Chiar avem nevoie de asa ceva?(2)
in calatoria mea de a-l cunoste pe Dumnezeu am ajuns la anumite concluzii:
1. cred Biblia de la primul pana la ultimul rind. nu spun ca inteleg totul si nimeni nu poate spune asta, altfel nu ar mai fi o carte Sfinta ("scrisa" de Dumenzeu). Dar cat am inteles mi-a putut transforma viata si asta mi-a fost de ajuns.
Citind Biblia m-a facut sa cunosc caracterul lui Dumnezeu si imi este ca un ghid in viata. Stiu ca nu as fi facut multe din greselile facute daca as fi citit Biblia mai demult.
2. eu nu-L judec pe Dumnezeu. Cine sunt eu sa judec daca ce face El e bine sau nu? Eu L-am creat pe Dumnezeu sau El pe mine? Eu stiu viitorul? Eu pot fi oriunde, oricand? Nu! Atunci cum pot eu judeca Creatorul Universului?!
3. am incredere in El. stiu ca tot ce face in viata mea este bine. el cunoaste trecutul, prezentul si viitorul. stiu ca ma iubeste si imi doreste binele.Stiu ca dragostea Lui este imensa.Si-a jertfit Unicul Fiu pentru mine.
4.Trinitatea. Pentru a intelege asta e nevoie de studiu, de Credinta si o minte deschisa. Chiar daca cuvintul nu exista in Biblie. Conceptul exista de la primul vers pana la ultimul. Parca chiar in Iov, sunt versuri in care Tatal vorbeste cu Fiul si cu Duhul Sfint...
5. si cel mai important este faptul ca Isus a venit pe pamant, a murit pentru pacatele noastre si a invitat.Daca crezi asta din inima esti salvat.
6. viata dupa moarte exista. Indiferent ca unii vor sa creada sau nu.Dumnezeu, Isus si Duhul Sfint exista. Cu totii se vor convinge de asta..unii mai devreme, altii mai tirziu...altii prea tirziu.
7. rugaciune poate fi facuta oriunde si oricand. nu e nevoie de o cladire imensa, e nevoie de credinta.
8. cel mai pretios cadou care si eu il pot face copilului meu este sa-i vorbesc despre Dumnezeu.
Cuvintele lui Dumnezeu sunt simple,rugaciunile sunt la dispozitia fiecaruia,Isus sa jertfit pentru noi toti...de noi depinde daca CREDEM SAU NU.
zilele astea poate o sa pun la SC ce stiu despre Trinitate, astfel cine este interesat poate sa citeasca.
michelle
Raspunsuri
michelle-usa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui valentinag Michelle, daca la mine faceai aluzie cu Darwin Lucialu, intrebai de casatorii multiple!taina casatoriei este una singura si se face o singura data unei persoane!La casatorii multiple, maxim 4 in biserica ortodoxa,se tine o slujba de binecuvantare a cuplului.Da, in cazul in care unul dintre parteneri nu a mai fost casatorit niciodata, atunci se tine taina cununiei, pentru acesta! "La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Stai linistita ca nu am vrut sa te atac in mod direct.
Dar ce spui tu nu este corect. Daca crezi in Dumnezeu,insemana ca, crezi in Biblie. Daca crezi in Biblie, ne spune ca Dumnezeu a facut florile, animalele, omul...toate, totul crescut.
Deci nu exista teoria lui Darwin in Biblie. Asta am vrut sa spun.
Nu stiu ce Dumnezeu ai in suflet. Daca il ai pe cel din Biblie ma bucur sincer. Dar nu vad cum poate un crestin sa creada in Biblie, in Dumenzeu si in Evolutie in acelasi timp.
Cit despre ultimele descoperiri ale stiintei, vezi ca, chiar oamenii de stiinta au devenit din ce mai sceptici ref. la Darwin.
