Chiar avem nevoie de asa ceva?(2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Sau altii spun: eu duc o viata morala, nu fac pacate, sunt om bun. De ce nu m-ar alege Dumnezeu si pe mine, cand sunt mai bun decat multi altii?
Din pacate, nu ca Dumnezeu e nedrept nu vor fi alesi, dar faptele nu mintuiesc pe nimeni. Fara credinta in Isus raman doar fapte bune pe pamant, viata buna pe pamant si nimic etern.
Dumnezeu vrea sa ne bazam mai mult pe Cuvintul Lui, pe Harul lui decat pe faptele noastre.
Dumnezeu vrea sa fie in legatura permanenta cu noi prin rugaciune prin incredere in El. Nu are cum sa faca asta cand noi ne bazam pe ce putem sa facem noi nu prin ce poate sa faca El.

e cel mai ... (nu gasesc adjectivul potrivit, puneti voi unul cu o conotatie destul de negativa) pasaj in legatura cu religia (orice religie) pe care l-am citit vreodata.

daca facem fapte bune si nu credem in el, ne ignora cu gratie. daca facem fapte rele si nu credem in el, se intampla la fel?

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

imi pare sincer rau ca ai simtit asta daca mi-ai citit bine mesajul si sper ca l-ai inteles.
Iar originalitatea lor nu-mi apartine. Ideea este clar descrisa de apostolii NT

Da, si eu cred ca faptele bune fara credinta nu ne vor apropia de Dumnezeu, nu ne va mintui si nu ne va duce in Rai. Nici nu ar face sens sa se intimple altfel.
Si am curajul de a spune indiferent de criticile care le voi primii. Acesta este adevarul si asa il spun.
Incerca sa intelegi ce vreau sa spun.

Noi prin necredinta ne declaram pe fata ca il ignoram.Faptele bune nu inseamna ca il iubim sau ca il avem in viata noastra si il declaram ca Domnul vietii noastre.
Deci, daca noi il ignoram,EL de ce ne-ar aduce linga El? De aceasta ne-a dat libertatea de a-L alege sau nu.El din dragoste pentru noi s-a sacrificat propriul fiu. Domnul Isus a murit in chinuri pentru pacatele noastre. S-a coborit din slava si a devenit om ca noi sa avem o sansa de a fi pentru o eternitate la bine. A vazut ca faptele noastre bune nu au cum sa fie suficiente, un om pacatos nu are cum sa stea linga un Dumnezeu perfect. Daca noi cu buna stiinta refuzam acest sacrificiu, faptele bune nu au cum sa compensesze acest refuz.
Ai inteles ce vreau sa spun?
Citind Biblia vei cunoaste caracterul perfect al lui Dumnezeu, altfel vei fi condusa doar de prejudecatiile si mintea limitata care noi oamenii o avem.
Nici cei care fac fapte bune si nu cred nici cei care fac fapte rele si nu cred nu au cum sa ajunga la Dumnezeu.
Dumenzeu stie ce e in sufletul fiecaruia.Cel care face fapte bune fara credinta, le face dintr-un anumit interes( sa nu ajunga la puscarie, sa fie laudat de altii, sa isi atinga un scop. Dar citeste in Biblie ce a spus Isus acestor oameni. Citeste Biblia si poate iti vei forma o alta idee,poate iti va explica mai bine ce vreau eu sa spun si poate te va apropia un pic mai mult de credinta si de Dumnezeu.

michelle

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Sau altii spun: eu duc o viata morala, nu fac pacate, sunt om bun. De ce nu m-ar alege Dumnezeu si pe mine, cand sunt mai bun decat multi altii?
Din pacate, nu ca Dumnezeu e nedrept nu vor fi alesi, dar faptele nu mintuiesc pe nimeni. Fara credinta in Isus raman doar fapte bune pe pamant, viata buna pe pamant si nimic etern.
Dumnezeu vrea sa ne bazam mai mult pe Cuvintul Lui, pe Harul lui decat pe faptele noastre.
Dumnezeu vrea sa fie in legatura permanenta cu noi prin rugaciune prin incredere in El. Nu are cum sa faca asta cand noi ne bazam pe ce putem sa facem noi nu prin ce poate sa faca El.

e cel mai ... (nu gasesc adjectivul potrivit, puneti voi unul cu o conotatie destul de negativa) pasaj in legatura cu religia (orice religie) pe care l-am citit vreodata.

daca facem fapte bune si nu credem in el, ne ignora cu gratie. daca facem fapte rele si nu credem in el, se intampla la fel?

si inca ceva...
cei care fac fapte bune nu crezi ca fac si fapte rele? Nimeni nu e perfect. Atunci dupa ce standarde sa ne judece Dumnezeu?
Ne judeca dupa cele 10 porunci, da?
ia sa vedem, cei care zic ca fac fapte bune, daca sunt intrebati:
ai furat vreodata, ai mintit vreodata...ai gindit rau de cineva? Cu totii am spune macar cu un singur:DA!
Deci recunoastem ca suntem vinovati, ca incalcam una sau 2 sau mai multe. Deci, fiecare vinovat in mod drept trebuie pedepsit, daca nu s-ar intimpla asta insemna ca Dumenzeu nu ar mai fi drept.
Ce pedeapsa meritam decat moarte-o eternitate despartiti de Dumenzeu care am ales sa-l ignoram.
Pentru un crestin, pedeapsa este stersa de Domnul Isus.
Si aici intervine credinta.
Daca crezi ca El a murit pentru pacatele tale, TOATE (trecute, prezente, viitoare), atunci esti iertat.
Si Adam si Eva au facut un singur pacat: nu au ascultat de Dumnezeu. Si au fost pedepsiti pt asta.
Dumnezeu nu este doar iubitor-ne iarta pacatele, nu este doar bun-ne da mai mult decat meritam si ne imaginam vrodata etc....dar este si un Dumnezeu drept.Iar la cite ne da, ne face, ne iarta,ne cere un simpliu fapt: sa credem in El, in existenta Lui , in puterea Lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Nu am timp sa citesc, dar revin eu zilele viitoare, ca vreau sa citesc pe indelete. Dar pina atunci...

Katya, 'daca vei crede, te vei mintui... pe mine daca il ma deranjeaza. Daca ma conditioneaza si inteleg propozitia asa: daca vei crede, te vei mintui. Ceea ce inseamna ca daca nu vei crede, nu te vei mintui... ori a nu te mintui insemna focul vesnic... pai, ce pedeapsa poate fi mai mare decit asta!?!? Birrr!

Michelle, a spus ca a ajuns la Lumina, nu ca s-a asezat pe pozitie egala cu ea. Este unul dintre cei mai modesti oameni pe care ii cunosc.

Mai vin io, daca scap de iadul de saptamina asta.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Nella, afirmatia conform careia daca vei crede te vei mantui, mai precis sola fide este falsa si nerecunoscuta de catre catolici si ortodocsi, nu pentru ca s-ar limita puterea credintei, ci pentru simplul fapt ca doar a crede nu este suficient, pentru ca avem si noi partea noastra de facut.
Deci in ceea ce ii priveste pe ortodocsi si catolici, sola scriptura ( doar Biblia conteaza, in rest nici o alta carte religioasa) si sola fide sunt gresite, incomplete, neacceptate de Biserica si nu au niciun fundament.
De altfel gasesti N debates despre asta pe youtube cu cei mai buni apologisti.
Ti-am mai spus eu ca nu aici e locul unde sa pui intrebari.....

ps: am primit mail, voi raspunde cand am un moment liber.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

www.staycatholic.com/Free%20Book.pdf" target="_blank">Staycatholic

www.alabamacatholicresources.com/Bible.html" target="_blank">Catholic answers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:

Citat:

Citat:

si inca ceva...
cei care fac fapte bune nu crezi ca fac si fapte rele? Nimeni nu e perfect. Atunci dupa ce standarde sa ne judece Dumnezeu?
ai furat vreodata, ai mintit vreodata...ai gindit rau de cineva? Cu totii am spune macar cu un singur:DA!
Deci recunoastem ca suntem vinovati, ca incalcam una sau 2 sau mai multe. Deci, fiecare vinovat in mod drept trebuie pedepsit, daca nu s-ar intimpla asta insemna ca Dumenzeu nu ar mai fi drept.
Ce pedeapsa meritam decat moarte-o eternitate despartiti de Dumenzeu care am ales sa-l ignoram.
Si aici intervine credinta.
Daca crezi ca El a murit pentru pacatele tale, TOATE (trecute, prezente, viitoare), atunci esti iertat.
Si Adam si Eva au facut un singur pacat: nu au ascultat de Dumnezeu. Si au fost pedepsiti pt asta.
Dumnezeu nu este doar iubitor-ne iarta pacatele, nu este doar bun-ne da mai mult decat meritam si ne imaginam vrodata etc....dar este si un Dumnezeu drept.Iar la cite ne da, ne face, ne iarta,ne cere un simpliu fapt: sa credem in El, in existenta Lui , in puterea Lui

Michelle, la toate aceste intrebari ti s-a mai raspunde de N ori.
Nimeni nu afirma ca este fara de pacat, dar una dintre multele diferente dintre noi si protestanti este lipsa sacramentelor ( la voi), considerate vitale, indispensabile la noi.
Deci omul cade in pacat, din slabiciune, ok, exista sacramentul Spovezii, te duci si te impaci cui Dumnezeu, reconcilierea este de baza, dupa care te impartasesti, pentru ca fara Trupul si Sangele lui Cristos nu putem avea viata vesnica ( tot conform Bibliei, care pentru protestanti e singura sursa de informare).

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Michelle, la toate aceste intrebari ti s-a mai raspunde de N ori.
Nimeni nu afirma ca este fara de pacat, dar una dintre multele diferente dintre noi si protestanti este lipsa sacramentelor ( la voi), considerate vitale, indispensabile la noi.
Deci omul cade in pacat, din slabiciune, ok, exista sacramentul Spovezii, te duci si te impaci cui Dumnezeu, reconcilierea este de baza, dupa care te impartasesti, pentru ca fara Trupul si Sangele lui Cristos nu putem avea viata vesnica ( tot conform Bibliei, care pentru protestanti e singura sursa de informare).

Crinuta si minunea ei

aici e vorba de cei care fac fapte bune dar nu cred in Dumnezeu...cum poti sa spui ca vor fi salvati?

Sau ca aceea soacra care indeamna propria fiica la avort si pe alte femei , apoi se duce se spovedeste, impartaseste?
Cum poate fi considerata crestina, cum il reprezinta pe Isus?
asta nu e pacat in care a cazut din slabiciune.
Dar in mintea ei, si dintr-o ignoranta care nu stiu cum s-o mai numesc , aceasta persoana crede ca spoveditul, impartasitul sterge totul...si apoi o ia de la capat.
Nu vezi ca asta bulverseaza pe orice nestiutor si face oamenii sa nu mai aiba incredere in Biserica?
Biserica isi are roul in a educa populatia si a reprezenta printr-un exemplu bun pe Domnul Isus. Face biserica asta? Va face aceasta catedrala-adica preotii care o vor conduce si oamenii , crestinii care o vor frecventa?

aceste intrebari care le-am pus in postul anterior, nu sunt ale mele, sunt puse retoric. eu am raspuns la ele.
dar vezi tu crinuta, lumea din jur crede ca daca sunt buni, fac fapte bune si au impresia ca Dumenzeu in care ei nu cred, ii va mintui....de asta e vorba aici.

nu e vorba de o diferenta intre religii...e vorba de ce a spus Dumnezeu ca fara credinta,nu ai cum sa fi mintuit.

E ca si cum s-ar prabusi avionul si tu spui cuiva puneti parasuta. el raspunde nu cred in parasuta, nu o pun, dar tot voi fi salvat.

michelle

Mergi la inceput

De ce oamenii nu vor sa creada in Dumenzeu?
Mi-a venit in minte un raspuns.
Fiul meu de 7 ani, a spus in urma cu citeva zile unei fetite...nu-mi spune mie ce sa fac,nu esti sefa mea!

ei asta cred ca e si cu necredinciosii. nu vor sa stie ca e cineva pe lumea asta care le spune ce sa faca.
vor sa sa se bazeze pe fortele lor, pe inteligenta lor,dar nu pe Dumnezeu.
Nu vor sa urmeze poruncile si sfaturile lui Dumnezeu...dar la urma, urmei au pretentia sa fie mintuiti, pusi intr-un loc sigur.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

si inca ceva...

hmmm... ia sa vedem:

A - un om fara credinta, care ok, a incalcat o data o porunca - sa zicem c-a mintit. iata si exemplul de minciuna: i-a spus colegei ca-i sta bine rochia prea stramta cand a fost intrebat de aceasta cum ii sta. e minciuna? e. deci ne-am indepartat de perfectiune, am incalcat o porunca (n-am reusit s-o identific, asa, cu minima mea cultura in domeniu, dar daca zici tu, asa o fi). in rest a facut doar fapte bune. multe fapte bune. nu pentru a-si asigura locul in Rai, ci din cu totul alte motive, mai umane.

B - un credincios care a mai incalcat cate-o porunca, ca doar nimeni nu-i perfect, nici macar credinciosii. sa zicem c-a fost cea cu "sa nu ucizi". daca si-a ispasit sau nu pedeapsa conform legilor societatii, nu prea conteaza in context. daca vrei, mai adauga si altele - desfrau, furat, care-o fi, daca tot am stabilit ca trebuie incalcate. la fapte bune nu s-a prea inghesuit - de dragul discutiei sa zicem c-a ajutat candva o batrana sa traverseze, ca sa nu lasam chiar alba pagina de fapte bune.

conform a ceea ce zici tu, B merita Raiul, si A nu. pentru ca Dumnezeu e drept.

cred ca prefer sa raman cu notiunea mea de dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

ei asta cred ca e si cu necredinciosii. nu vor sa stie ca e cineva pe lumea asta care ii controleaza, le spune ce sa faca.
vor sa sa se bazeze pe fortele lor, pe inteligenta lor,dar nu pe Dumnezeu.
Nu vor sa urmeze poruncile si sfaturile lui Dumnezeu...dar la urma, urmei au pretentia sa fie mintuiti, pusi intr-un loc sigur.

sunt si necredinciosi care nu cred in Dumnezeu, dar cred in acel loc sigur?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Bird, ce religie are soacra ta?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
Da, si eu cred ca faptele bune fara credinta nu ne vor apropia de Dumnezeu, nu ne va mintui si nu ne va duce in Rai.

Dar eu cred doar ca nu cred ca spun oamenii, Biserica, preotimea despre Dumnezeu. Daca ei gresesc? Daca Dumnezeu ii va judeca pentru ipocrizia, hotia si dezmatul lor? Daca Dumnezeu apreciaza mai mult pe cineva care a vazut cat de imorala e lumea bisericeasca si alege sa se indeparteze dar nu inseamna ca nu crede?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput