Pepenasi de iulie-august 2008 (205)
Raspunsuri - Pagina 13
Didi81 spune:
Tecky, merci . Poate mai dau o tura si pe la sf de luna, sa vad ce produse au mai ramas
Ralu-Mada, iti urez si eu bun venit . Chiar daca avem opinii diferite, de-asta suntem pe forum, sa discutam, nu?
Din cate stiu eu, nasterea naturala prezinta si ea riscuri, uneori mai mari decat la cezariana, asa ca mai documenteaza-te. Sigur ca ideal e sa nasti natural, dar e bine ca acum avem si optiunea cezarienei pt cazul cand nu merge totul cum ar trebuii. Plus ca la oameni, spre deosebire de animale, nu e chiar asa favorabil raportul copil-locul prin care iese
Anka, felicitari pt progrese!
Marina, eu sunt topida dupa ski, asi skia pana cad lata pe partie . Si culmea, am incercat si rolele si patinele, dar nu se prinde miscarea deloc de mine.
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
ankalaura spune:
Marina - cred ca tu te gandesti la Hipocrat, nu? Cu Eliza am fost la un cabinet oftalmo, care e mai inainte de Hipocrat, cum mergi de la ING spre Hipocrat. Tot la parterul blocurilor, tot pe aceeasi parte. Dar nu mai stiu cum se numea, uff...
ariadnabr spune:
Ralu-mada uite, iti dau un alt exemplu de aici, din zona mea. Alaptarea. Aici in Irlanda pana in anii 80' foarte putine femei alaptau. Te surprinde? Ca pe mine m-a surprins! Acum insa s-a nascut un alt trend, mult mai multe mamici alapteaza, cele care nu alapteaza sunt atacate de cele care alapteaza si uite asa s-a mai nascut un trend - intoleranta. Medicii streseaza importanta alaptarii pana la ajunge sa forteze mamele sa incerce. Ei bine, nu merge asa. Ce am descoperit eu cu doi copii e ca o alaptare cu succes la primul copil nu inseamna neaparat alaptare la fel la al doilea. Ca fiecare decizie pe care o iei e influentata de o mie si una de variabile. La fel si produsele organice sau alimentatia fara E-uri. Vaccinare contra nevaccinarii. Fiecare din aceste subiecte va avea o multitudine de pro si contra. Ai sa intrebi ce e oare contra alaptarii? Ei bine, ultimele studii prezinta o lipsa de fier semnificativa la bebei alaptati exclusiv. Ca esti sau nu de acord cu asta, ca cei din jur vor fi sau nu de acord cu tine. Pana la urma aplica-ti propriul sfat! Ti-ai expus o parere. E pacat ca parerea ta a trebuit sa includa si o etichetare, pentru ca oricum ai intoarce-o aia e... Ca de fapt aia a deranjat, nu faptul ca tu personal preferi nasterea naturala. Nu s-a ofticat nimeni. Daca ai observat cine te-a contracarat am fost eu (care am nasteri naturale) si alte doua fete care au nasteri cu cezariana din motive medicale. Imi pare bine ca ni te-ai alaturat, dar, exprimarea a fost putin cam dura. Cuvantul scris e foarte inselator. Ti-ai expus parerea. Ne-am expus parerea. Si parerea mea e ca omul, prin constitutie are si dreptul sa fie respectat, cu tot ceea ce implica optiunile sale.
Eu zic sa iti acorzi timpul sa ne cunosti inainte de a pune catalogari in fata.
Marina_1609 spune:
Anka, Hipocrat, da! stiam eu ca e ceva cu H
--------------------------------------------
Marina21+ & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi
ralu-mada spune:
tecky , multumesc!
adevarul e ca D a gustat carnea de porc doar de doua ori,in sarmale!
masline a mancat azi fara voia mea si nu mi-a picat bine!
adriana, nu ma mai surprinde nimic, soacra mea "madame" frantuzoaica nu si-a alaptat copii si a incercat sa ma convinga sa nu o fac, sa imi vina cu cela mai stupide "argumente" auzite vreodata si bla, bla!
nu am ales nasterea acasa, insa travaliul meu a fost atat de scurt incat nu am apucat sa ajung la maternitate si pompierii au ajuns cu 7 minute dupa ce am nascut!
noroc ca si eu si sotul am avut viteza de reactie si nu ne-am pierdut cu firea, in plus fetita a avut cordonul infasurat in jurul gatului ..Doamne si acum ma trece fiorul!!!
dar da, daca ar fi sa am a treia nastere as face-o acasa , insa asistata!
imi pare rau ca s-a inteles cu totul altceva decat ce am scris...repet nu a fost o etichetare...ci simpla opinie pe care o sustin!
daca a deranjat felul in care a fost scrisa, imi cer scuze!
o seara placuta!
Marina_1609 spune:
ralu, dar de ce folosesti "!" la final de fiecare fraza? strigi la noi cumva?
Marina21+ & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi
ralu-mada spune:
marina...nuuu...
vezi tu, nici nu am bagat de seama!
avand in vedere ca sunt inconjurata numai de francezi, cu micutii vb tot in fr...ma odihnesc foarte putin, D cere din ce in ce mai multa atentie, micuta are colici si nu se odihneste asa cum trebuie, in plus fac un master de psihologie la Lille si ma pregatesc de sesiune...termenii astia ma "termina"
priveste-le doar ca exclamatii, nimic mai mult!
vias spune:
am pus poze noi la semnatura cu Flavius daca vreti sa-l vedeti!
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
Poveste si POZE
Didi81 spune:
ralu-mada, stai linistita ca nu deranjezi pe nimeni . Fiecare cu opiniile lui, deh.
Aida mananca ce mancam si noi, dar oricum nu ne omoram cu carnea de porc; mai mult pui, peste, vita, curcan. Dar de la 1 an a primit si de-astea mai grele, doar cu masura si ocazional. Maslinele ii plac foarte mult.
Camy, vai ce mare si scump s-a facut Flavius!!!
Dar ce a patit la pleoapa?
Didi de Aida Maria (03.07.2008)