Pepenasi de iulie-august 2008 (206)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

bobita,unde e situat spitalul de oftalmologie?
iti tb trimitere?
cat a costat consultatia?
daca nu stie copilul literele,are alte mijloace?
codrin nu cred ca ar coopera,pt ca el nu suporta dr,plange de cum intram in cabinet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

mona, nici eu nu stiu cum sta treaba cu masina de paine din experienta pt ca nu am, prefer sa fac de mana pt ca nu vreau sa ocup locul in bucatarie doar pentru a o folosi la framantat. Cu siguranta e mai bine sa coci painea in cuptor! Dar, cand faci aluatul, pui lichidele mai intai, apoi faina si apoi, in colturi diferite pui celelalte ingrediente: sarea, faina (fiecare in colturi diferite). Asta scrie in super cartea mea de painici.

sursu, numai "Homeovox" si atat zici? mai povesteste despre voi

--------------------------------------------
Marina22+ & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

marina,ooka,anka,didi,multumesc pt sfaturi.
o sa incerc sa fac painea in cuptor,desi am un cuptor cam vechi si cam parleste...

sursula,te am vazut la revelionul de la protv.ce mai
face tudor?

Mergi la inceput

mai eu cand am zis de oua crude pentru raguseala am zis in cunostinta de cauza dar am glumit pentru ca eu nu as bea asa ceva, cel putin nu as bea ouale crude din comert. cand eram mica am avut aceasta pasiune dar stateam langa gaina si asteptam...si cum se rostogolea oul caldut, cum il inhatam Stiam sigur ca e proaspat facut sub privirea mea

Mami Marina's blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Marina, poate vine Biri sa ne clarifice cum e cu treaba cu 3 ani. Nu stiu de ce e moda asta cu fixarea cifrelor, in Ro. Cutare lucru pana la varsta cutare, cutare pana la varsta cutare...
Poate apare si Capri, ei au ajuns cu Matei la operatie pentru ca deja incepea sa ii fie afectat auzul. Poate mai scrie ea o data ce demers au aplicat pana la operatie (daca nu ma insel, operatia s-a petrecut cand el era clasa I...).
Eu nu spun ca tratamentul nostru este solutia, dar incerc sa subliniez ca la noi nu a functionat calea clasica super medicamentoasa si super schematizata, nici prognozele cum ca trece de la sine pana la varsta X.
Ba chiar m-am dus si la alergolog, am zis ca toti orelistii sunt nebuni, si ca nu se poate totusi explica faptul ca ea imi tusea noaptea de ziceai ca isi scuipa plamanii afara, sau la praf, sau in alte situatii care mie mi se pareau mai degraba de ordin alergic decat de polipi. Ca tot faceam tratamente si degeaba, si milioane aruncate pe vizite la clinici private si pe tratamente necompensate prescrise...

Teck - nu mi-e clar cu raguseala ta. Ai avut o laringita? Sau ai fost ragusita din alte motive - vorbit tare, etc? Ca se abordeaza diferit problema. La mine mergea repaus vocal total, ceai cald cu miere si lamaie, iar noaptea, ca babele, imi puneam o esarfa la gat si dormeam cu ea. Daca motivul e o laringita, aerosoli.
Vad ca a zis si Sursu de Homeovox, am luat si eu de-astea.

Mona - pune un vas cu apa, o tava veche, ceva, cu doua degete de apa SUB gratarul pe care coci painea, paine cand o pui la cuptor. Incalzeste cuptorul inainte de a baga painea. Eventual cu vasul cu apa inauntru - se si hidrateaza cuptorul.
Cu vasul cu apa dedesubt, painea nu se va arde. Aceeasi problema o aveam si eu.
Daca vrei o solutie mai de durata, poti sa pui o tava (cat aragazul de mare) cu un strat serios de sare grunjoasa, si o lasi acolo luni de zile. Nu va mai parli.
Si alta solutie este cu caramizi (dar na, daca gasesti de-alea inguste, nu cataroaie de constructii, sa umpli aragazul).

Mergi la inceput

anko, 3 ani nu ca ar fi avut vro fixatie doctorita. pana atunci ,zicea, poate mai pune ceva carnita pe ea ca e prea slaba pt o operatie cu anestezie generala....

Drept concluzie, cand am iesit pe hol i-am zis Sofiei, fara sa gandesc prea mult, bineinteles: " Hai Sofia acasa sa te punem la ingrasat ca sa poata tanti sa-ti taie nasul!"

si sa ma mai mir dupa aia de ce nu mananca copilul

Mami Marina's blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Bei MARINO vezi-ti domne de treaba, cum sa opereze copilul? Ce e in Hansel si Gretel, sa mai puna carnita pe ea?
Chiar si in Romania, polipii se opereaza cand avanseaza foarte mult, cand blocheaza circuitul ala nas-gat-urechi, cand incep sa apara probleme de auz, etc.... Si cand s-au epuizat toate celelalte solutii - care solutii, ca se le epuizezi, trebuie sa le cunosti si sa le aplici.

BIRIII - zi domne, in Americi se opereaza polipii chiar asa???? Ca poate vorbesc aici prostii, si ma trezesc cu rosii in cap!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Eu aveam 5 ani cand m-am operat de amigdale si polipi si a fost o experienta horror (eu nu mai tin minte prea bine, mai mult din ce povesteste mama), ca nu mi-au facut cu anestezie generala, doar locala.

ANKA, si zici ca merge Colargol si la tuse seaca asa, aparent fara motiv? Ca fetita nasilor nostri tot tuseste asa, cum zici tu, mai ales noaptea, de-si scuipa plamanii, dar e de multe ori o tuse seaca, uneori mai elimina muci, insa asta se intampla si cand nu e racita. Si i-a da pediatra tratament o luna cu Flixotide, cica sa se elimine nu stiu ce secretii si aderente din plamani, da mie mi se pare de groaza o luna cu Flixotide (i.e. corticoizi). Colargolul stiu ca se prepara la farmacie, atunci trebuie musai sa ai reteta de la medic sau stiu farmacistele sa-l prepare daca le ceri?

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

In legatura cu polipii, stiti ca si noi am avut 2 episoade in care am avut probleme cu Ioana, in iunie si in septembrie anul trecut. Primul s-a rezolvat de la sine, adica fara medicamente, da' asta pt ca am fost la mare, si cred ca i-au facut bine aerosolii, al doilea episod s-a soldat cu tratament. Am mers la orl, cu chiu cu vai s-a uitat in gatul ei, mi-a zis ca are polipi, nu mari dar are, ca daca vor mai creste sau vor mai crea probleme in viitor vor trebui operati, ca se prefera ca varsta copilului sa fie peste 3 ani deoarece posibilitatea de recidiva ar fi mai mica, dar daca e nevoie si copilul are dificultati in a respira se poate opera si la varste mai mici.
Ca tratament mi-a dat niste picaturi, Lantigen b, de pus dimineata si seara cate 3 picaturi in fiecare nara, timp de o luna. A fost chinul de pe lume, Ioana nu sta sa-i pui ceva in nas, sau s-o aspiri, nici picurata cu ceara. E jale. Dar a trecut. Picaturile astea au o componenta de vaccin practic, cu diversi antigeni pt tot felul de chestii, in mod obisnuit se administreaza sublingual, dar in cazul polipilor trebuie sa ia contact direct cu ei. Cand s-a terminat luna de tratament Ioana respira normal nu mai avea nasul infundat, nici nu am mai fost la control cum ar fi trebuit ca sa nu o mai traumatizez, ca si acum tine minte pe doctorita cu masca pe fata care s-a uitat in gatul ei.
Sper sa nu vorbesc aiurea si sa ma auziti acusi ca ma plang iar de polipi, dar de atunci nu am mai avut probleme, si de racit a mai racit. La ea dupa raceala ramaneau polipii inflamati si era infundata chiar daca nu mai avea secretii. In iunie, dupa cum spuneam a patit asa, si urmatoarea raceala, care a fost in septembrie, a avut aceleasi urmari. Apoi dupa tratament, nimic.

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
LA MULTI ANI!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Buna dimineata,

MONA...cabinetul oftalmologis este chiar in Piata Lahovari,lipit de Spitalul de Ochi-Urgente. Am inteles ca este cabinetul doamnei Monica Pop.O consultatie costa 70 de lei ,iar examenul ortooptic care se face chiar in spital mai costa 5 lei.Si dr. am inteles ca sunt foarte buni. Am vazut foarte multi copii.

In afara de litere sunt si niste figurine,dar nici eu sincer nu intelegeam prea bine ce sunt de la distanta. Dar la inceput il lasa pe copil sa se familiaerizeze cu figurinele. Adica mama sta langa panoul ala si i le tot arata. Dar daca tu crezi ca nu ar coopera, nu are rost sa mergi acum. Dai banii degaba.Imi spunea dr. ca sunt si copii de 7 ani care plang si nu vor sa stea cu capul lipit acolo la dioptron. Irinei i-a placut ca trebuia sa urmareasca un ochisorii un iepuras. Si ii placea sa se uite la el prin "binoclu"...asa spunea ea

Legat de polipi
....si mie mi-au fost scosi tot pe la 5 ani. A fost ceva odios. Imi amintesc si acum. Mama nu a avut voie cu mine si am urlat la inceput doar ca nu e mama. Apoi intr-un final stiu ca au chemat-o pe mama sa ma tina. Am avut anestezie locala si cred ca mi-au mai taiat si din amigdale un pic. Imi amintesc si acum sangele ala fierbinte care imi curgea in gat. Stateam cu capul pe spate nemiscata si imi amortise gatul...a fost groaznic.Pentru copii e tare traumatizanta chestia asta.

Mergi la inceput