Bun venit in 2011, Iepurasi de mar-apr 2010! (97)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Buna!
Am vazut ca se vorbeste de mancarea iepurasilor si cum eu mor de foame la ora asta...ma bag la vorba, sa nu mananc.
Mara mananca foarte putin, asa ca am renuntat sa ii gatesc separat. Fructe ii dau la borcanel, piersica, para, caisa, mananca maxim 30-40 ml dimineata, iar pe parcursul zilei mai mananca un sfert de banana, sau 2 feliute de portocala, un pic de kiwi, depinde ce am in casa. I le rup si o las sa manance singura, vad ca nu se mai ineaca.
La masa de pranz ii dau ori ceva cu carne si legume la borcanel, ori de la noi, daca am ceva ce poate manca ea. Bunicul sotului meu o sa stea cateva luni la noi, el mananca mai de regim, eu sunt la dieta, asa ca fac si ii dau si ei ciorbita de pui sau de vita, neacrita si cu sare mai putina, pilaf de orez, piure de cartofi etc, mancaruri fara prajeli sau grasime. .Mananca tot asa, 30-40 ml, indiferent ce ii dau. De 2 ori pe saptamana ii dau galbenus de ou, pentru ea un galbenus cu cateva lingurite de iaurt reprezinta o masa intreaga.
Seara iaurt, lapte cu cereale, orez cu lapte sau melci cu lapte. Orezul sau melcii cu lapte sunt preferatele ei, mananca si 100 ml, abia am timp sa ajung cu lingurita la ea.
In rest, a invatat sa ma traga de bluza cand mai vrea supliment ziua, cauta tzitzi, nu ii trece prin cap sa imi ridice tricoul, dar stie ca e pe acolo, pe undeva.
Cam asta despre meniul ei, poate e gresit, dar ma termina psihic, nu sa ii gatesc separat, ci sa vad ca nu mananca mai nimic. Asa, macar nu ma mai streseaza atata mancarea, pana la urma ea e energica, sanatoasa, in grafic cu greutatea (are 9.5 kg la 10 luni jumate), presupun a se satura cu lapte sau asa e ea, mananca mai putin.
Deci ma declar mama cu copilul cel mai pretentios la mancare, nu am citit pe aici de vreun copil care sa manance mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Bumbitza, mie mi-a venit sa rad de faza cu laptele de vaca pe spanac, dar sa nu te superi, ca am ras cu drag. Hai, mai, ca nu e otravitor! Eu inteleg ca nu e ok sa il consume in loc de lm sau lp, dar nu cred ca nu au voie cantitati mici, in diverse mancaruri. Eu la orez sau melci folosesc lapte de vaca, din acela pasteurizat, o cescuta cat mananca ea, nu vad ce rau poate sa ii faca.
Ce mai face Ilinca? Ai reusit sa o inveti in patut? Noi suntem tot 3 pe o saltea si din cand in cand mi-aduc aminte de articolul pe care l-ai postat tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bluekidoo spune:

Citat:
citat din mesajul lui wapi

E cel putin suparator ca nu se mai scrie mai nimic despre cei mici aici, despre progresele lor, despre ce dificultati mai apar. Poate mananca deja singuri de toate si-si schimba si pampersul , nu e cazul nostru...
Pe mine ma ajuta sa citesc experientele altora, aveam niste puncte de reper.
Situatia pare normala intr-un oarecare fel, cand lucrurile sunt luate personal si cand se doreste doar o atmosfera zen iar schimbul de idei este "blamat" si sunt acceptate doar idei/sfaturi provenind din anumite "surse" deja "consacrate".
Cand expui o problema aici - nu cred ca e normal sa fie admise doar parerile pe care vrei sa le auzi. Toata lumea lauda faptul ca se ofera mancare si adapost unui om al strazii (laudabil bineinteles), nimeni nu zice nimic despre un subiect mai sensibil. Daca tot a fost expus aici - cred ca toate parerile sunt permise, si cele pro si cele contra. Si pe mine m-a socat lipsa regretelor pentru micutul/micuta care nu a avut dreptul la nicio sansa - probabil ca ele au existat, dar aici nu au fost expuse. Situatia a fost delicata si indezirabila pentru oricare, nu este vorba de a judeca, ci doar o simpla constatare. Este exemplul "cel mai recent"...
Probabil e mai bine sa privim in alta parte de fiecare data cand ceva poate crea controverse si leza orgolii.
Scopul accesarii unui forum pentru mine - e sa cunosc si parerea celorlati, de multe ori vad doar o parte a realitatii, sau o vad cu totul diferit decat este.
Am scris acest mesaj ca sa nu fiu singura nervoasa pe aici
Da, as putea sa citesc de la cealalta odisee, dar as vrea sa pot citi din nou aici...
Mihaita inca nu are niciun dinte, se incapataneaza sa manance papica doar ca si completare la laptic...
Ah - erau pe vremuri niste meniuri pe aici, nu mai sunt nici acelea
Acum puteti sa:

Wapi & Mihai Theodor (20.04.2010)& Stefan Cristian (19.05.2006)

Am evitat sa mai discut despre acest "subiect" dar cred ca ar trebui sa dau o explicatie.. "lipsa regretelor pentru micutul/micuta care nu a avut dreptul la nicio sansa " nu au fost expuse intentionat! sunt o persoana care nu arata ceea ce simte atunci cand sufera sau are alte probleme. Ca sa va dau exemplu, mama care sta la 2 blocuri de mine, cu care vorbesc zilnic la telefon si ne vedem cam de 2 ori pe saptamana, nu a banuit nimic pana nu a sunat intr-o zi cand eram la spital. Si asta pentru ca nu am vrut sa isi faca si ea griji mai ales ca are probleme cu inima. Orice problema intampin afisez un zambet pe fata si am comportamentul de asa natura incat cei de langa mine sa nu isi dea seama de ce se inampla. Voua v-am povestit ce se intampla pentru ca dupa multi ani am simtit nevoia sa ma descarc, sa povestesc cuiva.. stiam inca de la inceput ca probabil imi voi lua "suturi" si chiar am fost mirata sa vad ca asa putine persoane si-au spus parearea contra...Dupa ce "intreruperea" a avut loc mi-au trebuit cateva zile sa imi fac "curaj" sa va spun si mai ales sa gasesc cuvintele, sa va spun in asa fel incat sa se termine repede subiectul si sa nu "cititi" ce este cu adevarat in sufletul meu... N-am vrut sa va spun cate nopti am plans gandindu-ma la ce va urma, cate zile nu m-am dus la doctor in incercarea amanarii inevitabilului, de cate ori mi-am mangaiat burtica (si inca o fac) stiind ca nu are viitor, de cate ori m-am intrebat cum ar fi daca ar fi, ce ar fi daca ar fi..., cum a fost la spital cand, inainte de interventie, am fost acuzata de genocid pentru ca nu am verificat prezervativul, cum au fost atatea zile pe holurile spitalului privin gravide care au venit sa nasca si parinti care isi scot copii din maternitate, sau cum ma simtem cand eram intrebata de gravidute ce varsta are sarcina si ce mi-as dori sa fie, stiind ce urmeaza sa fac... nu pot spune ca mi-am revenit sufleteste, sau ca se va intampla vreodata.. pot doar sa incerc.. si mai ales sa nu le arat celor din jur ce este cu adevarat in sufletul meu. si pot de asemenea sa incep sa ma vopsesc pentru a acoperi firele albe pe care le am la doar 26 ani...stiam ca daca va voi spune ceea ce simt vor curge multe pagini de incurajare, si nu vroiam ca forumul sa mi se dedice mie si mai ales unor astfel de evenimente (mi s-a acordat si asa prea multa atentie din momentul in care v-am povestit pana la "interventie") Am stat o perioada in umbra, desi vroiam sa va mai intreb una alta, pentru a astepta sa se faca uitat evenimentul, pentru a putea sa revenim la o atmosfera placuta si sa discutam despre iepurasii nostri dragi ce incurand isi vor aniversa primul anisor.
Si in incheierea subiectului, vreu sa va spun ca nu sunt suparata pe absolut nimeni si va multumesc pentru toate mesajele de incurajare de pe forum, Pm si facebook, si nu in ultimul rand ca am apreciat si apreciez chiar si mesajele "contra"... A si vreau sa ii cer iertare Deliei ca i-am raspuns asa cum i-am raspuns, diplomat cum s-a spus pe aici, pe un ton nu foarte prietenos dupa parerea mea. Un lucru e sigur, am vazut femei la spital care faceau intreruperi cu zambetul pe buze si nu erau la prima.... nu critic pe nimeni, fiecare face cum crede ca e mai bine, dar stiu sigur ca eu nu voi mai trece prin asa ceva indiferent ce va trebui sa fac...luna viitoare trebuie sa merg la control sa gasim o metoda optima de a preveni acest lucru pentru urmatorii 2-3 ani (pauza recomandata de medic pentru siguranta mea si a viitorului copil)
Cam asta am avut de spus.. voi reveni zilele urmatoare cu un ton mai optimist

Un vot va rog.

Nunta 12.05.2007

Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bluekidoo spune:

La multi ani Ioana_fota si Irinabobe Sa fiti sanatoase si fericite alaturi de cei dragi!

La multi ani tuturor celor ce poarta numele Sf Ion Sa fiti sanatoasi si fericiti alaturi de cei dragi!

La multe lunite Ovidiu de Ioana28, Mara de Rebiana, Geo de Ella, Rares de Arinaa Sa cresteti mari si sanatosi!

Legat de iesirea dintisorilor, fata unei prietene are 11 luni si i-au iesit centralii de jos, centralii de sus apoi maselele..

Un vot va rog.

