Huiduielile de la Iasi
Raspunsuri - Pagina 5
calipso_zeus spune:
Da cine a zis ca ceilalti rezolva situatia?
Poate doar Cel de Sus si ma refer la Doamne Doamne nu la....
Suntem prea adanciti ca si natiune in kkt ca sa mai putem iesi curand cu fara rosu,verde portocaliu si/sau alte culori...
Rufus spune:
Da, scriam pentru tlaura...
Revin: eu vad lucrurile cam asa:
- in primul rand, nu amestec pe Basescu cu Boc si guvernul sau. Desigur, exista o conexiune, cred ca e logica, dupa cum era si pe vremea lui Iliescu si guvernul psd; oricum, nu intru in polemici cu cei care vor sa demonstreze ca Basescu dicteaza legea. Nu ma intereseaza.
- daca e vorba de politica de reducere a cheltuielilor bugetare prin concedieri, recalculari justificate de salarii si pensii, da, recunosc ca tin partea puterii. Mi se pare o politica buna si absolut necesara.
Daca e vorba de modaltatea impiedicata in care o face, nu sunt de partea puterii si nici nu cred ca am dat cuiva senzatia asta. De fapt, sunt multe altele pentru care nu sunt de partea puterii...dar unde au dreptate, eu sunt gata sa le-o dau
- am fost afectat de situatia asta (si sunt, din pacate) cum nici nu iti inchipui. Cei ce ma cunosc stiu asta. Si ma deranjeaza minciuna, falsitatea si mojiciile...numai ca pe mine ma deranjeaza indiferent din partea cui vin chestiile astea. Nu pot sa injur la greu hotia unora, uitand de ce au furat ceilalti; nu pot sa fiu alaturi de cei care vor partea lor, indiferent de ce au ceilalti; si, vorbind de evenimentul de azi, nu pot sa fiu de partea militarilor pensionati, care huiduie imnul national pentru ca isi simt amenintat venitul prea umflat.
- Da, putem discuta pana maine, cum bine zici, dar mi-e teama ca nu avem chiar toate datele. E usor sa bagam FMI-ul in fata, dar, oare, stim exact cui i se datoreaza intrarii banilor straini in tara: celor de acum, care au semnat, sau celor dinaintea lor (indiferent de partid) care au golit conturile? E greu de spus s, sunt convins, raspunsul nu e la indemana noastra; dar macar avem o obligatie: nu o sa luam de bune explicatiile politicienilor, de-o parte sau alta a baricadei.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
calipso_zeus spune:
Rufus si bugetarii sunt oameni.Ma refer la cei mici care muncesc enorm pentru o bucata de paine.De ce nu au redus salariile parlamentarilor?Ei nu sunt bugetari?Au redus de la 800 ron la 600 salariul unor oameni obisnuiti.La cei la care trebuie au ramas la fel.de nesimtite...asa ca...nu mai recita din doctrina lui Boc te rog.Daca esti asa corect cum vad ca te lauda altii atunci nu-i baga pe toti in aceeasi oala.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Eu nu cred ca trebuie sa aiba pensii speciale, ci dupa cat au cotizat. Dar pe de alta parte la inteleg revolta. Nu e usor cand mai ai cativa ani de trait sa te trezesti ca stilul de viata si venitul pe care il aveai se reduc drastic peste noapte printr-o lege care ba este, ba nu este. |
Daca tot ai atins subiectul, hai sa vorbim nitel: despre ce cotizatii e vorba?
Poate este cineva mai in tema si putem deslusi problemele: militarii de cariera nu au cotizat ca "restu' lumii"; in plus, grosul pensiilor nesimtite vine din suplimentarea de cativa ani a pensiilor normale (oricum, tot altfel ca cele din civilie) prin niste sporuri de pana la 50% din cele existente.
Putem chiar extinde discutia: pentru conditiile speciale, reale de altfel, din domeniul armatei, cadrele au avut sporuri pe timpul exercitarii profesiei. Dar la pensie, ce-l face deosebit pe un fost colonel de un fost inginer? Sau sofer de cursa lunga? Sau profesor? Mananca domn' colonel cu doua guri? E mai bolnav? Ii trebuie casa mai mare?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
valentinag spune:
Huiduielile din timpul imnului national mi se par de o nesimtire iesita din comun!
Si am inteles ca l-au huiduit pe Presedinte si in timp ce incerca sa tina un discurs!Iarasi o dovada de impolitete maxima, tinand cont ca erau la aniversarea Unirii, nu in Piata Victoriei la miting.
Si nu, nu sunt fan Basescu, dar nu mi se pare normal asa ceva!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Rufus spune:
citat din mesajul lui calipso_zeus Rufus si bugetarii sunt oameni.Ma refer la cei mici care muncesc enorm pentru o bucata de paine.De ce nu au redus salariile parlamentarilor?Ei nu sunt bugetari?Au redus de la 800 ron la 600 salariul unor oameni obisnuiti.La cei la care trebuie au ramas la fel.de nesimtite...asa ca...nu mai recita din doctrina lui Boc te rog.Daca esti asa corect cum vad ca te lauda altii atunci nu-i baga pe toti in aceeasi oala. O femeie fericita si o mama si mai si... |
Salariile parlamentarilor au fost reduse, ca la toti bugetarii. Ca le-a ramas o suma mai mare de 600 lei, este alta problema.
Oricum, cine vede doar pana la salariul parlamentarului, nu vede prea departe. Postul ala ofera mult mai mult decat un salariu care nici macar nu-i asa mare. Ma astept ca, daca tot ma contrazici cu ceva, sa vii cu lucruri reale, fara sa fii ironica. Eu nu recit doctrina nimanui si, daca tu crezi ca nu sunt corect, nu ma deranjeaza.
buli spune:
s-a huiduit asa:
- in timpul imnului
- in timpul onorurilor militare
- in timp ce mitropolitul spunea "tatal nostru"
- la inceputul discursului lui Baconski
- in timpul discursului rectorului universitatii
- in timpul discursului presedintelui
i-am vazut pe o parte din cei care huiduiau. nu erau pensionari militari.
calipso_zeus spune:
Ce intelegi prin real?
Ti-am zis nu da cu piatra pana nu cunosti adevarul.Daca tu vezi doar salariile parlamentarilor si pensiile nesimtite de care se bucura, sau continui sa reciti doctrine sau mai stiu eu ce,atunci informeaza-te si nu trage concluzii gresite fara sa cunosti toate aspectele problemei.Si fara texte de genul...."..daca muncesti ai...ok?"
magdalena67 spune:
Oare de ce de fiecare data, trebuie sa gandim ca au fost pusi de unii sau de ceilalti?
Oare in aceasta tara, chiar nimeni nu mai vede realitatea de care este inconjurat?
Credeti ca foamea , lipsa banilor se pot ascunde asa usor, pot trece asa usor neobservate?
Este foarte adevarat ca poate nu era momentul in timpul acestei aniversari, dar tinand cont de ceea ce au facut si fac in continuare acesti guvernanti, ei au o mare scuza.
Cand vii in fata oamenilor cu zambetul pe buze , cu dna Placinta razand pe langa tine, cum ati vrea oare sa fie primiti?
Bugetarilor li s-au taiat salariile, pensionarilor li s-au micsorat pensile prin cotizarea la CAS, cand toate preturile au explodat, cand guvernul isi asuma raspunderea pe legi care nu fac altceva decat sa ne ingroape si mai tare, la ce se astepta dl Presedinte?
Dar se pare ca la fundul sacului s-a ajuns numai pentru omul de rand, cel care incearca sa traiasca cinstit si onest, nu si la cei din capul statului care isi bat joc de banii nostri ai tuturor. Si sa fim seriosi ca daca ar fi sa dam exemple, cred ca am umple sute de pagini dezbatand ce porcarii au facut si fac in continuare
Laura25 spune:
citat din mesajul lui buli s-a huiduit asa: - in timpul imnului - in timpul onorurilor militare - in timp ce mitropolitul spunea "tatal nostru" - la inceputul discursului lui Baconski - in timpul discursului rectorului universitatii - in timpul discursului presedintelui i-am vazut pe o parte din cei care huiduiau. nu erau pensionari militari. |
Macar au fost consecventi si impartiali.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me