Mamici si Gravidute Italia 92 Ingerasul Gabriele!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

un salut scurt si o cafea dupa pranz va las

azi scurta ca's pe drumuri.. da' la cat am stat calare zilele astea pe net./pc era ora sa fac o pauza

va multumesc tuturor de cuvinte legate de stefi
si eu sper sa-si revina.. azi la trezir,e iar mi-a rupt sufletul, poi nu si nu..
acolo, cand am ajuns deja am facut deja cateva progrese.n-am mai plans cu lacrimile de crocodil.
sper ca suntem pe drumul cel bun. mi-e frica ca vine sambata si duminica...

vad ca petro n-a aparut, decat dimineata.. azi chiar esti la plimbare???
sper din suflet ca nu te-a suparat sau te-a intristat faptul ca am deschis un locusor unde sa putem aprinde si noi cate o lumanarica in memoria lui Gabriele, dat fiind faptul ca altfel nu am putea ajunge pana acolo , macar virtual sa ne rugam si sa incercam sa fim alaturi.

fetelor va pup pe toate nu are rost sa va enunt pe fiecare in parte dar nu am timp sa ma extind sa spun cate un cuvintel in parte desi mi-as dori tare va pup sa stiti ca va port in gand pe toate!

va doresc numai bine si multa,multa sanatate!!!

"omul e cu atat mai puternic cu cat duce mai multe sarcini in spinare... viata e o adevarata scoala, unde dai examene zi de zi si ceas de ceas, obligat fiind sa treci prin nenumarate probe"

Stefania , mami de Stefania (22.12.07)
Stela, stelina..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Buna gagici!
N-am mai intrat din cauza frigiderului...trebuie sa-l schimb neaparat ...tam nesam se degongeleaza si dai si smotruieste...am foat azi sa vad ceva la incastro , ariston dar altceva nui

Bag de seama ca aici e o adunatura de Aline

Ally bine ai venit si nastere usoara...frumos nume va avea baiatul
Ioana ai nume de artisti in minte...Leonardo...
am pierdut firul ai fata bolnava sau tu?
DANA ma sperie tusea ta...anul asta am patito si eu rau,nici nu imi mai aduc aminte cand am avut ultima data febra(acu 4 ani!)...dar tusea e pacatoasa, la tine mai laes ca nu poti luat nik puternic, dar injectiile erau mult mai bune zic
Stefilasa fata in pace ...ce are daca e mai ganditoare, mai pasiva , se poate exprima si prin fapte
daca nu s-ar aexprima deloc atunci ar fi ceva probleme, dar fata e chiar linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgyiuly spune:

Alina si Giulia mai sforaie cateodata...pediatra mi-a spus ca probabil i-a ramas ceva catarro in spatele nasului de la ultima raceala.La noi trece cu apa de mare in nasuc.
Pampersul ...cand da caldura,prin mai.Speram cu succes!

Kemsy...afurisiti mai sunt dintii astia!
sa treaca repede!

Georgiana

mami de Giulia (12.03.2009) si 34+ Sebastian-Andrei(cred)
Giulia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Abramburika unde ai bagat pozicile alea...sant eu baba ,dar...

Andreea nu am avut nici un fel de annalize de facut...te inteleg ca tare mai incurcam borcanele din cauza picilor

Ale pe rand cu problemele, bb2 mai poate astepta...ai grija de sanatatea ta nu te neglija

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

asa si sa revin..am zis ca azi mai combin si altceva , dar simt nevoia sa va povestesc..

eu una, v-am mai spus ca mi-e indiferent ca vorbeste sau nu,acum si perfect, ce n-are timp...?
pentru mie e important ca mi se face inteleasa.
bun, acasa inca stau lucrurile asa..
cuvintele scurte, le zice uneori perfect uneori din "sfitzio" mi le mai suceste.. ex:cu cate un "b" in loc de "m" si invers...
dar nu-i bai... nu-i spun nimic de rau sau Doamne fereste sa o cert. incerc usurel sa o corectez, dar fara sa o fortez...
in schimb, cand vine vorba de o fraza intreaga..Dumnezeu sa o inteleaga, eu nu inteleg nimic... spune tot de'odata si repede..si cred ca si'a facut un vocabular de'al ei "imaginar"..
La scoala le-am explicat dupa ce mi-am dat seama, ca s-a simtit certata de toti ,chiar si de bidela , care nu intra in compitul sau sa o faca. normal copilul nu se mai trage.
dar a ramas de caracter asa ;sa nu spuna ce o supara.
off tare-i greu sa-i smulg cate ceva de la ea.
eu le-am anuntat de la inceput sa fie cu ochii pe ea caci daca va avea vre-un litigiu cu colegii nu va spune ..acum ei imi spun ca nustiu poate fi si motivul asta sa se fi certat cu vre-un coleg, da' ei n-au vazut..cum mama ma'sii de treaba..n-ai vazut?? cica oricum ea e mereu "incognito" ..se retrage intr-un colt acolo, si se joaca in legea ei de una singura.
si ei credeau ca se simte marginalizata din cauza limbii..pai cum mama ma'sii de treaba un copil care il vezi linistit si ca'si vede de treaba..te mai pui si-l certi si tu , in loc sa-l atragi mai mult si sa-l determini sa se joace cu altii copii ..
cica nu se face inteleasa si au dificultati sa o inteleaga ei marii... si abia acum au observat ca ea vorbeste o limba a ei , si ca e mai micuta fata de ceilalti copilasi ..de asta ii e greu sa se integreze printre ei.. ceilalti au aproximativ cu un an mai mult decat ea..normal ca vorbesc mai bine,etc,etc..
cica ei au observat-o si ca vad ca s-a produs o schimbare .. caci prima se vedeau schimbari bune , iar acum dintr-o data foarte rele.
da' ei nu inteleg de ce ei nu inteleg???.. pai ce am certa-o eu ???

si cica ii mai da luna sa-si revina, daca nu se schimba singurica ,mergem la logoped, asa poate le da si lor o idee cum sa se comporte..
apoi mama ma'sii de treaba... nu mai zic nik..

m-am descarcat si eu nitel, scuzati.....

"omul e cu atat mai puternic cu cat duce mai multe sarcini in spinare... viata e o adevarata scoala, unde dai examene zi de zi si ceas de ceas, obligat fiind sa treci prin nenumarate probe"

Stefania , mami de Stefania (22.12.07)
Stela, stelina..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nafi spune:

Buna fetelor!

Tot vorbarete vad! of ..ce m-as alatura si eu voua dar nu gasesc timpul necesar! Trebuie sa mai rezist pana deseara ca sa pot intra cu calm dupa ce doarme Riccardo. cand e marito acasa nu reusesc sa intru prea mult ca trebuie sa stau si cu el caci pe urma ne ducem dorul cand e la munca cate 4-5 zile.

Azi a plecat de dimineata si revine duminica seara tarziu.
Riccardo e f capricios din cauza unui nou dinte ce sta sa iasa si cand plange , cand se enerveaza si da cu mana in ce apuca cand rade si se alinta...asa ca sunt si eu cand cu fundu'n sus cand cu zambetul pe buze

Am intrat rapid acum doar sa va salut si
Danangie - sa stii ca si eu am tusit de-am rupt in luna a 9a de sarcina de nu mai stiam ce sa fac. m-am dus la farmacie , i-am zis tipului de acolo ca nasc pe gura daca nu-mi da ceva si mi-a recomandat Bisolvon Linctus. l-am luat si m-a ajutat f mult. efecte secundare nu vad sa fi avut asa ca tu decizi daca vrei sa-l incerci sau nu. sanatate multa

Fetele , mai am multe de scris dar nu acum ca e pe banii mei. a venit babysittera de 20 de minute, asa ca am mancat si eu in tihna si cat mai sta 2 ore incerc sa fac ce pot prin casa si sa imi si trag sufletul un pic caci dupa ce pleaca mai am cam 3 ore de stat cu Ricky.

