Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii
Raspunsuri - Pagina 4
eveline spune:
E prima data cand citesc despre autodiversificare, m-ati facut curioase si am mai citit si ce-am mai gasit pe net. Pe fetita am "diversificat-o" clasic, cu sucuri, supe, piureuri si apoi bucati. A fost si hranita cu LP. Dorinta mea a fost sa mai am inca un copil si sa-l alaptez...cat de mult. Asa ca atunci cand am ramas insarcinata am citit cat am putut despre alaptare si iata-ma acum cu un baietel de 3 luni alaptat exclusiv, trecut peste candidoza, pusee de crestere si alte asemenea.
Acum citindu-va pe voi ma tenteaza pe la 6 luni (sau cand va sta drept in scaunel si-si va duce la gura mancarea, da) sa incerc autodiversificarea. Asa ca va rog sa scrieti, chiar daca sunteti putine, eu una va citesc. As vrea sa stiu si despre reusite si despre esecuri, orice, informatiile sunt pretioase. Sunt sigura ca va citesc si alte mamici ca mine interesate dar care, poate, ca si mine inca nu se pot apuca de asa ceva ca nu-i momentul. Peste cateva luni sper sa ma alatur voua si cu scrisul, deocamdata-s cu cititul.
Multa bata in continuare, asteptam vesti.
mamica de Andreea Bianca si Victor Darian
ancutzicab spune:
Viriniana, Louisea, Dana Paula, Eveline - bine ati venit! Sa va fie diversificarea (de care o fi ea) un succes!
Intrebare (Artu, Corina, Mira) - le puneti ceva peste legumele aburite? Ulei de vreun fel? Unt?
Meniul de azi:
Para si pepene galben - a molfait de doua ori din pepene, la para nici nu s-a uitat.
Pranz: piept de pui fiert (prima data carne, a molfait-o putin, cred ca i-a placut oarecum) si conopida aburita - a gustat-o dupa care a intins-o pe toata masa . Cred ca ramanem la brocoli.
Zilele trecute am facut cunostinta cu iaurtul (servit cu lingurita inmuiata de mine), se stramba dar nu-l respinge. La fel cu branzica de casa.
Corina, pe unde umblati? Sunteti bine?
ancutzicab spune:
Paula, Maya e alaptata asa ca nu stiu cum e cu mesele de lapte(LP), la noi fara numar, fara numar...
Cred totusi ca principalul aliment ramane, pana la 1 an, laptele - fie el de mama sau praf.
lalala13 spune:
si totusi, nu se ineaca? nu se rup bucati mai mari? ar fi frumos, dar mi se pare extrem de periculos..
arturicii spune:
Servus tututor,
- Eu nu ii pun nimic peste legume; cred mult in naturaletea produselor. Va avea ea timp sa descopere ca unele alimente sunt altfel daca le pui unt sau sare sau ...sirop de artar.
Asa ca, atat cat pot de mult le las pe toate in aromele lor naturale.
- pe Sabina o alaptez la cerere, nu numar de cate ori bea lapte. Are zile in care bea de mai multe ori, in altele de mai putine dar mai des noaptea...
- Si da, raman si eu la parerea ca pana la un an laptele este alimentul de baza.
- Meniul de azi:
- dimineata: cereale ineluse
- pranz - broccoli, patrunjel (radacina), morcov
- dupa-amiaza - dovleac si paste de orez
- Lalala13, nu, nu se ineaca; iti recomand, daca te intereseaza sa abordezi subiectul, sa citesti pe linkurile din postul meu de pe prima pagina. Acolo vei gasi explicatii amanuntite.
- Iaurt in continuare nu vrea simplu; daca ii pun bucati de fructe inauntru este ok
- ii place f tare branzica de casa (eu fierb laptele apoi pun cateva picaturi de lamaie) in combinatii cu fructe
Paula, cum zicea si louisea, legumele care nu sunt moi nu au cum sa le faca bebeii "piure" singuri deci pericol de inec.
DanaPetrescu, chiar azi o mamica de la noi de la Floricelele de Liliac, mamica tare necajita ca micuta nu mananca, ne-a spus ca i-a dat legume intregi si a mancat micuta f f bine. Poate merita sa incerci cu ceva legume aburite.
Eu ptr aburirea legumelor folosesc sita de la ikea. O oala cu capac, sita si legumele-s gata f repede. In plus, investitia este minima.
Ioana & Arturicii'S_Biblioteca
roxanici spune:
seara bunaaaa
horica si-a revenit, sau l-am nimerit in momentele cu apetit. a halit cevasi ieri si azi.
ii place portocala multe asta o savureaza cel mai bine.
nu prea stiu ce sa ii mai dau am intret intr-o pasa de neinspIratie.
deocamdata horia a gustat/mancat gutuie, mar, persica, avocado, portocala, banana
si legume morcov, pastarnac, telina, cartof dulce, brocoli. cartoful dulce nu ii place, nu stiu de ce e singurul pe care il scuipa categoric.
branzica si iaurt de cand pot sa ii dau oare?
pfff, suna cam neserioasa intrebarea asta.....parca nu ma intere prea tare ce si cum legat de alimentatia lui. cert e ca vrau sa fiu mai relaxata decat la frate-su unde consider ca am dat-o in bara si atunci nu ma mai stresez si nu mai sunt chiat asa stricta
si o mare dilema am: cum o sa ii dau cerealele si de care mai ales????
corinasmile spune:
Acilea suntem, doar ca eu obosita iar, din cauza restantelor la somn
Ma bucur ca e urmarit subiectul si sper sa inspiram mai multe mamici
Nu pun nici eu unt/ulei la aburire.
Sunt si eu in pana de idei ref la meniu, parca prea ii dau zilnic una si aceeasi (insa e doar o iluzie, ca le mai rotesc). Ma bate gandul sa ii gatesc chestii mai complexe pe care sa le poate papa singura, dar ma potolesc cand imi amintesc ca mananca abia de o luna, deci nu am de ce sa ma grabesc.
Ma enervez ca nu gasesc legumele/fructele pe care le caut. De ex, cartof dulce, care ii place mult, n-am mai gasit de 3 saptamani
Ieri i-am dat sa linga bucata de cascaval pe care o mancam si pana sa-mi dau seama, a si muscat din ea (n-are dinti inca, iar cascavalul era tare, deci...). Zic hai totusi sa-i scot bucatica din gura, ca parca nu e bine. Da de unde, ca o plimbase prin gura si inghitise deja. Si se uita cu pofta la restul
Am facut ieri o painica fara sare, din care vreau sa ii dau sa guste azi, felii toast. Poate cu niste galbenus fiert si maruntit, pe post de spread. Ca altfel nu l-a vrut inca. Am luat de la real niste oua ecologice (10 lei 10 buc) si chiar sunt altfel la gust, imi amintesc de cele de la mama, la curte.
Ca si noutate saptamana trecuta, i-am dat kiwi. I-a placut si am urmarit-o - e ok, n-a patit nimic.
Mi se pare ca mananca usor mai putin decat la inceput, insa scaunul este in continuare modificat fata de cel de lapte (SI CAT DE MODIFICAT ], asa ca ceva tot inghite.
Atat timp cat papa , eu nu-mi fac griji.
Am mai zis ca eu nu cred in scoaterea meselor de lapte, pentru ca asa a zis cineva ca trebuie. Copilul meu stie mai bine si va renunta cand va fi ea pregatita.
Anca, o sa comand cartea cu retete blw, sa o avem pt inspiratie. Cred ca ne descurcam cu un exemplar plimbat intre noi, nu? O sa vb si cu Mira, sigur o intereseaza si pe ea.
ancutzicab spune:
Pe scurt, ca ma baraie fii-miu cu Thomas .
Corina, cu cartea e ok asa, puneti-ma la socoteala.
Cartof dulce i-am luat de la Carrefour, dar e normal sa aiba miezul alb? sunt curioasa cum iese ca e la aburit acum.
Spread poti sa faci din avocado frecat cu galbenus, am vazut undeva parca. Poti, probabil, sa pui si niste iaurt, sa ii ia din gretosenie.
Vreau si eu sa ii fac paine, am luat niste faina de alac, ca cica e mai sarac in gluten. Mai studiez problema.
Incerc sa mai revin.
Madamar spune:
louisea
Dar chiar te asteptam pe la noi, mai ales ca suntem "colege" de mai-iunie:)!
Vino si ..."dincolo":)
succes cu diversificarea;), auto sau nu...
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
Am editat, ca sa scot quote-ul la mesajul Louisei:) - scuze ca nu am fost atenta, la inceput;).
arturicii spune:
Servus tuturor,
Roxanici, taman ce am servit branzica amestecata cu bucatele de pruna.
Eu ii dau si iurt si branzica. Ambele in combinatii cu fructe.
Ca si cereale i-am luat dintr-un magazin Bio. Nu-s ptr bebei dr discutand cu vanzatoarea am reusit sa aleg ceva. Ins asta acum vreo luna. Trebuie sa le mai fac o vizita si sa iau mai multe modele printre care si mei. Nu ptr papagali ptr Sabina.
Corina, bun revenit.
Cautam sa luam si noi o masina de paine insa daca nu am fost hotarati de sarbatori cand au fost super oferte acum mai avem de asteptat ptr ca-s scumpe.
Sabinei ii mai fac biscuitei cu cerealele de care vorbeam, un pic de apa, un pic de ulei de masline si apoi la cuptor.
Anca, aici cartoful dulce e rosu peste tot; ma rogm rosiatic sau portocaliu dar nu alb. Se poate oare ce ai gasit tu sa nu fie copt sau sa fie alt soi...?
Meniul de azi
- branzica + pruna
- broccoli si cartof dulce
- biscuitei si iaurt
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama