Pepenasi de iulie-august 2008 (205)
Raspunsuri - Pagina 12
ariadnabr spune:
Carne de porc da mananca. In principiu un copil de varsta asta ar trebui sa manance orice de la 1 an. Cu prudenta insa la alimentele cu potential alergen mare, alunele de exemplu nu se recomanda inainte de 3-4 ani.
Marina_1609 spune:
carne de porc nu mai mancam nici noi decat din an in pasti cand ne apuca o pofta nebuna de carnati sau asa ceva...
Sofiei nu i-am dat. Ba i-a strecurat mama o data ceva sunculita si m-am uitat urat la ea si nu i-a mai dat
--------------------------------------------
Marina21+ & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi
mcoca spune:
bobita, am inteles.
Niste francezi doreau sa faca ski pe Valea Prahovei. Eram curioasa daca a evoluat ceva de acum 15 ani, dar vad ca nu. Aici dai 30 de euro pe zi pe un intreg domeniu skiabil, de sute de ha, si toata lumea gaseste ca skiul este un sport scump :).
Vicky si Printzesone
ralu-mada spune:
ariadnabr , imi inspiri un zambet trist! poate imi dai tu vreo cifra ceva, da zau!!!!
fiecare om are dreptul la opinie, garantat prin constitutie, astfel ca mi-l excercit si eu pe al meu pe acest forum...oare de ce deranjeaza???
Marina_1609 spune:
mai si mie mi se pare un sport scump, pe langa ca e si periculos. am incercat o data in viata si nu stiu daca o sa mai am curajul:)
in primul rand investesti multi bani in echipament, apoi in monitor daca vrei sa inveti asa ca la carte....dupa aia si accesul la partie...
Noi acum am prins pasiune pt patinat. eu am incercat o singura data si mi s-a parut mai simplu ca la role. abia ma abtin sa stau cuminte din cauza burtii dar de la anu clar voi fi vedeta ghetii Poate o iau si pe sofia la anul. acum merge doar sotul cu nepotul meu si deja fac progrese
Mami Marina's blog
ariadnabr spune:
Ralu studiaza tu problema, mortalitatea in 1900 era cu 197% mai mare decat acum, iti spune ceva numarul asta? Ma bucur ca-ti sugerez un zambet trist. Mie nici macar atata nu-mi mai sugerezi. Ti-ai exprimat o opinie, perfect, dar ai categorizat mai mult de jumatate din fetele de aici, drept...lase. Unele asa au ales, cezariana, din motive personale, din motive de sanatate, din motive de frica...pana la urma cine esti TU sa le pui lor eticheta pe frunte, sunt lase. Una e sa spui ca nu esti de acord cu cezariana, alta e sa iti permiti sa le jignesti. Pana la urma TU esti cea noua, TU esti cea care vrei sa fi primita aici cu bratele deschise. Sunt convinsa ca esti o persoana placuta, o mama buna, dar faptul ca ai nascut natural, imi pare rau nu te face cu nimic mai speciala decat bobitamica de exemplu, care e o fiinta extrem de blanda si de dreapta, decat Moni pe care ai preferat s-o jignesti (din nou!) pentru ca a ales sa nu mai discute la subiect, decat SunSmile, care este o fiinta EXTRAORDINARA si care da, a nascut din cate stiu eu prin cezariana la alegere. Si tot asa. Da, natural e intotdeauna cel mai bun. La fel si alaptarea. La fel si produsele organice. Dar ca oameni avem dreptul la libertatea de ne face propriile alegeri in viata si nimeni nu are dreptul sa pune etichete de gen "cezariana la alegere = las". In Romania insa conditiile lasa de dorit. Nu toata lumea are norocul sa-si permita sa plateasca medici ca sa fie tratat cat de cat ok. Asta combinat cu lipsa de informatie si regulamentari medicale duce la acest trend.
moni_or spune:
RALU-MADA, daca mie nu-mi permite timpul precum tie sa caut pe net si sa dau copy paste la explicatii nu inseamna ca nu pot sa-mi sustin punctul de vedere. Dar nu are sens sa-l sustin orbeste cand n-am cu cine, ca tu oricum esti foarte convinsa ca stii totul perfect, cel putin in ce priveste nasterea. Si daca tot e sa spunem ce ne place si ce nu ne place, eu am impresia ca ai intrat la subiectul asta mai mult ca sa bagi strambe decat sa discutam despre copii. Asta este opinia mea, drept "garantat prin constitutie", pe care sunt convinsa ca o vei respecta, ca tot nu-ti plac persoanele care nu au respect pentru opinia altora.
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
ankalaura spune:
Vicky - lasi soacra in Fr si tu fugi la schi in Ro? Ah, niste francezi... Hm, ma gandeam ca tu
Ralu-Mada - bun venit, si relax, nu le baga in seama Nu deranjeaza pe nimeni aici, prezenta oricui ar fi. Noi ne mai contram, noi ne impacam! Asa ca tu tine drumul drept, ca ne ajustam noi, toate, unele dupa altele, asa cum e normal
Interesant traiectul vostru. Eu as ramane in Franta
A mea a mancat carne de porc, selectionata, desigur (ca selectionata o mancam si noi, desi, uneori, tare ni se face pofta de "un colesterol", asa spunem noi...)
Irlandeza - la fel este si cu faptul ca daca il ai pe primul prin ceza, al doilea musai tot asa. Si e doar un trend. Ai dreptate.
Da' tot mai stralucitor e griul tau!
Moni - n-aveti Wii? Eu mi-as lua Wii cu consola aia de fitness. Ce DVD, Wii nene, zau! E drept, e o diferenta la bani, dar eu as lua in considerare.
Felicitari lui Luca!
Sa stiti ca si noi ne apropiem de momentul cu pampersii. Acum doua seri, Er a prestat primul pisu la toaleta, si nu doar primul, si la cererea ei, spontan!
Si tot spontan a inceput sa vorbeasca, de unde pocea toate cuvintele si lega doar cate doua silabe, in cel mai caraghios mod cu putinta, dintr-o data, de doua zile, vorbeste mult mult diferit, scoate sunete si face combinatii de silabe pe care nu le-am auzit pana acum la ea.
Deci clar, la ea, nu aduce anul, ce aduce ceasul
JJ - fingers crossed pentru 3 februarie!!!
Nasterea acasa - si in Canada se pare ca incepe aceasta moda (ma rog, deja se intampla, si se pare ca sunt tendinte de a se extinde). E foarte vast subiectul, eu nu as fi dispusa sa consider nasterea acasa, dar cine stie daca nu m-as convinge, daca as studia in amanunt?? Chiar zilele trecute am vazut o emisiune la tv, era o tipa care mai avea 3 copii, si pe al 4-lea urma sa il nasca asa. Exista o moasa care te informeaza, tipa insista pe experienta ei anterioara, in cele 3 nasteri, pe faptul ca sarcina a decurs foarte bine, ca tot ce este natural in a da viata, nu are de ce sa nu se poata petrece in caminul fiecaruia, etc... clasicele argumente.
Pe mine insa nu m-a prea convins... Faptul ca sute de ani femeile au nascut asa, nu mi se pare un argument care sa stea in picioare in secolul 21.
Bobita - eu am fost cu Eliza pe Socului, dar zau daca imi mai stiu cum se numeau, cabinetul este imediat dupa Marimar si ING, cum mergi spre Basarabia, la vreo 2-300 m. Mai este OFTAPRO - www.oftapro.ro/ro/servicii_medicale_consultatii_oftalmologice_copii_oftapro.html" target="_blank">uite aici Asta cred ca e mai aproape de tine.
Daca strabismul e usor, se corecteaza si fara operatie, din cate stiu.
Fug sa citesc ceva, azi merg la scoala.
Marina_1609 spune:
anka, e clinica aia de pe socului sau e cabinet particular? ca este si o clinica , hyperion, exact in zona care o descrii tu.
Mami Marina's blog
ralu-mada spune:
woaw...relax dragelor...nu va cunosc pe fiecare, nu stiu cum ati nascut si sincer nu ma intereseaza...
de etichetat nu am etichetat pe nimeni, mi-am exprimat o parere , care vad clar ca deranjeaza, desi daca considerati ca ati facut alegerea potrivita , nu am idee de ce va mai ofticati!
nu stiu cine scria de dat copy paste...nu se pune problema asa...am spus clar ca nu sunt vorbele mele, din fericire cunosc doamna "moasa "careia ii apartin cuvintele...si vad ca persoana respectiva chiar are timp de cautat pe internet din moment ce tocmai a gasit acel paragraf!
asa e, avem notiuni diferite de forum, familie, cezariana sau mai stiu eu ce, cert e ca nu am intrat pe acest forum nici sa ma contrazic, nici sa judec, chiar am venit sa descopar mamici care isi iubesc copii si fac tot ce le sta in putinta pentru ei!