Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii
Raspunsuri - Pagina 2
anouk3 spune:
Buna ziua, mamici si bebei,
Noi nu suntem pe calea BLW, dar recunosc ca incep sa-i dau tarcoale (macar la unele aspecte). I-am servit piticului pireuri de legume pe care le refuza acum cu indarjire si am trecut la oferit legume intregi pe farfurie pe care insa, desi le musca (cu oarecare interes), nu le mesteca. Asta am constat cand a facut kk si totul era de fapt meniul din ziua respectiva, adica bucatelele INTACTE.
Sa insist cu bucatile intregi poate-poate invata sa mestece mai bine? Sau sa revin la pireuri (pe care oricum le mananc eu )
Si inca o intrebare: voi cum dati fructe proaspete (nepreparate) de gen mar, para? Ca se rup bucati tari si chiar sunt 'choking hazard'.
Va pupam cu drag
PS. Ioana (arturicii), e geniala Sabina si imi da curaj ca si Nicolas va papa o data cu aceeasi pofta.
Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Pozici de Craciun
ancutzicab spune:
Anouk, bine ai venit!
Personal, eu nu as reveni la piureuri. Va invata sa mestece. Iar faptul ca gasesti bucatile intacte nu cred ca e o problema. Maya le mesteca destul de bine, si in scutec tot bucatele mici gasesc - cred ca tine si de capacitatea aparatului digestiv care inca nu e suficient de dezvoltat ca sa digere bucatile. Sincera sa fiu, eu nu mestec niciodata mancarea pana se face piure.
Marul i-l dau aburit, para cruda (dar o las sa se coaca pana devine moale la muscat).
Roxanici, cerealele sunt la baza piramidei pentru ca asigura cea mai mare parte a necesarului caloric la un adult (ma rog, sau copil mai mare). Fibrele sunt OK, dar si le poate lua si din fructe sau alte legume. Pe mine ma preocupa faptul ca impiedica, in mai mare sau mai mica masura (depinde de cereala), absorbtia unor minerale esentiale - calciu, magneziu, fier. Si mai au si alte efecte nedorite. Evident ca o sa ii dau cereale, dar i le-as da mai tarziu, si voi evita, pe cat se poate graul. Si poate preparate in moduri care reduc efectele negative.
anouk3 spune:
Multumesc, ancutzica. Mai incerc si revin cu nelamuriri
Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Pozici de Craciun
ancutzicab spune:
Macrina, poti sa incerci sa ii dai paste cu sos ragu sau cu branza, sau perisoare de carne cu sos, sau cu iaurt.
Ma gandeam: oare coltunasi merge sa le dam? Cu branza, carne...
Poate si chiftele de legume fierte, pasate, amestecate cu galbenus si fripte. Ce parere aveti?
Nu acum, de pe la 8 luni incolo.
arturicii spune:
Servus,
pe motive de raceala (nas infundat, etc) in ultimele 2 zile nu prea a vrut altceva decat lapte.
Acum 2 zil a mancat dovleacul iar ieri un mar copt. Cum am vazut-o asa maraita nici nu am mai incercat altele.
Azi mai bine asa ca meniul arata asa:
dimineata - cereale ineluse.
pranz - pulpa de pui (bio) la cuptor cu ardei, patrunjel, morcov
dupa-amiaza - iaurt cu mango (iaurtul simplu nu ii place). Cumpar iaurrt bio si pun in el bucatele de mango
Eu inca nu am inceput sa "gatesc" ptr ea. Ne mai jucam o perioada cu legume/fructe/iaurt/galbenus/carne in variante pe cat posibil necombinate. Apoi mai vedem.
Marul il aburesc un pic insa suficient cat sa se inmoaie un pic
Para i-o dau cruda insa doar daca e bine coapta
Ioana & Arturicii'S_Biblioteca
ancutzicab spune:
Ioana, cum se descurca Sabina cu carnea? O mesteca/inghite sau doar o mozoleste? Ii dai doar pasare? Sau si vita, peste...
arturicii spune:
Ii dau doar pulpa de pui extrem de bine gatita.
Musca din ea, mesteca bine, inghite.
Insa repet, este f f f bine gatita.
Nu am incercat nici rata si nici peste. Suntem momentan la pui.
Ioana & Arturicii'S_Biblioteca
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arturicii Ii dau doar pulpa de pui extrem de bine gatita. Musca din ea, mesteca bine, inghite. Insa repet, este f f f bine gatita. Nu am incercat nici rata si nici peste. Suntem momentan la pui. Ioana & Arturicii'S_Biblioteca |
Foarte bine gatita inseamna tinuta in cuptor sau fiatra in oala sub presiune inainte? Sau mai bine spus...cite ore tinuta la gatit?
Multumiri!
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
roxanici spune:
horicu meu de vo cateva zile, 3-4 nu mai prezinta interes pt mancare; nu prea stiu cum sa procedez...la carte zice sa am rabdare si sa continui....da asa ma manca degetele sa il ajut.....orice ii pun in fata, s-a prins ca e de mancare si stie deja cum e....vrea tot altceva sa ii dau...cana mea din mana, painea mea din mana, cutit, furculita....
Madamar, cred ca bine facuta inseamna sa fie moale moale, daca e puiul mai incapatanat poate ii trebuie mai multe ore, daca e mai moale din fire poate ii trebuie mai putin timp...zic si io...
Vivela spune:
http://www.homemade-baby-food-recipes.com/baby-led-weaning.html
Traiesc in Orasul Alandala