"Copilul trebuie "dresat" pavlovian pana la 3 ani"

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mai, eu una, pun mana si o descalt, serios:) si are 8 ani si nu mi se pare umilitor.
Am observat ca daca fac asta, se raresc episoadele de "rebeliune".

Kari,da, asa e, numai ca, precum intuiesti si tu, scurtcicuitul e cea mai mare greseala posibila.

Ganditi-va bine la asta,, n-am zis-o eu, a zis-o barbatu-meu, care e cel mai destept om din lume :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexa Ioana

fetelor, mai mult sau mai putin offtopic. cineva mai sus intreba "oare chiar TREBUIE?". am niste dileme majore legate de "trebuie" asta.
dupa parea mea, unele lucruri chiar trebuie. spalatul pe maini, dezbracatul cand ajungem acasa (ca si de asta se pomenea mai sus). cum pastram echilibrul intre ce trebuie si... personalitatea si ritmul copilului?
exemplu. fii'mea de 5 ani jumate. uneori cand ajungem acasa pur si simplu nu are chef sa se dezbrace/descalte. nu pot si nu vreau sa stau cu gura pe ea. intr'o zi am convenit cu sotul sa o lasam in ritmul ei, sa vedem ce se intamapla. i'a luat 45 de minute pana s'a schimbat in haine de casa si s'a spalat pe maini. asta in situatia in care am ajuns acasa la 6, si ea la 8 si jumatate doarme deja. (i'am explicat ca isi ia din timpul de joaca, dar nu i'a pasat).
stie de microbi, stie de importanta spalatului pe maini, e un copil super ok, dar e extrem de incapatanata...

nu se pune problema de dresaj, de conditionare... dar poate aveti voi idei cum se procedeaza in cazuri din astea.

multumesc!

lucia, sunt relativ ok. trecem prin multe acum, si nu toate roz, asa ca nu am prea avut timp sa ma concentrez pe mine. nici la medici nu am mai fost de mult...

mami de brotac rocker

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

idem si fi`mea. pt ea nu e inca important sa se dezbrace in haine comode si sa se spele pe maini
insa sigur se va intampla minunea intr-o buna zi
asa cum nici cainele nu a fost dresat - asta probabil pt ca intai am fost mama de cupil apoi de catel si a invatat si cainele tot ce e nevoie, fara nicio problema.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu i-am dat lui fimiu in gura supa de legume cand a fost bolnav si in noiembrie si saptamana trecuta. a, si are 14 ani....ditamai galiganul de om!

sincer, cand ma doare ceva sau am o zi cu dureri si n-am chef de absolut nimik, mi-ar placea sa vina mama si sa-mi dea in gura, sa-mi schimbe pijamaua...

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Invingatorii nu renunta, iar cei ce renunta nu ajung invingatori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

AleaxaIoana, cu rabdare, numai rabdarea ne scoate la liman in cazul incapatanateloreu incerc sa nu ma crizez-aka dau importanta figurilor, pen ca da, avem si noi la varsta asta, asa ca hotaraste sa le lase singurica dc nu au efectIti doresc din tot sufletul numai bine, sa rezolvati problemitele repede si bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Simali, eu zic sa ne incredem totusi in instinct, indiferent la ce varsta, nu vad deloc nevoia conditionarii, atata timp cat imi vine in intampinare IMITAREA. Nu cred ca e nevoie sa ii tot pun eu haina in cui copilului, atata vreme cat ma vede si singur zilnic punand-o pe a mea.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Cati adolescenti imita putintica ordine in camera lor?

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Parearea mea e ca ai ales prost comparatia. Adolescentii nu se mai incadreaza la "copiii imita", au trecut de faza aceasta. Ei ar trebui sa aiba deja formata capacitatea de a gandi si a actiona dincolo de imitatie, prin parghii interioare.

Un adolescent (si un adult, de ce nu?) poseda si el o suma de comportamente invatate prin imitatie de la propria familie.

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
Apoi eu nu vad care e asa mare scofala cu ordine si jucariile la locul lor si hainutza data jos repede si pusa in cui. Depinde viata sau sanatatea cuiva de jucariile si hainele aliniate la linie?

La mine nu sunt jucariile si hainele la linie. Lucrurile au un loc cat de cat acolo si lumea le pune cate de cat la locul lor. NU aliniate, nu aranjate, nimic din astea. Haina in cuier, pantofii la usa, pijamaua in pat (gramada si patul nefacut), hainele de scoala in dulap, cartile de scoala intr-un raft (nearanjate), lenjeria intr-un sertar, jucariile cu care se joaca curent pe covorul din sufragerie, numai cat este suprafata covorului, nu depasesti, daca vrei sa scoti alta jucarie o strangi pe cea veche, etc. Nu depinde viata nimanui, dar fiecare familie are propriile ei limite.

Eu de exemplu m-as simti nefericita daca ar trebui sa strang dupa tota lumea de dimineata si pana seara. Mama mea nu ne punea sa facem niciodata ordine si nici ea nu facea. Casa noastra era mereu un haos iar eu ca si copil am fost puternic afectata de nebunia in care traiam. Stiu insa ca unii oameni pot trai asa (mama mea de exemplu) dar consider ca ei impun stilul lor de viata copiilor. Este ca un fel de abuz (reversul gospodinei cu casa la linie si familia terorizata sa frece cat e ziulica de lunga).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Problema pe care mi-o pun eu: la ce foloseste sa conditionezi anumite comportamente, cand ele vor fi oricum insusite de la sine?

ptr ca poate dura luni sau chiar ani pana copilul isi insuseste comportamente. si atunci se cauta scurtaturi

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Invingatorii nu renunta, iar cei ce renunta nu ajung invingatori!

Asta in cazul fericit. Pentru ca majoritatea crede ca, in lipsa pedepselor/recompenselor, copiii nu sunt niciodata capabili sa-si insuseasca singuri un anumit tip de comportament.

Asa ca parintii actioneaza in consecinta. Din frica de esec, neincredere in competentele copiilor sau, pentru ca si ei au fost conditionati, la randul lor, in copilarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

te inteleg, nici mie nu-mi place dezordinea si din pacate nici nu sunt in stare sa tin ordine, ma aflu intr-un cerc vicios.
norocul face ca avem ajutor de doua ori pe saptamana, pt ca amandoi suntem paraditi dpdv fizic, dar cine nu are, trebuie sa mentina oaresce reguli.

insa copilul le invata prin imitatie si joc, nu trebuie cine stie ce conditionari.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

este periculos sa dai credit nelimitat unei minti de copil.
Iar in genere, faptele atrag consecinte, nu le invata acasa le va invata intr-un fel mai dur, fara rabdarea, intelegerea si iubirea parinteasca. Si poate sa-l coste scump.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

subiectul asta imi aminteste de un fragment din Steinhardt.

cica era o discutie ca oamenii cred unii ca se trag din maimuta si unii ca-s facuti de Dumnezeu.
si dilema: care raspuns e corect?
pai simplu: exista 2 feluri de oameni: aia care cred ca se trag din maimuta si care chiar se trag din maimuta si aia care cred ca-s facuti de Dumnezeu si care, chiar is facuti de Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

N-am citit articolul,nu am timp acum sa-l citesc, am citit doar ce a scris Simali.

N-ai citit articolul asa ca te scuz.
Nu este vorba despre aplicat Pavlov la copii sau despre alte metode primitive de educatie din anii '30.

"Momentan tot ce putem spune este ca aceasta constiinta de sine, asa cum o stim, adica experienta subiectiva a lui "Eu sunt" este prezenta doar la oameni. Si mai mult, la oamenii peste 3 ani."

"Dupa 3 ani copilul devine om in totalitate si este capabil de experienta subiectiva a propriei fiinte".

Mergi la inceput