Vreau sa imi salvez parul!
Raspunsuri - Pagina 5
Ilinca_M. spune:
M-am hotarat si eu sa-mi salvez parul, desi nu e chiar in agonie. Ideea e ca sunt blonda de cativa ani si parca am inceput sa ma satur, e o culoare pretentioasa, costisitoare, mie parul imi creste f. repede si deja cam la 10 zile de la vopsire incep sa ma tradeze radacinile:)))...uneori are aspect "maturos" etc.
Intrebare: ce mi-ati recomanda pentru schimbarea culorii? As vrea ceva soft, care sa plece repede in caz ca nu-mi place. Ce stiti, samponul nuantzator pride pe parul vopsit?...
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
deea_sav85 spune:
Si la mine a facut minuni tratamentul de la Gerovital cu petrol, plus ca am renuntat la vopsirea parului cu vopsea permanenta si acum folosesc doar vopsea fara amoniac, cea de la Garnier e foarte buna si rezista la fel de bine ca cea permanenta. Sper ca dupa sarcina sa nu se schimbe situatia.
Andreea
38+ viitoare mamica de Radu Andrei
Gia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Karis Folosesc vopsea Wellaton. Problema e ca eu imi vopsesc de ani de zile parul intr-o nuanta de blond si henna pentru par blond nu stiu daca exista. |
de la wellaton iti cade parul. si eu m-am vopsit o nuanta de blond de la wella si mi-a cazut f mult parul, plus ca facusem coji pe pielea capului. dupa ce am renuntat la vopseaua asta nu am mai avut probleme. acum ma vopsesc cu o vopsea fara amoniac color & soin, imi merge mult mai bine si am scapat de coji. raman la parerea ca wella e o vopsea f agresiva, desi are niste nuante de blond f frumoase.
siren25 spune:
Karis, buna.
Vreau sa iti spun cum cred eu ca ai putea sa-ti salvezi parul. Aceeasi problema o avem cu totii. Eu am aproape 26 de ani, iar cand aveam 17 18 19 ani, aveam un par SUPERB. Cam cum il are cantareata CREAM. Am inceput si eu sa ii fac suvite, asta timp de 3 4 ani, pana cand am zis "Hai sa-l vopsesc pe tot!". Intre timp am dat la teatru, lucru care m-a facut sa imi vopsesc parul si mai mult. Eh, mi-a cazut parul destul de mult, mama mea numai asta face, plange zilnic ca "va, ce par ai avut tu odata!"
Aceeasi problema o are si iubitul meu, care tine la parul lui ca la mine cred . Eh, ideea e urmatoarea: daca fumezi, incearca sa le raresti, daca nu poti renunta, ai grija la ce mananci, stii doar, daca ai probleme in interior, se vede la exterior. Mananca cat mai sanatos, renunta la grasimi, la prajeli, si du-te la doctor pentru un set de analize complet.
Si incearca urmatoarea masca, de care sigur ai auzit. Daca ai auzit de ea si nu ai folosit-o, FA-O ACUM! Nu are cu ce sa-ti dauneze. Doar ca trebuie sa ai MULTA RABDARE, efectele apar in 2-3 luni, nu peste noapte. Dupa prima sau a 2 a folosire, iti va cadea parul , dar sa nu te sperii, pentru ca sunt celulele moarte. Deci, stiu ce inseamna sa iti cada pumni de par, asa ca incearca asta :
-3 linguri d eulei de masline
-o foila mica de vitamina a
-o foila mica de ulei de ricin
-un galbenus de ou
ESTE EXCELENTA masca asta , amesteca toate astea bine bine ca o pasta si pune pe tot parul, incepand cu radacina si pana la varfuri. foloseste-o cam la 2-3 saptamani. Eu fac seara tratamentul asta, inainte de a ma pune la somn, si imi pun o punga pe cap. Asa face si iubitul meu, impreuna facem .
Daca te trezesti dimineata si pleci imediat, iti recomand sa faci asta ziua, cand vii acasa de la job, si cat trabaluiesti prin casa, fa asta si spala-te inainte sa pui capul la nani.
Isi va reveni parul, stiu ca esti disperata ca dureaza de ani de zile. Dar la fel trebuie sa schimbi si stilul de viata, renunta la COLA si altele DEFINITIV!
Sanatate multa iti doresc, si astept sa imi spui de bine data viitoare. Te pup
Karis spune:
Dragele mele va multumesc pentru sfaturi. Unele am si inceput sa le aplic si rezultatele au si aparut deja.
