Chiar avem nevoie de asa ceva?(2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu am timp sa citesc, dar revin eu zilele viitoare, ca vreau sa citesc pe indelete. Dar pina atunci...

Katya, 'daca vei crede, te vei mintui... pe mine daca il ma deranjeaza. Daca ma conditioneaza si inteleg propozitia asa: daca vei crede, te vei mintui. Ceea ce inseamna ca daca nu vei crede, nu te vei mintui... ori a nu te mintui insemna focul vesnic... pai, ce pedeapsa poate fi mai mare decit asta!?!? Birrr!

Michelle, a spus ca a ajuns la Lumina, nu ca s-a asezat pe pozitie egala cu ea. Este unul dintre cei mai modesti oameni pe care ii cunosc.

Mai vin io, daca scap de iadul de saptamina asta.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Ia sa ma duc eu la matusa mea, sa vezi ce ma va pupa daca o intreb de ce nu e frate cu musulmanu'...

Si cum face matusa ta, cand cunoaste o persoana noua? O intreaba ce religie are si daca nu-i ortodoxa, nici nu sta de vorba?
Ma indoiesc...

Ei, nu-l intreaba direct, dar afla ea. Si da, daca ii spune ca nu-l are pe Dumnezeul ei, pleaca.

Nu vreau sa fiu rea, matusa mea este una dintre cele mai credincioase femei pe care le cunosc. Si o admir cita putere ii poate da credinta, a avut si are o viata grea pe toate planurile. Si cu toate acestea, credinta ei e SFINTA! E ca o stana, nu o poti clinti din ea! Si sint convinsa ca asta o tine in viata, altfel nu ar mai fi... E si credincioasa si practicanta, stie tot ce e legat de ortodoxism. Atit doar ca pentru ea exista unul singur, mare, lat si bun! De toti care nu il vad, le este mila... mie imi este si frica sa discut prea mult cu ea, desi vedeti ca-mi place, are asa un aer profetic... de-ti vine ori sa o crezi, ori sa fugi. Eu cam fug...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Valentinag, multumesc pt raspuns!
Nelia e rau in lume ca s-a papat marul, noi ne-am dedat la rau. Iar ala circula si lucreaza si el ca asta-i jobul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Nelia, ma tem ca seman (un pic?)cu matusa ta...

Spor la treburi si Doamne ajuta!(fireste ca Domnul crestinilor)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa
Personal nu pot sa inteleg pe cei care spun ca "simt pe Dumnezeu" sau "il am pe Dumnezeu in suflet", dar nu merg la Biserica, nu citesc Biblia, nu traiesc o viata crestina, nu il au pe Domnul Isus.

Care Dumnezeu il simti, il ai in suflet daca nu-L cunosti? Cum il definesti pe acest Dumnezeu, ce stii despre El?

pun aceasta intrebare nu cu rautate sau critica si nu tie dar celor care in general au aceasta idee. E o intrebare care toti ar trebui sa si-o puna cand spun asta.

Si eu tot asa, Il simt pe Dumnezeu dar nu ma impac cu Biserica. Am citit o carte, un profesor de simbolistica este intrebat de secretarul Papei daca crede in Dumnezeu. Profesorul da din colt in colt: '...stii eu sunt om de stiinta', la care secretarul Papei il spune 'te intreb daca crezi in Dumnezeu, nu daca crezi ce spun oamenii despre Dumnezeu'.

Si eu am o pregatire stiintifica si nu pot sa cred pe Adam si Eva dar cred ca Dumnezeu a facut posibila viata si a dat mana libera vietii sa evolueze de la celula la maimuta si apoi la om. Nu vreau sa supar pe nimeni dar eu cred ca Biserica si preotimea au indepartat oamenii de Dumnezeu. Cunosc oameni extraordinari care traiesc dupa principiile crestine fara sa fie credinciosi, care au o morala impecabila, care ajuta si dau de la ei enorm, care nu au prejudecati, care nu fac 'pacate'. Ma uit la soacra-mea care crede sincer, merge la slujba, doneaza bani la Biserica dar care nu a ezitat sa-mi sugereze sa fac avort si care a impins-o pe fiica-sa la avort, apoi s-a dus si s-a spovedit si traieste cu sufletul impacat. Sa cred ca ea e mai bine vazuta de Dumnezeu decat mine care nu cred in sensul clasic al cuvantului dar cred eu ca duc o viata mult mai morala si corecta decat ea, mi se pare aberant. Eu REFUZ sa cred in Dumnezeul asta. Dumnezeul in care cred eu este PERFECT, nu asa incorect si cu ochelari de cal cum incerca sa ma prosteasca Biserica.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

bird, faptul va tu duci o viata morala nu te-a impiedicat sa vezi ipocrizia soacrei tale

pe de alta parte, faptul ca ea s-a spovedit si traieste cu sufletul impacat nu inseamna ca Dumnezeu o vede mai bine pe ea decat pe tine[:D

moralitatea nu e un scop in sine in crestinism, omul crestin este fericit si impacat, dar nu din cauza ca e bun si corect, ci din cauza ca Dumnezeu e atat de bun si incorect incat il iubeste chiar daca el e rau (scuzati incoerenta)

sigur, tu nu ai nici o treaba cu acest Dumnezeu, dar din perspectiva Bisericii, omul care L-a cunoscut pe Dumnezeu plange (ca sa zic asa, plansul e scopul, moralitatea, generozitatea, rugaciunea si alte cele sunt doar exercitii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Bird, ce religie are soacra ta?

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

www.staycatholic.com/Free%20Book.pdf" target="_blank">Staycatholic

www.alabamacatholicresources.com/Bible.html" target="_blank">Catholic answers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
Personal nu pot sa inteleg pe cei care spun ca "simt pe Dumnezeu" sau "il am pe Dumnezeu in suflet", dar nu merg la Biserica, nu citesc Biblia, nu traiesc o viata crestina, nu il au pe Domnul Isus.

Care Dumnezeu il simti, il ai in suflet daca nu-L cunosti? Cum il definesti pe acest Dumnezeu, ce stii despre El?

pun aceasta intrebare nu cu rautate sau critica si nu tie dar celor care in general au aceasta idee. E o intrebare care toti ar trebui sa si-o puna cand spun asta.

Si eu tot asa, Il simt pe Dumnezeu dar nu ma impac cu Biserica. Am citit o carte, un profesor de simbolistica este intrebat de secretarul Papei daca crede in Dumnezeu. Profesorul da din colt in colt: '...stii eu sunt om de stiinta', la care secretarul Papei il spune 'te intreb daca crezi in Dumnezeu, nu daca crezi ce spun oamenii despre Dumnezeu'.

Si eu am o pregatire stiintifica si nu pot sa cred pe Adam si Eva dar cred ca Dumnezeu a facut posibila viata si a dat mana libera vietii sa evolueze de la celula la maimuta si apoi la om. Nu vreau sa supar pe nimeni dar eu cred ca Biserica si preotimea au indepartat oamenii de Dumnezeu. Cunosc oameni extraordinari care traiesc dupa principiile crestine fara sa fie credinciosi, care au o morala impecabila, care ajuta si dau de la ei enorm, care nu au prejudecati, care nu fac 'pacate'. Ma uit la soacra-mea care crede sincer, merge la slujba, doneaza bani la Biserica dar care nu a ezitat sa-mi sugereze sa fac avort si care a impins-o pe fiica-sa la avort, apoi s-a dus si s-a spovedit si traieste cu sufletul impacat. Sa cred ca ea e mai bine vazuta de Dumnezeu decat mine care nu cred in sensul clasic al cuvantului dar cred eu ca duc o viata mult mai morala si corecta decat ea, mi se pare aberant. Eu REFUZ sa cred in Dumnezeul asta. Dumnezeul in care cred eu este PERFECT, nu asa incorect si cu ochelari de cal cum incerca sa ma prosteasca Biserica.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

la cele spus foarte frumos de tine pot sa adaug ca Farisei mai sunt si in zilele noastre.Sa nu crezi ca, daca cineva spune ca e crestin si faptele arata invers pacaleste pe Domnul. Nu pot sa cred ca un crestin ar impinge pe cineva sa faca avort=crima.
Orice crestin pacatuieste si este iertat, dar nu face pacate cu buna stiinta le repeta, apoi se spovedeste si gata e iertat.Nu este Biblic. Asta e o idee gresita.
cat despre celelate rude sunt de apreciat, si ma fac sa ma gindesc la Pilda cu Samariteanul, dar sa nu crezi niciodata ca exista cineva fara pacat.
Eu nu cred ca Dumnezeu ne compara cu ceilalti si nici noi nu trebuie sa facem asta.
Dumnezeu a stabilit niste principii clare, pe care noi oricat am incerca sa le ocolim, sa le schimbam nu se poate.
Spune clar: Ca sa fi mintuit, trebuie sa crezi in Isus.
Unii spun, ce-mi trebuie sa fiu mintuit? Eu nu cred in mintuire, nu cred in moarte, viata eterna..etc. Ok, dar daca acestea sunt adevarate, cand vor ajunge sa se convinga va fi prea tirziu.
Mintuirea nu-ti ofera doar o eterna viata dupa moarte , iti ofera o viata deosebita si aici pe Pamant.

Sau altii spun: eu duc o viata morala, nu fac pacate, sunt om bun. De ce nu m-ar alege Dumnezeu si pe mine, cand sunt mai bun decat multi altii?
Din pacate, nu ca Dumnezeu e nedrept nu vor fi alesi, dar faptele nu mintuiesc pe nimeni. Fara credinta in Isus raman doar fapte bune pe pamant, viata buna pe pamant si nimic etern.
Dumnezeu vrea sa ne bazam mai mult pe Cuvintul Lui, pe Harul lui decat pe faptele noastre.
Dumnezeu vrea sa fie in legatura permanenta cu noi prin rugaciune prin incredere in El. Nu are cum sa faca asta cand noi ne bazam pe ce putem sa facem noi nu prin ce poate sa faca El.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

nu e adevarat. daca m-a invatat boala asta ceva, e ca fiecare are canonul sau.
sa zicem merci pt el. Eu eram cam nemultumita si l-am primit pe ala adevarat, acu imi spun ca ce bine era la versiunea beta:P

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sabina, nu-ti pierde increderea ca cel mai bun Doctor este Domnul Isus si cum a facut bine pe altii oricand poate sa te faca bine si pe tine. Mama a fost diagnosticata cu cancer grad mare in 2002, 50%cu sanse de spupravietuire cel mult 5 ani. Dar traieste si acum. Si in acesti ani Dumnezeu i-a aratat miracole care nici nu si-le putea imagina-astea sunt cuvintele ei.
Eu cred ca in momentele grele care le avem in viata trebuie sa ciulim urechile la ce vrea Dumnezeu sa ne spuna. In aceste momente ne intareste sa putem face fatza la orice, ne face sa apreciem tot ce avem si mai ales sa ne punem credinta in ce poate face El pentru noi.
Iti doresc ca Domnul sa fie cu tine! Nu te lasa! Crede in miracole, crede in insanatosire, crede in Domnul Isus, apreciaza fiecare zi si foloseste-o la maxim!
Cind esti deprimata citeste Psalmi.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

Sau altii spun: eu duc o viata morala, nu fac pacate, sunt om bun. De ce nu m-ar alege Dumnezeu si pe mine, cand sunt mai bun decat multi altii?
Din pacate, nu ca Dumnezeu e nedrept nu vor fi alesi, dar faptele nu mintuiesc pe nimeni. Fara credinta in Isus raman doar fapte bune pe pamant, viata buna pe pamant si nimic etern.
Dumnezeu vrea sa ne bazam mai mult pe Cuvintul Lui, pe Harul lui decat pe faptele noastre.
Dumnezeu vrea sa fie in legatura permanenta cu noi prin rugaciune prin incredere in El. Nu are cum sa faca asta cand noi ne bazam pe ce putem sa facem noi nu prin ce poate sa faca El.

e cel mai ... (nu gasesc adjectivul potrivit, puneti voi unul cu o conotatie destul de negativa) pasaj in legatura cu religia (orice religie) pe care l-am citit vreodata.

daca facem fapte bune si nu credem in el, ne ignora cu gratie. daca facem fapte rele si nu credem in el, se intampla la fel?

Mergi la inceput