Pepenasi de iulie-august 2008 (206)
Raspunsuri - Pagina 6
Tecky spune:
Multumesc mult fetelor pt raspunsuri.
Am ramas ragusita in urma unei raceli.Ieri am baut o cana cu lapte cald,un galbenus de ou si miere si azi sunt mult mai bine.
mcoca spune:
Bobita ma bucur ca a decurs bine consultul. In rest nu stiu ce sfaturi sa-ti dau legat de ochelari .
Din ciclul copiii si limbile straine:
Aseara a fost la noi Valentine, prietena Mayei, care este de o varsta cu ea.
Maya : Tine, tu veux faire du CAL ?
Tine : Oui.
Eu : Tine, c’est quoi le CAL ?
Tine : Le cheval.
Maya : Elle c’est BUNICA.
Tine : Moi aussi j’ai BUNICA.
Moi : Ah bon ?
Tine : Oui, deux.
Vicky si Printzesone
bobitamica spune:
VICHI...merci
Ce dragute fetele!!!
Sunt asa intoarsa pe dos. Tocmai am venit de la o sedinta...si sefei mele ,o tipa extraordinara i s-a desfiintat postul. Mi se pare atat de aiurea. Sunt asa trista...
Marina_1609 spune:
vicky, sa inteleg ca Tine e frantuzoaica? tari copiii astia
--------------------------------------------
Marina22+ & ANA SOFIA 05.08.08
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
Biribu spune:
Brei Anka ma scosesi din birlog la noi ninge intr-una si m-am cam saturat de cacatul alb, nu mai avem nici unde stivui zapada sa scoatem masinile din garaj
hai sa zic de "polipi"
deci ce se numeste pe romaneste polipi de fapt nu-s polipi ci vegetatiile care sunt de fapt tesutul limfoid din sfera naso-bucala, care exista in mod normal la tot poporul dar la unii copii se dezvolta exagerat sa zic asa. in caz de infectie tesutul respectiv reactioneaza ca sa produca anticorpi si de aici creste in volum, mai blocheaza caile nazale pe ici pe colo. la fel cum sunt ganglionii la git, cind ai o infectie sunt mari si durerori. si se retrage evident cind infectia e potolita.
ei bine cazuri de operatie sunt atunci cind tesutul chiar e foarte voluminos, blocheaza caile respiratorii si copilul ajunge din cauza asta sa aibe mai multe probleme decit beneficii. in mod normal dupa ce o infectie trece acest tesut limfoid regreseaza (se "dezumfla"), si cu inaintarea in virsta de fapt nu mai reactioneaza atit de violent si nu mai blocheaza pe acolo, creste si copilul si se modifica usor anatomia din zona.
de operat aici s-ar baga cineva dupa cum am spus doar daca exista probleme cronice, constante dupa ce i se da sansa "polipului" sa regreseze natural cum se intimpla cu virsta. de aia am auzit doar de vreo doua cazuri de cind sunt aici
la noi e o moda, ca si cu scosul amigdalelor.
mai e o moda cu mii de siroape si picaturi in nas de jde mii de feluri. eu de cind am copii nu le-am pus in nas decit o data ser fiziologic (apa cu sare pe romaneste). si au avut si ei destule raceli, muci, etc etc.
pericolul real e cu aceste picaturi de fapt, ca folosite constant dau rinite vasomotorii de care cu greu se poate scapa.
colargolul ala eu nu stiu ce e dar vad ca e o solutie coloidala de argint, deci cam ca un nitrat de argint probabil mai diluat. deci e un antiseptic, mai arde/curata pe acolo, nu cred sa faca mare lucru altceva.
pur si simplu copiii cresc, se imunizeaza si nu mai reactioneaza asa violent la diverse infectii virale etc si iaka minune, s-au vindecat si "polipii"
apropo de copii care tusesc rau noaptea, sunt doua chestii frecvente di vina: postnasal drip (se scurg secretiile din nas in jos spre faringe si de aici tusea, mai pronuntata evident la orizontala) si acid reflux.
aa, si inhalatiile cu ser fizio merg foarte bine sa desfunde nasucuri in mod natural, fluidifica si secretiile si nu se mai lipesc pe git pe acolo asa sa provoace tuse.
apropo de ce zice Bobita, am asistat si eu in studentie la o operatie din aia, m-au trecut fiori, mi s-a parut o barbarie. dar nu ca le-ar fi pasat la pediatrii nostrii prea mult de psihicul copilului si trauma prin care trece, ete na", mofturi domne
Mami de doi mici
"If you believe everything that you read, better not read"
gallyb spune:
Buna fetelor.
Noi suntem bine cu totii, bebitu creste in burtika, merg joi la eco sa vedem ca face. Xenia e asa de scumpa, cand o intreaba cineva: cand vine bebe? ea raspunde: la vaie, dupa care intreaba daca ea o sa mearga la mare. Parca ma vad pe la sfarsitul lui iunie cu burtika la mare de dragul Xeniei.
TECKY si eu stiu de Homeovox, dar oul crud e mai sigur.
MONA din cate am inteles eu ai aceeasi masina de paine ca a mea. Mie mi-a iesit a treia oara, atunci cand am cantarit faina cu cantarul de bucatarie si nu cu o cana cu gramaj. Pana sa cantaresc faina, mi-a iesit la fel ca si tie: miez crud si faina prin coltutri. Acum imi iese foarte bine, de 3 luni nu am cuparat paine
Eu pun in ordine asa: ulei, sare, zahar, apa calduta, faina si drojdie + seminte uneori.
Referitor la polipi (vegetatii adenoide) si eu am fost operata de 2 ori, la 5 si la 7 ani.Nu stiu de ce de 2 ori...
Mi se pare prea devreme la 3 ani operatie pt asa ceva.
Xenia si 12 S +
ankalaura spune:
Ah BIRI, m-am linistit, deci n-am vorbit chiar pe langa drum cu aparitia mea fulgeratoare... Da, este argint coloidal or something, chestiunea de i-o punem noi in nas, parca sub 1%. De fapt, PUNEAM, ca nu mai e nevoie. Si nici nu i-am pus mult, ca a avut efect rapid la momentul critic.
MONI - Nu stiu ce diagnostic are fetita nasilor, dar iti pos spune cum a fost la noi. Colargolul "strange" inflamatia asta care se produce, practic polipii aia (care exista in mod natural la toata lumea, doar ca la unii sunt mai usor inflamabili din varii cauze externe), si astfel scapi de secretii si deci, de tuse.
Poti tu sa dai sirop de tuse cu polonicul. Trebuie tratata cauza, si nu efectul. Asta a fost la noi.
Nu ai nevoie de reteta pentru el, costa 6 lei la farmacie, se pune in nas. La inceput da stranut, si atentie ca pateaza. Insa e un produs "curat", aproape natural (spun asta pentru ca nu cunosc cu mare precizie compozitia), ieftin si cu efect. Dar nu il recomanda nimeni, ca nu e facut de Glaxo sau de Merck.... Si de ce sa nu le smulgem copiilor polipii din nas, sub anestezie, daca tot se poate?
Aici exista si sub forma de sirop, dar in Romania nu stiu, nu am auzit.
Repet insa, noua ni l-a recomandat medicul. Un medic mai iscusit si mai iesit din tiparele romanesti, la care am ajuns dupa vreo 4 ani de chin...
VICKY Super!
GALLY - de doua ori, pentru ca polipii reapar Stie el organismul ce stie.
Interesant insa ca mentalitatile nu s-au schimbat, sa zicem ca acum 30 de ani as fi inteleg placerea asta a smulsului unor chestii din gatul sau nasul copiilor - imi povestea cineva cum i-au scos amigdalele, si le-a inghitit, ca le-a scapat doctorul or something . Dar faptul ca in anul de gratie 2011 ne aflam in acelasi punct, ma oripileaza de-a dreptul
Si oarecum in aceeasi tema, mai dau un exemplu. In Ro se asteapta sa apara [cariile la vedere; nu e carie pana cand nu agata pensa aia sau ce naiba e, smaltul pocnit si punctul negru. Aici, cariile se depisteaza dinainte de a ajunge la vedere, si se trateaza cu laser.
Un lucru nu inteleg - de ce se minte poporul cu televizorul, si in toate desenele, caria e configurata ca un fel de gandac ce rontaie din smalt, dinspre exterior inspre interior intotdeauna? Aici am aflat ca de fapt, caria apare DIN INTERIOR, iar cand strapunge smaltul, deja e avansata...
Marina_1609 spune:
anka, asa arata in reclamele la guma de mestecat si la pasta de dinti. pai daca i s-ar zice omului ca vine caria din interior, la ce ar mai ajuta guma de mestecat?
Marina22+ & ANA SOFIA 05.08.08
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog