Iepurasii la prima aniversare - LMA IANIS(99)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irene26 Yaia, deci nu trebuie sa-mi fac griji ca nu vrea sa bea apa! |
Nu trebuie sa-ti faci griji, va veni si timpul cand va bea mai putin lapte si atunci va bea si apa sau suc si va veni si timpul cand o sa-i spui sa nu mai bea atata apa si sa manance!
![](icon_smile_big.gif)
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Yaia spune:
citat din mesajul lui selina-d Si eu sunt data complet peste cap din cauza de iepuras bolnav ![]() Yaia vad ca si pe voi v-a lovit gradinita din plin. |
Selina, sanatate multa lui Stefan! Offf, tare greu cand sunt bolnavi.
Alexia e bine, e pe antibiotic pentru otita in urechea dreapta, dar la ea a scazut febra inainte sa incepem antibioticul, deci e destul de rezistenta, ca si Tudor. Ei i-a tusit in nas din prima zi un copil cu muci verzi pana in gurita si cu tuse urata. Si sambata a aparut febra. Tudor abia dupa 3 saptamani de gradinita s-a imbolnavit, tot de otita, dar el a inceput gradinita in august, cand nu erau atatia virusi si brontozauri de acest gen. Asta e, trebuie sa se imunizeze si Alexia, ca si Tudor. Cum spuneai tu de Victor, primul an a fost mai greu si la Tudor, cu otita, enterocolita si bronsiolita, apoi totul bine. Tudor nu a mai luat medicamente de la 1 an si jumatate, ocazional cate un aerosol cu ventoline, nimic mai mult.
Alexia s-a adaptat binisor la gradinita, de joi sta cu norma intreaga (8-16), plange putin dimineata, dar nu mult, cateva minute. Mananca surprinzator de bine, peste asteptarile mele (la gradinita reusesc sa-i dea si fructe pasate, ceea ce eu acasa nu am reusit, dar e drept ca am renunta de mult, poate intre timp s-a razgandit si ea).
Cu laptele, nu te ingrijora, e bine cat ia. O prietena de la cealalta odisee a avut cu amandoi copii aceeasi poveste: de pe la 9 luni s-au intarcat singuri si nu acceptau niciun fel de alt lapte. Atunci ea a introdus iaurt si diferite tipuri de branza, chiar si cascaval. Si amandoi copii sunt foarte bine.
Sanatate inca o data!
![](pupic.gif)
Yaia spune:
citat din mesajul lui briza_marii Yaia mama ce e si la voi: si zapada mare si ploaie...brrrr...imi dau seama ce ghetus e pe acolo. Aveti grija sa nu alunecati |
Briza, cam asa ies incisivii, cate 2 deodata. Si cam asa ies si restul... Hai, ca pe la 2 ani si jumatate termina cu ei.
![](icon_smile.gif)
Cu laptele, am scris si Selinei! Sper sa-si revina puiutii vostri, totusi. Ca laptele e buuun!
Ghetus a fost foarte putin, ca astia se pricep de minune la zapana, au zeci se cuvinte pentru zapada, nu ca noi, doar 3! Aici curata si pun pietris imediat, chiar si cele mai putin circulate carari sunt curatate si 'pietruite'. Daca exista vreo tara ce nu e nicicand paralizata de zapada, Finlanda e. Poate or mai fi si altele, dar Finlanda sigur se descurca cu zapada, doar o au cel putin 6 luni pe an, uneori pana la 8 luni din 12.
![](bang.gif)
Yaia spune:
citat din mesajul lui mihaelagrosan e greu cu gradinita la varste asa mici, dar lasa ca se obisnuieste el pana la urma. Sunteti norocosi pana la urma ca puteti face introduce gradinita lent in viata lui, ca aici la noi nu merge asa din pacate. |
E greu cu gradinita la orice varsta, mai ales pentru noi, parintii. Eu am observat ca cei mici se adapteaza mai usor dect cei mai maricei. Si aici se practica acomodarea treptata.
Yaia spune:
citat din mesajul lui andira Yaia - nu trebuie sa-ti ceri scuze, fii serioasa! Imi pare rau ca e pitica bolnava, multa sanatate! Mi-au spus fetele ca e posibil sa gasesc si la noi la Cora, o sa ma uit. Si pe mine m-a impresionat povestea Emmei, imi vine sa plang cand imi aduc aminte de cuvintele Emmei... brrr, mi se ridica parul, nici nu vreau sa ma gandesc. Trist.... |
Mama,mama, ce bunatati ai facut. Ultima reteta m-a atras si pe mine...
Tocmai ce a venti sotul de la supermarket, i-a mai luat Alexiei o www.baby-bottles.com.au/p/721842/nuby-flip-it-sippy-cupbottle-bpa-free-335ml.html" target="_blank">sticluta cu pai de la Nuby, dar e mai complicata, are un sistem ce impiedica varsarea apei, desi are si capac ce se inchide. Cea veche e mai simpla si mai buna. Oricum, Alexia s-a obisnuit sa suga din pai si parca bea si din cea noua. Cea veche insa e prietena ei si cred ca o pastrez acasa, o duc pe cea nou la gradi. Daca nu gasesti si te atrage, sa-mi zici si-ti trimit de aici.
Eu noaptea, cand o mai adorm pe Alexia, ma mai gandesc la Aida si la Emma...
Yaia spune:
citat din mesajul lui Bumbitza selina, yaia sanatate puilor vostri! cum se mai simt? |
Multumim, noi suntem bine acum, pe tratament pana terminam sticluta, dar niciun simptom. Multumim de intrebare si de urare!
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rebiana27/Rebiana27.jpg)
Rebiana27 spune:
Canita ca cea prezentata de IRINA, cu pai si capac i-am luat lui Luca acum vreun an/doi din Carrefour. Tot de acolo am avut o canita cu un fel de tetina (cu trei gauri maricele), din care Luca a baut orice fel de lichid, mai putin lapte :)
Mami de doua minuni: Luca si Mara
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rebiana27/Rebiana27.jpg)
Rebiana27 spune:
Revin cu un link. Luca a avut exact ca aceea cu capac galben/roz: http://www.strumfbebe.ro/product.php?id_product=281
Nu stiu cine a intrebat de canite/pahare... Luca le-a folosit pe cele cu pai dupa un anisor.
Mami de doua minuni: Luca si Mara
Yaia spune:
citat din mesajul lui irene26 Yaia, sanatate piticutei! |
Multumim!
![](floare.gif)
stefimic spune:
LA MULTI ANI! IANIS!
Sa ne traiesti pui mic si scump, iubirea mamei tale, sa ai o viata plina de bucurii si multa fericire, ai fost o mica minune care a avut multa tarie si a razbit in lumea celor mari, la fel de puternic sa fii si de acum incolo si sa aduci in viata parintilor tai in fiecare dimineata o raza de soare.
cata mami de STEFAN(9.03.2007) si IOANA(25.02.2010)