Alaptatul la sin nu e bun???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Daca si englezii fac diversificarea cum o fac americanii nu ma mira ca au probleme copiii cu alergiile.

Ma refer la faptul ca majoritatea copiilor care sunt in daycare aici sunt hraniti numai cu prostii (menu-ul gradinitelor este plin de chicken nuggets, fish sticks, vegetale din conserva - pline de sodium si fructe din conserva - pline de zahar). Copilul e alaptat pana la 6 luni exclusiv, se pune atata presiune pe mame sa alapteze si brusc de la sase luni incep sa manance porcariile alea. foarte putini copii am vazut sa vina cu mancarea de acasa sau macar cu borcanele bio.

Am vizitat peste 30 de gradinite cand am hotarat sa duc copilul (avea 12 luni) si m-am ingrozit vazand copilasi de sase - sapte luni mancand aceleasi chestii care erau in menu-ul celor mai mari.

Incerc sa nu generalizez, desi asa cum am spus am vizitat peste 30 de daycares si unul dintre principalele aspecte la care am dat atentia a fost mancarea, pur si simplu mi-a fost imposibil sa gasesc o gradinita unde sa se gateasca mancare sanatoasa, nu am pretentii de organic sau natural, dar macar mancare sanatoasa, nu semipreparate aruncate cu 10 minute inainte de masa pe o folie de aluminiu in cuptor.

De curand am avut ocazia sa vad ce este in congelatorul gradinitei unde merge fi-miu, cam 50% legume congelate (macar nu le dau vegetale din conserva), restul fructe la conserva, semipreparate gen chicken nuggets, fish sticks, lapte cu hormoni (eu ii dau laptele de acasa - organic ), micul dejun format din diverse pop tarts, batoane whole grains pline cu coloranti si oua pt omleta. Nimic fresh!!!

Menul la prima vedere pare sanatos, acopera toate sursele de alimente, dar daca il iei la puricat si citesti etichetele cutiilor...
Mancarea asta este servita copiilor cu varste de la 6-8 luni (daca parintii sunt de acord si nu le aduc mancare de acasa).

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

Punctu' pe i!!!
Oricum ai da-o, n-ai cum sa nu-ti dai seama ca o concluzie de genul: "alaptarea exclusiva pana la 6 luni duce la alergii" e un sofism, o falsa cauza.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

Sau nu. Adica nu nu e bun, deci e

WHO breastfeeding recommendations under attack from industry-funded scientists

This is not a new scientific study - it is a review of existing research selected by the authors and has been published in the 'Comment' section of the BMJ. Three of the four authors of the piece, Mary Fewtrell, Alan Lucas and David Wilson, receive funding from the baby food industry. Prof Lucas in particular plays a key role in advising the UK baby food industry, and has opposed the WHO recommendation for many years. In 2003 he went so far as to appear for the defence when one of the largest baby food companies, SMA Wyeth was successfully prosecuted for illegal advertising by Trading Standards.

Eu n-as zice hop

dianocica cu d (3+)
nu mai ajung pe forum prea des, daca aveti vreo treaba (neterminata ) cu mine, PM va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Traim intr-o incertitudine totala. Anul trecut eram bombardati cu zvonuri cum ca WHO ne baga pe gat vaccinul antiAH1N1 ca sa le faca pe plac industriasilor. Acum aflam ca, din contra, WHO da recomandari contrare dorintei industriasilor. Nu mai stii care cu cine e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Mie studiul asta recent mi se pare de bun simt. Am observat si eu ca acei copii care sunt alaptati mult timp au dificultati cu mancarea. Cumnata-mea a alaptat pana la 2,5 ani, nu e nici o problema, dar cand copilul de 2,5 ani nu accepta nimic sau aproape nimic altceva decat san atunci e grav. Evident copilul anemic, foarte obosit tot timpul, foarte bolnavicios, micut si slab, etc. Sunt de acord ca sanul e cel mai bun dar cateodata cand e prea mult strica. Asa cum s-au facut campanii cu hranitul la san tot asa ar trebui lumea informata ca de la o anumita varsta copiii trebuie sa inceapa sa manance mancare. Mie mi se pare ca tot efortul facut pana la 6 luni cu alaptatul se duce prin faptul ca se rateaza diversificarea. Fiecare varsta are o anumita dieta si e firesc ca dieta sanatoasa a unui copil de 1 an sa fie diferita de a unui copil de 4 luni. De fapt natura ne si arata prin faptul ca in jurul varstei de 6 luni apar dintii, ca e timpul sa diversificam alimentatia.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

De acord cu Nelia, cel mai bie e sa asculti de copil, degeaba vrei, cu inflacarare, sa diversifici copilul daca acel gag reflex nu poate fi controlat de copil.
Fetita noastra are 4 luni dar daca ii bagi ceva in gurita se inneaca toata, acum eu ce sa fac, sa ascult de ea sau de astia cu studiul(intrebare retorica)

Adriana mami de Isabelle Marie - 4 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Alor mei le-au iesit dinti la 13 si respectiv 15 luni, dar va dati seama ca n-am asteptat pana atunci cu diversificarea.
Miere, ai dreptate, de-acolo-s alergiile, trecerea de la san la aproape complet sintetic n-are cum sa fie fara urmari.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olympia
Alor mei le-au iesit dinti la 13 si respectiv 15 luni, dar va dati seama ca n-am asteptat pana atunci cu diversificarea.

Asta este foarte neobisnuit, o exceptie. Eu nu am zis ca diversificarea trebuie sa se faca individual cand ii apar copilului dintii ci ca natura ne da de inteles cand copiii sunt pregatiti. La majoritatea copiilor le ies dintii in jur de 6 luni, cand copilul se pregateste pentru trecerea de la alimentatia la san pe ceva mai consistent.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Fetita noastra are 4 luni dar daca ii bagi ceva in gurita se inneaca toata, acum eu ce sa fac, sa ascult de ea sau de astia cu studiul(intrebare retorica)

Dar nu mi se pare normal sa incepi diversificarea bagand ceva in gura copilului nici la 4 luni, nici la 6 nici daca amani inceputul pana la 1 an. Hranirea trebuie sa fie un act la cerere si controlat de copil, exact asa cum este si alaptatul. Sanul copilului nu se baga in gura acestuia ci acesta deschide larg gurita cautand sanul inca din prima zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

La majoritatea copiilor le ies dintii in jur de 6 luni, cand copilul se pregateste pentru trecerea de la alimentatia la san pe ceva mai consistent.

Nu cred in legatura asta intrucat maselele folosesc la mestecarea hranei solide si apar destul de tarziu. Insa bebelusii mesteca foarte eficient cu gingia, cu mult inaintea aparitiei maselelor.

Nu mi se pare normal sa te uiti in calendar pentru a decide inceperea diversificarii. Mi se pare firesc sa te uiti la copil si sa o incepi natural.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92
Nu mi se pare normal sa te uiti in calendar pentru a decide inceperea diversificarii. Mi se pare firesc sa te uiti la copil si sa o incepi natural.

Sunt de acord cu tine atata timp cat copilul este diversificat dupa 6 luni. Copiii mei au inceput sa manance mai repede de 6 luni. Cu primul copil asa era acum 15-16 ani, ii dadeam o bucata de mar in mana sau banana, sau un biscuit si ea le lipea pe fata si mai dadea si cu limba pe ele. Dupa o vreme ajungea mai mult in gura decat pe fata. Eu sunt probabil din putinele mame din Romania care nu s-a stresat cu mancarea desi copiii nu au fost foarte mancaciosi. Am crezut ca daca le e foame vor manca. Copiii sunt curiosi si baga in gura, vor sa incerce dar in ultima vreme cu nebunia asta ca copilul trebuie alaptat EXCLUSIV pana la 6 luni, mamele nu le dau posibilitatea sa experimenteze. Eu nu consider ca daca ii dai copilului in mana o bucatica de mar sa-l linga si sa rontaie cateva bucatele inseamna ca l-ai diversificat. Pentru mine diversificare inseamna cand copilul mananca constant macar o masa care nu e lapte.

Mergi la inceput