Alaptatul la sin nu e bun???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Pentru mine diversificare inseamna cand copilul mananca constant macar o masa care nu e lapte.

Definim diferit diversificarea dar practic suntem deacord. Pentru mine diversificarea este exact experimentarea de care vorbesti tu, in ritmul copilului, fara stres, fara teama ca se va ineca, fara sa conteze cantitatea ci obisnuinta cu alte gusturi. Ori asta se poate face inainte de 6 luni si cred ca pregateste copilul pentru a manca cu placere atunci cand incepem sa inlocuim mese de lapte cu 'preparate culinare'. Si cred ca asa se evita si alergiile. A pazi copilul de a pune in gura orice altceva decat lapte (inclusiv mainile in unele cazuri) in primele 6 luni este ca infofolitul excesiv...duce la sensibilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Problema pe care o vad eu este ca in urma campaniei cu alaptatul exclusiv pana la 6 luni multe mame au facut un act de glorie din faptul ca in primele 6 luni copilul nu a pus gura decat pe san. La 6 luni au asezat copilul in scaunel si au incercat pentru prima data sa-i dea altceva. Evident copilul este oripilat de metoda noua de hrana si de gustul complet strain si se isterizeaza mai ales daca este ora de masa si e flamand. A 2-a zi aceasi poveste iar a 3-a zi mama declara copilul 'dificil cu mancatul' si alege una din cel 2 variante: 1. renunta si continua sa alapteze exclusiv, 2. insista si insista cu mancarea pana ajung in prag de cadere nervoasa atat mama cat si copilul.

Fiica-mea mica cand avea vreo 5 luni o tineam in brate in timp ce mancam si a bagat degetul in pireul meu si a bagat in gura, apoi a bagat iarasi degetul si a bagat in gura. Probabil alta mama s-ar fi repezit sa-i stearga degetul dar eu am lasat-o sa linga putin pireu si sa invete sa isi foloseasca mainile.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

bird ai foarte mare dreptate in tot ce zici!!!in sfarsit cineva care spune lucrurilor pe nume!asa e si eu am observat ca multi copilasi alaptati exclusiv pana la 6-7luni accepta f greu diversificarea si chiar dupa 1 an tot sanul e baza si normal ca sunt slabuti si au diferite carente.nici eu nu sunt si nu am fost de acord cu asta.primul meu copil a fost alimentat mixt de la 3luni si pe la 4luni jumate am inceput usor usor cu gusturi noi si am avut succes cu tot ce i-am dat nu am avut probleme cu el sa refuze ceva

asa ca eu sunt de acord cu cercetatorii astiae de preferat sa incepi sa ii oferi copilului si altceva de la 4-5luni si apoi incetul cu incetul sa poti incepe diversificarea propriu-zisa pe la 6luni

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Uite ca fii-mea contrazice aceste teorii si observatii, eu am alaptat exclusiv pana la 6 luni jumate, am inceput apoi un fel semi-autodiversificare si fetita mea a fost intotdeauna un copil care a mancat foarte bine. Bineinteles ca sanul a fost baza pana spre 9 luni, diversificarea a mers foarte-foarte lent.
La 10 luni i-am facut analizele si erau perfecte, fara carente. Basca bebe rotund.

Nu zic ca e musai sa incepi la 6 luni fix, se poate si mai devreme, daca vezi ca bebe e interesat, se poate si mai tarziu daca e vreun indragostit de san. Conteaza mult ca mama sa fie relaxata, sa nu-si propuna un anumit gramaj pentru o masa sau sa se streseze ca bebe nu are fix XkgYgrame

blog

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=0" target="_blank"> Eva cu obrajori ca marul - concurs CHIC - adr.jpg

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Pe baieti i-am alaptat o luna, i-am diversificat "clasic", la 4 luni cu sucul de mar/morcov. Coincidenta sau nu, au 7 ani si au max 10 feluri de mancare pe care le accepta.

Pe fetita am alaptat-o exclusiv 7 luni (daca nu se nastea mai repede cu 4 saptamani decat DPN o alaptam exclusiv 6 luni) apoi am inceput autodiversificarea (BLW). Ii place sa manance singura, e curioasa sa incerce alimente noi. Va mai spun peste 7 ani cate feluri de mancare accepta

In odiseea Floricelelor de Liliac suntem mai multe mamici care au ales alaptatul exclusiv pana la 6 luni. Si nu este vreun bebe care sa nu fi acceptat alimentele noi (diversificat sau autodiversificat).

Ioana & Arturicii'S_In limba ta ti-e dor de mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Dintr-o interpretare prosteasca rau a unor studii, se-ajunge la vesnicul conflict legat de diversificare. Sa consideri alaptatul exclusiv CAUZA pentru care copiii capata alergii alimentare mi se pare atat de evident de neverosimil incat nu inteleg cum se mai poarta discutii gen:"asa e! e bine sa dai altceva de mancare copilului de la 3-4-5 luni!!" Nu zice nimeni ca nu pot fi copii mai mici de 6 luni atrasi spre alimente, spre auto-diversificare...dar sa spui ca alaptatul exclusiv pana la 6 luni e NOCIV si SURSA unor rele precum: alergiile, obezitatea etc. mi se pare...absolut nefondat, daca nu aberant. Cum spuneam, postarea lui miereamara spune totul si rezolva aparentul paradox descoperit de "cercetatori".
Dar ma rog, unele mame prefera sa treaca peste acea postare si sa profite pentru a-si lua revansa pentru ocaziile cand au fost dezaprobate de "fanaticele alaptarii si ale OMS": "ha!! ati vazut?! Am avut dreptate cu suculetz de portocale la 2 luni, ficatzel la 4 luni si cremwursti la 6 luni!! Voi, alea cu alaptatul la san 6 luni ati incurcat-o, veti avea copii alergici si obezi!"
Mai vorbim peste freo douaj'de ani, de ne mai tine Domnu' si serveru'.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Ce as dori sa se precizeze: cine a finantat studiul? Daca e vorba de companiile producatoare de produse alimentare pentru bebelusi (Nestle & Co) as fi tare precauta sa il iau prea in serios.

Mister a fost alaptat exclusiv pana la 6 luni fara o saptamana si intarcarea finala am facut-o la 2 ani fara cateva zile. De cum a inceput sa-si arate interesul in alte alimente, i-am pus la dispozitie si l-am lasat sa incerce (asa cum spunea Bird, "gustat" cu degetelul din piure-ul de cartofi, lasat sa "manevreze" bucatele de fructe, boabe de mazare etc). Acum, la 2 ani mananca cam de toate (are si preferinte si uneori "fite", bineinteles, plus sunt alimente pe care nu le atinge, de ex ardeiul), alergii alimentare nu are, probleme de sanatate nu am avut ( un rotavirus "cules" de la altii si 2-3 raceli relativ usoare). Dar vorba lui Letitia, om fi fost noi norocosi!

Apropos, la bebe 2 dorim sa ne bazam mai mult pe auto-diversificare -ce sa-i faci, la primul copil mi-a trebuit destul de mult sa inteleg 1)un bebe sanatos nu se "infometeaza" singur, deci nu trebuie sa-i indes eu mancarea pe gat sau sa ma dau de ceasul mortii ca uite la 7-8 luni lui ii plac n tipuri de fructe si pastarnacul dar refuza piure-ul de fasole verde si mamaliguta cu branzica 2)stresul mamicii "nu mananca bine cupilu'" nu ajuta la nimic, ba dimpotrivasi 3) cartea aia care stie EXACT cum sa-mi cresc copilul MEU nu s-a scris inca.

Ilinca, Miere, foarte de acord cu ce ati spus Bird, asa e, daca copilul e interesat sa incerce si e clar pregatit pentru diversificare, e absurd sa-i refuzi asta. Fiecare copil e diferit.

Clar ca de la o varsta lapticul mamei nu mai e de ajuns, dar nu putem cadea nici in extrema cu "suculet de portocale" de la 2 luni si jumatate, "supica de morcovei si cartofiori" la 3, "mar ras cu biscuiti, ficatel si compotel (indulcit, bineinteles)" la 4-5 si eventual "sarmalute" la 6 "ca doar pofteste copilu'".... ca alergia ca alergia... dar ce ne facem cu problemele de stomac, ficat, diabet... lista e taaare lunga.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

La mine pe dos decat "la studiu", ca si la arturicii: prima fetita, alaptata doar 2 luni jumate exclusiv apoi mixt, diversificata devreme cum era "moda" atunci, are 9 ani si e foarte "selectiva" la mancare. Cea mica, alaptata exclusiv 6 luni, a acceptat fara probleme mancarea si e si acum, la 5 ani, fara mofturi, are foarte putine alimente pe care le refuza. Niciuna nu e nici alergica nici obeza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

astea-s aberatii cu "ficatel la 4 luni si cremwursti la 6 luni"eu nu cred ca exista mame care sa dea ficatel la 4 luni pe cand mame care dau aproape numai san la 1an jumate-2 sunt destule(cititi pe la odisei) ceea ce nu mi se pare ok deloc

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Nushulica, ce bine ar fi daca intr-adevar astea ar fi aberatii! Din pacate nu-s Mai sunt destule mamici care asculta de "asa v-am crescut pe tine si pe frati-tu, asa m-a crescut si pe mine mama, ce te iei dupa ce spun doctorii/cartile/aia de la televizor?" sau "Vasilica a lu' vecina de la parter la opt luni mananca tot ce mananca parintii lui, iti dai seama ce noroc si economii, nu mai trebe sa-i faca separat". Mai trist e ca sunt si unii medici (ei se numesc ei insisi "de moda veche", eu le-as spune...altfel dar nu vreau sa iau avertisment) care chiar recomanda o diversificare cel putin aberanta. La noi la odisee avem o mamica careia ii recomandase pediatrul sa dea la copil de 8 luni salam. Iti dai seama ca o mamica neinformata, cu acces mai limitat la carti, reviste sau alte surse ar fi luat ce zicea respectivul litera de lege.

Edit si eu: nici doar la san la un an si jumatate-2 nu e bine (la fel cum doar o dieta de lapte praf la aceeasi varsta nu e buna, sau doar de fructe, sau doar de biscuiti etc). Dar uite, inteleg ca in contextul in care pe ala micu' il deranjeaza iesitul caninilor sau maselelor, sau cand e bolnav si refuza aproape orice aliment, lapticul de la san ii asigura hidratarea si mai ales alinarea.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput