Scoala si umilirea ca metoda de (re)educare
Raspunsuri - Pagina 10
Chuny spune:
Eu repet : umilirea si facutul de rusine in public nu sunt o metoda constructiva de reeducare. Dirigintele clasei putea f bine sa-l sanctioneze pt fapta facuta (exmatriculare cateva zile), dar sa-i transmita clar copilului " stiu ca nu esti un hot, ai facut o prostie si sunt sigur ca niciodata nu vei mai face asa ceva, am incredere in tine pt ca esti un copil bun etc". Mesajul acesta ar fi fost constructiv si nu ar fi dus la sinucidere. Ce s-a intamplat in rest in acea scoala a fost doar circ. Poporul vroia sange! ... la fel ca unii forumisti, de altfel ...
sanziana27 spune:
Si eu sunt de acord cu Sibylle lumea a devenit avida de senzational, de linsaj mediatic.
Din 1999 predau la liceu, am avut n oranduri, dar replica unuia dintre directori mi-a ramas in minte tot intr-o situatie de exmatriculare parca...."stimati colegi, eu va propun, sa nu devenim patimasi"
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani
ioanadara spune:
Are dreptate Sibylle . Nu trebuia umilit in mod repetat. Alta era sa i se explice greseala si sa se ia legatura cu parintii si alta este modul in care au agresat efectiv (verbal )un minor.
Bineinteles ca scoala trebuie sa aiba la indemana metode de sanctionare in asemenea cazuri dar ele nu trebuie sa includa umilirea in fata colegilor.
In Romania, in multe scoli si parintele este umilit darmite elevul Aduceti-va aminte de subiectul cu mama ce nu a lasat fetita la vaccinul colectiv la scoala de exemplu. Cum s-ar putea atunci cere elevilor sa nu se umileasca si sa nu se jigneasca gratuit intre ei daca umilirea este deja un mod de a arata ca esti cel mai tare?
Din nefericire, o data la o suta are consecinte definitive.
Dumnezeu sa-l ierte .
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sibylle ne cramponam de forma si ne facem ca nu vedem fondul ... |
daca asta se presupune ca-mi suna si mie, nu stiu de unde ai dedus ce vad si ce nu, sau ce ma prefac ca vad. pur si simplu imi place logica in orice discutie, si-n ochii mei aici s-a fracturat. nu in relatarea reporterilor, ci cand ne-ai trimis tu la pretinsa explicatie. in care daca inlocuiesc "religie" cu "desen" suna la fel, si e la fel de adevarata.
Chuny spune:
Bine, mianna, tu cu ale tale, eu cu ale mele :-)
Ne-am lamurit acum cu ce problema are fiecare.
XIO spune:
| citat din mesajul lui Sibylle Eu repet : umilirea si facutul de rusine in public nu sunt o metoda constructiva de reeducare. Dirigintele clasei putea f bine sa-l sanctioneze pt fapta facuta (exmatriculare cateva zile), dar sa-i transmita clar copilului " stiu ca nu esti un hot, ai facut o prostie si sunt sigur ca niciodata nu vei mai face asa ceva, am incredere in tine pt ca esti un copil bun etc". Mesajul acesta ar fi fost constructiv si nu ar fi dus la sinucidere. Ce s-a intamplat in rest in acea scoala a fost doar circ. Poporul vroia sange! ... la fel ca unii forumisti, de altfel ... |
Ok, si asta in ochii colegilor nu inseamna ca fapta a fost trecuta cu vederea?
Ca tin si eu minte cativa colegi batuti in cap care faceau numai tampenii si tin minte reactiilor nervoase ale colegilor cand auzeam de la unii profi ca sunt copii buni, dar na, au gresit.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Chuny spune:
Adica vrei sa spui ca e nevoie de umilire in public ? o sanctiune fireasca si fara spectacol nu ar fi de ajuns ??
Rufus spune:
Datul cu parerea e una, regulamentele scolare si legea e alta.
Chiar daca am stabilit, in majoritate, ca s-a exagerat cu "mustrarea", exista (si ar trebui respectat) un protocol, atat dupa regulamente, cat si dupa legi. Baiatul ala a gresit, fapta e grava si rezolvarea nu venea de la diriginte. Dirigintele nu exmatriculeaza, nu conduce anchete si nu poate avea decat discutii private cu un elev in situatia aceea.
Din pacate (si trebuie sa recunoastem asta) regulamentul scolar nu s-a aplicat, legea civila a ezitat, iar parintii l-au zvantat in bataie.
E cam greu, in consecinta, sa gasesti un singur vinovat.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
mianna spune:
| citat din mesajul lui Sibylle Bine, mianna, tu cu ale tale, eu cu ale mele :-) Ne-am lamurit acum cu ce problema are fiecare. |
exact. ale mele suna cam asa: am fost eu prezenta acolo sa stiu ce s-a intamplat? nu. deci ma bazez pe ce graieste media. care media a scos si perla asta. asa ca iau tot ce citesc cu un graunte de sare. iar tu cu ale tale, punand accent doar pe ce-ti place si eliminand din discutie orice altceva, nu ma vei convinge sa procedez altfel.
daca era un topic general, de genul "sunteti de acord cu umilirea in scoala", punct, cred ca nici nu-l deschideam, ca nu-mi imaginez ca as vedea vreun "da".
Chuny spune:
Rufus, eu nu vreau sa gasesc un singur vinovat. Am mai zis deja: parintii nu i-au fost alaturi, scoala ( proful de religie istorie / educatie civica) a exagerat prin umilire repetata si s-a ajuns aici. Eu nu sunt impotriva sanctiunilor, dar ma mir ca plecand de la acest caz tragic nu a sesizat nimeni cat de proasta si periculoasa e procedura in cauza si ma mai mir ca nimeni nu-si doreste o schimbare.
Ma mir ca psihologii care se plang ca nu are poporul incredere in ei nu fac mare lucru pt a schimba aceasta si ca nu se folosesc de acest caz pt a denunta o procedura atat de periculoasa.