Strumfi si prichindei iulie-august 2011(13)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

am vazut ca se discuta de greutate, asa ca ma bag si eu in seama
Eu sunt foarte,foarte stresata de subiectul "greutate" asta pentru ca am un organism lenes si mie imi este foarte greu sa-mi pastrez greutatea si aproape imposibil sa tin cura de slabire
Eu pana acum (17 sapt si 2 zile) m-am ingrasat 2,700 kg si deabea acum incerc sa renunt la dulciuri, suc , produse de patiserie etc.. sper sa si reusesc

Traieste, Iubeste, Daruieste...
sunt cea mai fericita cu o de 17 +
DPN 04.07.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxybarbu

Eu sunt foarte,foarte stresata de subiectul "greutate" asta pentru ca am un organism lenes si mie imi este foarte greu sa-mi pastrez greutatea si aproape imposibil sa tin cura de slabire
Eu pana acum (17 sapt si 2 zile) m-am ingrasat 2,700 kg si deabea acum incerc sa renunt la dulciuri, suc , produse de patiserie etc.. sper sa si reusesc

DPN 04.07.2011

La dulciuri nu pot sa renunt in totalitate ca ma apuca si pe mine bazdacii. Dar incerc macar sa le fac in casa. Ieri mi-am facut un compot de prune, super bun asa ca mai dau iama si in el.

Sucuri mai scapam si noi pe langa, mai ales la Ice Tea.

Totusi 2,7 kg nu e mult nu cred ca ai de ce sa iti faci griji.

Felicia, mami de scufundac atomic, Gabriel (23 Mai 2008) si 12+ cu
Nasterea lui Gabriel
_

Simply happy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeag spune:

buna burtici, intru si eu in clubul vostru daca ma primiti , va citesc de ceva vreme, sunt in 14 saptamani si astept raspunsul la dublu test.
In rest ce sa va spun am avut ceva probleme in sapt 7 sangerari si internare in spital dar acum totul este ok ..........si sper sa fie in continuare.
Va pup si va doresc tuturor numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Hai ca ma bag iar in vorba.

Am vazut ca o fata era foarte suparata ca a indraznit cineva sa spuna ca ar vrea sa tina cura de slabire in sarcina (scuze ca nu mai retin numele). SE POATE TINE CURA DE SLABIRE IN SARCINA ! V-o spun eu, care de 5 luni sunt sub supravegherea unui nutritionist si am slabit 20 kg cu un regim perfect echilibrat, si toate analizele mi-au iesit beton !
Pentru cine este interesat si speriat de kg din sarcina, iata principiile generale (eu am avut dieta personalizata pe care o schimbam la 2 saptamani, ca sa nu ma plictisesc, dar principiile se pastreaza).

- obligatoriu 3 mese pe zi (dimineata, la pranz si seara) + 2 gustari
- interval de circa 3 ore intre mese / gustari
- masa de seara cel tarziu la ora 19, pe cat posibil respectat orele de masa
- fara dulciuri, patiserie, grasimi (permis o lingura de ulei la salata)
- micul dejun si gustarile aceleasi toata saptamana (sau 2 sapt)
- este permisa apa minerala (daca nu va place apa plata), ceaiurile, cafeaua (asa cum o beti de obicei)
- micul dejun: 2 felii de paine integrala/secara/graham (NU ALBA) + sunca slaba pasare / branzica de casa / ton (in apa, nu in ulei)
- gustarea 1: un fruct (poate fi si banana, struguri, dar atunci la gustarea 2 nu mancati branza sau fruct, ci iaurt degresat)
- gustarea 2: iaurt degresat / un pahar lapte / o cutie branzica de casa / un fruct / nuci (alune nesarate)
- pranz (1): gratar pasare + salata legume / legume la abur / spanac; NU CU CARTOFI !!!
- pranz (2): mancare de varza / fasole verde / mazare cu carne de pui (dietetica, cu o lingura de ulei) /
- pranz (3): salata de legume (rosii+ardei+ceapa+salata verde) + cubulete de branza telemea dietetica / jumatate de pachet de branza de vaci dietetica / ton
- pranz (4): paste integrale + rosii + ciuperci / spanac cu 1 ou
- cina: 1 cartof fiert/copt + salata varza / rosii; SAU salata de vinete (cu ceapa si un pic de ulei, FARA maioneza) + salata de rosii; SAU mancare de ciuperci cu salata de rosii; SAU sufleu de pastai (fasole verde) / conopida; SAU salata de pastai cu salata de rosii

In mare cam astea erau variantele cu care jonglam eu ... Ideea este sa nu combini carnea cu fainoase la pranz, ci cu legume. Si sa mananci pana te saturi, nu trebuie sa flamanzesti sau sa mananci lucruri care nu-ti plac !!! Eu am avut mai multe restrictii, pt ca am si probleme cu stomacul, dar in principiu regimul este destul de permisiv si echilibrat, ai toate grupele de alimente !
Daca mai imi aduc aminte, va mai spun.

