Huiduielile de la Iasi

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

asta cu 45 de ani nu e vina lui boc.poc. In UK am citit pe net ca varsta de pensionare e de 62 de ani. Si mai stiu ca ala care a fost bagat in duba de jandarmi se intreba de ce tre sa iasa la pensie atat de tanar daca el mai este apt.

Inca ceva de semnalat. Eu stiam ca pensia este un drept nu o obligatie si acs e face la cerere. In sistemele de stat ale romaniei oamenii au fost fortati sa iasa la pensie. Li s-a emis decizia de pensionare far sa existe cereri si au fost obligati sa isi faca cereri sis a iasa la pensie. Ceea ce mis e pare un abuz grav al dreptului la munca asa ca cine se lua de astia care nu muncesc. MUlti nu mai sunt lasati sa munceasca. Uite, cum a patit rufus, cum au patit prietenii mei cei mai buni amandoi sot si sotie si traiesc ei doi si copiii din ajutorul ei de somaj, cum a patit al meu mister X.

Cum o sa patesc si eu probbail dupa ce face bebe un an ca din ultimele mele informatii dupa un an daca nu ma duc la munci ma poate elibera din functie, angajatorul nemaifiind obligat sa ma tina la servici daca nu vin din cic.

Mergi la inceput

Asa la modul teoretic, de principiu, fiecare din noi e statul. La modul particular si practic insa lucrurile nu stau asa simplu. ca degeaba am eu principii si cultiv valori daca nu am cu ce trai din cauza ca cei la putere sunt atat de idioti ca submineaza economia statului.

Rufus, te-a afectat foarte tare ca ai ramas fara servici ca firma unde lucrai a dat faliment. Pai crezi ca a dat faliment din prost management sau din cauza imbecilismului fiscal si legal care a sugrumat clasa economica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Noideea, recunosc ca am pierdut sirul la ultimele postari , insa atat cat am citit vreau sa -ti spun ca Rufus are mare dreptate cand spune ca presedintele se schimba la urne, nu in strada. Ultimul presedinte schimbat in strada a fost unul pe care il stim bine si de atunci incoace se presupune ca avem un alt regim, numit democratie.Putini inteleg in Romania ce inseamna de fapt, ce instrumente fantastice ne pune la dispozitie democratia pentru ca majoritatea sa foloseasca votul dat in interes propriu direct si nu pentru ca o minoritate sa se foloseasca de votul majoritatii promitand o recompensare ulterioara a votantului.
In strada se poate obtine solutionarea unor probleme insa in nici un caz nu se obtine schimbarea presedintelui.

vreau si eu sa stiu cine e calipso.Trimiteti-mi si mie pm, va rog.

Mergi la inceput

bine, si pana atunci ce facem? Adica pan la alegeri, ca ne mananca asta de vii.

Mergi la inceput

Putini inteleg in Romania ce inseamna de fapt, ce instrumente fantastice ne pune la dispozitie democratia pentru ca majoritatea sa foloseasca votul dat in interes propriu direct si nu pentru ca o minoritate sa se foloseasca de votul majoritatii promitand o recompensare ulterioara a votantului.
In strada se poate obtine solutionarea unor probleme insa in nici un caz nu se obtine schimbarea presedintelui.

Cuvinte mari, dar.... in concret.... ce instrumente fantastice ne pune democratia la indemana cand rufus prefera sa-l voteze pe basescu sa nu iasa geoana. Adica ce instrumente ne pune la dispozitie democratia cand eu sunt limitata in alternativa. Oricum as da-o tot hoti sunt cei dintre care pot sa aleg si care e beneficiul ala megaimens? Ca eu nu-l vad.

Singura sansa pe care am avut-o eu la indemana a fost nu sa nu votez, ci sa votez cu un vot anulabil, ca lor sa le fie cat mai greu sa fraudeze alegerile folosindu-se de votul meu neexprimat. multi si-au pus pe votul lor stampila pe ambele casute, votul fiind astfel invalidat. Dar se poate face o smecherie foarte simpla. Si cu votul anulabil sau nu, cine e uns bine cum trebuie poate sa-mi ia votul si sa mi-l inlocuiasca cu altele deja antestampilate unde trebuie si uite cum se castiga alegerile.

