LMA Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *281*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Uuuff , imi pare rau sa citesc ca atat de multi copii sunt bolnaviori in perioada asta .
Aud si la gradi ca foarte multi colegi de-ai Sarei sunt bolnaviori si stau acasa , se pare ca bantuie o viroza care da febra mare si probleme cu gatul. Sa nu vorbesc intr-un ceas rau , dar vad ca Sara "rezista" destul de bine , nesperat dupa cat am tras cu ea la sfarsitul anului trecut .
Eu am inceput sa-i dau niste suplimente pentru imunitate ...MorEpa cu omega3 si Vit C si Lactoprobus cu probiotice si vad ca nu s-au mai prins virusii de ea. Sper s-o tinem tot asa.

Gattasalvaje - mamica de Sara Eliza ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
POZE RECENTE

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codrutaa spune:

Buna dimineata!

Of, citesc si imi intaresc convingerea ca gradinita e ceva de genul "scapa cine poate". Si poate cine are sistem imunitar bun, ca nu te poti baza pe reguli de igiena pe care incerci din rasputeri sa le implementezi acasa si care la gradi sunt ignorate. Si eu am stresul cu curatenia. Alexia se descurca oarecum la baie, se imbraca, dezbraca, sterge(superficial). Spalatul pe maini la ea e pe varful degetelor, dar o face de mai multe ori pe zi, inainte si dupa masa, dupa ce foloseste wc-ul. Insa si daca ar face-o perfect sau ar face totul perfect am senzatia ca e acelasi lucru. Cum bine a zis Gatta, depinde mult si de ceilalti copii.
Eu m-am destresat oarecum (nu in sensul ca nu imi pasa ci in sensul ca mi-am dat seama ca sunt neputincioasa) in momentul in care am mers dupa Alexia intr-o zi si ea cu prietea ei Daniela lingeau niste piese dintr-un joc de constructie cu o pofta.... cica mancau inghetata. Educatoarea iesise la baie, ele isi faceau de cap. Ce sa mai zici? Ca pe piesele alea au pus mana toti copii spalati sau nespalati? Ca piesele ajung pe jos unde se calca cu papucii cu care se calca si in baie? Ca probabil jucariile nu se spala niciodata sau doar vara?
Incerc sa o educ pe Alexia dar imi dau seama ca e mica inca, se ia cu joaca si toata educatia e in zadar. Am incercat sa vorbesc si cu educatoarele, incearca si ele ce pot in conditiile in care au o ingrijitoare ajutor. Si ajung iar sa ma bazez pe discernamantul Alexiei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codrutaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

La multi ani Sara! Sa cresti mare si sanatoasa!

Ellenuta, ma bucur ca fetele se pun pe picioare!

Intrebare pt mamele de baieti: ce facem de 1 martie? Martisoare la toate fetitele din grupa? Io am 2 grupe ...daca inmultesc cu 4-5 sau cat lei o fi un martisor imi da tare mult ...uf greu cu 2 baieti, si e doar inceputul...

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Roli, nu-s mama de baiat, is mama de fetita. Stiu ca e un gest frumos din partea unui baietel sa dea martisoare colegelor, insa, avand in vedere vremurile in care traim... Si apoi nu stiu cat ar aprecia fetele gestul, acum la varsta la care fetele se joaca cu fetele iar baietii cu baietii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Salutare!

Gatta - tin sa te "incurajez" ca vei fi privita ca o simandicoasa si un element f greu de satisfacut...ti-o spun din proprie experienta...cam asa ma priveau pe mine dupa sedinta la care am spus ca nu-mi convine hartia igienica pe care o folosesc (Stef mi-a venit acasa zgariata pe pasa), ca nu-mi plac diverse aspecte ale alimentatiei, ca nu e ok cu copiii care vin bolnavi...etc ( e inadmisibil ca o mama - de profesie medic - sa-si aduca copilul la gradi dimineata si sa declare - azi noapte a avut febra mare, dar acum nu mai are nimic

Lala - vezi sa nu fie stomatita aftoasa...la noi cam asa s-a manifestat...

Elle- ma bucur ca e ceva mai bine la voi. Si la noi incepe sa se vada cerul senin Cu sotul incearca sa fii tu mai Zen si probabil lucrurile se vor repara daca nu le dai amploare in sufletelul tau...

Aurel-cris - Stef se descurca sa se imbrace/dezbrace singurica, se sterge de pipi dar nu f temeinic si ni s-a intamplat si noua sa i se irite rau pasarica si sa u usture seara la dus, dar trece cu spalat si galbenele. La kk cere ajutorul in gura mare , asa ca n-au ingrijitoarele nici o sansa sa o refuze.
De altfel la gradi unde e ea ingrijitoarele isi fac bine treaba si chiar ii ajuta pe copilasii care nu se descurca, la orice.
Eu zic sa vb cu educatoarele si sa le spui ce s-a intamplat si ca ai prefera, chiar daca incurajezi stimularea independentei, sa fie ajutata la deprinderi pe care nu le stapaneste inca foarte bine, cum ar fi stersul la fundic, spalatul manutelor, etc.

Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 11 sapt +
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Aaaa, uitasem:

Roli - eu zic martisor pentru educatoare si cate un ghiocel pentru colege, sau in cazul in care dispui de chef si timp, confectionati martisoare din hartie de carti de vizita, cu cate un trifoi din hartie glasata, lipit deasupra. Sunt tot felul de perforatoare in forma de flori, trifoi etc.

Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 11 sapt +
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna!

Off..ca nu se mai termina cu racilele/bolile.

Lala_D sanatate multa lui Andrei!
De la ce face febra, vomita?

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

Buna fetelor.Ma bucur ca sunteti harnicute si scrieti mult

In primul rand multa sanatate bolnaviorilor.Din pacate asa e la gradi.Si Iris a bagat la greu viroze si raceli din luna septembrie pana in decembrie,ca de-atunci n-am mai dus-o,desi pediatra m-a sfatuit s-o duc in continuare ca sa-si faca bagajul de imunintate.Ce-i curios e ca din martie,anul trecut si pana in septembrie n-a racit numai o data,dar cum a dat toamna a fost jale.

Referitor la igiena din gradinite noi am avut norocul de gradi cu conditii de igiena maxime.N-am avut nicioadata surpriza sa-i gasesc chiloteii cu kk sau pipi.Ea se imbraca si se dezbraca singura,merge singura la toaleta,doar cand face kk o sterg eu,pt siguranta mai mult.

Ema noi din pacate nu mai stim de ceva vreme ce-i ala somn de pranz.A mea se culca la 12 noaptea si se scoala la 12 ziua,asa ca nu mai e loc pt inca un somnic.Poate de la primavara,cand vom iesi mai mult afara isi va schimba programul...

Ancasoare inca n-am ajuns la explicatii detaliate in legatura cu ce au baietii si fetele,dar i-am zis ca fetele au pruna si baietii putza.Dupa un timp,a inceput sa zica ca baietii au putza si fetele fund.Eu i-am tot explicat ca fundul e in spate si in fata are pruna.Dar intr-o zi,nu mai stiu exact la ce post tv era o tanti dezbaracata(desi nu era nici 10 seara) si Iris a inceput:"Uec,uec...mami,uite cur cu par"Am ras cu lacrimi de ea...saracuta,pe mine m-a mai vazut nud,dar fiind tot timpul epilata nu stia ca femeile mai au si par in zona respectiva

Roli si eu zic ca Elle...nu e cazul de atentii pt fetitele din grupa,cate un martisor la doamne e suficient.La scoala deja e altceva,dar deocamdata e prea repede.

Elle i-am povestit sotului despre patania cu soacra.A ramas masca si a zis:"sa n-o mai lasi pe Iris cu bunicu afara"...desi tata are 51 de ani,e sanatos si poarta tot timpul tel si actele la el,parca mi s-a facut si mie frica sa-i mai las afara impreuna.

Cu intarziere un LA MULTI ANI din suflet pt Iulia si Sara sa cresteti mari,sanatoase si sa le aduceti parimtilor numai bucurii.

Shose intra mai des sa ne povestesti despre Iulia.

Eu am fost la eco saptamana trecuta si sunt asa bucuroasa si linistita ca toate-s bine,pitica e in grafic si totul pare a fi in regula.M-am mai linistit,ca tare stresata am fost in ultimul timp.

POZE IRIS
mami Iulia25+ LEIA- NICOLE siIRIS- MARIA (19.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurel_cris spune:

Zuzici multumesc pentru raspunsuri,astazi am vb cu tipa de la nursery i-am explicat ca se vaita de durere la pasarica,banuiesc ca nu se sterge ea bine si ca nu se pricepe asa bine sa isi ridice uneori chilotei.Am intrebat-o ce fel de servetele umede(pt.kk) folosesc poate ea are vro alergie,oricum ea mi-a zis ca fiecare copilas are hartia lui igienica,eu ma indoiesc ca stiu ei asta.
Bianca se descurca bine la dezbracat dar la ridicat chiloti,pantaloni nu prea vrea sa o faca cum trebuie.Ea pur si simplu ridica pantaloni si ignora chilotei.Cat despre mancat are perioade cand vrea sa manance singura si cand vrea sa ii dau eu.Imi dau toata silinta sa o invat sa faca totul cum trebuie,poate ca fiind si singurul copil exploateaza si ea situatia.Sunt destul de stricta cu ea ca nu imi place sa fie rasfatata sa nu ma inteleg cu ea dar cum o pupacesc mai mult incepe exploatarea.
Sper ca incet incet voi reusi sa o fac sa inteleaga toate regulile astea de igiena,nici pe manute nu cred ca se spala ea singura ca lumea dar ce sa zic,asa-i se pare la gradi.
Oricum azi cand i-am zis ca merge la gradi a fost ok nu a mai plans,a plecat linistita cu tati si mi-a spus ca ma asteapta sa o iau,m-am bucurat enorm.
Inca odata multumesc frumos de sfaturi si multa sanatate la toti clopotei bolnaviori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Fetelor merci de raspunsuri ref martisoare...asa ma gandeam si eu si ma bucur ca am adepti in randul vostru. Mi-ar fi placut sa le iau martisoare si pt fetite, ca sa ii invat pe ei galanti, dar din pacate nu imi permite bugetul.

Iulia, draga mea, nu te supara pe mine, dar incearca totusi sa-i faci lui Iris o schimbare in program. La varsta lor e foarte important somnul de pana in ora 12, chiar daca isi face nr. de ore. Incearca sa o trezesti dimineata mai devreme, treptat. Chiar daca nu doarme la amiaza, dar eu stiu ca pt creierasul lor e important sa doarma seara devreme.

Lala sanatate piticotului!

Noi maine plecam la Bv la nasi, cu trenul!!! Baietii sunt in culmea incantarii ca mergem cu trenul , iar eu abia astept sa respiram aer de munte si sa ne linistim.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

Off,Roli,crezi ca n-as vrea sau n-am incercat...am trezit-o dim la 9,am culcat-o la pranz la 3,a adormit la 4,s-a trezit la 6 si noaptea la 1 era fresh...e sedentara si nu prea consuma energie ca sa aiba nevoie de somn pe timpul zilei...poate cand va iesi afara la zburdat prin parcuri o sa-si schimbe programul.Deocamdata eu n-am cum s-o scot,ca tre sa stau la pat pana nasc si sotul o mai scoate seara,dar maxim juma de ora.
Si indiferent de ora de trezire si de activitatea zilnica,mai repede de 11 nu adoarme.

POZE IRIS
mami Iulia25+ LEIA- NICOLE siIRIS- MARIA (19.12.2007)

Mergi la inceput