Va pupic! a dopo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

STEFI, acum vedeti voi ce si cum. Lasa, bine ca nu-i bolnava, ca restul se rezolva.
Baietelul unei colege la fel avea un limbaj al lui, si ce le-au recomandat lor logopedul a fost sa se faca ca nu il mai inteleg cand scalceste cuvintele ( ca ei il intelegeau, dar altcineva, nu). Le-a fost greu la inceput, cand zicea "apa" in limba lui, se facea ca nu il intelege, el se supara, ea ii repeta si uite asa incet-incet au reusit. Acum vorbeste de nu are treaba

Si neaparat sa vorbesti normal cu ea, zic eu,adica sa nu scalciti nici voi cuvintele. Chiar daca ea zice pe limba ei, voi trebuie sa vorbiti pe limba voastra, normal.

No, scz ca ma bag si eu

printisorului Alessandro
UN VOT, VA RUGAM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna ziua fetelor,

Alla fine a reusit Alin sa-l adoarma pe Mattia ceea ce e super.

Ieri facusesi pilaf cu snitele din piept de pui , iar ptr Mattia pireu cu cartof si morcov si piept fiert. Multumesc tuturor de idei. PETRO ai mei mananca paste dar abia le dadusem alaltaieri.Pastina nu mananca deloc.

PETRO , KEMSY sa ma anuntati din timp ptr the big intalneala. Sa va dau niste zile ca sa puteti sa va organizati si voi nu? E clar ca eu pot cat sunt baietii la gradi. Adica dimineata. Luni nu am cum ca vine fata asta la curatenie. Marti trebuie sa merg la comune ptr actele lui Mattia ptr nido....ramane Miercuri, Joi si Vineri....asta sperand sa nu fiu chemata la spital ptr analizele de dinaintea cezarianei. PETRO asa e , e ceva timp ca "tot ne chinuim" sa ne intalnim. Imi aduc aminte ca ar fi trebuit sa vin la tine la spital cand o nascusesi pe Silvia. Dar pe atunci eu ramasesem gravi si stateam la pat. Asa e?

Tusea asta a mea am domolit-o aseara cu crema aia pe care il dadeam pe Ale. Nu stiu daca e doar o coincidenta dar a afacut minuni. Am reusit sa ma odihnesc cat de cat. Mai tusesc de am ajuns sa ma pisu pe mine.

Eu ii inteleg pe barbatii astia......dar vedeti voi....ei nu prea ne inteleg pe noi. De exemplu, Alin da, se implica la copii etc.....dar nuar rezista sa stea numai cu ei. El incepe deja sa o ia razna daca sta prea mult acasa. Trebuie sa IASA. Si gaseste pretexte numai sa iasa din casa. poate nu ar trebui sa scriu asa ceva stiti cum se zice ca rufele se spala in familie dar azi sunt nervoasa pe el.

Azi am fost sa-l inscriu pe Ale la gradi. Dar am ramas sochi sa aflu ca este o gradatorie!!!Adica, nu e 100% ca Alessio va fi primit la gradi. Sunt 15 locuri si copii inscrisi un bel puņ!! si deci sunt anumite criterii dupa care ei aleg cine vine sau nu la gradi. Deci am sanse mariiiiii ca Alessio sa nu fie primit!!! Ce tara de rahat!!!!Cica sunt copii care asteapta de anul trecut sa intre. Eu chiar sunt revoltata. Ca nu stiu ce voi face. Aici la nido....copiii sunt doar pana la ani. Eu in iulie cu siguranta tre' sa incep munca asta daca nu ma decid sa stau 2luni acasa in facoltativa adica cu salar de 30%. Oricum ar fi...eu in septembrie sunt la munca. E drept ca doar 5 ore pe azi dar cum fac daca nu mi-l accepta pe ale??? Vedeti si voi cu ce va bat la cap? Dar de ieri sunt particular agitata. Ori ptr case aproppie the big day.....ori ptr viitor.....ori nu stiu.....Ieri ptr prima oara Alin ma intreaba cum voi face sa duc copiii la gradi si cu asta micul??am zis aaaa??????Acum te trezesti????Dar pana acum ca te-am batut la cap luni de zile cum vommface, cum ne vom descurca......mi-ai zis ca ce rezolvi ceva daca te gandesti de peacum????Si i-am zis: ce acum per caso rezolvi ceva????Acum pe ultima suta de metri?????Offff NU CITITI DACA NU AVETI CHEF. E soare si ar trebui sa fiu in forma. Vroiam sa ma duc acum cat dorm baietii sa-mi iau camasi de noapte.Alin a adormit.Se anuleaza deci.

Pa,o zi buna

Suntem o familie super. Mami Dana si tati Alin cu 2 princhidei Alessio Michele (2 ani si 7 luni) si Mattia Gabriel(1 an si 3 luni). Ne pregatim cu mare entuziasm sa primim pe mezinul casei. O floricica care va aduce primavara nu numai ca anotimp....dar si in sufletele noastre, in viata noastra. Pe scurt......o adiere proaspata de primavara!! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Danaaaa...ce cunoscut suna cu sotul.

Eu zic sa nu te mai ingrijorezi degeaba, sigur il vor accepta, adica ce criterii sa mai aiba...mamica cu trei copii, care mai e si la munca...hai, mai, ca de nu, mergem peste ei si facem scandal.
Tu vezi du ce acte iti cer si ce nu iti cer ( aici asa stiu ca e, iti cer acte ca sa vada ce si cum, cat sunteti in familie, etc), intereseaza-te ce si cum si nu te lasa la vorba lor, ca hartiile vorbesc. Daca e pe criterii, atunci trebuie sa ceara acte ca sa ia decizii, tu vezi ce le trebuie si du tot, tot...
A, si nu cred ca un criteriu e de cat timp asteapta. Poate sa astepte de 10 ani, daca e copil singur la parinti si mai sta si unul acasa, atunci nu cred ca are prioritate.
Serios, ca la un moment dat ma gandeam si eu ca pe viitor sa il dau aici undeva, ca sa fie printre copii, insa eu stiu sigur ca sanse mari nu am atata timp cat e doar unul si eu stau acasa. Nu m-as putea eu compara cu voi care aveti 3 copilasi, de varste mici si mai si munciti.

Fii increzatoare, ca se rezolva!

Ele ce ti-au mai zis, e de stat aici unde vrei sa il duci la gradi?

printisorului Alessandro
UN VOT, VA RUGAM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Nu am rezistat sa nu ii raspund lui NAFI ca tare ma mai face sa rad mesajele tale. am sa merg si eu la farmacie sa vad daca imi da. Multumesc de pont.Dar ce munca face sotul tau de pleaca cu zilele de acasa? Daca nu sunt prea indiscreta. Numai ca eu as innebuni sa stau singura zile ,zile,zile.

STEF ca-mi adusesesi aminte de o colega de-a mea care are baietelul 5 ani. Cand a inceput gradi avea aceeasi problema ca si Stefi a ta. Si i s-a spus ca e din cauza limbilor. Ca nu reusea sa faca diferenta cu limbile.Arunca cand in romana cand in italiana.Si i s-a spus sa aleaga o italiana calimba vorbita peste tot, insclusiv in casa. Asa au facut si pe urma baiatul si-a dat drumul la vorbit. Eu una nu stiu daca e chiar metoda buna, eu nu as fi de acord sa vorbesc numai italiana. Dar na, la baietelul asta a mers. Aaaa sa-l auzi pe Alessio ce chinezereala trage cand se grabeste la vorbit. Dar nu-mi fac probleme ca stiu ca e o perioda si daca vrea sa se faca inteles se face.Asa e si Ale. Se joaca multtttttttttt singurel. De fapt aici la nido asa a inceput certurile cu copiii.Ca se juca singurel in legea lui si veneau altii si-l "distrubau"Si atunci el se enerva si reactiona,etc.

Gata am plecat.

Suntem o familie super. Mami Dana si tati Alin cu 2 princhidei Alessio Michele (2 ani si 7 luni) si Mattia Gabriel(1 an si 3 luni). Ne pregatim cu mare entuziasm sa primim pe mezinul casei. O floricica care va aduce primavara nu numai ca anotimp....dar si in sufletele noastre, in viata noastra. Pe scurt......o adiere proaspata de primavara!! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput