Huiduielile de la Iasi

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea
Sincer sincer, pe mine nu ma patrunde nici un sentiment de mandrie cand canta imnul. NU stiu de ce. Pur si simplu.

Daca nu de mandrie, macar de respect. Romania nu inseamna Basescu, Boc, Becali. Romania inseamna infinit mai mult. Basescu, Boc, Becali reprezinta un epsilon neglijabil.
Citat:

Stiu ca nu e frumos ce spun, ca ar trebui sa simt mandrie si responsabilitate, dar sunt sigura ca nu sunt singura.

Ca nu esti singura, s-a vazut si s-a auzit la Iasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

noideea, nu vreau sa te las in suspans.
poti sa scrii cat vrei ca , ce vrei, unde vrei. nu te gandi niciodata ca cineva iti submineaza acest drept: suntem liberi!
chestia pe care nu ai inteles-o, recunosc ca nu am fost prea clara, ma refeream ca faptul ca tu ai stiut unde sa insistiti , la un nivel inalt politic, sa schimbi o lege. numai ca cei care au schimbat-o nu au avut si banii in buzunar ( adica daca nu au realizat ce implica aceasta schimbare si nu au realizat ca bugetul nu suporta atata)
de aceea am ajuns unde am ajuns!( printre altele)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

a_alinta, nu te contrazic, e posibil sa ai dreptate ca nu s-au gandit la aspectul financiar cand au gasit solutia cea mai convenabila pentru mamici, pentru ca nu stiu care e situatia efectiv. O banui. Dar atunci cum sunt bani de brand de tara? 200 milioane de dolari. Mi se pare risipa. deci sunt bani, dar sunt risipiti, sunt irositi aiurea. daca sunt irositi aiurea, normal ca nu pot suporta efortul de a pune in aplicare vechea lege.

Hai sa va mai spun o chestiune. In legea actuala de la 28 decembrie 2010 spune ca legea nu se aplica decat celor care au nascut dupa 1 ianuarie 2010, deci pe mine nu ma afecteaza ca legea nu activeaza retroactiv, si ar trebui sa primesc indemnizatia conform vechii legi pentru ca bebelul meu face 9 luni maine. Eu actele de CIC le-am depus oricum inainte de intrarea in vigoare a legii, pe 30 decembrie deci iar se ia in calcul legea de la data la care am depus cererea, si sa zicem si in cazul asta ca am scapat ca prin urechile acului, dar ma astept la surprize, ca orice e posibil in tara asta. Am vazut cu ochii mei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, care prin ordonanta au fost impiedicatea fi puse in aplicare, deci nu ma mai mira nimik. Pentru asta ministrul boc ar trebui sa raspunda cel putin penal, dar nimeni nu-si asuma raspunderea sa ia atitudine pentru niste titluri executorii, ca e prea mare baterea de cap si le e rusine sa pretinda ca prim ministrul sa fie tras la raspundere. Ca si cum.... cum dumnezeu sa fac plangere impotriva ministrului? Da sa trecem peste...

Mie mi-a fost de invatatura de minte faptul ca A FOST HUIDUIT BASESCU LA IMNUL DE STAT si raman la parerea ca nu a fost huiduit imnul in sine. Huiduirea in timpul imnului o vad ca pe o "pierdere colaterala", ca nu gasesc expresie mai buna sa exprim ce vreau sa zic. Esentialul este ca ar realizat macar in ceasul al douamiilea ca imi lipseste respectul pentru inm si am sa incerc sa il recapat. O sa o invat si pe fata mea ce insemna acest respect si poate intr-o zi va avea si motive de mandrie.

Cand eram mica si ma intrebau unii ce vreau sa ma fac le spuneam ca vreau sa ma fac PRESEDINTE. Era una dintre meseriile pe care le spuneam, ca mai spuneam si "doctorita" sau "balerina". Eram naiva, bineinteles. Nu am abilitatile necesare pentru nici una dintre acestea desi am facut balet si am citit destule despre corpul uman sa ma fi facut macar asistenta, dar in politica sunt constienta ca sunt departe de potrivita pentru ca eu sunt prea radicala (gresit formulat prea, mi se pare ca nu merge asicierea dar trec peste si...) sau prea ignoranta si naiva sa ma duca capul la binele natiunii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea

Mie mi-a fost de invatatura de minte faptul ca A FOST HUIDUIT BASESCU LA IMNUL DE STAT si raman la parerea ca nu a fost huiduit imnul in sine. Huiduirea in timpul imnului o vad ca pe o "pierdere colaterala", ca nu gasesc expresie mai buna sa exprim ce vreau sa zic.

Eu am inteles ce vrei sa spui. Din pacate, nu cred ca-i asa.
Aveau timp berechet sa huiduie, in afara celor cateva minute de imn. De altfel, cei care simt ceva pentru imn, atunci cand se intoneaza, se ridica in picioare, daca sunt asezati, nu rad, nu vorbesc, eventual fredoneaza versurile, ba chiar isi scot palaria (basca, caciula). Unii isi duc mana la piept, sa arate unde-i locul tarii lor. Eu asa am vazut si asa mi se pare firesc. In loc de toate astea, domnii pensionari fosti militari (ca de la ceilalti, ce pretentii sa ai?) au "fredonat" huiduieli, adica s-au ...pe imn ca sa-si exprime sentimentele pentru un presedinte vremelnic. Asta in vreme ce guitau pe la televizor ca ei si-au aparat tara cu pretul vietii. Sa inteleg ca, daca Basescu era presedinte in caz de vreo nenorocire, cand ei erau activi, ii intorceau spatele, ca erau nemultumiti de ce stiu eu ce. Sau, poate, Ceausescu, comandantul lor suprem, nu trebuia omorat...a fost un presedinte bun...nu?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

a fost huiduit basescu si haita de hiene.atat si nimic mai mult.
retul e propaganda ieftina portocalie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Corect Espiritu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui espiritu

una cosa es una cosa y otra cosa es otra cosa!

De ce in timpul imnului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

ca atunci si-a facut aparitia nenea taticu basescu si clica din dotare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Citat:

De ce in timpul imnului?

de ce nu in pauza de masa?imnul reprezinta ceva al tarii si teoretic e ceva inaltator.prezenta basescului acolo a degradat tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
de ce nu in pauza de masa?

1.Pentru ca in pauza de masa nu ar fi jignit simbolurile tarii pe care se presupune ca au slujit-o (sau ea pe ei, doar?).
2.Pentru ca in pauza de masa nu ar fi incalcat legea.

De ce nu in super-market?

Mergi la inceput