Ghiocei de Martie-Aprilie**289**
Raspunsuri - Pagina 4
m_monique spune:
dyana27 din ce spui tu, se pare ca mutzu e pregatit de intarcare. iti tin pumnii sa treceti cat mai usor.
mai lasa-l o perioada cu 1-2 mese pe zi, si cred ca va renunta singur.
ca un sfat al uneia mai batrane: incearca peste zi sa nu te vada dezbracata, ca sa nu-si aduca aminte de tzitzi, iar cand plange si e suparat gaseste-i alta metoda de consolare.
anca_nicolae spune:
monique,
nu am fost la serv, ci am fost plecata si ieri si azi in berceni si am luat din greseala tel lui vero (v-am mai zis ca mereu muta cartelele, si eu nu verific niciodata...) Mii de scuze ca nu am venit, dar zilele astea cred ca reusim sa ne vedem. Acu sunt acasa, maine incep serv. Aaa, si voiam sa scriu... tare bine si tehnic scrii tu despre copii, eu parca am uitat tot, desi eu i-am crescut singura pe v+t, fara bona, fara parinti, fara babe prin jur, dar parca s-au dizolvat toate in urma. Cum scria si sasha, cateodata ai asa un regret ca totusi, unele lucruri se mai si uita... Legat de olita, Vero a invatat intre 1 an si 8 luni si 1 an si 9 luni, in timp cetudor a invatat intre 2 ani si 3 ani :))))) Asta micu'.. habar nu am, oi vedea cate cearceafuri oi spala si dupa asta'.. Asta ca tot vorbeati de bb2 :)))))) dar eu, ce sa zic, pledez pt frati, eu nu am avut si le-am dus lipsa. Si acum imi amintesc cum, prietena mea din copilarie/scoala, cea mai buna, in unele zile mergea la film doar cu fratii ei [sunt 3] pt ca asa le cumparau parintii bilete, doar 3, si eu ii priveam pe geam cum treceau prin fata mea... si atunci, eu ieseam cu racheta de tenis si jucam la peretele scolii Dar bateam mereu, eram inaintasa nemtoaicei maritate cu un dragut, andree agassi
revin.
Poze cu noi
Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 10 ani, Robert-Adrian 1 anisor
cativ13 spune:
aici, aici! am dormit o ora la pranz cu maimuta si acum astept gerul BobotezeiDyanna, multa rabdare cu raritul sa ai. poate suna aiurea dar eu ma simt de parca n-as fi alaptat niciodata...am uitat tot. cred ca d-aia nici nu vreau un alt copil. m-a epuizat S. nu vreau sa stric atmosfera relaxata de liste si teme dar o spun, pt ca stiu ca ma veti intelege. sau, SPER...am obosit, ma simt epuizata, nu ma mai vad decat ca mama...nu sotie, nu femeie, nu eu... de pe 24, de cand e B acasa si petrece f mult timp cu ea, sunt asa intr-un mini-concediu. in perioada asta mi-am dat seama ca, desi o fac cu drag, o fac din inertie, din obisnuinta, din reflex...o fac-am grija de bb, sa se inteleaga mi-a placut sa am putin timp pt mine, mi-am dat seama cat imi lipseste asta. am nevoie sa ma regasesc dar simt asta ca o tradare fata de copilul meu...
Kea spune:
Novus, imi pare tare rau ca a trebuit sa treceti prin toate astea! In mare am trait aceeasi experienta mai putin motivul si mitocania personalului. Sa fiti puternice, sa "nimiciti" bacteria, sa plecati acasa cat mai curand si sa nu mai treceti niciodata prin asa ceva!
Geanina, mi-ai fost mereu draga, dar acum cu mult mai mult!
Cati , mie si acum imi pare rau ca desi am fost la un pas de a ne intalni, n-a fost sa fie.
inapreda spune:
Legat de prietenie: eu sint mai..."idealiszda" cind e vorba de prietenie -de relatii in general- si consider ca prietenii trebuie sa-i acceptam asa cum sint si buni si rai; si mai cred ca tre' sa-i iubim neconditionat; cam cum ne iubesc parintii pe noi; si ca fata de un prieten adevarat, putem sa ne permitem sa fim noi cei adevarati; "e voie" si sa-i mai dezamagim citeodata; si sa ne dezamageasca! si, plecind de la aceste premise, eu nu ma las dezamagita; caut tot timpul circumstante atenuante, incerc sa inteleg; de inteles, nu-i greu; sa ACCEPT ce-am inteles mi se pare muuuuuuult mai greu; si incerc sa ramin pe baricade; sa nu intelegeti cum ca as fi de fier; nuuuuuuu, nici vorba; ma supar, ma consum, sufar dar nu reneg
Nu stiu daca s-a inteles ceva c-am fost cam incoerenta.
PS. Am avut si noroc ca nu (prea) m-au dezamagit prietenii.
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010
inapreda spune:
Legat de prietenie: eu sint mai..."idealiszda" cind e vorba de prietenie -de relatii in general- si consider ca prietenii trebuie sa-i acceptam asa cum sint si buni si rai; si mai cred ca tre' sa-i iubim neconditionat; cam cum ne iubesc parintii pe noi; si ca fata de un prieten adevarat, putem sa ne permitem sa fim noi cei adevarati; "e voie" si sa-i mai dezamagim citeodata; si sa ne dezamageasca! si, plecind de la aceste premise, eu nu ma las dezamagita; caut tot timpul circumstante atenuante, incerc sa inteleg; de inteles, nu-i greu; sa ACCEPT ce-am inteles mi se pare muuuuuuult mai greu; si incerc sa ramin pe baricade; sa nu intelegeti cum ca as fi de fier; nuuuuuuu, nici vorba; ma supar, ma consum, sufar dar nu reneg
Nu stiu daca s-a inteles ceva c-am fost cam incoerenta.
PS. Am avut si noroc ca nu (prea) m-au dezamagit prietenii.
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
Ian -toamna 2010
Ian - Craciun 2010
anca_nicolae spune:
Cati,
noi am mai tot scris aici despre femeie pe mai multe planuri vs tradare fata de copil... E NU CRED ca este tradare, pt ca, va pun 1 intrebare, mai ales mamelor de fetite:
Acum va priviti odorul cu dragoste si fericire, ii doriti tot binele din lume, ii visati un viitor stalucit, nu-i asa? Si anii trec fuga, si peste cca 20 de ani odorul vostru devine parinte. V-ar place ca acest odor de azi sa isi rezume viata/viitorul doar la rolul de parinte? La fel v-au visat si gandit viitorul/viata SI ai vostrii parinti... Prin urmare, in ochii lor, voi, odorul de altadata, ce doriti sa fiti azi? Un om realizat sau.. doar un parinte? Stiu ca textul meu suna ca si cum rolul de parinte este neimportant, dar nuuu, el este important, dar, pt cine simte ca poate trai, se poate exprima SI pe alte planuri, atunci trebuie sa o faca, nu sa se ingradeasca, de frica tradarii... Desigur, sunt si oameni pt care rolul de parinte le este suficient. F ok. Dar eu am scris textul de mai sus celor carora le LIPSESTE trairea pe alte planuri. Catisor, fi fericita pt acest mini-concediu, sigur il meriti si iti doresc sa vina si altele
Poze cu noi
Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 10 ani, Robert-Adrian 1 anisor
dyana27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui m_monique dyana27 din ce spui tu, se pare ca mutzu e pregatit de intarcare. iti tin pumnii sa treceti cat mai usor. mai lasa-l o perioada cu 1-2 mese pe zi, si cred ca va renunta singur. ca un sfat al uneia mai batrane: incearca peste zi sa nu te vada dezbracata, ca sa nu-si aduca aminte de tzitzi, iar cand plange si e suparat gaseste-i alta metoda de consolare. |
saru'mana de sfaturi; asa si fac sa stii, ca daca ma vede piranha-mic dezbracata.... s-a terminat cu "mami nu are!!" ca el pune direct mainile si tipa titiiiiiiiiii!!! asta o stiam de mult, ca dupa baie sau cand ma schimbam sa plecam undeva ma piteam, altfel automat isi cerea portia
si metoda de calmare si adormire la noi este minunatul leagan e cam dependent de el, dar am vazut ca-n deplasari ne descurcam si fara si nu-i trebuie; oricum, eu incerc sa-l culc in pat, azi am reusit sa ne uitam la niste desene cu masini (pasiunea vietii lui, masini cu volan si trenuri) vreo 5 minute cumintei pe perna si aproape adormise... dar s-a treminat episodul si a inceput publicitate tare ca naiba!!!
a, si mai avem o problema noua care cere si ea rezolvare.... olita!!!!!!! nu mai suporta pemparas, se isterizeaza tot cand ii pun; evident ca-l las fara, il prind cu 2-3 pisulici pe zi la olita, dar restul ajung in pantalonasi si se lasa iarasi cu urlete; cand simte ca face se uita la putica dar daca nu sunt exact langa olita sa-l pun instant da drumu pe el si vaaaiiiiiii.... cand simte pisu in pantaloni se opreste din facut si trage de ei in toate directiile si tipa "mami gataaaaaa facut pishhhhhhhhhhh!!!!!!!"; si dupa aia in 5 minute iar mai trage 2 picaturi de pisulica..... ca el nu face tot odata, nuuuuuu, cum simte ca se uda se opreste!!!!! si asa ajungem sa schimbam 3-4-5 pantaloni pe ora si sosetele la fel...; daca face la olita n-am treaba cu el vreo ora, dar daca nu... e nasol; oricum e clar ca nu mai vrea pemparas, trebuie pacalit la greu ca sa-i pun seara si la somnicul de zi, dar cum face ochi tipa direct mami gata pishhhhhh, asta insemnand sa-l dezbrac!!! si sa va zic ce-l alerg la fiecare schimbat cu izmele???????? sau cu sosetele??? nu putea sa se mai tina si el pana-n vara sa fie cald??? ca acum in 5 minute e sloi de gheata si evident ca se mai aseaza si direct pe gresia rece
Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
GANDACEL DE TOAMNA
m_monique spune:
dyana27 iti mai dau o veste buna. e pregatit si pt olita. insita, ca ai sanse mari de reusita acum, si ar fi mare pacat sa pierzi momentul. cumpara-ti o multime de pantalonasi de casa si sosete.
am impresia ca la mutzu renuntarea la scutec va coincide cu renuntarea la tzitzi.