Pepenasi de iulie-august 2008 (206)
Raspunsuri - Pagina 7
Marina_1609 spune:
mda, ar fi si asta o varianta dar e prea putin ca sa convinga clientul
maine merg la morfologieeeeee, abia astept!
--------------------------------------------
Marina22+ & ANA SOFIA 05.08.08
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
Tecky spune:
marina ce putin mai ai pana afli daca Sofi va avea un fratior sau o surioara.
Trebuie sa fac curat si nu am niciun chef....
dr_anca spune:
Neata!
Ia uite cum intru sa citesc ce fac copilasii si de fapt descoper ca educatia medicala continua pana si pe forumul desprecopii, deci nu mai dau banii pe cursuri pentru EMC ci vin direct aici si aflu noutatile.
La stomatologie ma refer ca la vegetatii nu ma bag.
Interesant cum se fac cariile astea din interior totusi, adica e boala autoimuna sau cum? Am inteles din discutie ca smaltul se "autodistruge" din interior spre exterior
Da pacat ca ele se formeaza din cauza acumularii de placa bacteriana favorizata de retentia de alimente si lipsa sau imposibilitatea curatirii ei din santuri si fosete (care sunt retentive). Da nu contesta nimeni ca atunci cand se formeaza caria este doar un punct in smalt care este de fapt varful triunghiului din dentina. Si ca atunci cand e descoperita deja e cam tarziu dar sa crezi ca se formeaza din interior spre exterior asta e prea mult.
Mona depinde de frecventa, durata si intensitatea cu care Codrin trage din suzata Acesti 3 factori cumulati aplicati pe un teren favorabil pot da anomalii dentare cu care te vei confrunta mai tarziu. Deci trebuie avut grija
In fine plec in treaba mea.
Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte
iulie 2008
Kimmy spune:
Buna fetelor!
Mai primiti o oaie ratacita?
De cand n-am mai scris am si uitat cum se procedeaza
Am mai citit cate putin asa pe sarite,asa ca nu sunt chiar la tema cu toate.
Am vazut ca avem un bebe nou in bostana,si gravidute.Maaama ce bucurie.
Vio felicitari pentru nasterea rapida,va doresc multa multa sanatate!
Gally,Bujo,felicitari pentru burtici .
Marina,Xena,ce mai faceti burtici?
Si acuma daca tot m-am bagat,sa zic si eu cate ceva.De exemplu cu suzeta.Timi statea deja aproape toata ziua cu ea in gura.Pe la 2 ani si 4 luni pur si simplu i-am luat-o,am zis ca s-a stricat si ca trebuie s-o aruncam.3 zile a mai cerut-o,eu i-am zis tot timpul ca s-a stricat si a trebuit s-o aruncam,si ca e fetita mare deja si numai bebelasii stau cu suzeta in gura,si gata.A scapat de ea mult mai usor decat mi-am imaginat vreodata.Am crezut ca va fi un calvar.
Cu vegetatiile din nas,sa nu ma certati,eu am procedat cum am crezut ca e bine pentru ea.Timp de 3 luni am facut ture ture la doctori,racea intr-una,sforaia,se trezea des pentru ca deja nu putea sa respire aproape deloc pe nas.Asa ca in decembrie au operat-o,cu anestezie generala.Am avut si eu tragere de inima.Doctorul a spus ca erau uriasi "polipii".De atunci doarme ca ursu`,manca mult mai bine,si nu a racit deloc.Nu spun ca e solutia pentru toata lumea,dar la noi cred ca era inevitabil.
Va pup,si sper sa mai intru macar din cand in cand
_
Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
Marina_1609 spune:
galy, ia intra tu si ne lumineaza cum sta treaba cu aceste carii sa nu vb noi aici aiurea!
kimmy, bine ai revenit. eu sunt ok. cresc Cat despre polipi nu stiu ce sa comentez...ai grija mare si in continuare. chiar si asa, pot sa reapara!
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
Didi81 spune:
Ma trec fiorii cand aud de operatii de polipi si amigdale . Din fericire si mama mea e anti operatii de soiul asta, asa ca pe mine m-au lasat in pace cand eram mica . Dar da, sunt si cazuri cand punand totul in balanta e preferabil sa se opereze, de ex nepotelul nostru nu a scapat fara altfel, si s-au chinuit cu el aproape 1 an pana s-au hotarat sa recurga la solutia asta.
La carii, cred ca eu sunt un caz mai ciudat, am avut doar niste cariute minuscule de prin liceu, care apoi au stagnat. Pe una doctorita a refuzat sa mi-o plombeze pt ca se pare ca s-a reparat singura si nu mai evolueaza
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
moni_or spune:
MARINA, si DR-ANCA e medic stomatolog, deci stie ce vorbeste. Oricum si mie mi se pare logic sa se formeze dinspre exterior cariile, ca altfel ce rost ar avea sa ne spalam pe dinti daca in interior nu ajungem? Da na, faza cu guma de mestecat care previne cariile mie oricum mi se pare o prostie (asa, in necunostinta de cauza, ca n-am nici in clin nici in maneca cu medicina).
MARINA, abia astept sa ne spui ce e bebe din burtica! Bafta multa sa fie totul bine maine!
In alta ordine de idei, mie imi vine sa ma impusc cand trebuie sa-l adorm pe Luca. E atat de agitat ceva de groaza, cred ca el ar putea sta si 24 de ore fara sa doarma, daca ar fi dupa el
Voi de cate ori pe zi le mai dati lapte la pepenasi? Ar trebui sa bea de 2 ori inca la varsta asta?
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
AnnaBaby spune:
Ioana bea lapte cand se culca, adica la pranz si seara, cate un biberon. Inca nu s-a dezvtat de obiceiul asta si nici eu nu am insistat. E obligatoriu pt ea, indiferent cat a papat, sau cat de tarziu e seara, nu exista nici un motiv care s-o impiedice sa-si bea laptele. Ca exemplu, saptamana trecuta a fost ziua sotului si am sarbatorit cu prietenii la un restaurant;Ioana a fost si ea, a bagat in ea ca sparta tot ce a prins pe masa, in combinatii total anapoda...am ajuns tarziu acasa, s-a culcat la 12 jumate, ma gandeam ca nu-i mai trebuie laptele...da de unde, fara el nici nu a vrut sa se urce in pat!
In rest se mai intampla sa mai bea daca i se face pofta, dar bea putin, cu cana, sau cu paharul.
Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
LA MULTI ANI!!!!!
Didi81 spune:
Aida bea o cana de lapte dimineata - ori lapte de vaca de la tara cand avem, ori formula. De regula il bea cu paiul. Am renuntat la laptele de seara dar a reinceput sa manance si iaurt in timpul zilei, ca de la 1 an si jumatate nu vroia sa il mai vada.
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
Marina_1609 spune:
mea culpa, nu stiam ca dr anca e stomatolog. stiam ca e doctorita dar nu stiam de care
laptic Sofia papa dimineata, cu cereale (fulgi de porumb si stafide) iar seara vad ca a inceput sa ceara mai rar. aseara de ex nu a vrut is cred ca a fost pt prima data in viata ei cand nu a baut lapte inainte de culcare....
pana acum mai cerea si putin lapte dupa masa de pranz, asa 1-2 inghitituri, dar acum nici asa nu mai vrea....