Pepenasi de iulie-august 2008 (205)
Raspunsuri - Pagina 7
ankalaura spune:
Noi cred ca mergem sa ne cumparam patine, si sa iesim in parc. Avem langa noi un parc cu patinoar mare - e un super sistem aici, in parcuri, lasa astia sa curga apa de la hidrant, se face o mare balta mare mare (aici la noi, e un patinoar rotund, poate cu 40 m diametru cam asa). Apa ingheata si gata patinoarul. Stratul e gros, si gheata nu se topeste, desi de multe ori sunt cam 0 grade.
Sigur ca ai bancute sa te incalti si descalti. Si o masineta vine din cand in cand si curata gheata. E super misto. Arata ca in filme, fara mantinela, fara aglomeratie, doar patinoarul, ca un iaz inghetat, si parcul, copacii in jur. O sa fac poze sa vedeti ce frumos.
Apoi sunt patinoarele formate la fel, insa care au mantinela, porti de hockey, sau doar mantinela.
Si mai sunt patinoare organizate, cu inchirieri de patine, unde se plateste ceva, nu mult.
Cel mai comod este insa sa iesi in parcul de langa bloc, te incalti, faci trei ture, te saturi, pui ghetele, mergi acasa
Viata nene!
ralu-mada spune:
buna mamici...
ca tot s-a povestit de nasteri....
prima a fost intr-o maternitate din Fr, s-a petrecut ca la carte,cale naturala, cu peridurala...totul a fost ok,recuperarea poate cam inceata!
a doua,acasa, cu sotul si puiutul cel mare! nu am ales noi, ci divinitatea, Doamne ajuta ca totul a fost bine!
sincer va marturisesc ca daca ar fi sa am o a treia nastere, fara ezitare as alege sa nasc natural, fara anestezie , in intimitatea unui camin,dar cu asistenta specializata
este incomparabil din toate punctele de vedere
si nu va suparati, in opinia mea, cezariana la cerere,fara indicatie medicala este un act de lasitate si egoism: am avut grija de bb 9 luni ca sa stricam totul la sfarsit
sper sa nu deranjeze comentariul meu!
dr_anca spune:
Buna seara!
Ma mananca si pe mine limba si degetele ce sa fac
Am mers la o dr care era adepta nasterii naturale impotriva sfaturilor date de colegii mei, ai sotului, dr de fam care imi spuneau sa ma programez la cezariana. Colegii sotului unii ginecologi stiau cum sta treaba la noi in spital si se gandeau la mine si la bebe. Dr de la noi nu vin la nasterea nat daca e la o ora nepotrivita si toata lumea se gandeste la o posibila complicatie pe care o rezidenta sau o asist nu stie sa o managerieze cum trebuie si incearca sa bage frica in viitoarea mama si asa stresata.
Nu as fi ales de buna voie cezariana si nu e o optiune pentru o gravida sanatoasa si tanara dar ce sa-i faci soarta nu a fost de partea mea.
Mie mi s-a expus situatia dupa vreo 16 ore de cand mi s-au fisurat membranele ca ar fi mai bine pentru bebe sa fac cezariana si pentru mine ca dr vroia sa mearga acasa-era ora 19 (internata fiind de la 5)
E o senzatie deosebita pentru o persoana activa sa stea aproape imobilizata un timp destul de indelungat. Sa nu mai spun ca mi-a atins nervii prin abdomen si nu simteam cand trebuia sa merg la baie cu pipi asa ca ma duceam de vreo 3 ori pe zi cand ma gandeam eu ca ar trebui sa merg.
Ce mai conteaza acum dupa 2 ani jumatate e ca nimic nu s-a schimbat pe aici pe la noi si ma gandesc cu groaza ca ma asteapta o alta cezariana desi parca as prefera fundul franjuri macar nu ma mai tin de burta cand merg sau rad, sau tusesc, sau storc mopul
M-am gandit la Ungaria Sybille, dar e cam departe de noi. La cat de nebuna sunt m-am gandit sa isi caute sotul job la un spital din Franta sau Belgia timp de 6 luni sa merg cu el sa nasc natural acolo, dar momentan sunt vise
Bravo Anka spor la patinat asa da tara
Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte
iulie 2008
Didi81 spune:
Mai, eu una peste alta zic mersi ca am facut cezariana, desii nu asta a fost alegerea mea. Eu personal m-am recuperat f bine dupa aia. Dar vedeti voi, nu e toata lumea la fel, unele fete nasc natural fara nici o problema, altele se chinuie mult si bine, iar altele, cum sunt eu... ce sa zic, pe vremuri cand nu se faceau cezariene se murea din cauza asta. Nu m-am chinuit deloc, nu m-a durut nimic dar mi-a curs la sange... incredibil cat de mult.
Acum na, mi-asi fi dorit sa nasc natural, dar a fost bine si asa. Pot sa spun ca a fost perfect .
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
Chuny spune:
Camy, imi pare rau ca ti-am trezit amintiri urate, am vorbit de Eva pt ca ii fac fetele reclama pe forum si m-am gandit ca o fi o clinica foarte buna, insa e drept ca peste tot se fac greseli si chiar si cele mai renumite clinici pot face un pas gresit. Si niciodata nu vei plictisi cand vei vorbi despre Darius, sper ca sti asta.
Anka, esti totala!
dana81 spune:
Salutare!!
Ia sa ma bag si eu ca doar am experienta.. muah
Si spitalele de aici din Galati sunt groaznice..la prima nastere am mers cu "capul intre picioare" dintr-un salon in altul ca sa ma urc pe capra, am stat in travaliu destul vreo 22 ore, m-am chinuit 2 luni cu epizotomia si tot natural am ales sa nasc a doua oara intr-un alt spital si fara doctor(care ma lasase balta), cu o moasa extraordinara si fara nici o durere dupa nastere.La prima m-a asistat drDaca as mai naste a 3 a oara tot natural as alege.Gandaci,mizerie,nesimtire, hoho, peste tot sunt dar pentru 3 zile cat stai acolo si pentru toata satisfactia care ti-o produce "rezultatul" nasterii nu mai conteaza.Eu nu as fi suportat o interventie chirurgicala, nu as fi suportat sa fiu ametita si semiconstienta dupa 9 luni de asteptare.Asta a fost alegerea mea.Nu sunt deloc impotriva cezarienii,daca fiecare isi asuma riscul foarte bine dar sunt impotriva "propavaduirii" ei de catre medici- din comoditate sau din motive financiare.Si ma scoate din sarite mentalitatea asta cu "doamnele nasc prin cezariana...".Daca o cezariana te face sa te simti o doamna ce rost mai are educatia...sexul se invatza usor si repede
MAMI de CLARA (2008) si RIANA (2010)
dana81 spune:
Ralu-mada bine ai venit in "bostana", la cat mai multe postari!!!
Camy cum sa plictisesti mai cu Darius???Bataitza.Mie mi-e drag sa te citesc.Si Darius va ramane in inimile noastre mereu!
Anka eu iubesc vara, dar la cum povestesti tu parca mi-as dori un lac inghetat in jur(cu toate"dotarile").Plimbare placuta
MAMI de CLARA (2008) si RIANA (2010)
moni_or spune:
Salut!
Wow, ce v-ati infierbantat aici, parca as fi intrat la o odisee cu gravidute, nu la mamici cu copilasi de 2 ani jumate Asta cu nasterea e un subiect tare complex, la fel ca si cel cu alaptarea, mie nu prea imi plac generalizarile si judecata fara a fi fost in situatia respectiva, dar ma rog.
Ce m-a deranjat si na, am simtit ca ma arde la degete sa scriu a fost RALU-MADA, imi pare rau ca n-am apucat sa-ti urez bun venit dar sincer mi se pare un pic deplasat, nici nu ti-ai prezentat copiii, nu stim nici macar daca ai fete sau baieti, ce varste au etc dar deja ai si pus la punct pe vreo jumatate din mamicile de aici (ma refer la cele care au nascut cu cezariana) ca au stricat totul la sfarsitul sarcinii, nascand prin cezariana (nu mai vorbesc de etichetarea ca lase si egoiste). Am inteles ca e opinia ta si fiecare are dreptul la o opinie, insa nu stiu, poate era mai potrivit sa scrii inainte cateva mesaje sa te cunoastem si noi, nu?
A, eu sunt printre cele cu copii stricati, nascuti prin cezariana (eu avand o operatie pe cord deschis, dar mai conteaza motivul, oricum cine naste prin cezariana e mai putin mama, nu?)
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
Chuny spune:
Moni, eu sper ca tu ai inteles ca vorbim aici de cele ce aleg cezariana ca moft, ca au fost convinse de doctor ca nasterea naturala e indecenta si pt vaci, da? Nu vorbim de cezariana pe motive medicale. Si nici de cele care nu au suportat gandul de a sta printre gandaci (desi cred ca si atunci cand faci cezariana tot printre gandaci stai si bebe sta departe de tine tot in mediul ala). Nu ar trebui sa te necajeasca aceasta discutie pt ca tu ai avut un motiv medical si serios de a face cezariana, nu ai facut-o de fitze.
Chiar asa, Ralu, ai uitat sa ne prezinti copiii :-) dar cred ca esti abea la inceput pe forum ...
ariadnabr spune:
Ralu-Mada bine ai venit, asteptam mai multe detalii despre voi si poate mai putine etichetari atat de inflexibile
Sib uite eu iti raspund din pct de vedere al uneia careia i-a fost frica de moarte de nastere naturala si care a considerat cezariana dar careia i s-a pus pofta in cui, aici nu se fac decat cu motiv medical si io n-aveam nici unul. Ceea ce cred eu gresit in Romania e faptul ca nu se prezinta totul cu pro si contra. Daca tot exista optiunea, ar trebui domnule explicat clar, ce e aia cezariana, ce e dupa, ce inseamna nastere naturala, ce riscuri exista la ambele...etc. Sa stii ca si aici desi ai clar optiunea de nastere naturala dupa cezariana, se prefera cezariana dupa cezariana pentru ca riscurile sunt destul de mari. Dar se respecta optiunea mamei. Insa se considera caz special, se face nasterea cu o echipa si cu medic prezent. Pe cand o nastere naturala ai doar o moasa cu tine, vezi medic la fata numai in caz de complicatii. Mie una dupa doua nasteri mi s-a parut normal asa, dar inainte de prima nastere n-am fost impresionata si mi-a fost frica rau de faptul ca de mine avea grija o moasa, de faptul ca moasa iesea din camera si ramaneam doar cu Mick...etc. In Romania se prefera insa, e pacat pana la un punct, dar asta e. Zic eu ca vine de la lipsa de regulamente in spitale si probabil ca puse in fata unei optiuni libere similare intr-o tara vestica, multe mame ar opta pentru acelasi lucru. Mie cezariana la cerere mi se pare mai scuzabila decat lipsa de scaun de masina de exemplu.
Camy un singur lucru vreau sa iti spun tie. Darius este pepenas. Si daca este pepenas face parte din noi, la fel de mult ca si copii nostrii. Nu ne plictiseste mentionarea lui Darius. Sa nu mai spui asta niciodata!!
Moni
Ma retrag iar la barlog