Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii
Raspunsuri - Pagina 3
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vivela http://www.homemade-baby-food-recipes.com/baby-led-weaning.html Traiesc in Orasul Alandala |
Uitasem de site-ul asta, insa acum am cotrobait, si ce bun e!
Auziti, da chiar sa fim doar noi cateva "lovite" de autodiversificare?
Oare sa mai intrebam la alte odisei, poate doar n-au observat mamicile subiectul?
ancutzicab spune:
Multam, Vivela!
Corina, indraznesc sa cred ca nu prea suntem multe mamici adepte ale BLW-ului. Din ce am remarcat, mamicile romance posesoare de blog-uri pe acest subiect locuiesc in special in alte tari (Carla ).
Probabil ca multe mamici practica diverse aspecte ale BLW-ului (le mai dau sa roada bebelusilor cate ceva ), fara insa a sti ca exista un intreg sistem de diversificare care promoveaza aceste practici sau ca se cheama asa. Eu insami citisem ceva despre BLW cand era Luca mic, dar uitasem cu desavarsire pana a adus Artu vorba.
Acelasi lucru m-am intrebat eu legat de scutecele lavabile: om fi macar 1% dintre parintii din tara asta care le folosesc, fie si partial? (1% din cca. 400- 450.000 de parinti de bebei sub 2 ani egal 4.000 - as vrea eu...)
Iar apropo de alte odisei, poate ca e o idee buna - nici eu nu prea remarc discutii noi, le gasesc doar daca ma intereseaza ceva in mod deosebit si caut. Putem face o invitatie scurta cu link pe care sa o postam ici, colo. Ca doar nu poate fi considerata reclama
M-am uitat, e totusi destul de vizionat topicul.
Viriniana spune:
Buna seara!
Noi am inceput diversificarea clasica, dar observ tendinta Evei de a baga manutele in castron, de a baga in gura...Ieri i-am dat un sfert de mar (crud, cu coaja) sa-l roada/sa se joace cu el pana sa termin eu de ras restul de fructe...pana am terminat, ea rontaise deja cam un sfert, chiar si coaja. Are deja 2 dinti jos si 1 care ii iese sus. M-am speriat putin trebuie sa recunosc cand am vazut cat a disparut din mar. Acum ma intreb daca sa-i mai dau? Voi ce ziceti? Marul aburit il dati cu coaja sau fara?? Dar para?
Multumesc pentru raspuns(uri)
Mami de Eva 01.06.2010
arturicii spune:
Marul crud este periculos.
Iti recomand mar usor aburit/copt fara coaja, para bine coapta fara coaja
Ioana & Arturicii'S_Biblioteca
louisea spune:
Hop si eu ca va citesc :)) De fapt citesc si odiseea de mai-iunie (am o iubitica din 22.06 :) si de la voi am aflat de autodiversificare
Mi-ar fi placut si mie sa merg total pe autodiversificare dar nu pot. Peste 3 saptamani incepe domnisorica la day-care si acolo trebuie sa stie sa manance si n-o sa stea nimeni dupa ea sa-i faca meniuri etc. etc.
Dar in schimb nu i-am dat nici sucuri nici supa (nu le vad rostul ), ci am mers direct pe piure de legume si terci facut din diverse cereale (home-made :). Iar pe langa ii dau tot timpul ceva in mana sa rontaie ea.. legume aburite, paine neagra taiata fasiute sa-i incapa in mana si prajita usor etc...
Am sa incerc sa-i dau si eu azi mar aburit - mi-ati dat o idee faina
Sa mai scrieti cum va mai merge ca va citesc
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
paula_m spune:
Salutare.
Noi sunetm un pic mai mici, 5 luni jumatate, dar tare mi-ar placea sa incepem si noi autodiversificarea...
Arturicii, de ce este periculos marul crud? Eu i-am dat copt, dar am impresia ca il constipa, si am trecut inapoi la marut crud...
I-am dat lingurita in mana sa pape si el singur, dar si-a bagat-o pana in gat...
La ce varsta pot incepe BLW? Acum ii dau bucatele intregi de fruct, dar in safe feeder, deci nu are nici o sansa sa se inece, dar macar stie sa-si duca mancarea la gura...
O sa va urmaresc cu interes si sunt sigura ca am ce invata de la voi
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 6
danapetrescu spune:
Si eu am o bebita de 9 luni si o saptamana, tare pretentioasa , in fiecare zi ne luptam cu papica, nu mai stiu ce sa ii pregatesc in afara de iaurt si cereale nu ii place nimic
Este o hotomana mica, stie sa manance foarte bine, avem doi dintisori jos si doi sus , ii place painica trage cu o forta din coltuc, uraste supa de la pranz, de fapt am obsrvat ca nu mai vrea mancarica pasata.Bebei vostrii ce mai papa? Ca eu nu mai stiu, am incercat tot ce se poate da la un bebic de 9 luni.
louisea spune:
Nu stiu daca Arturici are o alta explicatie :)) dar cu mar crud se pot ineca pt ca e f tare..ca de altfel si alte fructe si legume tari: morcov, telina, para etc. (care nu sunt preparate termic inaine sa le dam celor mici)
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
paula_m spune:
Louisea, merci mult. Eu ii dau inca mar razalit si nu are cum sa se inece deocamdata.
Voi cate mese de lapte mai aveti? Acum suntem in plina reconstructie orar de masa, i-am lasat 4 mese de lapte, 1 fructe si 1 supa/cereale si fetele de la odiseea mi-au zis sa mai scot o masa de lapte si acum incerc sa vad cum se comporta cu 3 mese de lapte. Suntem pe LP.
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze luna 6