Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii

Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii | Autor: arturicii

Link direct la acest mesaj

Va propun si va invit la un topic optimist, cald, calm, despre Autodiversificare, despre meniurile zilnice.

Un topic constructiv unde putem sa discutam despre evolutia celor mici si nu unde sa dezbatem teoria.

Bun venit mamici, bun venit bebici.

Rog Moderatorii sa pastreze in acest forum subiectul. Aici, in cele 365 de zile sunt majoritatea mamicilor ce ar putea fi interesate de autodiversificare.

Ioana & Arturicii'S

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Buna tuturor.

Ma numesc Ioana si sunt mamica a 3 prunci: 2 baieti gemeni de 7 ani si o fetita de 9 luni.

Pe Sabina am ales sa o las sa aleaga, sa o las sa hotarasca singura cand, ce, cat doreste sa manance. Am alaptat-o exclusiv pana la 7 luni cand am inceput sa ii ofer sa guste altfel noile alimente.

Ea este Sabina la 7 luni:

Sursele mele de informare principale au fost:
Cum se creste un Pepitzel
Happy Mami
Baby Led Weaning
www.wholesomebabyfood.com/" target="_blank">Informatii despre alimente

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Ioana, multumim pentru noul topic, pentru introducere si invitatie.

Maya (6 luni si 3 saptamani, alaptata exclusiv pana la 6 luni si 11 zile) si cu mine ne alaturam cu drag discutiei despre autodiversificare.
Sa ne fie cu folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Hello,

si noi ne-am apucat de auto-diversificare acum 3 saptamani si ne merge foarte bine.
Pana acum copila a gustat/mancat: avocado, mar, cartof dulce, morcov, para, brocoli, albitura, pruna, cozi de ceapa verde, banana, mure, mandarina, iaurt, toast, mamaliga cu branzica de casa, gutuie, carne de pui.

Sunt tare curioasa daca mai sunt mamici din alte odisei(mai mari) care isi lasa copilasii sa manance singuri.
Abia astept sa ne impartaseasca experientele lor.

Pofta buna la toti bebelusii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

si noi...

horia 6 luni, se autodiversifica de 1-2 sapt.

intrebare: cum faceti? faceti ceva anume cu legumele/fructele care se fac f moi la fiert?
de ex cartoful dulce, marul, gutuia ori le-am facut io prea tare dar au iesit moi si horia am observat ca atunci cand da peste texturi din astea "pireuoase" le striveste in mana si gata, e mai mare placerea de a le strivi decat curiozitatea de a le gusta.

Mergi la inceput

Roxanici, eu le testez tot timpul cu furculita, tocmai ca sa nu iasa exagerat de moi. I se mai zdrobesc in pumn, e drept, dar suge ce iese dintre degete .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Salut si eu initiativa deschiderii acestui topic, de catre revolutionara Ioana:), si metoda revolutionara ce ne-a impartasit-o si noua.

Si noi am incercat BLW-ul, ne aflam in plin proces, cu exceptia "administrarii" de iaurt, pe care mami il ofera unui baiat mai... putin indeminatec decit fetele voastre;).

Personal, as fi incintata sa mai scrieti metode si procedee testate de administrare a mincarurilor moi, a cerealelor, retete, etc.

Succes cu autodiversificarea!

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Si eu.. cu bebe de 8 luni, baietel. Ii place sa atinga cu mana/sa zdrobeasca orice ii dau sa manance.. pana si mamaliga i-o pun pe tavita si o mananca singur.. Daca puteti sa mai impartasiti idei de mancaruri, nu pasate, ar fi super

In plus de asta, totusi, ce masuri sunt atunci cand un bebe se ineaca? manevre, orice..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

roxanici, si eu am avut problema asta de vreo 2 ori, cand am aburit marul prea tare. La fel, l-a strans intre dejte si intins pe masuta, fara nici un interes de mancare
Acum testesz fructele si legumele in timp ce se prepara, ca sa ma asigur ca nu depasesc un anumit grad de moliciune.

Macrina, in caz de innec/obturare a cailor respiratorii, se aplica manevra Heimlich, putin altfel la bebelusi decat la adulti.
Uite aici o descriere destul de buna.

Fetelor, eu ma gandesc sa comand cartea www.amazon.co.uk/gp/product/0091935288/ref=ord_cart_shr?ie=UTF8&m=A3P5ROKL5A1OLE" target="_blank">The Baby-led Weaning Cookbook, pt inspiratie.
Ce parere aveti? Va intereseaza? Daca ne cuplam pt mai multe exemplare intr-o singura comanda, ne costa transportul mai putin. Sau putem lua una, pe care sa o rotim intre noi. Zic si eu

Mergi la inceput

Corina, ma bag si eu. Indiferent de varianta.

Mary, apropo de cereale. Am tot citit zilelea astea despre ele. Ma tot intreb daca le sunt de vreun real folos (in afara de aportul caloric care, e drept, nu e de neglijat), daca raportul avantaje/dezavantaje justifica introducerea lor de pe acum.

Si, ca tot ziceam de galbenus, i-am dat ieri. Fiert, de la mine din mana. Se uita copila la mine mirata si nu pricepea care e treaba. Se intindea sa il ia ea. A muscat putin, l-a degustat si a mai vrut. In concluzie, cred ca i-a placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

horia ieri nu prea o avut chef de mancare.......de dimi cred ca i le- am fiert prea tare, dar nici seara nu s-a omorat. sper sa ii treaca; cert e ca nici nu ii dau dupa un program.....cand trec prin bucatarie ii fac si lui sau ma gandesc daca stam noi la masa sa am ceva si pt el. oare ar tb sa ii fac program?
ieri si azi doar s-a jucat cu mancarea.

de carticica aia eram si io interesata......o vazusem in alta parte unde e free shipping si ajungea intr-o saptamana....dar e si mai scumpa cu vo 2 lire

cerealele de ce sa nufie bune? alea integrale is necesare si copiilor si adultilor,e drept ca nu am mai citit despre cereale in ultima vreme, dar stiu ca fibrele vegetale au rolul lor in alimentatie, si parca is si la baza piramidei alimentelor

Mergi la inceput