LMA Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *281*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza spune:

La multi ani, Sara! Sa cresti mare si frumoasa. Stoisor, mai intra pe la noi sa ne povestesti de voi.

Cristina vad ca si la voi e ca aici, independenta deplina. Noi avem noroc ca Emma a fost de mica la gradinita si potty trained tot cu ei a facut asa ca a invatat sa se stearga singura si sa isi ridice chiloteii si pantalonii singurica. Vezi sa nu fie cazul si la voi, adica in grupa de dinainte sa fii fost cazul sa-i invete. Vorbeste cu ei explica-le ca are nevoie de ajutor la inceput fiind prima data la gradinita. Eu am invatat in cei 1.5 ani de gradinita ca indiferent cati bani dai tu trebuie sa formulezi cerintele catre ei. Noi avem niste cerinte dar nu intotdeauna coincid cu ceea ce lise cere educatoarelor. Asa ca nu-ti fie rusine sa ridici problema. La grupa Emmei sunt copii care au venit prima data la gradinita si inca au pampers si atunci parintii platesc in plus ca sa-i schimbe si sa le faca potty train. Si am vazut si copii iesind de la baie cu chiloteii in vine strigand "i need help" si atunci una din educatoare s-a dus cu el sa-l ajute. Fetitele invata repede cum sa faca deci problema ar fi sa o ajute cateva zile. Asa ca nu sta si fierbe de nervi acasa, du-te si zi-le ce nu iti convine.
Ema Emma doarme de max 2 ori la pranz si cate 30-1h si in we cu noi. Ea niciodata nu a fost prietena cu somnul, dar acum gaseste tot felul de motive ca sa nu doarma. Asa ca prefera sa stea cu cohii pe pereti o ora jumate sau sa se uite pe o carte in liniste. Eu nu sunt deloc de accord cu asta dar nu am cum sa o oblig sa doarma. Incearca sa faceti activitati fizice de dimineata si nu foarte mult zahar ca sa oboseasca pana la pranz si insista sa stea macar 30 de minute in pat linistit. Corpul lor are inca nevoie de somnul de la pranz.

Noi ieri am "sarbatorit" Velentine's day la gradinita cu fructe, dulciuri, facut prajiturele si schimb de cadouri. Dupa-amiza au mai avut un b-day party cu alt tort si apoi seara a mai primit o capsuna cu ciocolata dintr-un magazin asa ca la ora 8 era ca o tornada prin casa. Noroc ca m-am uitat in punga de la gradinita si i-am scos toate dulciurile de acolo inainte sa i-o dau ca altfel jucam prinselea prin casa toata noaptea. La 8:40 abia am trezit-o sa mergem la gradinita. Deja fac alergie la pungi cu M&M, acadele si ciocolatele. Cum sa-i explic ca nu sunt bune cand toti ceilalti copii rontaie de zor in jurul ei .

Sanatate multa clopoteilor bolnaviori.

Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

La multi ani Sara! Sa cresti mare si sanatoasa!

Ellenuta, ma bucur ca fetele se pun pe picioare!

Intrebare pt mamele de baieti: ce facem de 1 martie? Martisoare la toate fetitele din grupa? Io am 2 grupe ...daca inmultesc cu 4-5 sau cat lei o fi un martisor imi da tare mult ...uf greu cu 2 baieti, si e doar inceputul...

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

cris eu cred ca depinde de la copil la copil, insa, eu as incuraja-o sa mearga la wc singurica, sa se imbrace/dezbrace singura. insa, ingrijitoarele de la gradi tb sa fie atente si sa intervina in cazuri precum al baietelului care se aseazase cu fundul pe jos. eva merge la wc singura, isi da jos dresul, chiloteii, se stege de treaba mica si sa imbraca la loc. la nr 2, incearca sa se stearga, insa, nu-i prea reuseste. de mancat, la gradi papa singura, insa, acasa, musai sa-i indes eu pe gat .. referitor la imbracat/dezbracat, ea poate sa le faca si singura, sunt unele dimineti cand isi pune isi da jos pijamelele si isi pune hainele de casa (maieu, chiloti, dres, bluza) singura .. de putut poate, insa, nu are chef mereu.

roli nu-s mamica de baiat (din pacate), insa, mi se par prea mici pentru gesturi din astea .. martisor la doamnele educatoare si eventual directoare si atat .. parerea mea.

florina of cu bolile astea .. mi s-a luat. cum o duc, cum culege ceva. ea merge la gradi de pe 23 spetembrie si nu stiu daca adunat pana acum, s-au strans 30 de zile de gradi ..

noapte buna fetele

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna seara!

aurel_cris si la Ioana la gradinita au o ingrijitoare, care-i ajuta cand merg la toaleta.
Acasa, o vad (uneori) ca se dezbraca/imbraca singura (chilotel, dres, pantaloni).De sters, se sterge cand face pipi, cand face tb mare nu stiu daca se descurca sa se stearga.
Ellenuta bravo Evei! Stie sa se si imbrace/dezbrace cu pijamale!
emabucuresti Ioana doarme la pranz, o oboseste mersul la gradinita..doarme si in weekend. Si-a facut un program de mica.
Vreo doua zile n-a vrut sa doarma ziua.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

La multi ani, Beinazutza! Multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi!

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

buna fetele

desi numa' buna nu e .. a luat-o si anna cu raceala, insa, mult mai nasol ca eva. azi-noapte mi-a facut 40,1 si dupa antitermic, impachetari, sosete ude abia i-a scazut la 39,6 .. in plus, tusea la ea s-a lasat si cu voma. cred ca de la antitermic si supozitor, s-a cacacit, adica sper si sa nu fie vorba de altceva .. imi vine sa injur gradinta asta .. cum se duce, cum culege ceva. acum astept doctorul sa vedem ce zice ..

o zi buna!

Elle , nu cred ca-i vorba de altceva, doar virusi. Asa a fost si Alexia.......Din sept. de cand a inceput gradinita, in fiecare luna a fost racita, cum merge la gradi, cum colecteaza tot........apoi eu o tratez acasa si o luam de la inceput. Si dint-o luna intreaga mai merge 2-3 sapt., mai ales ca sunt si vacantele.......si la cat platesc, nu merita. De aceea am decisa ca din martie sa nu mai mearga la gradinita. V-a sta acasa si vom merge in alte parti , impreuna, ca sa pot controla situatia cat de cat. Vom vedea din sept. ce vom face, ca nu poate sta acasa vesnic, dar macar atunci gradi e gratuita......
Sanatate multa.

P.S. Ai grija cu soacra, cu tensiunea nu-i de gluma, am patit-o si eu de cateva ori cu lesinul, noroc ca eram cu sotul in preajma.....

www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aurel_cris

Am scapat de temperatura si am dat peste altele acum se vaita ca o doare la pasarica,plange de nu mai poate cand o spal,vad ca este putin rosie.La nursery vad ca ii trimite singuri si nu cred ca ea se pricepe sa se stearga,o iau cu chilotei in vine,asa ma enervez ca nu stiu naibi de ce platesc o caruta de bani daca nu o ajuta la nimic.
Azi cand m-am dus sa o iau am vazut ca ei se duceau la toaleta singurei,se chinuiau acolo singurei sa faca toate cele iar o tipa le ziceau ce si cum.Un baietel nu reusea sa isi traga pantaloni il vad ca se aseaza jos cu funduletul gol si ii tragea de zor,am ramas uimita nu alceva.Jos calca toata lumea incaltata acolo,copii si el cu funduletul gol,oare sunt eu cam exagerata??Eu cand am fost la cresa la nepotica in Romania erau ajutati copilasi.

Draga mea , dar e strigator la cer ce se intampla acolo !!!!!! Vorbim totusi de o capitala europeana, nu de un satuc din Africa !!!!! Nu stiu exact cum e la nursery, cate ore sta, cati copii sunt, cate educatoare...am inteles ca doarme acolo, pe saltelute, asta-i nasol, dar asa-i la ei... ....
Alexia merge la playgroup,( 12 copii si 3 educatoare ) 3.5 ore/zi, dar nu se intampla asa ceva. La toaleta stau singuri , intradevar, pt. privacy, dar cei care nu se descurca singuri sunt ajutati. Intr-a doua sapt. dupa ce Alexia a inceput gradi, a facut o infectie urinara, iar cand le-am luat la intrebari mi-au spus exact cum se procedeaza, si atunci le-am spus educatoarelor, ca ea trebuie ajutata la toaleta, urcata pe "tron", (i-am dus de acasa un colac special pt. copii, ca nu aveau, pe care sa-l foloseasca doar ea ) apoi stearsa si imbracata, sa nu fie desculta, sa aiba hainele bagate in pantaloni, ca sa nu fie cu spatele gol, sa nu primeasca dulciuri in fiecare zi, doar vinerea ( ca doar atunci e zi de lolypop), sau daca-si serbeaza zilele de nastere copilasii, apoi s-a mai intamplat sa avem accidente cu pipi si kk in chilotei, si le-am spus ca trebuie spalata si apoi schimbata cu alte haine ( de obicei are in gentuta ei 2-3 perechi de chilotei curati, ciorapi lungi si sosete )........ Apoi am avut probleme cu ea ca nu manca pachetelul de acasa, si incet-incet, au gasit o metoda si de atunci manaca tot ce-i pun. Si nu au comentat nimic educatoarele. Si de fiecare data cand mi se pare mie ca ceva nu-i in regula, le iau la intrebari. Atata timp cat platesc o caruta de bani, vreau sa stiu ca am copilul in siguranta acolo. Racelile sunt mai greu de evitat, daca sunt si alti copii bolnavi in prejur, dar in rest........nu au nici o scuza, asta-i serviciul lor, sa aiba grija de copiii altora, pe bani si nu gratis.
Eu zic sa stai de vorba serios cu ele si sa le spui ca daca se intampla ceva , le dai in judecata, sti ca la ei functioneaza treaba asta.......
Si inca ceva, nu ai cum sa spionezi, sa vezi ce se intampla ? La noi unele gradinite care au si nursery, au in mare parte geamuri de sus si pana jos si se poate vedea inauntru ce se petrece.