Asa ca lasa-ma pe mine cu abureli din'astea cu arme fantastice de lupta impotriva mafiotilor puterii ca macaneeeeeee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

ce poti cere de la o tara de invalizi...

http://www.ziare.com/pensii/sistemul-pensii/situatia-dramatica-din-sistemul-de-pensii-romanesc-in-date-statistice-1070929

ca sa nu mai vorbim de cei 40% cu varsta cuprinsa intre 45 si 65 de ani care nu mai lucreaza....

nu mai da guvernul iesim in strada, injuram tot ce prindem si tot asa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai, noideea, ai vazut deja cum e mai eficient sa schimbi legile proaste. chitai pe langa cine trebuie, nu iesi in strada

Mergi la inceput

si apropos de munca de care fug oamenii:

in tara asta nici sa muncesti nu mai poti....

http://www.ziare.com/stiri/proteste/protest-la-dacia-10-000-de-angajati-au-iesit-in-strada-din-cauza-guvernului-107100

Nu prea mai pot sa mai chitai pe langa cine trebuie ca sunt in CIC. Loby pentru o lege cand esti talpa se face cate un pic, sacaietor de des ca picatura chinezeasca si pe langa cine prinzi momentul ca e interesat in oarecare masura, sau dispus sa te asculte. Daca nu nimeresti persoana potrivita, si pana o nimeresti.... e foarte posibil sa fi catalogat ca enervant si sa nu fi bagat in seama, risipind timp pretios. Nu oticine este dispus sa si asculte ce ai de spus si ai nevoie de argumente ultrasolide ca sa reusesti sa convingi sa se miste ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea

marina, da tu de ce nu iesi in strada?
rufus, de ce nu iesi in strada?
emanouela, felicic, capcaunul, de ce nu iesiti instrada?

pt ca atunci cand am iesit mi s-a intors spatele de N care gandesc ca tine, ca au copii, etc si nu o data, asa ca am ales varianta convenabila mie, pt ca am obosit sa ma lupt pt altii care nu gandesc decat la propriul buzunar, casa, familie, asa cum ai facut tu scuzandu-te, sorry ca o spun, dar asta e crudul adevar....mai crud e ca nu esti singura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea
Asa ca lasa-ma pe mine cu abureli din'astea cu arme fantastice de lupta impotriva mafiotilor puterii ca macaneeeeeee.

Banuiam ca o sa te enerveze ideea . De altfel, nici nu se putea altfel. Nimeni dintre cei ce stau impasibili sau chiar lauda huiduirea simbolurilor nationale nu va fi vreodata de acord ca o conducere incapabila nu trebuie in nici un caz sa duca la neincrederea in sistemul in sine.Nu trebuie sa duca nici la acceptarea nerespectarii legii.
Nu macane de fapt ce iti spun eu. Macane faptul ca accepti nerespectarea legii in cazuri particulare -cum este asta de exemplu cu huiduirea simbolurilor statului - si apoi te miri ca mafiotii nu respecta legea la randul lor.
Dar stiu ca asa gandesc cei mai multi si de fapt asta este motivul pentru care personal cred ca sansele Romaniei de indreptare sunt departe.
De ce nu s-ar huidui si la anul imnul din moment ce in putin timp cei ce au incalcat legea prin acest gest vor deveni "eroi nationali". Vaaai, ce curajosi au fost.
Putea sa-i ia politia (sic ! teoretic vorbesc nu va speriati) si totusi au avut curaj.
Se va huidui si la anul, si anul celalalt si tot asa.
In legatura cu votul dat sau nu lui Basescu, este un alt aberant motiv de contraziceri pe forum, in bloc, in cartier. Nimeni nu este interesat de votul dat de vecinul lui la locale si de ceea ce asteapta vecinul de la primarul de sector de exemplu, insa toti stiu care l-a votat pe Basescu si care nu.
Si totusi, la locale se vede cel mai bine rezultatul imediat al votului.

Mergi la inceput