Scoala si umilirea ca metoda de (re)educare
Raspunsuri - Pagina 8
Lali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gmmm Buli, ne faci curiosi... Daca stii ceva, politia stie? AB AC, mie mi se pare ca ai dreptate in ceea ce spui. Si in partea cu o fragilitate care de fapt e cea care conduce la sinucidere. La urma-urmei, inteleg ca regulamentul permite peste tot acest tip de pedeapsa. Or, nu toti se sinucid. Si in partea cu pusul in circa. Vad ca multi ii considera pe profesori ca fiind infra-umani, fara cel mai mic strop de inima sau de judecata. Care au sarit in haita sa-l linseze pe un elev declarat ca bun si fara probleme pina atunci. Cineva spunea ca baiatul a fost condamnat fara judecata. Or eu vad de citeva pagini ca aproape toti intervenantii ii condamna pe profesori, fara sa am impresia ca acestia au avut dreptul la o judecata dreapta. Cite elemente avem ca sa judecam, cu exceptia stirilor de la TV? (Nu vorbesc de buli.) Si in partea cu responsabilizarea copiilor si invatatul sa-si asume faptele. Si atunci cind spui despre uitatul la copii ca la minuni (sint minuni, insa nu idoli). (Vorbesc in general, in nici un caz in situatia precisa; nu stiu mai multe despre cazul de fata decit stirile date in link). In fine, cred ca sint ultraminoritara. Am impresia ca mai toti pe aici considera cea mai mica forma de umilinta ca disturgatoare. |
Esti ultraminoritara pentru ca majoritatea posturilor nu generalizeaza. S-a intamplat ca anumiti profesori sa sara calul in privinta unor copii. Asta nu inseamna ca toti copii sunt la fel de sensibili si nici ca toti profesorii reactioneaza asa.
Dar cazurile tragice sunt in van daca nimeni nu invata ceva din ele.
Si da, eu personal consider cea mai mica forma de umilinta ca avand potential distrugator.
Din fericire exista multe feluri de reactie la umilinta, reactia copilului din stire fiind evident extrema si rara.
Dar eu consider ca o regula de aur este aceea ca ceea ce nu e permis si acceptat in relatia dintre adulti nu trebuie sa fie permis si acceptat in relatia adult-copil.
In mod normal, daca gresim in relatiile cu cei din jur umilinta publica nu face parte din pedepse. Mi se pare normal sa nu existe nici la scoala. Restul pedepselor, cu mustrarea scrisa, retragerea bursei, etc mi se par in regula.
gmmm spune:
LadyJ, iata cum vad eu situatia cu umilirea (fara referire la tragedia de fata).
O societate nu poate sa fie pazita doar de politie. O societate in care singurul lucru care te impiedica sa faci raul este frica de politist este o societate cumplita, in opinia mea.
In vechile societati functionau in parte pe frica de Dumnezeu, cert, dar mai era si frica de « ce-o sa zica vecinul? » (si aici intervine in opinia mea o frica de a se simti umilit).
Nu zic in nici un caz sa traiesti numai cu frica de gura lumii, dar daca nimanui nu-i mai pasa de ce zice cel de linga el, ei bine, insemna ca societatea a murit.
Si de curiozitate.
In romania materia numita « cultura civica » este totuna cu religia? Fiindca profesorul de religie zice « pe linga istorie predau si cultura civica », ca sa-si justifice interventia. Cel putin in reportajul de fata, doar reporterii sint cei care fac referire la el ca fiind « profesorul de religie ».
sanziana27 spune:
Religia e o materie; cultura civica alta materie - la clasele a VII a si a VIIIa (intra la materiile socio umane si acolo unde nu sunt 18 ore de istorie o preda profesorul de istorie)
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani
Chuny spune:
si in mod clar nu era dirigintele clasei ... nu era rolul lui sa mai tina morala timp de o ora in fata clasei!
Victoria_mami spune:
Si eu am tot cautat sa vad unde-i profu de religie... si nu inteleg ce e, ca nu gasesc... ma lamureste si pe mine careva? Va rog.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Victoria_mami spune:
Sybille, am citit ce a scris Sanziana, dar tot nu am inteles...
oi fi eu obosita... scuze!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Chuny spune:
Eu am inteles asa ( si sper ca e bine): intr-o scoala mai mica in care profesorul de istorie nu are destule clase pt a preda 18 ore de istorie, el are posibilitatea de a preda educatie civica si religie pt a-si face norma si a avea un salariu complet.
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Desiree2002 Sybille, am citit ce a scris Sanziana, dar tot nu am inteles... oi fi eu obosita... scuze! |
nu esti (sau poate esti, da' nu se pune), fiindca in explicatia "oficiala" a sanzianei, dupa partea cu religia e punct si virgula, care o delimiteaza de amalgamul cultura civica + istorie. asa ca tot nu-i clar de unde a aparut perla cu religia, pe care-au imbratisat-o toti, da' se pare ca da mai bine la publicul cu sange infierbantat (si cand spun asta nu ma refer la acest topic, ci la acelasi subiect discutat pe un alt forum, unde profu' de religie era trimis sa se spanzure, ca asta merita toti profii de religie. inca nu-s sigura daca merita si cei de istorie
)din cate am auzit azi la stiri, parintii si-au dat acordul pentru donarea de organe.