Pepenasi de iulie-august 2008 (205)
Raspunsuri - Pagina 11
mcoca spune:
Didi, Bobita, merci. La Predeal costa 30 de euro telescaunul ala unic, pentru unica partie, sau s-a mai schimbat ceva?
Vicky si Printzesone
MissJJ spune:
Buna gagici!
Eu pe fuga busy tare cu scolile si sutele de proiecte de vreo cinci zile maocup de rinichi, osmoregulation, neuroni si reflex arc. Neuronii mei is prajiti saracii.
Lume nou vad, welcome! Nu am citit din urma deci eu-s in ceata.
Nasteri: pro si contra au ambele metode, astia aici sigur v-am mai zis is contra cezariana, numai daca e necesara si nasterea naturala, in apa, acasa sau la spital e pushed forward. Eu am avut neonatalog la prima nastere, naturala, pt ca avea nevoie bb de oxigen si trebuia sa fie siguri ca e totul ok. Sunt mandra de mine ca am fost in stare sa nasc natural de doua ori, nu ma credeam asa strong da asta nu inseamna ca fetele care au ales cezariana is mai prejos sau ceva. Nasterea e nastere, prin orice metoda ar fi delivered bb, imp e ca bb si mama sa fie sanatosi/oase.
In rest cum am zis nu am citit, va pup pe toate, sapt urm am practica la spitaltoata sapt abia astept. Sper miercuri sau joi sa am mai mult timp sa intru sa citesc din urma.
Aaa si big news am un interviu la univ pe 3 feb asa ca pls tine-ti fingers crossed! Am emotii de numa da e bine ca e imediat dupa sapt de practica si am despre ce discuta cu astia la interviu poate leprind pe tipele de la dolphin ward la inghesuiala sa le pun cateva intrebari. Uhh exciting. De la restul 3 inca nu am auzit nimic, sper sa mai am macar un interviu, daca nu poate reusesc sa prind loc la astia la care merg pe 3.
Pupam gasca dulce de tot, fug la sistemul meu nervos si la presentation despre ADHD. Oh the joy!
Marina_1609 spune:
masline i-am dat sofiei nici nu mai tin minte de cand...de pe la 1 an probabil. are momente cand le devoreaza cu placere si alte momente cand ii displac total....
moni, uite www.youtube.com/watch?v=GP-ADSVstD0" target="_blank">aici Tae-Bo cu acest negru... Cu dvd-uri cu el faceam la facultate aerobic si mi se pareau super ok. Sunt unele chestii mai pt avansati dar poti sa faci "pas" la alea. Spor!
--------------------------------------------
Marina21+ & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi
bobitamica spune:
RALU_MADA...ai avut mare noroc ca fie ok nasterea acasa, dar sunt situatii neprvazute ,foarte multe din pacate in Romania,si mai ales in alte orase ecat Bucuresti.
Iti spun ca hipoxia poate aparea si in cazul nasterii vaginale...eu am facut mult timp kinetoterapie cu fetita mea si am fost la un spital de copii cu handicp psiho-neuro-motor. Stii cati copii suferisera la nasterea naturala??? nu cred ca ai vrea sa stii si sa ii vezi. Copii care din cauza faptului ca parintii nu au avut bani sa dea la nastere medicilor au suferit leziuni cerebrale. Copii neasistati corespunzator.Copii care sunt distrusi pe viata din cauza ca medicul dormea cand femeia trebuia sa nasca si nimeni din spital nu se baga.Toti se spalau pe maini si se duceau la nani.Stii cate mame au stat in travaliu peste 30 de ore,iar copilul nu vroia sa iasa. Am auzit acolo atatea povesti tragice legate de nasterea naturala ca mi-au ajuns pentru toata viata.
Cea mai buna prietena a mea a nascut in Franta,a avut ruptura de perineu si to ce implica asta. Pana si medicii francezi au spus ca ar fi trebuit sa i se faca cezariana. Ea are 1.60 si a nascut un copil mare 4 kg. A avut travaliu de 32 de ore,fara dilatatie,cu dureri cumplite.
Sunt cazuri si cazuri,si e usor sa vorbim. Eu sunt convinsa ca nici o mama nu e lasa. Si nici nu pot spune ca cezariana inseamna sa strica cele 9 luni. Ce se strica??? E o minune sa dai viata,indiferent cum o faci. Nu putem sa aruncam cu pietre...nici macar in mamele carora le este doar frica. Nu suntem noi in masura sa le judecam.
Si da,eu i-am dat masline Irinei...ba chiar ii fac o pasta cu masline.
Amestec unt cu masline fara samburi la blender si le servim cu paine prajita.
Chiar ca si eu vroiam sa va intreb ceva...vreau sa o duc pe Irina la oftalmolog. Are un usor strabism. Desi mi s-a spus ca o pot duce la 3 ani,nu-mi vine sa mai astept. Stiti un cabinet unde exista oftalmolog pediatru? Eu am fost in Piata Roamana la Lahovari ,la spitalul de ochi si mi-au spus ca fac control si pentru copii,dar cabinetul nu era prea prietenospentru copii.
MCOCA...eu nu am vazut sa se fi schimbat ceva. Preturi mari si conditii nu foarte bune. Hotelierii tin la pret si nu prea este lume. E asa pustiu,destul de deprimant. Sau cel putin asa era acum. Partia proasta ,dar scump!!!
Am inteles ca la bulgari e minunata partia de la Bansko.
Fete dragi,ma pregatesc si eu sa plec spre casa...ma duc sa imi recuperez copilu de la mama si apoi mergem amandoua la shopping sa cumparam un pui de "atuca=ratusca". E o scumpa maimutza mea...imi vine sa o mananc.Vorbeste asa haios...
bobitamica spune:
MONI...eu am facut exercitii Pilates inainte sa raman insarcinata....cate 15 minute pe zi. Au avut un succes extraordinar. Nu ma asteptam. Ce e drept beam ceai verde in fiecare zi neindulcit..cate 2 cani mari. Si nici pofta de mancare nu mai aveam de la el...
Am avut 2 cd-uri pe care le-am dat si fata nu mi le-a mai adus inapoi. Mi-a spus ca le-a imprimutat altcuiva si persoana nu i le-a mai dat. Asta e...dar cred ca gasesti pe youtube.
Vad ca nu suna mama sa ma duc sa ma intalnesc cu ele sa recuperez fata...
ralu-mada spune:
moni_or, multumesc pentru ignorare...nici o problema, nici mie nu imi plac persoanele care nu stiu sa isi sustina punctul de vedere!sau cele care nu respecta opinia altora
bobitamica, multumesc de raspuns! si eu i-am dat, dar imi era teama ca nu e bine!
ariadnabr spune:
Ralu-mada intreaba-te te rog si cati copii si mame au murit la nastere sau dupa prin 1900 asa. Ca tot facu' DD femeia sa suporte orice...hai ca dam in balarii. Etichetarile astea nu-s bune zau. In viata tre sa ai si un gram de toleranta.
Marina_1609 spune:
bobita, eu zic sa mergi tot la Lahovari. acolo sunt cei mai buni medici. Acolo am mai trimis si alte cunostinte cu copii. Si daca ti se pare cabinetul nu prea prietenos, ia-i tu ceva jucarii noi si i le dai cand intra in cabinet.
Marina21+ & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi