Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (6)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
fluturasha23 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sugubina Mai nou observ cu gruaza ca IMI CADE PARU! De cate ori ma piepten ramane pe perie muult! Ma ia cu oroarea frate. Ieri mi-am dat cu chelstop, am citit ca e bun, sa vedem sa ajung sa fac trat de 4 ori daca e bun de ceva. Voi aveti ceva sfaturi legat de caderea parului? sugubina si Puficele ![]() ![]() |
sugu e normal sa-ti cada par mai mult acum dupa nastere, caci in timpul sarcinii nu a cazut decat putin din cauza hormonilor. o sa mai dureze, si eu am patit asa la prima sarcina, acuma vad ca nu. ma luase si pe mine groaza si mi-am luat sampoane si tratamente scumpe. pana la urma si-a revenit, dar eu cred ca era proces natural, nu de la sampoane si tratamente. uite un articol http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1316
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
heidy spune:
citat din mesajul lui sugubina Elfica , am perna de alaptat, o pun in juru meu la mijloc, eu stau in fund, puficele la subrat cum ar veni si putin intr-o parte (football hold se cheama pozitia) si asa ne descurcam.. Era amuzant in primele zile ca nu reuseam sa mufez singura decat o pufica, acuma sunt maestra, le manui pe amandoo. Cand sunt decalate cel mai mult imi place pozitia aia culcat pe o parte si bebe lipit de tine, asa mai si doorm ce bine e! Am gasit niste pastile noi de stimulat lactatia- de la Dacia plant se numesc Mami; vreo 18 lei 60 pastile; am luat si ceai de la Fares. Beau la greu. Mai nou observ cu gruaza ca IMI CADE PARU! De cate ori ma piepten ramane pe perie muult! Ma ia cu oroarea frate. Ieri mi-am dat cu chelstop, am citit ca e bun, sa vedem sa ajung sa fac trat de 4 ori daca e bun de ceva. Voi aveti ceva sfaturi legat de caderea parului? simonique deci v-ati distrat si voi cu colacu! Uraa! Sa pui poze! heidy cum masezi sanii mai exact? Invata-ma si pe mine te rog. sugubina si Puficele ![]() ![]() |
Sugubina, o sa incerc sa explic, sper sa fiu cat mai clara.
Pasul 1 - Pui o mana sub san (cu palma pe san) pentru sustinere si incepi sa masezi in partea de sus - opus palmei de sprijin folosind 3 degete. Fixezi cele 3 degete pe san si descrii cercuri fara sa ridici degetele. Apoi alegi o alta zona .. adiacenta .. si tot asa .. de la baza sanului .. stanga, dreapta, spre mamelon ..Apoi muti mana de sprijin pe o laterala si masezi similar cealalta laterala. Repeti schema cu mana de sprijin deasupra si masaj sub san. Daca ai un nodul sau o zona mai dureroasa insisti un pic mai mult cu masajul. Nu trebuie sa apesi f tare, dar trebuie sa fii ferma. Iti dai seama ca miscarea este corecta daca incepe sa iti curga lapte din san (nu imediat dar dupa cateva miscari).
Pasul 2- O mana pe san deasupra, una sub san, ca intr-un sandwich, apesi usor si o mana o misti spre stanga cealalta in sens opus. Ca si cum ai rula sanul. Repeti aceeasi miscare dar cu palmele pe lateralele sanului.
Pasul 3 - Folosesti o mana ca si sprijin (contra) pe san si cu cealalta apesi in valuri sanul de la "radacina" spre mamelon. Te opresti la marginea mamelonului. Rolul miscarii este sa indrepti laptele spre sfarc. Iei la rand tot sanul cu aceasta miscare. Insista un pic pe lateral si sub san pentru ca laptele de acolo este scos un pic mai greu de bebe.
Sper sa te ajute.
![](pupic.gif)
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE
kokorinusha spune:
fetelor,ati luat vreodata nutrinatal?este ok?am inteles ca ar ajuta mai mult decat galaforul...aveti idee?
martutza spune:
buna seara
Victor are faringoamigdalita si de vineri face de 2 ori/zi 39.1,am innebunit cu frectii si supozitoare plus Ospamox si sirop de tuse.Sper sa nu i asi gogosica ceva ca si eu sunt virusata si am gatul in pioneze si imi curge nasul.Aveti idee ce pot lua sa-mi treaca mai repede dar sa nu-i faca rau bebelusei?Dr mi-a zis sa pun RinonefT in nas si pe prospect zice ca trece in lapte si da tahicardie la bebe Trebuie sa schimb dr ca la Vic numai cu antibiotice ne trateaza iar pe mine cu dezinteres
La 2 luni gogosica avea 59cm si 5.5kg si, ca si alti bebei de pe aici a inceput sa suga mai repede si terminam masa mai usor.Ca sa se hraneasca bine eu golesc putin sanul la inceput pentru ca sa traga cu foame laptele mai hranitor.
BVazut poze cu pufice si bebe Tudor Andrei.Absolut adorabili.M-am indragostit de pufiice in baie
Gogo e putin agitata ca am luat-o in camera cu noi si s-a invatat cu luem si maraie in pat de oboseala.
Merg sa o consolez si mai vin.
Poate vreti sa va spun cum am reusit eu totusi sa-i fac program
La Victor a fost mai greu cu programul dar am reusit in 2 luni sa-l dau pe brazda.Vasari citind despre Maria ajung la concluzia ca sunt frati nu alta...nici al meu nu prea dormea..la 2 luni avea zile cand dormea maxim 11-12 ore si asta in conditiile in care era primavara (aprilie-mai) si ieseam toata ziua din casa.Dormea doar in carucior dar nu oricum ci doar in miscare.De aici ia venit si porecla de "senzorica".Avea senzori de miscare.Cum ma opream sa beau putina apa sau sa stau 5 min pe o banca deschidea niste ochi cat cepele si se punea pe urlat.Solutia a fost suzeta.
La Gogosica am prelungit pauzele intre mese cu cate 5-10 min si am ajusn de la mese la 1.30 min l a4 ore.
gata ca se ingrose gluma
plange de abinelea cu lacrimi
pup
sanatate
fluturasha23 spune:
citat din mesajul lui martutza buna seara Victor are faringoamigdalita si de vineri face de 2 ori/zi 39.1,am innebunit cu frectii si supozitoare plus Ospamox si sirop de tuse.Sper sa nu i asi gogosica ceva ca si eu sunt virusata si am gatul in pioneze si imi curge nasul.Aveti idee ce pot lua sa-mi treaca mai repede dar sa nu-i faca rau bebelusei?Dr mi-a zis sa pun RinonefT in nas si pe prospect zice ca trece in lapte si da tahicardie la bebe ![]() ![]() Marta mamica fericita de Victor Mihai (12.03.2007) si Claudia-Elena (16.11.2010) |
martutza multa sanatate tie si lui Victor! Si eu am fost racita acum 3 sapt. si am facut baie calda cu sare (1-2 pumni), de preferat grunjoasa, dar merge si cealalta, am baut ceai de patlagina, limonada, plus am facut baie de abur 10 min pt sinusuri cu inhalant de la farmacie. mi-a trecut mai repede decat daca as fi luat pastile. daca ai febra cred ca poti sa iei paracetamol.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leeloo21/Leeloo21.jpg)
Leeloo21 spune:
buna fetelor! am avut si noi un we plin de examene si distractii:)
am schimbat semnaturica astazi..si ma plang de dureri de oase pelviene de nu mai pot..dar n-am ce face..
am vazut poze frumoase cu bebei pitici!
multa sanatate mamicilor si copilasilor bolnaviori! si sa faceti aerosoli ca ajuta mult!
va ca ma culc mai devreme..incerc cel putin..k ma ajunge oboseala din urma!
o seara linistita va doresc!
p.s. bune informatiile legate de masajul sanilor..si de toate pastilele si ceaiurile pe care le incercati pt lactatie..le notez pe toate..poate poate reusesc si eu sa dau mai mult laptic printesei ce va venii!
Cristina si Alin, parinti super fericiti de Tudor,pestisor de 12.03.09 si de fluturas de 29+
nasterea in apa
pozici dragute
misticgirl spune:
Buna dimineata!
Astazi am examen de a 17:00, mai am de citit si de finisat proiectul, deci nu pot scrie mult.
sunset, eu consider ca am sanul jumatate plin cand nu e nici foarte tare, umflat, nici moale (cum spunea cineva pe aici) ca o carpa . Iti dai tu seama, e greu sa-ti imaginezi din explicatii. Bine, nu stiu cu acuratete daca e golit pe jumatate sau +/-, dar apreciez si eu pe cat pot
Eva, bebe Noah este tare frumusel.
Gata, s-a trezit bebe, a dormit si el 30 min ...
lorin7774 spune:
buna dimineata
am intrat sa va salutam si sa uram sanatate bebeilor care au implinit lunitele
noi suntem ok in continuare, somn si papa toata ziua si toata noaptea, cu exceptia intervalului 21-23 cand ne place sa tipam cat ne tine gura !
o sa devenim ceasornic pentru vecini! nu rateaza nici o seara, e consecventa rau
sambata am fost la sora mea in vizita, iar acum de dimineata m-a sunat sa-mi spuna ca azi i-a erupt ei varicela copiii ei nu au nimic inca, dar cu siguranta ei au adus de la gradi!
OARE E VREO PROBLEMA PENTRU ANTONIA ?
Kokorinusha, eu beau ceai Nutrinatal de cand am nascut si sunt foarte multumita! a ajuns chiar sa-mi placa, in conditiile in care totdeauna am avut probleme cu consumul de lichide.
Pastilele de la Nutrinatal acum le-am cumparat si le voi incepe de saptamana viitoare , ca se termina Galaforul; te tin la curent
o saptamana frumoasa sa aveti!