cineva din bucuresti, ca sa ne fie mai usor cu datul/primitul. Costurile pt romania de transport sun 22 euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

salutare

eu sunt idem cu NANA la capitolul nesomn. numai ca adaugati una bucata copil de 3 ani jumate isteric, care a vrut sa doarma cu noi in pat (adica cu mine si bebe). si imainati-va cum am dormit flancata la stanga de cel mare care se intindea ca o placinta, la dreapta cel mic care forfotea, se sucea, se intindea, se rasucea, plangea, se aseza in cap, apoi in fund, maraind nonstop. asta cand nu se intindea dupa frate-su peste mine, sa-l traga de ciuf sau sa-l zgarie pe fata. eu n-am putut sa inchid un ochi, daca indrazneam cumva sa dorm, ma trezeam brusc fie cu grebla (ghearele) pe fata, fie dintr-o zmucitura zdravana de par, sa ma invat minte sa mai dorm in post!! somn usor, deci!
curios, dimineata erau amandoi fresh, numai buni de chiraiala reciproca si de ifose.

asa ca va rog, o galeata de cafea intravenos vreau si eu. si una pe gura. pe c*r nu ma bag, nu cred ca mai are ce sa curete, am si uitat cand am mancat ultima oara .

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

buna fetele!

Rocsy - parca asa ar arata, ca pielea de gaina, insa nu pe suprafete mari... nu stiu ce sa zic/fac. Nu am decit sa astept... si cred ca ii scot proteina din carne si ou, in totalitate. Vom merge o saptamina doar pe iaurt/brinzica si legume/fructe.... I'm sad...
Eu ma tin pe pozitie si sper sa nu cedez spre administrarea cortizonilor...

Laura, ma bucur ca iti revii.
Despre explorare: si eu am retineri despre care vorbesti tu... in camera noastra e ok, dar spatiul destul de mic. In partea de casa unde locuiesc bunicii este multa gresie (bucatarie/holuri), unde ii este permis si accesul lui Puppy (catelul lui Mateo), pentru joaca de seara (Mateo in brate la noi si Puppy sare sa ii dea limbi, alt individ care se ocupa cu linsul:)) )...

Vera - am inteles: este vb despre candida deci...
SI de la noi pumnii strinsi , sa treaca repede, ca prin minune!

Of Nana,, te inteleg asa de bine... si eu nu am avut parte de atita somn, precum tu... Roaga si pe tati sa stea acum in weekend ziua cu fata, poate reusesti sa dormi si tu, macar 2 ore/zi... E in plus...
Incearca si tu lavanda la baita, poate-poate. La noi a functionat.
Stiu ce inseamna copil agitat care sa "fuga" prin pat, de pe o parte pe alta (Mateo inca se ridica cu dificultate in fundulet, iar in picioare nu a luat-o inca) si sa stai cu stresul ca-ti pica... offf...
Solutie la aceasta problema am gasit in laterale pentru patul copilului, cind se face trecerea in patul lui, mai mare decit patutul-tarc. Se fixeaza sub saltea, sunt f safe (au cadrul metalic si interiorul e din plasa; disponibil roz si bleu). Am niste cunostinte care aveau de vinzare, am cumparat una si au spus ca imi cer sprijinul sa le vinda si pe celelalte - insa nu stiu cum sa le pun la bazar, ca sa ii ajut. Sunt noi, si pretul nu era deloc mare. Daca te intereseaza... dau detalii pe PM.

Vivela si tie pentru stoicism! Am ris in hohote, cum ai povestit:)).
Stiu ca nu e de ris! Stiu ca-s patita si eu, si sper sa nu se intoarca curind nesomnul si la noi. Ca se foieste si ia patul de-a lungul si de-a latul, deja m-am obisnuit: acum ca-l am protejat, nu am nici un stres: si eu initial pusesem toate paturile/pernele/plapumele, ca protectie, de nu mai incapeam in pat:)). Atunci l-am exilat pe tati, si exilat a fost, ca totusi are de muncit a doua zi: noroc de intilnirile romantice, mai ales in luna asta a dragobetilor.

Va pup pe toate si va doresc un we minunat!
Noi miine avem o aniversare... si mai am in plan sa platesc un avans la un restaurant, pentru o masa cu prietenii, pentru 8 martie. Nu am gasit timp de DRAGOBETI:). Asa ca ne luam revansa in martie;)... cu tot cu copil, la purtator.

Mary, lui Mateo,

Mergi la inceput

Chiar, fetelor... ce planuri aveti de martisor/8 martie? Eu ma gandeam sa iesim amandoua cu tati la un restaurant, numai ca habar nu am daca exista vre-unul in care sa nu se fumeze... in afara de Mac

Maria, la reteta de paste pe care am scris-o mai sus, poti pune in uleiul din tigaie vre-o doua lingurite de carne tocata de curcan, sa se patrunda putin, inainte sa pui rosiile; eventual poti pune si mai multa apa, sa se faca carnea bine pana scade sosul. Si cand ne spui ce ascunzi in burtica?! Sunt atat de nerabdatoare sa aflu! Te cred ca ti-e greu, si cu Tony, si cu burtica... Nu te poate ajuta mai mult soacra ta? Zic si io ...

Vivela ma imaginez in pat cu doua Adeline... No comment

Nico - jur ca daca mi-ar fi de folos, mi-as baga-o in orice gaura ; am vazut si io ce-si scot unii de prin colon

Mary sa va iasa bine Dragobetele din 8 Martie !

pozici

Mergi la inceput