Scoala si umilirea ca metoda de (re)educare

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Mianna, cam asta ma intriga si pe mine.
El zice ca e profesor de istorie si de cultura civica si ca a actionat in calitatea lui de profesor de cultura civica.
Insa tot ce spun reporterii este « profesorul de religie »; si tot asta scrie si pe eticheta care apare la ecran.
De ce n-au pus eticheta « profesorul de istorie »? Sau « profesorul de cultura civica »?

Mie alunecarea asta de la « cultura civica » la « religie » nu mi se pare deloc inocenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu perla cu religia am imbratisat-o de la jurnalisti, in toate linkurile pe tema asta era mentionat profu' de religie care l-a mustruluit; si eu remarcasem ca in stirea video aparea scris "profesor de religie" desi proful care vorbea spunea doar ca pe langa istorie preda si cultura civica. Dar m-am gandit ca or sti jurnalistii ceva. Se pare ca nu. Pe cand un topic si despre ei?
Cat despre bietul baiat...odihneasca-se in pace:(.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

si daca era numit profesor de istorie sau educatie civica ar fi avut voie sa interpreteze cum doreste procedura si sa faca circ timp de o ora in fata clasei ? Baiatul a fost prins vineri si s-a sinucis marti, amanuntul acesta spune multe. A facut gestul extrem cand nu a mai putut suporta umilirea repetata. A bon entendeur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Sybille, am citit ce a scris Sanziana, dar tot nu am inteles... oi fi eu obosita... scuze!

nu esti (sau poate esti, da' nu se pune), fiindca in explicatia "oficiala" a sanzianei, dupa partea cu religia e punct si virgula, care o delimiteaza de amalgamul cultura civica + istorie. asa ca tot nu-i clar de unde a aparut perla cu religia, pe care-au imbratisat-o toti, da' se pare ca da mai bine la publicul cu sange infierbantat (si cand spun asta nu ma refer la acest topic, ci la acelasi subiect discutat pe un alt forum, unde profu' de religie era trimis sa se spanzure, ca asta merita toti profii de religie. inca nu-s sigura daca merita si cei de istorie )

din cate am auzit azi la stiri, parintii si-au dat acordul pentru donarea de organe.

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Of, Mianna, stai sa vedem daca am inteles corect: ca si tu si sybylle spuneti ceva diferit, adica eu de la fiecare am inteles ceva diferit: Tu spui ca profu' de religie nu are nimic de a face in toata treaba asta, de fapt si ca era doar profesorul de educatie civica/istorie? Am inteles eu bine? Asa e? Si cineva, undeva a introdus profesorul de religie in toata ecuatia asta, care de fapt nu are nici clin nici in maneca (,) cu toata drama asta?

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

si daca era numit profesor de istorie sau educatie civica ar fi avut voie sa interpreteze cum doreste procedura si sa faca circ timp de o ora in fata clasei ? Baiatul a fost prins vineri si s-a sinucis marti, amanuntul acesta spune multe. A facut gestul extrem cand nu a mai putut suporta umilirea repetata. A bon entendeur!

Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir *** *** Anna, o nastere cu viteza

Nu, Sybille, nu ar fi schimbat cu nimic, evident doar ca eu nu intelegeam unde apare profesorul de 'religie'! Credeam ca mi-a scapat mie. Mi-a scapat ce s-a scris pe ecran, la stiri, ptr. ca eram ocupata cu fetita si am ascultat stirea, dar nu am si vazut, decat printre picatele... de asta am cerut lamuriri. Dar nu schimba cu nimic ce fel de profesor este, si-a depasit atributiile, clar, si ca profesor si ca... om oarecare, dar mai ales ca profesor. Nu asa se procedeaza, clar! Eu imi cer scuze ca am devagat de la subiect dar vroiam sa ma lamuresc si eu. Si cum pe vremea cand eram eu la scoala religia nu exista ca materie in scoli, si nici educatia civica, credeam ca sunt acelasi lucru, dar cu 2 denumiri diferite. Chiar asa, ce e educatia civica?