www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aurel_cris

Am scapat de temperatura si am dat peste altele acum se vaita ca o doare la pasarica,plange de nu mai poate cand o spal,vad ca este putin rosie.La nursery vad ca ii trimite singuri si nu cred ca ea se pricepe sa se stearga,o iau cu chilotei in vine,asa ma enervez ca nu stiu naibi de ce platesc o caruta de bani daca nu o ajuta la nimic.

Ai grija sa nu fie infectie urinara. Urgent du-o la GP, sa-i faca pe loc testul la urina si daca e infectie, sa-ti dea antibiotic. Alexia a patit-o de 2 ori, prima data foarte grav, cu antibiotice intravenos , stat in spital si apoi inca 2 luni de tratament cu antibiotic.
Inca o data, mergi peste educatoare, cu tupeu, si spune-le verde-n fata ca nu stiu/sau nu vor sa aiba grija de copii, ca-i neglizeaja......altfel risti sa o o imbolnavesti mai rau pe Biencuta.
Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Ingrosam si noi randul puilor bolnaviori...
Febra mare, vomitat, maraiala aferenta, ceva ce pare a fi un fel de herpes la gurita de la febra ( are o buza tripla), o adevarata "bucurie"..

Multa sanatate piticilor si la multi ani fericiti si numai bucurii sarbatoritilor din ultimile zile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Ola zuzici !

Si eu am un stress in ceea ce priveste igiena la gradinita...copiii sunt lasati sa mearga singuri la toaleta si fiecare se descurca cum poate . Daca cer ajutor , educatoarea se ocupa de ei ( in special de cei mai micuti ) , insa ii incurajeaza pe cat posibil sa se descurce singuri. Eu am o problema cu spalatul pe maini...Sarei ii e frica sa deschida robinetul pentru ca vine apa cu presiune si o stropeste si , din aceasta cauza , nu se spala ...am vorbit cu educatoarea , am rugat-o sa mearga ea sa-i deschida apa , i-am spus si Sarei sa ceara ajutor insa asta-mica nu vorbeste si nici educatoarea nu se deranjeaza din proprie initiativa , asa ca fata mea sta toata ziua nespalata pe maini In rest , se descurca sa foloseasca wc-ul , sa se stearga , sa-si ridice chilotelul si dresul , asta cu spalatul pe maini e singura problema si nu stiu cum s-o rezolv.
Mai ma deranjeaza o chestie - modul in care este folosita lenjeria de pat. In conditiile in care lenjeria nu se spala decat o data / saptamana , ar fi de preferat ca fiecare copil sa aiba propriul set de lenjerie , pe care s-o foloseasca numai el...eeei , nu se intampla asa . Lenjeria este luata /pusa pe patuturi fara sa se tina cont de aeasta chestie si este folosita de mai multi copii intre doua spalari. Mie mi se pare tare nashpa chestia asta , e ca si cum ar folosi mai multi copii acelasi prosop. Mai sunt si cateva cazuri de copii pe care mamicile ii spala cred ca o data pe luna ...sa-mi fie cu iertare , dar nu pot sa cred ca exista atata nesimtire...efectiv nu potzi sa respiri de cum pot sa miroasa a transpiratie si ce pot avea sub unghiute. Educatoarea a incercat , in mod voalat, la o sedinta cu parintii sa atraga atentia asupra acestui fapt , insa fara rezultate , din pacate .
Maine am sedinta cu parintii si vreau sa ridic aceasta problema , sper sa nu fiu privita ca o simandicoasa si sa gasesc suport si la alti parinti.

Gattasalvaje - mamica de Sara Eliza ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
POZE RECENTE

Povestea nasterii

Mergi la inceput