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Burtocika, multumim pentru listuta, cu siguranta va fi foarte folositoare dupa nastere si perioada de alaptare cand fetele vor vrea sa slabeasca.
Fata aceea (nici eu nu imi amintesc numele) nu cred ca a fost 'foarte suparata pentru ca a indraznit cineva' sa zica asa. Probabil ca i s-a parut anormal ca cineva sa tina cura de slabire in sarcina, cu atat mai mult cu cat poate s-ar fi gandit la o persoana cu greutate normala. Am inteles ca tu ai inceput sarcina cu un surplus de greutate si mai ales fiind sub controlul unui nutritionist, este cu atat mai bine ca slabesti.
Insa eu de ex, eu am o greutate normala. Chiar daca as lua ceva mai multe kg in primele luni, as putea fi mai atenta la ceea ce mananc, insa in niciun caz nu as tine cura pentru a slabi.
Sper sa nu te supar cu remarca mea, insa asa cum am observat aici, uneori se posteaza mai 'individualist', adica 'asta e problema/intrebarea mea acum, asadar o expun acum fara sa tin cont de problemele/ intrebarile celorlalti'. Adicatelea, ce vreau eu sa spun este ca poate fata s-a referit la ea sau la o persoane fara probleme de greutate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogoshika10 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxybarbu

DPN 04.07.2011

Bine v-am regasit, mamicutze!
Din cate stiu eu din al doilea trimestru este ok sa te ingrasi cam 500g pe saptamana, dar asta pentru cele cu greutate normala. Cele mai slabute probabil se vor ingrasa mai mult la inceput (daca au norocul sa pastreze mancarea in stomac...), iar cele supraponderale este bine sa aiba dieta supravegheata de medic sau nutritionist. Zic si eu, nu dau cu parul. Si zic din carti, sotul meu este medic, si oricum in ultima vreme citesc tot ce-mi pica in mana in legatura cu nasterea/graviditatea.
Pupici!

Cristina G.
11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Ah, inca ceva (ca tot nu am mai fost f activa e forum). Eu de ex nu am avut deloc greturi, si pot spune ca de cand sunt insarcinata am mancat putin mai mult, insa pana acum nu m-am ingrasat. Daca as fi mancat la fel inainte de sarcina, pot sa bag mana in foc ca as fi pus vreo 2 kg pana acum.
Nu stiu de ce.... oricum, nu sar calul si in general obisnuiam sa mananc fara grasimi si dulciuri (de mult timp), plus multe salate, regim pe care il continui si acum. Doar ca mi-am mai permis una doua pofte (nu pofte de sarcina, ci pofte de om care mai miroase cate o chestie) de genul pizza, paine cu unt si gem dimineata. Asadar cred ca e o chestie personala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogoshika10 spune:

Da, cred ca e bine sa adoptam fiecare dieta care ne face bine.
Consider ca in acest domeniu nu exista retete universal valabile.
Eu una am mancat mai mult in primul trimestru, desi aveam probleme cu mirosurile. Si nu am varsat niciodata,... pana acum.
In schimb am o oboseala foarte mare. As dormi continuu. MA rog la Dumnezeu sa treaca cu bine lunile astea pana la concediul prenatal si sa nu fac vreo prostie pe la serviciu
Totul e sa fim sanatosi si sa trecem cu bine prin toate.
Ah, mai avem putin si mergem la prima eco morfofetala. Abia astept sa-l vad pe ingeras dinnou.

Cristina G.
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui v_florina

Burtocika, multumim pentru listuta, cu siguranta va fi foarte folositoare dupa nastere si perioada de alaptare cand fetele vor vrea sa slabeasca.
Fata aceea (nici eu nu imi amintesc numele) nu cred ca a fost 'foarte suparata pentru ca a indraznit cineva' sa zica asa. Probabil ca i s-a parut anormal ca cineva sa tina cura de slabire in sarcina, cu atat mai mult cu cat poate s-ar fi gandit la o persoana cu greutate normala.

si sa se faca lumina

"fata aceea" eram eu. nu eram f. suparata ca a indraznit cineva. e un forum, toata lumea e libera sa isi impartaseasca parerea. e liber si daca citim sau nu .

sa scriu din nou, poate am fost prost inteleasa. eu nu as tine cura de slabire in sarcina. am 74 kg (aveam cand am ramas insarcinata, nu stiu cate kg am acum si nici nu ma intereseaza), dar, cu toate astea nu as tine cura de slabire in sracina. as respecta si respect niste "reguli", incerc sa nu sar calul la dulciuri (oricum u ma omor de felul meu,l la sucuri, sa nu combin mancaruri care stiu ca nu sunt permise, sa nu ma indop cu paine la 10 seara, mai bine iau un fruct, etc. dar cura de slabire, EU nu as tine.
dar asta e doar parerea mea, fiecare face in viata, in sarcina cum vrea.
si ca sa imi iau rosii peste ochi complet si bice pe spirare , eu mai fumez si acum, nu ca inainte de sarcina, dar fumez, dar asta nu inseamna ca recomand cuiva sa faca la fel ca mine.
fiecare stie ce vrea, ce poate, cat poate.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 16+
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

am scris cu un bb de 5 luni in brate, iertati greselile

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 16+
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput