Huiduielile de la Iasi

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui felicic76
Nu-i bai, astept, dar nu pot sa-l iert cand, dupa USA,toata Europa era in criza si el iesea la tv si spunea ca "duduie economia noastra"....

Incurci borcanele.
Basescu n-a spus niciodata ca economia duduie sau ca romania e ferita de criza. Ala care striga tare in mai 2008 ca economia duduie si bate la usa dublarea pensiilor si salariilor e Tariceanu.

perfect de acord, am gresit cu expresia, ii apartine lui Tariceanu Basescu spunea ca pe noi nu o sa ne atinga criza, iar in campanie a spus ca are semnale puternice ca am iesit din ceea ce nu ne atinsese (criza).....
Boc aproape ca se jura ca nu se atinge de pensii si salarii...Eu asa imi amintesc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea

marina, da tu de ce nu iesi in strada?
rufus, de ce nu iesi in strada?
emanouela, felicic, capcaunul, de ce nu iesiti instrada?

nu am de ce, nu astept sa-mi dea statul ceva...am platit impozite pe locuinta (normal ca o proprietate mai are si obligatii), impozite pe salarii ca asa este in toata lumea, doar cuantumul lor difera; am primit in schimb concediu ingrijire copil platit(sigur o sa ziceti ca era dreptul meu, dar fata de ceea ce a fost inainte, cum au fost legile din 2000 incoace, acum am beneficiat mult mai mult decat mamicile care au nascut atunci, cu toate ca m-a enervat Basescu cu "tara de mame")Nu am lucrat in sistemul bugetar si nici nu-mi doresc..

Eu as iesi in strada impotriva fiscalizarii excesive, pentru delimitarea agentilor economici care fac evaziune de cei care nu fac(la controale toata lumea primeste amenda cam la fel), pentru ca de aici vin banii la buget...ma rog, au inceput sa se indrepte lucrurile de la 1 ianuarie, cu intrucerea imp pe venit de 3% in conditiile in care ai o afacere mica si cel putin un salariat. Acest salariat reprezinta mult pentru buget prin prisma contributiilor platite...
Eu sper ca se vor mai aseza lucrurile si ma bucur cand chiar "simt" semnalele, nu vorbele din gura B si B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

N-am zis ca e bine sa hiudui la imn nici o clipa, am zis doar ca a fost un gest care nu trebuie sa ne surprinda in conditiile date. E o mare diferenta.

Si da, e pacat ca sunt multi ca mine care sub diverse pretexte nu vor sa iasa in strada. In special cand o atare atitudine ar duce la consecinte negative mult mai grave fata de situatia actuala.

Pentru ca acum ma deranjeaza doar la modul general ca economia a scazut sau ca nu agreez clica de hoti din fruntea tarii, dar daca ies instrada o sa ma doara la propriu ca o sa mi se imbolnaveasca copii ca i-am tinut in frig la miting. Si pana la urma siguranta imediata a copiilor mei este mai importanta decat sentimentul de rusine raportat la lasitatea ca nu am luat atitudine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Pe mine m-a scarbit faptul ca prezidentul o avea la dreapta pe duamna Placinta, parca asa o cheama, nu? "Mamica baietelului" cu shushu pe troite, proaspat eliberat din arest. Ati vazut cum si-a incordat fibrele la presa projenitura inainte sa intre in masina, la eliberare? pei normal, aca muma lui e so high pusa

Mergi la inceput

si pana la urma unde ai vrea sa se faca politica daca nu prin cartier? ca in parlament nu ajunge oricine. tre sa mai ai si bani multi si sa fi sustinut ca sa faci politica de calitate acolo unde e locul politicii. Iar liderii in general nu alapteaza. Problema este ca se face politica la colt de strada ca este evident ca politica aia elevata de care vorbesti tu e departe de a ne duce in directia corecta.

Eu nu vad deloc ca se imbunatateste sistemul. Vad doar promisiuni gen "sa traiti bine". Iar eu nu traiesc bine. Si asta nu pentru ca nu mi-am dat silinta si nu am muncit sa ajung la un standard acceptabil de viata.

Deja am tras concluzia ca si-n politica am un mod particular de a vedea realitatea si o viziune de ansablu obietiva. Deci, vad doar ce-mi convine mie. Si actionez doar in masura in care imi convine mie. Ceilalti nu contenesc sa spuna ca doar eu vad problemele. Probabil ca sunt doar problemele mele si tine doar de mine sa mi le rezolv. Daca tot latru la luna mai bine sa o fac in suc propriu. O seara buna va doresc.

Eu mi-am pierdut speranta total in sistem. Nu vad nici un motiv sa ne mai lamentam ca oricum nu avem ce face. Vorba cuiva, daca nu-mi convine sunt libera sa parasesc tara. Ma priveste cum o fac. Daca nu sa zic merci ca nu e mai rau, atat timp cat sunt aspiranta la ce are statul sa-mi ofere. Probabil ca imi si merit soarta.

Cand eram casatorita si aveam probleme cu sotul meu cineva mi-a spus o chestie cat se poate de revoltatoare si stupida. Ca foarte bine imi face. Ca probabil merit.

Aceeasi reactie o vad si aici. Reprezentantii statului fac rau acestui popor si sunt voci care spun ca "probabil o meritam".

Seara buna si vise placute sa aveti.

Mergi la inceput

M-a intristat rau de tot topicul asta. Am un gust amar al dezamagirii, si cel mai mult m-a dezamagit afirmatia, nu ma mai intorc sa vad cine a scris-o, conform careia pe userul respectiv nu il intereseaza ce se intampla in tara asta si nu vrea sa ia atitudine pentru viitorul copiilor nostri pentru ca nu are functie la stat si nu il intereseaza ce se intampla cu bugetul si cu legile si cu salariile si cu pensiile din sistemul de stat, pentru ca e la particular sau e un particular. Marfa. Succes.

In momentul asta ma retrag. Poate am sa mai intervin, daca o sa mai consider ca rezonez cu cineva. Pana atunci... nu are rost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

noideea, nici eu nu stiu imnul pe de rost ( ca nu eu trebuie sa-l cant) si nici nu cred ca trebuie sa il canti in fiecare dimineata , ca sa realizezi ca atunci cand canta imnul TARII tale, indiferent cine conduce tara atunci cand il auzi, trebuie sa te cuprinda un sentiment de mandrie si responsabilitate , pentru ca si tu faci parte din tara asta. asta este ideea, nu o inveti la scoala, exista in tine pentru ce esti roman.
din punctul meu de vedere, atunci cand canta imnul romaniei, poate sa treaca toate ororile lumii, nu voi huidi niciodata, pentru ca [b]eu [ fac parte din tara mea pe care un presedinte o reprezinta.
si daca huidui, inseamna ca ma huidui pe mine .

( ce ciudat mi se pare cuvantul asta : a huidi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

noideea, e bine ca te retragi, citind acum totul, imi dau seama ca unde :chitiesti" tu prea mult nu e de bine.
asta daca si gasesti oamenii care sa te asculte. ( iar oamenii aia sa aiba si banii in buzunar)

Mergi la inceput

"si daca huidui, inseamna ca ma huidui pe mine"

Daca o luam dupa ce a spus cineva aici ca statul suntem noi, fiecare, si daca pensionarii au huiduit statul, da.... s-au huiduit si pe ei huiduind imnul. Deci.... care e problema?

Prin discursuri in aparenta logice pierdem esentialul. Oare de ce?

Sincer sincer, pe mine nu ma patrunde nici un sentiment de mandrie cand canta imnul. NU stiu de ce. Pur si simplu. Stiu ca nu e frumos ce spun, ca ar trebui sa simt mandrie si responsabilitate, dar sunt sigura ca nu sunt singura.

a_alinta, a doua postare nu am inteles-o deloc. S-a vrut a fi o ironie sau ai vrut sa-mi transmiti altceva sau e doar o parere persoanala ca nu ar trebui sa mai scriu pe forum? Iar? Partea cu banii in buzunar mi-a scapat. Esti draguta sa ma ajuti sa inteleg ce ai vrut sa spui, ca nu am priceput exact si e pacat sa ma lasi asa in suspensie.

Mergi la inceput

Mai zici ca nu scoala sau parintii sau societatea ar trebui sa imi insufle mandria pentru imn si trecutul glorios..... da cine?

Io stiu asa, ca daca mama si tata si exemplele din jurul meu imi arata ca e bine, sau e ok, sau e o solutie sa ridic mana la vecinu, daca injur si mama si tata rad cand o fac, daca mama si tata imi spun ca e ok sa fur, daca prietenii mei imi spun ca e ok sa iau droguri, e foarte posibil ca eu sa fac toate astea. Nu e musai... dar e foarte posibil. Eu cred ca valorile si principiile se cultiva prin educatie. Dar atat timp cat eu asociez insemnele si imnul de stat cu oameni care la revolutie au dat stema tarii jos din perete la scoala si au refuzat sa cantam imnul la prima ora de dimineata, care au asociat aceste practici patriotice cu un regim de trista amintire, nici nu ma mira ca nu mi se furnica pielea pe mine cand ascult imnul.

E bine, nu....escuzabil, nu.... e de plans, dar este o realitate. Asa ca nu vad de unde atat de multa indignare, mai ales din partea multor oameni care numai asa la modul ideatic fac pe patriotii, la modul practic intorcandu-si spatele la valorile si principiile unui stat de drept.

Auzeam multe persoane cand eram mica, spunand ca in viata tre sa te "descurci" si stiam ca ei se descurca intr-un anume mare fel. Cu idei precum "da de ce sa dau la stat", "tre sa dam spaga", "il sun acum pe X ca lucreaza el in x domeniu si te ajuta". Mi-au povestit foarte multe persoane cum se fura pe vremea lui ceasca si adaugau intotdeauna ca toti furau ca altfel nu te descurcai.

Si ne mai intrebam de ce avem o tara de jecmnitori. Cine a stiut sa fure si sa dea din coate a ajuns departe in tara asta si o duce si a dus-o bine si o va duce bine. Ca suntem tara tuturor posibilitatilor. Si suntem ai naibii de inventivi cand vine vorba de trucuri ilegale, de pacalit legea, de facut matrapazlacuri la limita legii sau si mai grav unii au tupeul sa o faca pe fata ca stiu ca nu li se intampla nimik, iar daca sunt prinsi se descurca si scapa bama curata.

Asa ca de unde mandrie? De unde principii, de unde patriorism? Din spatele monitorului suntem toti niste patrioti si spunem toti rusinica, ca de e in joc imaginea pe forum, dar cati dintre noi nu sunt ipocriti?

Ma intreb si eu.

Mergi la inceput