Scoala si umilirea ca metoda de (re)educare
Raspunsuri - Pagina 7
sanziana27 spune:
Un caz:
Fetita in clasa a XII a, mama ei vanzatoare la chioscul din incinta liceului (nu vine la sedintele cu parintii, ocazional cand ajunge prof. diriginta la chiosc mai intreaba cate ceva despre fata)
Aduna absente cu duiumul (primeste mustrare, preaviz, aviz....de exmatriculare) In ultimul CP ne trezim cu o foaie de externare cu un diagnostic soc.....pe baza caruia cumva ar fi scuzate acele absente nemotivate.
Toate internarile au fost in timpul vacantele de vara, deci adeverintele de motivare a absentelor nu au ajuns la scoala ca nu era cazul....
Atunci intreb si eu:
-De ce parintii nu au spus/comunicat niciodata in 4 ani de zile acel diagnostic?
-De unde putea diriginta/profesorii sa stie?
-De ce in al 12 lea ceas se uzeaza de un diagnostic (de la psihiatrie) sa scape de o aventuala exmatriculare?
Eu chiar as vrea sa stiu ce ati propune ca parinti, in regulamentul scolar, legat de pedepsele graduale, recompensele pe care le aplicam elevilor!
Cand legea invatamantului a fost in dezbatere publica ati intrat sa trimiteti parerile voastre?
Sa stiti ca noi profesorii nu putem finaliza educatia fara sprijinul permanent al parintilor!
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani
daiana_raluk spune:
Uite, de exemplu ,mie ca parinte nu imi place vocabularul profesorilor(nu generalizez).Profesoriifiicei mele care e in clasa a-8-a,folosesc apelative de genul...handicapati,dobitoci,cretini,batuti in cap,etc.Lucreaza doar cu copiii buni,de olimpiada sau cu cei carora le dau ore in particular.Fata mea nu exceleaza la matematica,pur si simplu nu-i place,iar ca sa faca fatza o infund de ore,iar profesoara,pt ca stie si nu se impaca bine cu profa de la ore,o atinge la note,o umileste,o face in toate felurile,daca ia 10 la teste sau teza,o scoate in fatza clasei sa recunoasca de ude a copiat si alte nimicuri.Am incercat sa vorbesc cu ea si nu am luat-o cu..."auzi,doamna...cum iti permiti sa vorbesti asa cu copilul meu?..."am intrebat-o frumos daca fiica mea o deranjeaza la ore,daca nu isi face temele,daca absenteaza,daca e obraznica...mi-a zis ca nu,dar ca si ea si noi,parintii suntem prea sensibili,ca nu ne gandim ca nu mai poate nici ea.
sanziana27 spune:
Daiana ati semnalat acest aspect in sedintele cu parintii?
La noi la liceu dupa sedintele cu parintii directorii ne intreaba ce probleme ne-au fost semnalate sau alti profesori ma intreaba pe mine, in calitate de diriginta, daca la clasa mea cineva a fost multumit/nemultumit de el/ea daca au ridicat vreo problema, daca au propus ceva....
Si la noi sunt astfel de scapari, dar directorul atrage permanent atentia "aveti grija cum vorbiti cu elevii" Si directorul afla de la parinti/elevi...
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani
daiana_raluk spune:
Da,sigur ca am semnalat asta la sedintele cu parintii,dar diriginta e genul care in fatza iti spune,da,sigur,ai dreptate,iar profei de mate ii spune"auzi si la astia ce sensibili is".Oricum,eu mi-am sfatuit fata sa o ignore,pt ca mai are un semestru si scapa,iar atunci cand o mai acuza ca a copiatsa-i demonstreze ca poate face testul din nou,la tabla
gmmm spune:
Buli, ne faci curiosi... Daca stii ceva, politia stie?
AB AC, mie mi se pare ca ai dreptate in ceea ce spui.
Si in partea cu o fragilitate care de fapt e cea care conduce la sinucidere.
La urma-urmei, inteleg ca regulamentul permite peste tot acest tip de pedeapsa. Or, nu toti se sinucid.
Si in partea cu pusul in circa.
Vad ca multi ii considera pe profesori ca fiind infra-umani, fara cel mai mic strop de inima sau de judecata. Care au sarit in haita sa-l linseze pe un elev declarat ca bun si fara probleme pina atunci.
Cineva spunea ca baiatul a fost condamnat fara judecata.
Or eu vad de citeva pagini ca aproape toti intervenantii ii condamna pe profesori, fara sa am impresia ca acestia au avut dreptul la o judecata dreapta. Cite elemente avem ca sa judecam, cu exceptia stirilor de la TV? (Nu vorbesc de buli.)
Si in partea cu responsabilizarea copiilor si invatatul sa-si asume faptele.
Si atunci cind spui despre uitatul la copii ca la minuni (sint minuni, insa nu idoli).
(Vorbesc in general, in nici un caz in situatia precisa; nu stiu mai multe despre cazul de fata decit stirile date in link).
In fine, cred ca sint ultraminoritara. Am impresia ca mai toti pe aici considera cea mai mica forma de umilinta ca disturgatoare.
Cristina_C spune:
A murit
RIP

http://stirileprotv.ro/stiri/social/viata-dupa-moarte-parintii-elevului-care-s-a-sinucis-i-au-donat-organele.html
ladyJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gmmm Am impresia ca mai toti pe aici considera cea mai mica forma de umilinta ca disturgatoare. |
Nu inteleg ce vrei sa spui, Gmmm. Exista o clasificare ´´oficiala´´ a umilintelor care masoara si gradul la care ar trebui cineva sa se simta afectat, si nu am auzit eu de ea?
LauraNicole spune:
| citat din mesajul lui daiana_raluk Da,sigur ca am semnalat asta la sedintele cu parintii,dar diriginta e genul care in fatza iti spune,da,sigur,ai dreptate,iar profei de mate ii spune"auzi si la astia ce sensibili is".Oricum,eu mi-am sfatuit fata sa o ignore,pt ca mai are un semestru si scapa,iar atunci cand o mai acuza ca a copiatsa-i demonstreze ca poate face testul din nou,la tabla Daiana,mami de printese Raluca(13 ani) si Alexia(5 ani) |
Draga mea, ai semnalat la directorul scolii faptul respectiv? Ca si eu am avut problem,e cu profesorul de mate al fie-mii care si-a permis sa o numeasca prostovanca si s-o califice ca eleva slaba desi singura materie la care fata avea probleme era a lui si am ajuns la directorul scolii. Cand mi s-a spus ca ii iau prea mult apararea si o ocrotesc prea mult le-am adus aminte ca ii sunt mama si daca nu o ocrotesc eu ca parinte apoi cine? Iar cand profesorul respectiv a mai indraznit odata sa-mi jigneasca fata doar pentru ca avea pile nu stiu pe unde si-l durea in dorsal de plangeri, m-am dus l-a scoala si i-am spus clar ca nu-i permit ce face, ii inregistrez crizele si-l strang de gat daca mai imi jigneste copilul gratuit. Si sunt fost cadru didactic si eu!
Profesorii nu sunt Dumnezei si nu toti profesorii sunt si buni pedagogi asa cum nu toti medicii sunt la fel si nu toate mamele stiu cum sa-si creasca copiii!
Sa nu mai spun ca fiica mea este cea mai buna la mate de cand am adus-o aici deci nu mai e,culmea, nici prostovanca si nici lenesa!
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
LauraNicole spune:
| citat din mesajul lui gmmm Buli, ne faci curiosi... Daca stii ceva, politia stie? AB AC, mie mi se pare ca ai dreptate in ceea ce spui. Si in partea cu o fragilitate care de fapt e cea care conduce la sinucidere. La urma-urmei, inteleg ca regulamentul permite peste tot acest tip de pedeapsa. Or, nu toti se sinucid. Si in partea cu pusul in circa. Vad ca multi ii considera pe profesori ca fiind infra-umani, fara cel mai mic strop de inima sau de judecata. Care au sarit in haita sa-l linseze pe un elev declarat ca bun si fara probleme pina atunci. Cineva spunea ca baiatul a fost condamnat fara judecata. Or eu vad de citeva pagini ca aproape toti intervenantii ii condamna pe profesori, fara sa am impresia ca acestia au avut dreptul la o judecata dreapta. Cite elemente avem ca sa judecam, cu exceptia stirilor de la TV? (Nu vorbesc de buli.) Si in partea cu responsabilizarea copiilor si invatatul sa-si asume faptele. Si atunci cind spui despre uitatul la copii ca la minuni (sint minuni, insa nu idoli). (Vorbesc in general, in nici un caz in situatia precisa; nu stiu mai multe despre cazul de fata decit stirile date in link). In fine, cred ca sint ultraminoritara. Am impresia ca mai toti pe aici considera cea mai mica forma de umilinta ca disturgatoare. |
Diferenta intre ceea ce spui tu si ce se afirma aici e ca nu TOTI profesorii sunt acuzati ci imbecilul acela de profesor de religie( culmea idioteniei) care si-a permis sa depaseasca limitele de cadru didactic si pedagog.
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
Chuny spune:
Intr-o societate normala o intamplare tragica, ca cea de fata, care scoate la iveala neregulile unei proceduri ar trebui sa conduca in mod firesc la o schimbare. Procedura aia ar trebui clar schimbata, in interesul copiiilor ... dar probabil randul ei va veni peste vreo 10 ani ...
Psihologii fac eforturi pt a fi cunoscuti si acceptati in Romania? Sunt organizati pt a transmite informatia ca pot ajuta ?
Un copil a fost impins la sinucidere prin umilire RE PE TA TA. Cineva trebuia sa spuna STOP, sa vada in ce hal era copilul, insa acolo era nevoie de spectacol, piesa nu se putea termina atat de repede. Am convingerea ca daca actionau ceva mai discret nu se ajungea aici. Mi se pare o mare lipsa de respect pt viata in general sa desconsideri pe cei slabi si sa nu pui pret pe viata lor aducand argumentul ca acestia ajung oricum la sinucidere si nu merita efortul sa incercam sa-i protejam.
Umilirea repetata anuleaza demnitatea fiintei umane si o aduce intr-o stare de slabiciune extrema. Si intr-un moment de slabiciune extrema poate recurge la o solutie extrema la care nu ar fi ajuns daca nu ar fi devenit o tinta.