Floricele de liliac mai-iun (48)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
bubu30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cris_09 Bubu daca tu spui ca bona nu se gandeste la toate,cum o face o mama,crezi ca tanti de la cresa o va face?Eu zic ca o sa dai din lac in put.Sincer mai bine ii zici bonei pe care o ai acum,ce ai pe suflet,sau cauti alta si ai copii acasa,sub ochii tai ![]() ![]() Cristina, ![]() ![]() 8 lunite frumoase ![]() povestea stelutei de mare |
Da, asa e , nu ma astept ca la cresa sa fie perfect , stiu ca sunt multe aspecte care lasa de dorit dar in ceea ce priveste educatia o bona niciodata nu se va ocupa de ei ca o educatoare care toata ziua asta face.
In plus la cresa raspund pt ce fac pe cand eu ce pot sa-i fac uneia ca bona mea care tot timpul cand o da in bara imi raspunde ”nu m-am gandit”, ”am uitat” sau chiar minte ”nu eu am facut” desi numai noi doua suntem in casa si daca eu nu am facut clar ca nu a mai ramas decat ea.
Eu imi mananc nervii f mult din cauza ei , zilnic face sau zice ceva care ma scoate din sarite si nu ii zic nimic de multe ori sa nu fie tensiune in casa ca nu imi place.
Eu am inteles acum ce inseamna bonele, am vb si cu foste colege de facultate si la fel s-au plans si ele, nu as putea sa imi las copiii acasa cu bona cand ma intorc la lucru pt nimic in lume.
Acum ca sunt si eu acasa e OK ca o supraveghez , daca eu nu as fi fost acasa intr-o zi mi-ar fi facut branza la copii cu paracetamol sinus in loc de calciu lactic, asa e de breaza.
In plus nu are notiunea de risc de infectie microbiana, mi-a bagat la masina carpele cu care a spalat geamurile cu finetul copiilor
![](bang.gif)
In concluzie ma bucur ca mi-am luat bona inainte sa ma intorc la lucru si am vazut cat o duce capul.
Ferice de cei care isi pot lasa copiii cu cineva din familie ca e cu totul altceva.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
ruxi, la cresa (de stat) nu exista educatoare, doar ingrijitoare si asistente (medicale). deci partea cu educatia...
Traiesc in Orasul Alandala
bubu30 spune:
citat din mesajul lui Vivela neata Ruxi, eu l-am avut pe David la cresa de la 1 an. dar nu era chiar cresa, era grupa mini la o gradinita particulara, unde l-au primit de la 1 an pt ca mergea singur in picioare (nu mergea foarte bine, dar oricum, binisor). pretul era cam maricel, 1000 de lei de la 9 pana la 6 seara (as fi putut sa-l duc de la 8 si sa-l las pana la 8 seara). mie mi se parea scump atunci, acum vad ca astea cam sunt preturile. la fel, n-am avut cu cine sa-l las, trebuia sa incep serviciul, am chemat cateva femei sa stau de vorba cu ele (sa le angajez ca bone), dar m-am lecuit repede. cele mai multe incepeau conversatia - la telefon! - cu "cat sunteti dispusa sa-mi dati?" . deci nu le interesa ce au de facut, ci cat le dau ![]() si pe niciuna cu care am reusit sa vorbesc fata in fata n-a interesat-o copilul, toate se uitau in alta parte si imi povesteau cat de fericite au fost celelalte familii unde au fost ele ![]() ![]() asa ca am zis ca mai bine cresa. dar da, s-a imbolnavit de cateva ori, nu atat de des pe cat am fost avertizata. si niciodata grav, doar viroze tratate cu antitermice. asta a fost situatia la noi, poate am avut eu ghinionul sa dau numai peste "bone" care sa nu fie pe placul meu si norocul sa am un copil relativ rezistent la bolile din colectivitate. de-ar fi sa dau timpul inapoi la fel as proceda. Traiesc in Orasul Alandala |
Este exact asa cum zici, majoritatea isi vad doar interesul- partea materiala.
Si din pacate tare le place barfa, si eu am ascultat povesti jenante despre ce se intampla in casele pe la care au lucrat inainte chiar la prima intalnire (asa-zisul interviu).