Am inceput sa folosesc tinctura de ardei iute. Ma dau pe pielea capului si stau asa 2-3 ore, dupa care ma spal.Cel mai tare ma bucur ca parul nu mi se mai ingrasa la fel de mult!
Mi-am facut deja o data masca cu ulei de ricin, doar ca am adaugat si zeama de lamaie. Am citit ca de la uleiul de ricin se ingrasa parul asa ca am vrut sa previn.
Dar cel mai tare ma incanta tinctura de ardei iute. Si culmea, nici nu ma ustura pielea capului.
DINU_JAMILA spune:
un galbenus de ou amestecat cu miere albine , de doua ori pe saptamana,a ti cade parul dupa nastere este absolut normal.
succes
emilia.m spune:
Iti dau raspunsul dermatologului meu:
ALOPEXY (sau HAIR GROW ca e acelasi lucru) concentratie 2% - 1 ml sau 8 pufuri de 2 ori pe zi (dimineata si seara) - daca nu alaptezi.
EUROVITA - vitamine pentru par si unghii
Sampon de la Vichy anti-cadere.
ChelStop de la plafar o data la cateva zile.
Maseaza pielea capulul la spalat pentru a stimula circulatia sanguina si daca ai parul gras spala-l cat de des e nevoie pt a indeparta excesul de sebum.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Kontiki spune:
Buna tuturor!
Vin si eu cu o reteta, o masca testata pe scalpul meu. Mai sus spunea cineva de ea, insa eu adaug si ulei de masline. Desi am parul gras, cu splare la 2 zile, uleiul nu contribuie cu nimic la ingrasare. Deci reteta-i asa : 2 galbenusuri, o lingura miere si o lingura ulei de masline. Se aplica pe parul proaspat spalat si se lasa sa actioneze timp de 30 de minute. De preferat este ca dupa aplicarea ei, capul sa fie infasurat intr-un prosop.
Un alt remediu sau in paralel cu masca pnetru par, ceaiul de mesteacan sau urzica.
Am citi tot felul de pareri, unele sustin ca splatul des al parului ar duce la ingrasarea accentuata. Din cate stiu eu, chiar trebuie spalat parul si nu lasat sa se imbacseasca, pentru ca pielea nu mai respira, sebumul in exces distruge radacina, ca sa nu zis de aspectul inestetic al unui astfel de scalp.
Sunt convinsa ca nu numai asupra efectelor trebuie sa actionam, ci si asupra cauzei, asa ca, vorba cuiva, sa nu fie o dereglarea hormonala, si nu neaparat la nivele superioare, ci suprarenalele si/sau ovarele care-si fac de cap. Deci mergeti si la un ginecolog pentru investigatii.
Iar pentru fetele care nu vor sa-si mai spele parul atat de des, macar pentru o zi, folositi samponul uscat cu ovaz, este eficient, degreseaza, dar mare atentie, daca dupa aplicare nu periati bine parul, acesta ramane putin albicios.
Sper ca problema noastra sa devina doar o aducere aminte.
NicoletaB spune:
henna
eu am parul nevopsit si de culoare saten inchis, asa ca mi-am luat henna brun de la lush (adica incolora pentru parul meu), dar tot citind despre beneficiile hennei m-am convins ca trebuie sa o incerc.
parul mi-a cazut la nebunie dupa nastere si am parul lung. Inainte de al tunde scurt (pe mine nu ma prinde varianta intermediara, adica pana la umeri)am zis sa-i dau o sansa cu henna.
Dupa o aplicare parul este mai aspru, greu (al meu e de la natura fir subtire, cosmarul coafezelor)si cu un luciu ca-n reclamele la balsam
Diana_Simion spune:
Eu am avut probleme cu caderea parului in trecut din cauza unor diete cam drastice, pe perioada indelungata + stres la birou = combinatia mortala pt par. In cateva saptamani am ramas cu jumatate din podoaba capilara.
Am luat FORCAPIL. cred ca vreo 2-3 luni, nu mai stiu exact, l-am luat cum scria pe prospect. partea rea este ca mi-a dat pofta de mancare, dar ideea e parul mi s-a regenerat f.f.f.f.f bine !
Dar spre deosebire de alte pastile despre care am citit ca fac bine si unghiilor, FORCAPIL nu a facut nimic pt. unghiile mele, sunt foarte moi si mi se rup foarte usor.... dar problema parului a fost rezolvata cu brio !