Floricele de liliac mai-iun (48)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Ruxi esti pe FB? as putea sa pun cateva poze cu meniuri de la cresa de unde a fost Cris.

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aka

Ruxi esti pe FB? as putea sa pun cateva poze cu meniuri de la cresa de unde a fost Cris.

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna

Nu am cont personal pe FB, dar pot sa intru pe al floricelelor, asa ca pune te rog daca ai timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

mancarea era ok, si la particulara si la stat. cu unele exceptii. la una particulara le-am sugerat sa scoata branza topita din meniu (totusi, copiii aveau 1 an jumate-doi) si au fost de acord, au inlocuit cu iaurt.
la cea de stat (deci intre 2 si 3 ani)...depinde de buget. in general era mancare buna. e drept ca se regaseau in meniu, pe vreme de criza, margarina, crenvurstii, pateul conserva si dulciurile. dar fi-miu stiu ca e mofturos si nu prea manca de-astea, asa ca nu mi-am facut multe griji. dimineata il duceam dupa ce se servea micul dejun tocmai ca sa evit cele de mai sus. mai prindea la gustarea de dupa amiaza cate o napolitana sau biscuiti sarati sau o chestie similara, dar mai inchideam ochii, in fond ii mai dadeam si eu uneori acasa.

referitor la educatie si celelalte aspecte...pe mine m-au interesat mai mult ca hrana. nu ca as fi vrut sa faca neaparat ceva cu ei bun, dar cel putin sa nu faca rau. la varsta asa mica, copiii sunt impresionabili, pot cara cu ei toata viata traume care li se fixeaza acum. copiii pot deveni foarte sensibili, inchistati, tematori, neincrezatori...si "suferintele" astea sunt mai greu de corectat ca un meniu prost ales sau hrana prea putina.
(eu uneori ma judec foarte aspru ca n-am avut posibilitati sa-i ofer ceva mai bun lui david ...efectele asupra lui sunt vizibile. si totusi, in contextul de atunci, a fost singura solutie acceptabila).

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Am inteles, dar tu ai zis ca si acum ai face la fel daca ar trebui sa il dai la cresa, deci inseamna ca lui David i-a fost bine, de ce te invinuiesti ?
Bineinteles ca in calitate de parinti nu o sa fim niciodata multumiti de anumite aspecte in totalitate, si orice varianta ai alege tot te invinuiesti la un moment dat ca poate era o alta cale de ales mai buna.
Eu personal daca nu as fi avut bona deloc si la 2 ani ii duceam direct la cresa sunt convinsa ca mi se parea ca mai bine alegeam varianta stat acasa cu bona , dar asa stiu ca ambele variante lasa de dorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Sorana, oau, super excursia!! Mamaaa, ce as mai pleca si eu pe undeva, vorba ta, sa mai vedem alta lume, sa ne mai clatim un pic creierul de imbacseala din Romania.
Te rog sa nu te mai invinovatesti legat de baieti.Nu-ti face bine nici tie, nici lor, ei vor simti starea ta mai proasta psihic.Stii doar.Suntem si noi oameni, nu super eroi si trebuie sa fim ingaduitoare si cu noi, ca nu ne-am nascut invatate peste noapte. Invatam mereu si cu dragoste mare trebuie sa le depasim toate.

Eu de azi am intrat oficial la dieta!!

Eu pe Ioana nu prea am cum sa o conving sa bea apa. Din canuta cu cioc nu prea suge, mai mult se joaca cu plasticul in gingii, din canuta cam toata e pe jos si pe hainele ei, singura sansa e biberonul si de acolo bea cam 10 ml dupa fiecare masa.Concret, in afara de cele 2 biberoane de 250 ml de dimineata si seara(si uneori nici alea intregi) nu prea mai baga alte lichide in afara de ce se gaseste in mancare. O fi putin? Voi ce stiti?

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

as face la fel - in aceleasi conditii. adica n-am avut de ales decat intre bona si cresa. ma ivinovatesc ca n-am reusit sa ajung la acel nivel (financiar si psihic) la care sa pot sta eu insami cu copilul acasa macar pana la 3 ani. ma invinovatesc ca am dat curs profesiei mele si vietii extra-familiale - de care am avut/am nevoie si am inceput munca dupa 1 an. psihic nu am rezistat atunci mai mult de atat.
sunt convinsa ca a fost in acel context cea mai buna solutie pentru toti.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Onana
Acum eu nu-s in cea mai buna pasa psihica, nu ma simt deloc o mama buna, nu vreau sa ma apuc acum sa va fac capul mare cu problemele mele existentiale, doar ca am niste framantari mari si nu stiu cum sa le aranjez pe toate.
Am citit despre ce fac bebelusii vostri si am intrat in panica rau, cred ca nu mai citesc o vreme, ma sperie prea tare pt ca Tudor e rau in urma, iar eu ma simt vinovata ca nu am reusit sa-l stimulez cum trebuie, am si lipsit perioada asta si am destule regrete..Nu e vorba neaparat de motricitate, aici a fost mereu in urma, e mai mult de-atat, sper sa reusim sa recuperam cumva.

Sorana
Matei (21.02.2008) si Tudor (24.04.2010)

Bine ai revenit
Sa pui poze pe FB
Si sa nu te mai invinovatesti .
Eu stau toata ziua acasa , (nu ma duc nicaieri desi am bona , dar nu se descurca singura cu hranitul copiilor) si cu toate astea Maria mea nu e f. avansata nici ea, pe cand Alexandru e cu vreo 2 luni inaintea ei la motricitate.
O sa le faca el pe toate in timp stai linistita.
Eu nu m-am stresat deloc pana acum , sper sa nu fi gresit si sa regret mai tarziu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cordelia

Fetelor, vroiam sa va intreb ceva - am remarcat de multe ori cand ii schimb pampersul, are niste urme de un fel de praf alb pe putza. Sunt sigura ca este de la pampers, dar nu-mi dau seama de ce si ce este?! asa trebuie, este un fel de talc in scutec? Dar nu e mereu prezent...deci nu stiu daca e ok sau nu. Voi ati remarcat vreodata?

Eu nu am vazut asa ceva.
Ce scutece folosesti ?
Noi folosim pampers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Cordelia, ma bucur ca sunteti bine! Sanatate maxima, sa scapati repede de ultimele tratamente!

Ruxi - sper sa gasesti solutia corecta pentru voi, imi pare rau ca esti pusa in situatia de a cauta alternative pentru bona.

Sorana - bine ai revenit! Asa vacanta mai da! Vreau sa vad pozeeee, muuuuulte pozeeee! Si lasa invinovateala, ai mai multa incredere in tine si in alegerile tale!

Virginia - bafta multa cu dieta! Sa iti iasa asa cum vrei tu. Maya mea nu bea apa aproape deloc. Inca nu mi-am format reflexul de a-i oferi cana cu apa. De altfel nici Luca nu bea apa. Nici acum. In jur de 1 litru de lapte pe zi, dar apa nu stiu daca bea 300 ml.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mai_iun_2010 spune:

Stati nitel sa schimb scutecul....pardon....capitolul

P.S. Sunt alinutzaa

Mergi la inceput