Pepenasi de iulie-august 2008 (205)
Raspunsuri - Pagina 6
Tecky spune:
Eu prefer varianta de nastere naturala.Sunt de acord cu cezariana doar daca exista probleme.
Marina_1609 spune:
da Sib, 20 sapt... dar deja nu mai pot. m-am saturat sa ma simt umflata...si inca abia am inceput sa ma umflu
despre nastere naturala/cezariana nu ma bag sa discut. sunt o bleaga si o fricoasa si ma simt prost din cauza asta asa ca mai bine tac
pe mine medicul nu m-a impins catre nimic. m-a lasat sa aleg. chiar daca aveam circulara. eram cumva intre una si alta si a zis ca as putea sa incerc naturala si daca nu reusesc atunci facem cezariana. eu am preferat sa trec printr-un singur chin...
--------------------------------------------
Marina20+ & ANA SOFIA 05.08.08
--------------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi
Ralu79 spune:
Ola ola!
Acum cand ziceam ca incep sa scriu am fost in delegatie toata saptamana
Multumesc pentru re-re-re-primire fetelor- sunteti dragutze ca de obicei.
Miruna mi-a rupt inima cand m-a intrebat intr-o dimineata cand vorbeam cu ea la telefon "ma mai recunosti, mami?", dar a trecut si acum suntem iarasi bot in botic:)
Despre nasterea naturala vs cezariana - hmm e unul din acele subiecte grele. Intr-adevar, conditiile din spitalele de stat din Romania sunt groaznice (imi amintesc ca eram 6 in camere cele care nasteam normal cu diverse nuante ale pielii si 2 cele care nasteau cu cezariana), dar eu mereu ma gandeam la ceva spus de cineva de aici (nu mai tin minte cine)- "sa nasti normal inseamna sa ii oferi copilului tau prima victorie in viata". Cred cu tarie in dreptul fiecarei femei sa aleaga modalitatea de nastera, dar sunt total impotriva medicilor care inventeaza pretexte si probleme pentru ca femeia sa nasca cu cezariana- ca deh doar nu o sa stea el 14 ore la o normala cand in timpul asta poate incasa 10 cezariene.
Spor la slabit fetelor!
Pupicei
AnnaBaby spune:
Da, e un subiect destul de controversat asta cu cezariana si naturala, dar eu cred ca se si generalizeaza destul de mult in discutii. Adica nu e chiar asa, sa recomande doctorul ceza special ca sa nu stea mult la o nastere naturala. A ca sunt si cazuri din astea, nu zic nu, dar eu una nu prea am auzit pe aici de doctori care sa-ti recomande ceza daca nu e cazul. Ba dimpotriva, nu accepta sa te opereze fara o motivatie serioasa. Asta a fost si cazul meu, eu am vrut cezariana, dr mea tot incerca sa ma convinga sa nasc natural, si a incercat pana aproape in ultima clipa. Dar eu nu si nu, si atunci s-a lasat si ea convinsa si mi-a cerut o adeverinta de la oftalmolog (ce e drept am miopie destul de mare, -6). Cert este ca toate cunostintele mele care au nascut in ultimii ani mi-au spus cam acelasi lucru, dr intotdeauna pledeaza pt nastere naturala.
Drept sa spun mie mi se pare totusi o alegere personala, ca vrei sa nasti natural, cezariana, ca vrei sa nasti acasa (cum mai nou am inteles ca se intentioneaza si la noi), e treaba fiecareia.
Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
LA MULTI ANI!!!!!
gallyb spune:
Buna seara si de la noi!
Noi suntem bine, am fost sapt. asta si mi-am facut analizele. Sapt. viitoare mergem la eco de 12 sapt.
Am niste stari foarte schimbatoare, e diferit fata de prima sarcina. Pot sa mananc acelasi lucru vreo 2-3 zile, dupa care mi se face rau numai cand aud. Nu am chef de nimic, toata ziua am un nod in gat, dar e suportabil, obosesc foarte repede si as dormi toata ziiiiuuuuaaaa. Bine ca aam pe soacra mea la noi acum si saraca ma suporta asa cum sunt si fac totul cum vreau eu, nimeni nu protesteaza in jur.
Xenia este o minunatie de copil, imi vine sa o mananc nu altceva, vorbeste foarte clar (in afara de faptul ca nu pronunta "l" si nici "r" spune tot. Este o perioada foarte frumoasa acum. Abia astept cum o sa fie cu doi copilasi. Stiu ca o sa fie destul de greu, dar incerc sa ma gandesc la partea buna a lucrurilor.
Legat de cezariana si nasterea naturala: eu vroiam naturala, dar din cauza tensiunii am facut cezariana. Acum vroaim sa incerc naturala, dar mi s-a spuus clar ca e destul de riscant, asa ca o sa trec inca o data prin cezariana.
BUJO la odisee nu ma inscriu, pentru ca nu intru nici aici sa scriu si cel putin aici ne cunoastem cat de cat. Ma bucur ca sunteti bine.
Eu o sa nasc tot la Municipal.
Xenia si 11 S +
Didi81 spune:
Cami, mie imi pare bine ca ne mai scrii, indiferent de subiect. Cat despre Darius, cum sa nu iti revina mereu in minte intamplari? E perfect de inteles si nu ne deranjezi cu nimic.
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
ankalaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dr_anca Buna ziua! Intrebare pentru fetele care au nascut in afara tarii, stiti in ce conditii se naste natural in Romania ? Nu am intrat sa vad discutia ca nu am timp. In Ro ori nasti la particular natural ori daca nu iti permiti atunci cezariana la spital. Pana sa ajung in situatia omului, cu mai mult de 4 clase, care dorea sa nasca natural in acelasi timp cu alte 4-5 gravide care se perindau in aceiasi sala sau eventual pe la usa urland eram fan naturala. Ideea e ca nu aduci copilul pe lume intr-un salon doar tu cu un dr, o asist sau moasa ci cu o turma de medici, asistente, gravide isterice si tu bine mersi cu picioarle in tavan. Am avut noroc ca erau studentii in vacanta ca imi admirau si ei "peisajul". Am fost avertizata de dr ca sunt doua scaune in sala de nasteri dar am zis ca nu e o problema pentru mine Natural nasteau doar femeile cu 3-4 copii, tigancile si niste fetisoare de la tara . Poate la Capitala e natalitatea mai mica ca la noi unde sunt trimise toate cazurile din Moldova si salile de nasteri sunt full. Din nefericire la urmatoarea nastere as dori sa incerc naturala la spital privat dar nu cred ca am sanse sa castig in fata mentalitatii dr(naturala dupa cezariana NU). Nu vreau sa starnesc discutii vreau doar sa prezint situatia din Romania(Moldova) unde mai bine te programezi frumos la cezariana si ajungi elegant cu bagajelul la spital tac-pac si la revedere decat sa stai in niste conditii mizere intr-o sala plina ochi fara pic de intimitate si confort psihic. Poate Xio vorbeste in cunostinta de cauza, daca practica intr-un spital din Romania. la toata lumea! Nasterea unui zambet Mamica de cuminte iulie 2008 |
Upsss, vroiam sa ma bag in discutie (Zambilica, ce sa fac si eu...), sa spun ca ce? tre' sa traiesti in strainatate? Ca doar si eu stiu ce e aia sa fi nascut in Romania, si dupa aia am zis iar, uupppsss, ca io eram la capitala!
Desi na, nici in capitala nu nasti singura cu doctorul sau moasa, si au stat cu "binoclul" in fundu' meu vreo 4 studenti si am nascut cu rezidenta, dar zau ca nu m-a deranjat, ca era prea misto doctorul meu. Asta a doua oara, ca prima, am nascut singura de tot, mai ca era sa lipseasca si moasa Da' pentru ca am urlat tare de tot, a pus una mana pe telefon si a zis "Dom doctor, veniti totusi, ca urla asta ca nebuna" Asta dupa ce am stat vreo 4 zile internata degeaba, intr-un salon plin de muste, august 2003, 40 de grade + afara, poate va amintiti, folosin o baie si un dus "comunal", pe un etaj plin de pirande.
Si nu, nu sunt de acord cu afirmatia ca doar daca ai mai putin de patru clase si etc.... Ca nu au toti bani de privat, si chiar daca ar avea, poate ar prefera un spital de stat (si din pacate, am avut exemple printre noi, care au ajuns de la privat la stat, din cauza absentei unor echipamente care faceau pentru un nou nascut diferenta intre a trai si opusul.... Si, din pacate, pentru unii a facut diferenta, pentru altii nu - si imi cer scuze ca starnesc amintiri dureroase unora, cu afirmatiile mele)
Eu personal, nu as fi ales de buna voie cezariana, si nu pentru ca sunt fan nastere naturala si fara epidurala, ci pentru ca mi se pare sinistru sa iti taie cineva burta ca sa scoata copilul, fara sa aiba un motiv intemeiat pentru asta.
Desigur, spuneam altceva inainte de prima nastere, ca deh, stiam ca ma intorc la job dupa 4 saptamani, si mi-era mai groaza de fundul facut franjuri decat de burta taiata (la birou stateam in fund, nu pe burta), dar a picat bine pana la urma, ca a fost doctorul ala al naibii si mi-a zis ca imi da epidurala - si mi-a dat, dar am nascut cu ea in mana, sigilata
Am zis
ankalaura spune:
Si ca sa nu tac, tot ca e noapte si vorbesc singura...
Daca doctorul oculist zice ca tre' sa porti ochelari, tu zici da.
Daca doctorul dermatolog zice ca tre' sa te dai cu ceva unsori, ca sa iti treaca buba, zici da.
Daca doctorul ginecolog zice ca trebuie sa nasti natural, ca e natural, de ce trebuie sa zicem noi "da' stai tataie, eu sunt o doamna, ce, ai innebunit? Eu ALEG cezariana"
Da' ce, cezariana asta e o bluza la solduri??
bobitamica spune:
Buna fetelor,
Am reusit sa ma adun si eu un pic si sa va scriu.
Vreau sa va urez sa aveti un an nou plin de impliniri si multe bucurii!!
Vreau sa ii felicit pe cei a caror zi de nastere a fost in perioada 1-15 ianuarie,sa fie sanatosi si gfericiti...atat mamici cat si pitici.
Noi ieri am revenit din vacanta ...am fost la Predeal,unde a fost minunat. Ne-am relaxat si ne-am jucat:). irina a fost tare incantata deoarece au mai fost 2 fetite si distractia a fost in toi.
ANKA...esti mortala!!! asa frumos povestesti tu despre orice...ar trebui sa te apuci de scris...pe bune. Ai un umor negru fantastic...mie imi place tare mult cum scrii...si mai ales cum gandesti[flo
revin ..tb sa plec urgent