michelle
michelle-usa spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Katya, eu am cel putin "un coltz" impotriva religiei. In cazul de fata, se construieste Catedrala Neamului. Adica a Neamului Roman, nu? Care, in momentul de fata, apartine de mai multe confesiuni. Adunate sub "cupola" crestinismului. Crestinismul a inceput odata cu Iisus Christos. Crestinismul inseamna viata lui Iisus Christos, invataturile lui Iisus Christos. Ca o fi fost El Fiul lui Dumnezeu, ca o fi fost doar o fiinta extrem de elevata spiritual, ramane de vazut. Crestinismul, in opinia MEA, nu are nimic de-a face cu Vechiul Testament, in care ne este prezentat Dumnezeul evreilor, acel Dumnezeu care, hm, isi sustinea adeptii in comiterea de diverse... pacate grave, in special crime. Mie, personal, imi este peste poate sa cred ca o fiinta ca Iisus Christos poate fi fiul unui asemenea Dumnezeu. Adica eu, ca Tata, intruchipez urgia absoluta, pe cand el, ca Fiu al Meu, intruchipeaza iubirea absoluta. Si, ca tot suntem pe DC... unul ucide copiii fara sa clipeasca, altul spune "lasati copiii sa vina la mine, caci a unora ca acestia este Imparatia Cerurilor". Pai ce puii mei... Ceva nu se leaga. In acelasi timp, imi este peste poate sa pricep Sfanta Treime. Ori sunt toti 3 unul si acelasi, in diverse moduri de manifestare, caz in care fazele cu "Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai parasit" si "Tata, las' sa treaca de la mine paharul acesta" sunt complet lipsite de sens, ori sunt persoane separate. Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Selene, mna bucur ca citesti Biblia si faptul ca ai intrebari nu face decat sa arate interesul care il ai de a intelege mai mult si mai bine.

Isus are legatura cu VT mai mult decit crezi. Sute de profetii despre Isus sunt scrise in VT.
Cineva explica Trinitatea facand analogie la "apa". Apa este sub forma:solida, lichida si gazoasa. Asa si Trinitatea sub forma de D. Tatal, D-Fiul, D-Duh Sfint.
Nu peste tot in VT , D-zeu este rau, crud...omorind popoare,numai cine citeste superficial poate avea ideea asta.
D-zeu este drept si iubitor...El stie mereu ce face, El stie viitorul. Daca citesti Psalmi vei vedea cat de frumos vorbeste David despre Dumnezeu si Solomon. Sau citeste Iov, Isaia.
Iti pot explica chiar la subiect decate ori credem ca Dumnezeu a fost crud si rau ca a avut dreptate sa fie asa (vorbind de Canan, egipteni..etc.)
michelle
michelle-usa spune:
| citat din mesajul lui nelia Katya, eu vreau sa inteleg logic credinta, desi eu nu sint o fire logica. Da, uite diferenta de ce tu nu poti si eu nu: exemplul cu creioanele, pe mine nu ma deranjeaza ca scrie pe pereti si chiar daca ma deranjeaza un pic, ca sa zicem ca abia i-am zugravit, nu-l cert, nu-l pedepsesc, ii explic... si inca o data si inca o data, cu rabdare, pina cind va intelege. Ori Dumnezeu nu explica, a trasat niste linii clare, pe care daca le depasim sintem pedepsiti, pe care daca nu le vom depasi si respecta intocmai, fara prea multe indoieli si intrebari, atunci vom fi rasplatiti. Ori eu, ca parinte, nici cu asta nu sint de acord, cu pedeapsa si rasplata, intelegi? Din iubire mare nu faci asta, din iubire mare intelegi, explici, dai detalii, dai dovezi, adica manifesti iubirea. Sper ca intelegi. Da, se poate sa fiu intr-o etapa a credinteti, dar sint de mult timp aici. Eu cu Treimea am o problema... cind a fost ea introdusa? De cins se vorbeste despre Treime? Sau tu crezi doar in ceea ce exista de la venirea lui Iisus, inainte de el nu a fost decit Marea creatie importanta? Pentru ca eu nu vad asa lucrurile, adica bun, a venit Iisus, dar asta e doar un moment, nu? Si nu sint decit 2011 ani de atunci. Daca Dumnezeu exista, atunci exista de cind exista Universul. Ce a fost inainte de asta, cum era vazut, ca Treime nu avea cum sa fie, acesta exista de la aparitia celui de-al treilea element, adica Iisus. El sau ei, cei doi intr-unul, l-au trimis pe Fiu sa salveze lumea, tocmai pentru ca pe Dumnezeu il durea unde a ajuns aceasta. Raspunde, sintem de mult tare in afara subiectului. CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon) |
De ce nu faci subiecte separate aici sau la SC cu intrebarile care le ai. Mai stii poate cineva iti va soptii ceva care iti va face sens.
Eu iti voi respunde cu ce stiu.Iti pot da si trimiteri, link-uri unde vei putea citi mai in detaliu.
Dar vezi tu, pentru intrebarile care le ai iti trebuie un pic de baza. Cine a scris Biblia si cand, ce cuprinde Biblia, istoria Pop evreu, venirea lui Isus, apostolii, infiintarea bisericii?
Toate astea sunt scrise in Biblie. Deci noi putem sa-ti dam raspunsuri dar de tine depinde sa studiezi sa vezi ce face sens.
(In cartea lui Iov sunt cateva raspunsuri directe la intrebarile tale. )
michelle
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui michelle-usa Cineva explica Trinitatea facand analogie la "apa". Apa este sub forma: solida, lichida si gazoasa. Asa si Trinitatea sub forma de D. Tatal, D-Fiul, D-Duh Sfint. |
Deci Trinitatea nu se manifesta decat la o anumita temperatura, a carei valoare exacta depinde de presiune (de presiunea din cazanele de pe foc
nelia spune:
Katya, eu nu am de ce ma supar pe tine, poti sa scrii ce vrei, ce simti, daca vrei. Nu am spus ca nu mi-au explicat bine preotii si altii cu care am stat de vorba, ci doar ca explicatiile sint doar pentru cei ce inteleg. Uite, si tu spui ca Treimea exista se cind lumea, ai ocolit diplomat chestiunea ca Treime insemna toti trei, deci si fiu, fiu care a aparut acum 2011 ani, si nu inainte... inainte exista, dar doar ca profetie.
Iar in chestia cu parintele si subiectul de psi, daca ai urmarit subiectul, ai inteles ca in final, abordarea mea fata de copil e problema si incerc sa remediez asta... Acolo e, oarecum, si problema mea cu credinta.
Am mai spus, e simplu sa crezi si gata. Chiar si fara vreun motiv anume... sa crezi pur si simplu. Dar si oameni sfinti au avut dubii, nu numai eu si daca Dumnezeu este in tot si peste tot, atunci este si in filozofie, care, intr-adevar, ma atrage ca un magnet. Si scrierile sfinte tot filozofii sint, de viatam Dumnezeu el insusi si modul in care omul se raporteaza la el, totul este filozofie.
Orice ati spune voi, cele care credeti pur si simplu, indiferent cum atit ajuns la acest lucru, caile Domnului nu sint simple decit daca le ie ca atare si mergi pe ele cu incredere. Altfel, mie mi se par foarte complicate, foarte-foarte complicate. Si Raspunsurile ar trebui sa fie clare, valabile peste tot si in orice conditii, nu numai atunci cind crezi pur si simplu... Eu cred ca aici e punctul de scindare al oamenilor, pentru ca ei sint diferiti si traiesc in conditii diferite... nu putem toti accepta, crede si gata!
Si nu ofera raspunsuri la toate intrebarile, unde nu se poate da un raspuns, exista unul singur: raspunsul e in Dumnezeu si cine sint eu sa-l judec etc. N-oi fi eu cine stie cine, asa este, dar sint fiica lui si daca tot m-a facut, daca tot mi-a dat tot ce mi-a dat, inclusiv gindire, atunci e dreptul meu sa=l intreb si e obligatia lui sa-mi raspunda. Acum, eu stiu ca el poate raspunde, dar si ca in familie, uite, ca voi vedeti raspunsurile si il credeti pe cuvint, eu trebuie sa le caut si sa supun totul indoielii.
Dar daca voi aveti dreptate, atunci el stie asta, caci ai lui sintem, si voi si eu.![]()
Michelle, abia astept raspunsul tau la Trinitate. Eu nu te stiu, dar ceva imi spune ca pote fi ceva nou, pare o alta perspectiva si nu cea a Katyei.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Katya spune:
Nelia, dar nu ocolesc deloc raspunsul, am spus ca era Treime-deci 3 Persoane inca din primul cap din Biblie, de la Facere,deci de la inceputul lumii, omul a fost facut de toate Persoanele din Treime:"sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra".Fiul a ramas in Tatal pina cind i-a venit vremea sa vina in lume, sa se nasca din Fecioara, asa cum au fost proorocirile din VT.Cum sa zic, ca si cum Iisus ar fi stat in stare de "latenta" si a "intrat in actiune" la momentul si din motive stiute de toata Treimea la un loc. Prin prooroci vorbeste Duhul Sfint ,deci uite alta Persoana in "misiunea"sa.
Deci eu asa pricep cu mintea mea, probabil ca si de explicatia mea s-o lua vreun preot cu miinile de par,dar ce sa fac, hai sa vedem cum o explica Michelle.
Katya spune:
E ok sa ai indoieli, sa cauti, e normal, tot ce te-as sfatui eu e sa te "grabesti" cu gasitul, adica daca-L simti pe Dumnezeu dar inca nu-L definesti, ma gindesc ca n-o fi usor sa stai in incertitudine, sa nu stii, vorba ta, "cui te-nchini"(mi-a placut cum ai zis).De-asta am zis ca eu n-as putea sa stau sa filozofez pe indelete, cu anii, n-as avea rabdare pina n-as afla raspunsul, as lua un profesor ,as lua lectii, as cauta-n carti, dar nu toti sintem la fel, nu inseamna ca demersul meu e mai bun decit al tau.
nelia spune:
Aha! Am inteles, deci Fiul era in Tata. Pai da, asa da, ca saminta copiilor nostri in noi... ei, dar ia sa vad eu cine accepta acest lucru. Ca i-am spus cuiva si a facut repede-repede cruce si mi-a spus ca Dumnezeu nu e om, e Creator, e peste tot, creind, nu punind seminte... ca si pe alea tot el le-a creat. Ori pe Iisus nu l-a creat, ci l-a adus pe lume... Ma rog, oi fi eu incilcita, dar nici cu voi nu mi-e rusine.
Dar da, intelegerea Treimii mi se pare esentiala, cel putin acolo unde ea exista. Ar deschide multe cai daca ar fi inteleasa pe deplin.
Nu ma grabesc, si in ultima zi daca inteleg si accept si tot fericita ma simt. Pina atunci, imi duc viata cit mai frumos cu putinta, fara sa-mi fie teama ca cineva ma pedepseste. Dar ma freaca rau ca atitia si atitia oameni, atitia si atita mii de ani, s-au tot invirtit in jurul acestei Divinitati si eu nu gasesc niste amarite de raspunsuri ridicate si de un copil de 9 ani!![]()
Vezi uite de asta tu esti crestina si atit si crezi cu tarie in ceea ce ti s-a spus, iar eu sint dupa botez, tin la traditiile poporului meu, chiar mai mult de cind sint departe, dar sint atrasa de toate religiile si nu numai, ci de toate caile pe care se poate ajunge la adevar. Si nu ca sa merg eu pe ele, ci ce au facut cei care au mers deja... E interesant, e foarte-foarte interesant. Si interesanta este si nevoia asta de a crede in ceva, nevoie vitala... sau de a respinge cu incrincenare orice credinta.
Am un cunoscut, ca e prea mult sa-i spun prieten, as vrea io... care e yoghin, dar din ala tare de tot. Si meditatia si introspectia a fost calea pentru el, deci eu cred ca fiecare dintre noi are o cale. Important este sa fie pe una... Am asa vaga senzatie ca Adevarul e unul singur, mare si pe alocuri crud, nu stiu de ce il simt asa, dar pentru ca sint oameni diferiti,fiecare ajunge cum poate la el... mai devreme sau mai tirziu.
Am dat un exemplu din familia mea, de inteles in ultima fractiune de secunda de viata, dar l-am sters, caci nu acesta e scopul, sa dam exemple.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
columbiana spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui michelle-usa
Selene, mna bucur ca citesti Biblia si faptul ca ai intrebari nu face decat sa arate interesul care il ai de a intelege mai mult si mai bine. ![]() Isus are legatura cu VT mai mult decit crezi. Sute de profetii despre Isus sunt scrise in VT. Cineva explica Trinitatea facand analogie la "apa". Apa este sub forma:solida, lichida si gazoasa. Asa si Trinitatea sub forma de D. Tatal, D-Fiul, D-Duh Sfint. Nu peste tot in VT , D-zeu este rau, crud...omorind popoare,numai cine citeste superficial poate avea ideea asta. D-zeu este drept si iubitor...El stie mereu ce face, El stie viitorul. Daca citesti Psalmi vei vedea cat de frumos vorbeste David despre Dumnezeu si Solomon. Sau citeste Iov, Isaia. Iti pot explica chiar la subiect decate ori credem ca Dumnezeu a fost crud si rau ca a avut dreptate sa fie asa (vorbind de Canan, egipteni..etc.) michelle |
Michelle, nu-ti ajung atitea topice de prozelitism deschise la SC?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
calipso_zeus spune:
Mai frate subiectul era despre catedrala neamului...l-ati monopolizat voi...nu va dati seama ca nu mai citeste nimeni?
Pe mine ma ia durerea de cap numai cand vad cat de lungi sunt postarile...nici nu ma obosesc sa citesc.E pacat, ati speriat pe cei care ar fi vrut sa mai raspunda aici.