Nunta 12.05.2007

Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanzi

Bumbitza, mie mi-a venit sa rad de faza cu laptele de vaca pe spanac, dar sa nu te superi, ca am ras cu drag. Hai, mai, ca nu e otravitor! Eu inteleg ca nu e ok sa il consume in loc de lm sau lp, dar nu cred ca nu au voie cantitati mici, in diverse mancaruri. Eu la orez sau melci folosesc lapte de vaca, din acela pasteurizat, o cescuta cat mananca ea, nu vad ce rau poate sa ii faca.
Ce mai face Ilinca? Ai reusit sa o inveti in patut? Noi suntem tot 3 pe o saltea si din cand in cand mi-aduc aminte de articolul pe care l-ai postat tu.

Sanziana, mami de puiut Mara Elena (21.02.2010)

nu ma supar ca stiu ca-s dusa :)) Bine, stiu ca nu e otravitor, doar ca mi-era sa nu contina prea multa albumina sau mai stiu eu ce, greu de digerat sau care sa suprasolicite rinichii, pana mea... nu mai stiu ca m-am zapacit de cand cu gazele ilincai, suflu si-n iaurt :(

Nu am reusit s-o obisnuiesc in patut, nici nu am mai incercat, zic merci daca se trezeste doar sa manance si nu se trezeste de tot, cum a facut azi la 6...si abia la 7 am adormit-o la loc, evident ca EU ca la ta-su urla.

Ma duc sa-i fac fructele. Va pup si BUNA DIMINEATA!

Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui kossir

Yaia eu ii dau de vreo luna gris cu lapte. Asa este, cica n-ar fi bun, insa dat doar din cand in cand si la 10 luni sper ca e ok.
E bine sa fii informat dar la Mihai eu n-am fost informata deloc. Am avut o carte de pe vremurile veeeechi si la 6 luni cand el n-a mai acceptat titi, i-am bagat lapte de la vacuta lui taicameu. Indoit la inceput cu vestitul mucilagiu si uite asa. Norocul nostru ca a fost ok. I-am gatit separat doi ani, foarte atenta, dar acum vad ca am facut multe greseli. Insa asa cum spun bunicile noastre, a crescut si el maica sanatos.
Sa se inteleaga clar, am povestit doar, de dragul povestii. Acum respect regulile de acum cu strictete. Astea sunt vremurile pe astea le traim. Asa gandesc eu.
Va pup, noapte buna.

Carmen, abia spre sfarsitul mesajului mi-am dat seama ca deja Sofia e mare, mai are un pic si face primul anisor, deci cred ca la voi e ok. eu ma tot gandeam la Alexia mea, ca ea abia a facut 9 luni de o saptamana si mai putem astepta vreo luna, doua, pana la laptele de vaca, ca asa mult timp nu mai e.
Si nu ai gresit mult nici la Mihai, laptele de vaca se poate da si la copii mai mici, dar exact cum l-ai dat tu, indoit cu apa. Capraru descrie exact cum se face, dar nu am citit, am sarit peste pasaje, ca nu ma interesa. Deci nu ai motive sa te invinovatesti nici in ceea ce-l priveste pe Mihai, daaa?
(am observat asta la tine, iti mai aduci aminte de la Mihai si acum te invinovatesti putin ca pe el l-ai crescut altfel, l-ai diversificat mai devreme. Eu zic sa nu o mai faci, sunt convinsa ca ai procedat corect atunci, cu informatiile pe care le aveai. De exemplu acum cativa ani se dadea la copii fluor pt. dinti, ca acum sa nu se mai recomande, dimpotriva, acum pasta de dinti pentru copii trebuie sa aiba mai putin fluor. Cine stie peste 10 ani ce se descopera ca nu trebuie dat ce noi acum dam si in care credem cu tarie ca le face bine? Important e ca acum ne informam cum putem si decidem ce credem ACUM ca e bine.)

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Ce liniste e pe aici, pe unde umblati fetelor? Eu cred ca tre s-o culc pe Ili in scurt timp...

Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

LA MULTI ANI IOANELOR, IONILOR!!!!!!
Iepurasi, mamici, tatici, bunici si toti ai vostrii sa aveti o zi de vis, sa fiti sanatosi, bucurosi si la punga grosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

salutare si de la noi pe ziua de azi,

LA MULTI ANI! tuturor celor care poarta numele SF. IOAN.

TANYA IOANA, ASTEROPI IOANA, EVA IOANA, ANGELA IOANA.

va multumesc pt pareri si sfaturi, am sa vad cum reusesc, vreau sa trec de vaccin si sa incerc spre sfarsitul lunii, cum va fi vom vedea.

astazi sunt grabita, am de facut aranjamente prin casa, diseara avem invitati, sunt curioasa cum va reactiona cand va vedea lumanarica pe tort.

va pup si daca mai am timp voi mai intra, daca nu va doresc o zi minunata si petreceri frumoase voua si puilor.

cata mami de STEFAN(9.03.2007) si IOANA(25.02.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

LA MULTE LUNITE IEPURASILOR: OVIDIU, MARA, GEORGE si RARES.

Sa cresteti sanatosi si voiosi!

cata mami de STEFAN(9.03.2007) si IOANA(25.02.2010)

Mergi la inceput