Eu la a mea ii dau mai multi bani decat as plati pt. amandoi copiii la cresa.
Bineinteles ca in Cluj preturile sunt un pic mai mici decat in Bucuresti la crese si gradi.
La particular iesi undeva la 800 lei/copil (program prelungit 7.30-18.00 + 2 mese).
bubu30 spune:
citat din mesajul lui Vivela ruxi, la cresa (de stat) nu exista educatoare, doar ingrijitoare si asistente (medicale). deci partea cu educatia... ![]() Traiesc in Orasul Alandala |
Eu am gasit asa pe net pt cresele din Cluj :
”Serviciile din crese sunt asigurate de o echipa multidisciplinara formata din :
medic
asistent medical sef
asistent medical
educator puericultor
îngrijitor ”
NicoletaB spune:
Onana- bine ai revenit! Sa va fie de bine excursia! Interesanta rau de tot!
Bubu- bafta in gasirea cresei sau a celei mai bune variante pt cei mici!
Inapoi la cash-flowul meu!
Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)
Cordelia spune:
Buna ziua fetelor,
vad ca deja va ganditi la cresa/ bona; eu tare as mai sta acasa 1 an cu bebe, dar desigur acum in functie de situatie. Eu sper sa reusesc sa stau cat mai mult, dar mai vedem.
Suntem bine si noi cu sanatatea, diseara mai avem doar 1 doza de tratament si ne scoate si branula!!
Multa sanatate si altor bebei daca mai aveti urme de raceli.
Fetelor, vroiam sa va intreb ceva - am remarcat de multe ori cand ii schimb pampersul, are niste urme de un fel de praf alb pe putza. Sunt sigura ca este de la pampers, dar nu-mi dau seama de ce si ce este?! asa trebuie, este un fel de talc in scutec? Dar nu e mereu prezent...deci nu stiu daca e ok sau nu. Voi ati remarcat vreodata?
zi buna tuturor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aka/aka.jpg)
aka spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bubu30
Eu am gasit asa pe net pt cresele din Cluj : ”Serviciile din crese sunt asigurate de o echipa multidisciplinara formata din : medic asistent medical sef asistent medical educator puericultor îngrijitor ” Ruxi ![]() ![]() ![]() |
asa e. doar ca medicul si asistenta stau in birou nu in grupa cu copii. la copii sunt 2 ingrijitoare care au pregatire de infirmiera. si partea cu educatia e aproape de zero. la cresa ii supravegheaza si le da sa manance. in cazul meu a fost o alegere buna, am gasit cateva dne carora le pot multumi. dar nu e peste tot la fel...iti doresc sa iei decizia cea mai buna.
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna
Vivela spune:
ruxi, am intrat si eu pe siteul cu cresele din cluj, recunosc ca am ramas impresionata . nu stiu cum e la fata locului, dar din imagini par foarte ok cresele.
eu as incerca la cele de stat si numai daca nu as gasi loc m-as orienta spre privat. bafta!
Vivela spune:
la cresa de stat unde a fost david (de la 2 la 3 ani), educatia insemna desene animate la TV. asta a fost MAREA mea nemultumire. preferam sa-i lase in plata lor inconjurati de jucarii. dar nu, copiii stateau smirna pe scaunele cu ochisorii in tv, probabil ore in sir...
bineinteles ca "doamnele" negau tot, ziceau ca tv-ul era deschis doar putin dimineata pana veneau toti si inca un pic seara, cand incepeau parintii sa vina sa-i ia.
dar fi-miu stia pe de rost toate desenele de la minimax si cartoon network.
bubu30 spune:
Vivela dar cum era partea cu mancarea la asta de stat ?
Faceai proba scutecului ca sa vezi daca se ocupa sa le dea sa manance ?
Si mancarea nu lasa de dorit?
Ca pe mine partea cu mancarea ma ingrijoreaza mai tare, ca de educatie se vor ocupa mai mult la gradinita de la 3 ani, sper
Eu am vb cu mamici din cartier care isi duc copiii la cresa de stat de langa noi si erau f. multumite.