Cat despre bietul baiat, sa-i odihneasca Dumnezeu sufletul si bietii parinti of, saracii... pacat, uite 4 vieti distruse: o viata curmata si 3 distruse... pentru simplul motiv ca niste 'profesori' nu au stiut cum sa administreze situatia si fiecare s-a crezut si simtit obligat sa-i mai administreze daca nu o pedeapsa, macar o umilire unui COPIL care avea nevoie de... nici nu stiu... intelegere? o mana intinsa? o consiliere? sau pur si simplu sa i se fi spus ca NU are voie sa scoata unitatea din scoala (desi, ar fi trebuit sa stie, dar daca nu a stiut, sa i se fi spus si cu asta basta). O viata de om curmata pentru un rahat de computer... pacat, mare pacat. (Edit: VA ROG sa nu spuneti ca cine fura azi un ou... etc. ca e evident ca baiatul a avut destul bun simt sa se simte ingrozitor ptr. gestul lui (furt) incat sa-si ia viata, deci probabil ca daca s-ar fi stat de vorba cu el sunt sigura ca nu ar mai fi facut vreodata asa ceva).

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Chiar asa, ce e educatia civica?

Ca sa va faceti o idee se preda doar la clasele a VII a si a VIII a (in ciclul primar o preda tot invatatoarea, parca la clasa a IIIa exista) si s-a incercat introducerea acestei materii si la liceu prin anii 2005/2006 la clasele cu profil stiinte socio umane, dar a ramas...tipic romanesc incercare esuata!

Ca idee, continut se refera la niste reguli sociale/reguli morale (cred ca de aici confuzia cu religia a reporterului)
temele abordate: toleranta, civismul, voluntariatul, discriminarea, dreptate si egalitate, proprietate, drepturile omului, viata in societate, familia.....

Daca si la noi s-ar studia cu aplicabilitate in viata reala ar avea sens, dar asa....ramane doar la nivel de teorie.
EX.daca dupa lectia voluntariat s-ar face un proiect si-ar atinge scopul.
Dar din pacate asta necesita timp,resurse, spatii necesare....
Sunt foarte multe disfunctionalitati....nu avem unde aplica ceea ce invata copii!

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani

Mergi la inceput

Insa doar de data asta au avut pe viu un caz concret de studiu.

Eu cred ca la unii v-ar mai trece din aerele astea de justitiari daca odorul din ograda proprie ar ajunge tinta unui grup pt cateva zile, timp in care i-ar distruge demnitatea pana la ultima picatura si l-ar demoraliza in asa hal ca nici o armata de psihologi nu l-ar mai salva. Altfel, cand e vorba de copilul altuia, nu e nimic, "sa fie ars pe rug in piata publica daca se poate, da-l drecu, doar a furat un calculator".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai, da, uite ca ar fi fost mai multi amatori de facut morala, proful ala de ce-o fi fost el, a fost doar vocea multimii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

Of, Mianna, stai sa vedem daca am inteles corect: ca si tu si sybylle spuneti ceva diferit, adica eu de la fiecare am inteles ceva diferit: Tu spui ca profu' de religie nu are nimic de a face in toata treaba asta, de fapt si ca era doar profesorul de educatie civica/istorie? Am inteles eu bine? Asa e? Si cineva, undeva a introdus profesorul de religie in toata ecuatia asta, care de fapt nu are nici clin nici in maneca (,) cu toata drama asta?

eu spun c-am fost trimise la asa-zisa explicatie care suna asa:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana27

Religia e o materie;

cultura civica alta materie - la clasele a VII a si a VIIIa (intra la materiile socio umane si acolo unde nu sunt 18 ore de istorie o preda profesorul de istorie)

(mi-am permis sa despart citatul, ca sa se vada cum l-am inteles eu).

si da, nu stiu de unde-a aparut profu' de religie in ecuatie.

Mergi la inceput

ne cramponam de forma si ne facem ca nu vedem fondul ...

Mergi la inceput